Her på siden finder du praktisk information og fakta om Kroatien.


Praktisk info om at rejse i Kroatien


Visumforhold og indrejsekrav
Kroatien er visumfrit for danske statsborgere, i maks. 90 dage. Det anbefales dog til enhver tid at medbringe pas som billede identifikation. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Kroatien såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Kroatien.

Særlige indrejseregler i Kroatien i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Kroatien. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Overstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Kroatien ligger i en indre beskyttet krog af Middelhavet og er derfor et oplagt land at besøge om sommeren, hvor der er høj sol og næsten ingen regn. Temperaturen i sommermånederne ligger typisk omkring 30 grader. Foråret og efteråret byder på lidt lavere temperaturer, men er stadig behageligt til en ferie – og med færre besøgende.
Vintermånederne kan være kolde i Kroatien, men det skal ikke afholde dig fra at rejse hertil, så lægger nemlig bare op til anderledes oplevelser – så her kan vi stadig hjælpe med en spændende rejse.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Kroatien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Se klimatabel over vejret i Kroatien her.

Transport
Bus:
Busser er den mest populære form for offentlig transport i Kroatien, og med god grund, buspriserne er nemlig relativt lave, og busrutenettet er imponerende. Busserne bruges ikke kun til at transportere rejsende, men kan også benyttes til at sende pakker mellem landsdelene.
Alle større byer i Kroatien, som f.eks. Pula, Rijeka, Zagreb, Zadar og Split, har internationale busruter til flere europæiske destinationer såsom Tyskland, Østrig, Schweiz og nabolandene.
Taxa:
Der er taxafirmaer, som primært opererer i og omkring større byer som Zagreb og Split. Taxa er eksempelvis lette at benytte som transport til og fra lufthavnen.

Camperleje:
Kroatiens mange campingpladser gør landet helt oplagt til leje af en autocamper. Kør rundt i landet i jeres helt eget tempo og landets uendelige lange kyststrækninger og mange smukke øer, har gjort landet populært til ferier i autocamper.

Båd/Færge:
Kroatien har mere end fem tusind kilometers kyststrækning og mere end tusind øer. Derfor er der masser af bådtransport mellem øerne. Der finds et stort antal færger, speedbåde og katamaraner der forbinder øerne med fastlandet. De fleste både sejler hele året rundt mens andre kun sejler i højsæsonen.
Visse sejlruter kan ikke bookes online så vær opmærksom på dette når der skal sejles med de mere kendte ruter i højsæsonen.

Billeje:
Vejnettet i Kroatien er meget veludviklet, og størstedelen af vejnettet er asfalteret og tosporet. Derfor egner Kroatien sig godt til at tage på kør-selv-ferie. Udlejningsfirmaerne er enten lokaliseret i lufthavnen og/eller i Zagreb, Split og andre større byer. Billejen giver dig en fleksibel rejse, hvor du kan opleve landet i dit eget tempo.

Drikkepenge
Det er normalt at tillægge ca. 10 % på restaurantregninger i Kroatien.
På rundrejser vil lokalguider og buschauffører forvente lidt drikkepenge.


Fakta

Hovedstad: Zagreb
Sprog: Kroatisk
Klima: Tempereret i de nordlige og østlige dele af landet, og subtropisk ved kysten
Valuta: Euro
Religion: Romersk katolsk


Information om Kroatien

Med en beliggenhed cirka 2 timer og 30 minutters flyvning fra Danmark er det nemt at komme til naturskønne Kroatien. Mod nord grænser landet op til Slovenien, og mod syd til Bosnien-Hercegovina, Montenegro og Serbien. Et af de mest besøgte steder, foruden Adriaterhavets kyst og den dalmatiske skærgård, er Plitvice-søerne.
Kroatien rummer mange forskellige oplevelser, og er derfor perfekt til en rundrejse. Man kan tage på vandreferie, sejle i havkajak, tage på cykelture og sejlture, kør-selv-rejser, leje autocamper, dykke og meget mere. Kroatien har en meget varieret natur samt en mangfoldig og stærk kultur.
Hovedstaden, Zagreb, fortjener et besøg hvis man alligevel lander her. Den byder på spændende historie, flot arkitektur, gode restauranter, jazzklubber, museer og en stribe festivaler i løbet af året. Zagreb er meget godt forbundet med europæiske byer ved hjælp af nationale luftfartsselskaber og lavprisflyselskaber, og kysten er blot to timers kørsel væk.
Det er netop kombinationen af den imødekommende og gæstfri kultur, spændende historie, vilde naturoplevelser og de utallige dejlige strande og beskyttede bugte, som sammen med de imponerende bjerge, spejles i det krystalklart hav, som gør Kroatien til den ideelle feriedestination for eventyrlystne i alle aldre.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Amalie Jørgensen, Rejsekonsulent

Amalie Jørgensen

Rejsekonsulent

amjo|jr.dk
Amalie Vammen, rejsekonsulent

Amalie Vammen

Rejsekonsulent

aarhus|jr.dk
Helene Glavid Schütt, rejsekonsulent

Helene Glavind Schütt

Rejsekonsulent

hesc|jr.dk
Til top