Af Ken og Marianne

Tidspunkt for rejse

Juni 2013
Beijing er vi allerede for længst ude af igen (vi er faktisk godt inde i USA på skrivende tidspunkt) men pga manglende internet, strøm på computeren og mange, mange nye indtryk der skulle fordøjes, så har der hverken været tid eller overskud til det helt store skriveri. Men nu, en varm, varm sommeraften i San Francisco, hvor vi steger på vores hostel som ikke har aircon (doh!), ja, så har man sjovt nok plads til at være lidt lyrisk kreativ – sådan da. Vi skal forsøge (kort…) at opsummere begivenhederne i Beijing her:

Efter en begivenhedsrig togtur fra Ulan Bator ankom vi fredag d. 14/6 til Beijing. Højdepunktet for denne todages togrejse var klart at overvære hvordan selve hjulstellet på togvognene bliver skiftet ved den Mongolsk-Kinesiske grænse, for at tilpasse sig de lidt smallere, Kinesiske jernbaneskinner. En meget underlig men på samme tid fascinerende ting at opleve.

Ved ankomst til Kinas hovedstad blev vi, sammen med vores to nye rejsemakkere, Diana og Kasper, hentet på banegården og kørt ind til Beijing Jade Youth Hostel, som ligger vanvittigt godt i det centrale Beijing, kun en fin, diskret spytklat fra Den Forbudte By, Den Himmelske Fredsplads og Wangfujing Street, som er en slags gågade, støvsuget for biler. Første aften gik med en kort tur rundt i lokalområdet med vores guide, Harry, og aftenen sluttede med en sviptur gennem Ghost Street, som bestemt ikke er for sarte maver og følsomme brækreflekser. Kunne det f.eks. friste med en omgang friturestegte søheste? Skorpioner?! Store edderkopper…?!? Nej…? Didn’t think so… Ifølge vores guide er det vist heller ikke en kost som de lokale ynder at indtage – det skulle mest være for turisternes skyld. Vi takker mange gange…

Vi havde en hel uge at tilbringe i Beijing, og det synes måske længe for nogen, men der er virkeligt meget at give sig til når man lige får nærstuderet de mange muligheder. På andendagen tog vi på en cykeltur rundt i byen og kom bl.a. forbi Tiananmen Square (aka ‘Den Himmelske Fredsplads’) Lama Temple og Jingshan Park, hvor der er voldsomt god udsigt udover en stor del af Beijing samt Den Forbudte By.

Vi fik desuden stiftet bekendtskab med morgengymnastik og andre aktiviteter i velbesøgte Beihai Park, og en tur ud til muren er vel nærmest uundgåelig når man er i Kinas hovedstad. Det tager ikke mere end små to timer at komme derud og selvom vi havde ret høje forventninger til muren, blev vi på intet tidspunkt skuffede. Den er jo intet mindre end imponerende!

Nok om Beijing – I hører mere fra USA senere.

Beijing
BeijingBeijingBeijingBeijingBeijingBeijingBeijingBeijing
Til top