Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Af Sofus Madsen

Tidspunkt for rejse

Sommeren 2004
Derfor valgte jeg og mine rejsekammerater at springe ud i det og tage en 9 dages trekking tur dybt ind i denne vidunderlige verden. Det blev til 9 dage i den mest spektakulære natur nogensinde!

Dette trek går igennem grønne dale, ørken-lignende dale og over høje pas helt op til 5.120 meter. Området bliver også kaldt ”lille Tibet”, da den tibetanske kultur er meget fremherskende her. I hver en lille bjergby, vi passerede, blev vi hilst med et venlig "julley" (hej på Ladakhi) og budt på chai (te med mælk og sukker). Så sidder man så der med en flok søde mennesker, og forstår ikke så meget af, hvad de siger - men hvilken oplevelse.

Vi overnattede i små telte på campingpladser ejet af de lokale, havde vores egen guide og en fantastisk kok med. Hver morgen blev vi vækket med morgen-chai på sengen, til lyden af vores hestemand, der var i fuld gang med at pakke vores kære hjælpere.

Så var det ellers bare ud af den varme sovepose og på med vandrestøvlerne. Vi gik i gennemsnit 6 timer om dagen, så vi havde rigeligt af tid til at slappe af og nyde naturen undervejs. Frokosten blev indtaget langs dagsruten, helst ved flodbredden med udsigt til en sneklædt bjergtinde.

Dagens camp blev som regel nået sidst på eftermiddagen, så vi lige kunne nå at ligge lidt i solen, før den så smukt forsvandt bag bjergene. Aftensmaden blev serveret i vores køkkentelt, hvor vores fantastiske kok Bam, tilberedte 3-retters middage - og det var altså på hverdage!! Selv en chokoladekage kunne denne mand lave over et lille gasblus.

Det var en tur, hvor vi fik udfordring, set enestående natur og livet i bjergene. Det var virkelig en oplevelse for livet.
Markha Valley i Indien
Markha Valley i IndienMarkha Valley i IndienMarkha Valley i Indien, Asien
Til top