17 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 19.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Denne rejse bringer os på mange måder fra den ene yderlighed til den anden. Vi begynder rejsen i hovedstaden Delhi, hvor vi hurtigt mærker det hektiske og travle hverdagsliv i den indiske storby. Her skal vi smage på nogle af de lokale retter, som Indien også er meget kendt for. Vi oplever hovedstaden både til fods og på cykel, hvilket får os helt ned i øjenhøjde med de lokale.

I skærende kontrast til Delhi flyver vi til det nordlige Indien, hvor den fredfyldte og afslappede by, Leh, venter. Leh ligger i den isolerede provins Ladakh, som først blev åbnet op for turister i 1970’erne, og som nu er et meget yndet rejsemål for trekkere.

Vi trekker i Markha Valley, der går gennem den frodige Markha-dal, der gennemskærer Ladakhs månelignende og golde ørkenlandskab. Området kaldes også “Lille Tibet”, fordi den tibetanske kultur er fremherskende.

Trekket byder på mange fantastiske udsigter til dybe dale og sneklædte bjergtoppe samt mulighed for at møde de lokale ladakhier og yakokse-hyrder.

Undervejs på turen krydser vi flere høje pas markeret med indgraverede manisten og bedeflag, bl.a. Kongmaru La i 5.100 meters højde, hvorfra vi har frit udsyn til Zanskar- og Ladakh-bjergkæderne.

Efter en fantastisk trekkingoplevelse i Markha Valley flyver vi fra Leh tilbage til Delhi, hvorfra vi straks tager afsted mod "den lyserøde by", Jaipur, hvor der venter os en spændende byrundtur. Rejsen slutter på fornemmeste vis med et ophold i Agra, hvor vi får set en række templer, forter og monumenter - ikke mindst et af de syv nye vidundere, Taj Mahal.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Kastrup
Afgang fra Kastrup med fly til Indiens hovedstad Delhi med ankomst den efterfølgende dag.
2. dag: Ankomst til Delhi og sightseeing
Efter ankomst i Delhis internationale lufthavn bliver vi kørt i privat bus direkte til vores centraltbeliggende hotel. Efter check-in er der mulighed for at slappe lidt af. Vi tager ud og spiser frokost samlet, inden vi om eftermiddagen skal ud og udforske Delhis historiske område med mange små madstop undervejs. Vi besøger Chawri Bazaaren, asiens største krydderimarked, Kinari Bazaar bryllupsmarked, et Sikh tempel og Chandni Chowks historiske gade. Da der er mange små madstop på dagen, er det ikke nødvendigt med aftensmad denne dag. (M)
3. dag: Oplevelser i Delhi
Dagen starter tidligt med afgang fra vores hotel, og vi kan se frem til en spændende og anderledes dag. I dag får vi nemlig mulighed for at opleve den gamle bydel Delhi fra et andet perspektiv – nemlig fra en cykelsadel. Der er sørget for en lokalguide til at hjælpe os igennem trafikken og til at fortælle om alle de interessante steder og historier, der knytter sig til området. Cykelturen starter foran Delite Cinema, hvorfra vi cykler til den gamle del af Delhi, som engang blev styret af Shah Jahan. I løbet af turens tre timer har vi tid til en tepause, og en særlig indisk morgenmad i en lokal restaurant. Når vi er færdig med turen, har vi cyklet omkring 10 km og afslutter det samme sted, som vi startede. Senere på dagen er vi klar til en byrundtur, hvor vi besøger India Gate, præsidentpaladset, Lotus Temple, Raj Ghat, Jama Masjid, Gandhi Museum samt Det Røde Fort. (M)
4. dag: Fly fra Delhi til Leh (3.500 m)
I dag fortsætter rejsen med fly fra Delhi til Leh. Vi bliver kørt til lufthavnen, hvor vi skal flyve ca. 1,5 time til Leh. Er vejret med os, kan vi se de mange smukke bjergtinder under os, mens vi flyver. Ved ankomst i Leh bliver vi hentet i lufthavnen og kørt til vores hotel, og herefter har vi resten af dagen på egen hånd. Om aftenen samles vi igen, så vi kan besøge Shanti Stupaen, det lokale marked og Leh Paladset, der ligger i gå-afstand fra vores hotel. (M)
5. dag: Sightseeing i området ved Leh
Efter morgenmaden står det meste af dagen på sightseeing. Vi skal bl.a. se Shey-paladset, der i det 17. århundrede blev brugt som sommerresidens af kongerne i Ladakh. Vi skal også forbi Thiksey-klosteret, der er et absolut must see. Udsigten fra toppen af klosteret er fantastisk, så selvom turen til toppen byder på mange trapper, er det helt sikkert besværet værd. Klosteret er udsmykket med flotte vægmalerier, stupaer og et væld af smukke buddhistiske kunstværker. Turen bringer os også forbi Stok Palace Museum. Vi prøver at gå så meget som muligt ved de forskellige steder, så benene bliver varmet godt op inden trekkingturen. Resten af dagen er på egen hånd. (M)
6. dag: Start på trekkingtur - fra Leh til Rumbak
I dag er der afgang tidligt om morgenen i bil mod Zingchen, hvorfra trekkingturen starter, og den første vandredag går mod Rumbak. Så snart vi er ude af landsbyen Zingchen, træder vi ind i Hemis Nationalpark – et naturlig habitat for sneleoparder og bjerggeder. Vi vandrer ad et smalt spor og når en dal, hvor stien udvider sig inden vi ankommer til Rumbak-landsbyen. I Rumbak har vi mulighed for at besøge en lokal familie, hvor vi kan smage de lokale specialiteter og fødevarer. Om aftenen slår vi lejr for natten i telt i Rumbak. (M,F,A)
7. dag: Fra Rumbak til Gandala Base Camp
Efter morgenmaden starter vores gåtur til Gandala, som vil være den korteste dag på trekkingturen med omkring 2-3 timers vandring. Det vil give en bedre akklimatisering, som er en god investering for resten af turen. Hvis vi ønsker at gå længere, er der mulighed for at gå til Stok La Pass og tilbage - og derefter mod Gandala Base. Vi forlader Rumbak og går mod en anden landsby, Yurutse (4200 m). Flokke af bharal (bjerggeder) kan måske spottes på den modsatte side af dalen. Stien fortsætter højere op og ind i et smukt lilla bjerglandskab. En hård stigning tager os til sidst til Ganda La, hvor vi vil slå lejr for natten i vores telt. (M,F,A)
8. dag: Fra Gandala Base Camp til Skyu
På denne dag vandrer vi ind i selve Markha Valley. Trekket over Ganda La-passet er rigtig hårdt, men smukt. Efter ca. to timers vandring kommer vi til den smukke dal, Markha, hvor vi et stykke inde rammer en Kaya-landsby, hvor vi bl.a. skal besøge en lokal familie. Nyd den fantastiske udsigt over Zangskar Range fra passet. Vi overnatter i telt ved Skyu. (M,F,A)
9. dag: Fra Skyu til Markha
Denne dag går turen gennem store grønne områder med krydsning af adskillige floder, inden vi gør stop ved Chaluk, der blot består af nogle enkelte huse. Markha-landsbyen, hvor vi overnatter, er smukt beliggende og en af de rigeste i dalen. Vi overnatter i telt ved Markha Village. (M,F,A)
10. dag: Fra Markha til Thachungtse
Efter morgenmaden er der afgang mod Thachungtse. Vi starter med en stejl stigning og kommer ind i den øverste Markha Valley. Herfra er der en gradvis stigning, mens vi krydser Markha-floden; nogle steder er der en bro, mens andre steder må vi gå i vand, der når os til knæene. Efter næsten 2,5 timers vandring fra Markha kommer vi til den lille landsby Umlung. Stien går nu højt over floden, og vi får udsigter over toppen på bjerget Kang Yatze (6400 m). Efter noget tid kan vi se Tacha-klosteret, der ligger på siden af en klippevæg. Det tager cirka to timer fra Tacha til den smukt beliggende landsby Hankar (4000 m). Efter at have passeret Hankar fortsætter vi mod Rupshu og Zanskar-regionen. Dagens overnatning finder vi ved Thochungtse (4150 m). (M,F,A)
11. dag: Fra Thachungtse til Nimaling
Dagens vandring er lidt mere krævende, end de andre dage har været, men vi bliver belønnet med fantastiske udsigter. Efter den sidste stigning kommer vi til en lille sø. Derfra går turen videre igennem et fladt landskab til Nimaling, der er trekkets højest beliggende lejrplads (4.900 m) med en flot udsigt til det imponerende bjerg Kang Yatze (6.400 m). Vi overnatter i telt ved Nimaling. (M,F,A)
12. dag: Fra Nimaling til Leh
Efter morgenmaden begynder vores trekkingdag for at nå Kongmaru La (5100 M). Turen til Kongmaru La går gennem smalle kløfter. Fra toppen af bjergpasset er der udsigt til Ladakh-bjergkæden med små landsbyer langs den nordlige del af Indus-dalen. Det er fantastisk smukt. Vi slutter med at trekke til Shang, hvorfra gruppen bliver hentet af en bil og kørt tilbage til Leh, hvor vi overnatter på hotel. (M,F)
13. dag: Fly fra Leh til Delhi – og videre til Jaipur
Efter et veloverstået trek flyver vi tilbage til Delhi, hvorefter vi bliver hentet i lufthavnen og kørt direkte til Jaipur. Byen blev grundlagt i 1772 og er kendt som “den lyserøde by” på grund af de mange lyserøde huse i den gamle bydel. Jaipur rummer en livlig og kontrastfyldt bymidte, hvor det er helt almindeligt at se både kameler, hellige køer og elefanter i bybilledet. Aftenen er holdt fri for aktiviteter, men det er muligt selv at udforske byen. Turens rejseleder vil sørge for at finde et godt spisested, hvor I som gruppe kan spise sammen. (M)
14. dag: Rundtur i Jaipur
I dag besøger vi Amber Fort, Jaigarh Fort, Hawa Mahal, City Palace og Jantar Mantar. Amber Fort er smukt placeret på en bjergtop, og stedet er et kæmpe kompleks af paladser, pavilloner, haver og templer bygget over to århundreder. Jaigarh Fort er optaget i Guinness Rekordbog, fordi verdens største kanon bevogter fortet. City Palace var tidligere kongelig bolig, og arkitekturen er en blanding af Rajastan- og Mughal-stilarter. I forlængelse af City Palace ligger Hawa Mahal, som også kaldes "vindpaladset". Jantar Mantar er et spændende indisk stjerne-observatorium. Jaipur er også kendt for at være Rajasthans bedste shopping by. Her findes mange forskellige bazarer, hvor vi kan få handlet nogle indiske souvenirs. (M)
15. dag: Agra
Efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet og kører mod Agra. På vejen gøres stop for at besøge “spøgelsesbyen” Fatehpur Sikri, hvor vi får en guidet rundtur. Fatehpur Sikri var hovedstad, da Akbar Den Store regerede under mogultiden. Efter ankomst til Agra tjekker vi ind på vores hotel, og om eftermiddagen tager vi ud på byrundtur i Agra, hvor vi blandt andet besøger Agra Fort, Agra Fort Railway Station samt det gamle koloniale Agra, der har sine historiske rødder tilbage til den britiske kolonitid. (M)
16. dag: Taj Mahal og hjemrejse
Vi slutter vores fantastiske rejse af med bravour. Tidlig morgen står vi nemlig op og tager ud og ser solopgangen over Taj Mahal. Dette efterfølges af en guidet rundvisning i området. Vi tager tilbage til hotellet og spiser morgenmad, hvorefter vi besøger Agra Fort. Agra Fort – også kendt som "Det Røde Fort" – er også et must see i Agra. Fortet er på UNESCO’s verdensarvsliste og er måske Indiens vigtigste fort. Under stormogulernes herredømme fungerede fortet, der nærmest udgør en hel by, som hovedstad. I 1857 var her - under Indiens løsrivelsesproces fra englænderne - et stort slag, der trods nedkæmpelse fra englændernes side alligevel ofte regnes som begyndelsen på enden for englændernes herredømme over Indien. Senere samme dag ender vores eventyr, og vi vender snuden hjemad igen. Først venter en køretur til Delhi’s lufthavn, hvorfra vi flyver mod Danmark. (M)
17. dag: Ankomst til Danmark
I dag lander vi i Kastrup Lufthavn i København.

Overnatninger

1 overnatning på flyet fra Danmark til Indien
2 overnatninger på hotel i Delhi
3 overnatninger på hotel i Leh
6 overnatninger i telt på trekket
2 overnatninger på hotel i Jaipur
1 overnatning på hotel i Agra

Overnatningerne vil være i delt dobbeltværelse og i tomandstelt på trek. Ønskes der singleværelse kan dette arrangeres mod merbetaling.

Bemærkninger

Det er muligt at udvide rejsen, så man flyver hjem senere. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. besøg i Varanassi eller badeferie i Goa.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes. For yderligere information henvises til Statens Serum Institut.
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende f.eks. overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (f.eks. hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, der bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Al bagage transporteres på ryggen af heste og muldyr. Medbring en dagsrygsæk, så du selv kan bære drikkevand, kamera, solcreme og andre fornødenheder, som du vil få brug for i løbet af dagen. Du kan opbevare overskydende bagage på dit hotel i Leh.

Turen er ikke velegnet for børn under 12 år.

Hvad kræver det af dig?
Trekket vil være moderat til udfordrende. Det kræves, at man inden afrejse har prøvet at vandre og er i en generel god fysisk form. Du skal bære din dagsrygsæk på ca. 6 kg, hvori du har snacks, vand, ekstra tøj til pauser mm. Resten af din bagage bliver båret af muldyr.
Der vandres i kuperet terræn og til tider ad stejle strækninger.
Grundet højden, vi bevæger os i, vil tempoet være roligt men jævnt. Højden gør vandringen udfordrende pga. det faldende ilttryk, men vi har afsat god tid til akklimatisering.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 15 deltagere.

Pakkeliste

  • Dagsrygsæk
  • God sovepose, der kan gå ned til minimum 15 minusgrader
  • Evt. lagenpose
  • Lange og korte trekkingbukser
  • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
  • Svedtransporterende undertøj
  • Solhat eller kasket
  • Dunjakke (kan lejes i Leh)
  • Let regnjakke eller skaljakke
  • Uldsokker og svedtransporterende indersokker
  • Vandtætte trekkingstøvler med hårde såler, så der kan monteres steigeiser
  • Evt. vandrestave
  • Gode sandaler
  • Hue og handsker
  • Gamacher til klatring
  • Lommelygte/pandelygte
  • Solbriller/skibriller
  • Solcreme og læbebalsam med høj solfaktor
  • Vandflaske
  • Vandtætte pakkeposer

Prisen er inklusiv

  • Flybillet København – Delhi - Leh t/r (inkl. bagage)
  • 16 overnatninger ifølge program
  • Måltider ifølge program
  • Transfer ifølge program
  • Ture ifølge program
  • Engelsktalende guide
  • Dansk rejseleder
  • Kok og hjælpere på trek
  • Nationalpark- og campinggebyr på trek
  • Telte, liggeunderlag, stole og borde
  • Heste/muldyr til at bære bagage
  • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
  • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
  • Mulighed for at leje rygsæk eller duffelbag for 100 kr. pr. mdr.
  • Nødvendige vandretilladelser
  • Nødtelefon under rejsen
  • Lufthavnsskatter og afgifter
  • Lokale skatter og afgifter
  • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

  • Måltider der ikke er nævnt i programmet
  • Drikkevarer
  • Entréer til monumenter mm. (ca. 300 kr.)
  • Sovepose
  • Rejse- og afbestillingsforsikring
  • Visum til Indien (søges online hjemmefra og koster ca. 80 USD)
  • Drikkepenge - i Indien er det forventeligt at give guide og bærere drikkepenge efter endt tur (ca. 100 USD)
  • Tillæg for enkeltværelse 2.995 kr. Det er muligt at dele værelse med en deltager af samme køn. Er der ingen at dele med, opkræves enkeltværelsestillæg ved restbetaling
  • Ved bestilling af rejsen er det ofte muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Billund eller Aalborg for 1.495 kr. per person . Det forudsætter dog, at flyselskabet på den enkelte afgang tilbyder mulighed for provinstilslutning samt at der er plads. Spørg din rejsekonsulent for nærmere information.

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000 kr. er ikke refunderbart.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Rejsekonsulent Jan Marshall

Jan Marshall

Rejsekonsulent

jama|jr.dk
Carsten Banke Hansen, Rejseleder og guide

Carsten B. Hansen

Rejsekonsulent

cabh|jr.dk
faq

Hvad er programmet for rejsen i Indien?

Vi påbegynder rejsen i den pulserende, hektiske og menneskefyldte storby Delhi, hvor dagsprogrammet byder på byvandringer, cykeltur i den gamle bydel og alskens markeder og paladser. Vi får en god indføring til turen, og hvad vi har i vente. Herefter venter en kontrasterende oplevelse i det nordlige Indien, hvor vi gør ophold i Leh i den isolerede Ladakh-provins. Her kommer vi til at opleve en helt anden fredelig atmosfære. Dernæst begiver vi os ud på et 7-dages trek i Markha Valley, der i folkemunde kaldes Lille Tibet, fordi den tibetanske kultur er yderst fremherskende i dalen. Derefter skifter vi atter vandrestøvlerne ud med sandaler, når byrundtur i storbyen Jaipur venter forude. Vi slutter rejsen af i Agra, hvor vi skal besøge en række templer, forter og monumenter – hvor et af de mest nævneværdige er majestætiske Taj Mahal, et af de nye syv vidundere.


Hvilke kulturhistoriske seværdigheder skal vi opleve i storbyerne i Indien?

Vi får på denne rejse fornøjelsen af at kombinere storslåede naturoplevelser i Indisk Himalaya med kulturelle seværdigheder i byerne Delhi, Leh, Jaipur og Agra. Vi besøger templer, forter, museer, markeder, paladser, stupaer og klostre – og slutteligt Taj Mahal, der markerer afslutningen på en begivenhedsrig rejse i Indien.


Skal man være i god form til at trekke i Indisk Himalaya?

Det er en fordel, hvis du forud for trekket i Indisk Himalaya har erfaring med at vandre i kuperet og vekslende terræn, og vi anbefaler, at du er i en generelt god fysisk form. Vi definerer trekket som moderat til udfordrende. Vi bestræber os på at vandre i et roligt tempo, der giver gode forudsætninger for at akklimatisere til højderne undervejs, så vi vænner kroppen til den lavere iltmætning. Du kan optimere din træning hjemmefra med løb, bakke- og trappetræning samt ved at tage på vandreture med let oppakning i kuperet terræn.


Hvilken beklædning anbefaler I til de koldere dage på trekket i Indisk Himalaya?

Vi anbefaler lag-på-lag-princippet, så du kan regulere din beklædning efter vind, vejr og aktivitetsniveau på trekket i Indisk Himalaya. Medbring vand- og vindtæt skalbeklædning samt merinould som inderste lag på vandreturene, der både er et hit, når det kommer til bakteriehæmmende egenskaber og varmende effekt, selv når beklædningen er lettere fugtig. Det kan være en god idé at medbringe en dunjakke som pausejakke, når vi tager et hvil og spiser frokost i de majestætisje bjergområder i Indisk Himalata samt til brug i tehusene med et par varme fleece-, fiber- eller dunbukser. Medbring 3-4 par varme vandresokker i uld samt handsker, buff og hue til rejsen, så du sikrer, at du er bedst muligt forberedt til at opleve Indisk Himalaya.


Skal jeg selv bære min bagage på vandringen i Indisk Himalaya?

På trekket bærer vi vores egen dagsrygsæk, men den resterende bagage bliver fragtet mellem teltlejrene på ryggen af heste og mulddyr. Dagsrygsækken vejer normalvis 2-5 kg, hvor det kan være en god idé at medbringe solhat, solcreme, solbriller, siddepude, drikkedunk, snacks, skiftesokker, vandrestave og skaljakke alt efter behov. Du har mulighed for at opbevare overskydende bagage på hotellet i Leh, så du undgår at slæbe unødigt bagage med på trekkingturen, som du kun har brug for i storbyerne.

Hvad skal man medbringe af ting og udstyr til turen i Indien?

Fordi denne rejse på spektakulær vis kombinerer alt det bedste fra to verdener – kultur- og naturoplevelser – bærer pakkelisten præg af, at vi både skal færdes i storbyerne, hvor vi tilbringer nætterne på hoteller, og på vandrestierne i Markha Valley, hvor vi overnatter i telt. Vi anbefaler, at du medbringer enten sko eller støvler samt sandaler, så du er helgarderet til trekkingturen og de mange byrundture. Da vi overnatter i telt på trekkingturen, er det vigtigt, at komforttemperaturen på din medbragte sovepose er minimum -15 grader. Det kan være fordelagtigt at medbringe en lagenpose i silke eller en termoliner, der giver ekstra varme på de kolde nætter. Vandrestave er også en sikker vinder for at sikre en symmetrisk gangart og for at aflaste knæ. En udbygget og mere detaljeret pakkeliste findes på hjemmesiden her under rejseinformationen.


Skal vi lave andet end at vandre på rejsen til Indien?

På tredjedagen byder programmet på en perspektivforandrende oplevelse i Delhi, hvor vi skifter vandring ud med en tur i cykelsadlen. Med en lokalguide i front begiver vi os ud på opdagelse i den gamle bydel af Delhi, hvor vi får en spændende introduktion til bylivet og gør flere interessante kulturhistoriske stop. Turen på 10 km varer cirka tre timer.


Hvilken valuta skal jeg medbringe på turen til Indien?

Vi anbefaler, at du medbringer amerikanske dollars til brug på trekket, og du skal påregne drikkepenge af omtrent 100 USD til vandreguider og bærere efter en veloverstået tur i storslåede Markha Valley. Derudover betales måltider og adgangsbilletter til monumenter i lokalvalutaen indiske rupees. Du kan med fordel veksle amerikanske dollars hjemmefra og derefter veksle om til indiske rupees i Delhi, fordi der kan forekomme hævebegrænsninger i ATM-maskinerne, hvis du planlægger at hæve alle dine lommepenge ved ankomst.


Hvordan spiser og overnatter man på trekket i Indisk Himalaya?

Vi tilbringer to nætter på et hotel i Delhi og tre nætter i Leh, inden der venter seks overnatninger i telt på trekket. Herefter har vi henholdsvis to hotelovernatninger i Jaipur og en enkelt i Agra. Overnatningerne på hotellerne vil være i delte dobbeltværelser, mens vi vil overnatte i topersoners-telte på trekket. Ønskes der singleværelse, kan dette arrangeres mod merbetaling. Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet på trekket. Når vi tilbringer tid i Delhi, Leh, Jaipur og Agra, er morgenmaden inkluderet på overnatningsstederne alle dage, mens frokost og aftensmad oftest er for egen regning. Her går vi enten på opdagelse i storbyernes livlige gader på egen hånd eller arrangerer fællesmiddage på Jysk Rejsebureaus foretrukne restauranter.


Anbefaler I at vandre i sko eller støvler i Indisk Himalaya?

Hvorvidt du vælger at medbringe støvler eller vandresko til trekket i Indisk Himalaya er en præferencesag. Støvler kan beskytte og fiksere anklerne mere og støtte på de stejle og rå bjergvandringer i det indiske højland, men omvendt er vandresko ofte lettere, og eftersom vi kun bærer på vores dagsrygsæk, udsætter vi ikke vores ankler og knæ for stor kilobelastning. Du skal vurdere, hvad der fungerer bedst for dig. Sandaler er et fint alternativ at medbringe uanset hvad, så du kan give luft til tæerne, når vi begiver os ud på eventyr rundt i storbyerne og udforsker kulturhistoriske seværdigheder i Indien.
Til top