17 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 21.695,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Mexico har noget for enhver smag og denne rejse giver dig et fantastisk indblik i landets diversitet. Din rejse begynder i Mexico City og allerede her stifter du bekendtskab med landets spændende historie, med et besøg ved Teotihuacán ruinerne.
Fra den travle hovedstad flyver du til Tuxtla Gutiérrez og tager herfra på tur ud til den imponerende Sumidero kløft. Fra en lille speedbåd kan du virkelig opleve de dramatiske klipper og det spændende dyreliv helt tæt på.
Gemt i bjergene ligger den hyggelige koloniby San Cristóbal de Las Casas. Byen er kendt for sine smukke kolonitidsbygninger og indianersamfund. Det er en by, hvor nye og gamle traditioner smelter sammen. Nogen kalder dette område for det ”ægte” Mexico.
På vejen til Palenque gøres der stop undervejs ved de smukke vandfald Agua Azul og Misol Ha. Her kan du få dig en forfriskende dukkert i det kølende vand. I Palenque besøger du de imponerende Mayaruiner, som ligger gemt i den frodige regnskov. Fra toppen af pyramiderne får du en fantastisk udsigt over dette ruinkompleks, som faktisk langt fra er udgravet endnu.
Næste stop på ruten er den UNESCO fredede by Campeche. Den spanske konge befalede at bygge en mur omkring den vigtige handelsby i 1663, for at beskytte den mod piratangreb, og i dag kan du stadig opleve den store bymur og beundre de pastelfarvede kolonitidsbygninger indenfor bymuren.
På vej mod Yucatánhalvøens største by, Mérida, er der stop ved endnu en fantastisk velbevaret mayaruin, Uxmal. Fra Mérida kan du vælge at tage ud og opleve flamingoer i Celestún nationalparken, der ligger vest for byen.
Inden din rejse afsluttes ved Riviera Maya, Mexicos fantastiske caribiske kyst, er der et besøg ved Chichen Itza, som er den mest besøgte mayaruin i Mexico.
De sidste dage er der intet program og det er tid til at slappe af og fordøje de mange nye indtryk. Du vælger selv om du vil afslutte din rejse i feriebyen Playa del Carmen eller på den lille ø Isla Mujeres.

Få information og fakta om Mexico her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Mexico her

Bedste rejseperiode

Hele året.
November til april er den tørre sæson.
Fra maj til oktober er det regntid, men landet kan sagtens besøges i denne periode alligevel.
Vær opmærksom på orkansæsonen, der ligger fra juni til november, hvor de fleste orkaner rammer i månederne august til oktober. Orkaner og tropiske storme påvirker mest områderne ud til Stillehavskysten, den caribiske kyst, den mexicanske golf og Yucatan halvøen.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Mexico City
Afgang fra Danmark mod Mexico, hvor du afhængigt af det valgte flyselskab, ankommer om eftermiddagen. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt ind til dit hotel, der er beliggende i Mexico Citys gamle bydel. Mexico City er en spændende storby og med over 20 mio. indbyggere én af verdens største. Brug dagen på at vænne dig til tidsforskellen, den nye verden og de nye farver og lyde. Du kan f.eks. gå en tur i den gamle bydel og besøge Zócaloen, som er byens centrale plads, som er omgivet af præsident paladset og Metropolitana katedralen. Eller besøg et af byens mange museer.
2. dag: Mexico City og Teotihuacán ruinerne
Intet besøg i Mexico City er fuldendt uden et besøg ved Teotihuacán ruinerne og i dag skal du ud at opleve den store ruinby bygget af Aztekerne. Du kommer bl.a. til at opleve de imponerende sol- og måne pyramider, som du kan bestige og få en fantastisk udsigt over hele ruinkomplekset, hvor man mener op mod 200.000 mennesker har boet. På vej derud besøger du to andre interessante steder; De tre kultures plads, hvor du kan opleve tre perioder af Mexicos historie. Der er ruiner fra Aztekernes tid Santiago Tlatelolco kirken fra den spanske kolonitid og bygninger fra nyere tid. Her finder du også et museum og et mindesmærke for de mennesker, der var med i Tlatelolco massakren i 1968. Du besøger også Guadalupe kirken, som er en af de helligste kirker i Mexico og som besøges af millioner af mennesker hvert år. (M)
3. dag: Byrundtur og Antropologi museet
I dag venter der dig en spændende byrundtur med guide rundt historiske centrum, hvor du bl.a. kommer forbi Zocalo, Palacio Nacional og Templo Mayor. Herfter går turen til Antropologi museet, som giver et spændende indblik i Mexicos historie. (M)
4. dag: Mexico City - Sumidero kløften - San Cristóbal
Fra Mexico City flyver du ca. 1,5 time til byen Tuxtla Gutiérrez. Her bliver du hentet i lufthavnen og kørt til den lille by Chiapa de Corzo, hvor turen til Sumidero kløften afgår fra. Bemærk, at chaufføren kun taler spansk. I speedbåd går turen ind i den dybe kløft imens klippeskråningerne tårner sig over dig. Der er god mulighed for at se både aber, rovfugle og krokodiller herinde. Efter turens afslutning bliver du kørt til San Cristobal de Las Casas, også bare kaldt San Cristóbal, som ligger ca. 45 min. derfra. Du har resten af eftermiddagen på egen hånd i byen. (M)
5. dag: På opdagelse i San Cristóbal
San Cristobal er smuk beliggende i bjergene i ca. 2.000 meters højde. Byen er kendt for sin indianerkultur og smukke farverige kolonitidskirker og huse. Du har to dage på egen hånd til at gå på opdagelse i den smukke by, hvor nye og gamle traditioner går hånd i hånd. På byens marked kan du bl.a. shoppe farverige beklædningsdele, hængekøjer, lædervarer og ravsmykker til rigtig gode priser. (M)
6. dag: På dagstur til San Juan Chamula og Zinacántan.
I dag skal du besøge to mayalandsbyer, San Juan Chamula og Zinacántan. Her vil du opleve at tiden er gået næsten i stå. Kvinderne bærer stadig de smukke farverige klædedragter og ved højtider bærer mændene også deres traditionelle dragter. Spørg altid inden du fotograferer mennesker herude. Den oprindelige indianske befolkning har aldrig haft de samme rettigheder som den almindelige mexicaner. I denne provins har den venstreorienterede bevægelse EZLN, bedre kendt som Zapatistas, kæmpet for at forbedre rettighederne. Disse kampe har både været voldsomme og blodige og du kan ikke undgå at stifte bekendtskab med denne historie, når du rejser i dette område af Mexico. Du kan stadig opleve strejker og vejblokader, når du rejser her, men det er ikke noget du som rejsende skal være bekymret for. Følg blot de retningslinjer der bliver givet ved sådanne situationer. (M)
7. dag: San Cristóbal - Agua Azul - Misol Ha - Palenque
Fra San Cristobal går ad snoede bjergveje med mange speed bumps mod Palenque. På vejen besøges de to smukke vandfald, Agua Azul og Misol Ha, hvor der er tid til at hoppe i vandet og få en forfriskende dukkert. Agua Azul består af mange forskellige vandfald og er et populært udflugtsmål for de lokale specielt i weekender og på helligdage. Herude finder du et stort udbud af mad- og souvenirboder. Misol Ha vandfaldet er 35 meter højt og her har du mulighed for at komme ind bag vandfaldet ad små stier. Turen slutter i Palenque, hvor du vil besøge byens berømte og smukke mayaruiner. Vær opmærksom på at du afhentes meget tidligt om morgenen i San Cristóbal, hvis du vil opleve Agua Azul og Misol Ha. Alternativt kan du tage direkte til Palenque, hvor der er senere afgang fra San Cristóbal. (M)
8. dag: Palenque til Campeche
I dag hopper du omborg på en af de komfortable ADO busser og kører fra Palenque til Campeche. Turen tager ca. 5 timer og du ankommer til Campeche i løbet af eftermiddagen. Byen er Mexicos eneste by, der er omringet af en bymur, og centrum er på Unescos kulturelle verdensarvliste. Resten af dagen er på egen hånd. (M)
9. dag: Campeche
I dag har du en hel dag i kolonitidsbyen Campeche. I gamle dage var Campeche den vigtigste handelsby i det sydlige Mexico, men den var udsat for utallige piratangreb. I 1663 var der et fatalt piratangreb på byen og herefter besluttede den spanske konge at bygge en mur omkring byen. Den tog 50 år om at blive bygget færdig, men blev over to kilometer lang og 8 meter høj. I 1999 kom Campeche på UNESCOs verdensarvsliste og ikke uden grund. Byen har nogle af de smukkeste kolonitidsbygninger og en spændende historie. I de seneste år er mere end 1.600 bygninger blevet restaureret og malet og så er alle el- og telefonkabler gravet ned under jorden. Byen har også én af de smukkeste plazaer i Mexico og her samles både turister og lokale om aftenen og hygger sig med musik og is. Solnedgangen over den Mexicanske Golf kan nydes fra havnepromenaden, hvor masser af motionister flittigt suser forbi dig enten i løb eller på rulleskøjter. (M)
10. dag: Campeche - Uxmal ruinerne - Mérida
Fra Campeche går turen videre mod Mérida med stop ved endnu en fantastisk mayaruin; Uxmal. Denne region kaldte mayerne Puuc, hvilket betyder bakke, og i dette bakkede terræn findes utallige mayaruiner, hvor Uxmal er den smukkeste. Af samme grund er den også kommet på UNESCOs verdensarvsliste. Specielt for denne ruin var at der ikke var nogen vandforsyning, så byen blev forladt flere gange pga. vandmangel indtil mayaerne fandt ud af at lave et vandopsamlingssystem. Hold øje med de store og flotte leguaner, der ofte ligger og soler sig på stenene. Ankomst til Mérida om eftermiddagen, hvor du har resten af eftermiddagen på egen hånd.(M)
11. dag: På eventyr i Mérida
Mérida er den største by i staten Yucatán med ca. 1. mio indbyggere. Det er også områdets kulturelle hovedstad med mange museer, gallerier og uddannelses institutioner. I den gamle del af byen finder du mange pastelfarvede huse og smukke kirker ved den hyggelig plaza. Ca. to timer fra Mérida ligger den søvnige fiskerlandsby Celestun ud til den Mexicanske Golf. Det kan anbefales at besøge Celestun nationalparken, som har et rigt fugleliv inklusiv store flokke af flamingoer der holder til her i perioden dec.-aug. Du har dagen på egen hånd til at gå på opdagelse. (M)
12. dag: Mérida - Chichen Itza - Playa del Carmen/Isla Mujeres
I dag går turen mod den caribiske kyst, men på vejen laves der stop ved Chichen Itza, som er den mest besøgte mayaruin i Mexico. Det er et meget velbevaret ruinområde, der fortæller en spændende historie om Mexicos fortid og af samme grund er Chichen Itza også med på UNESCOs verdensarvsliste. Forbered dig selv på en fantastisk oplevelse, som du deler med mange andre turister (ca. 4.000 om dagen) og ikke mindst en kødrand af souvenirsælgende mexicanere. Fra Chichen Itza bliver du enten kørt til strandbyen Playa del Carmen eller til Cancún, hvor du skal med en færge over til øen Isla Mujeres. (M)
13.-15. dag: Badeferie og afslapniing på Playa del Carmen/Isla Mujeres
Playa del Carmen er en populær ferieby ved Riviera Maya og du kan glæde dig til smukke hvide sandstrande og azur blåt vand. Byens hovedgade 5th Avenue er altid travl med mennesker og du finder et stort udvalg af tøj- og souvenirbutikker, restauranter og barer. Du kan lave alle former for vandsport her og især dykning er populært ved øen Cozumel, som ligger blot 45 minutters sejlads fra Playa. Hvis du er interesseret i et dykkercertifikat kan du læse mere om det her. Rejser du til Mexico i perioden juni-august kan du tage ud og opleve hvalhajer i farvandet ved Isla Holbox (ca. to timer fra Playa). Der ligger mange cenoter i området. En cenote er et naturligt sinkhul skabt ved den sidste istid. Disse cenoter og underjodiske flodsystemer var uundværlige og hellige for mayaindianerne. Du kan svømme, snorkle og dykke i de større cenoter og det er en kæmpe oplevelse. Isla Mujeres er sol, strand og afslapning og har et helt andet tempo end Playa del Carmen. Her er få biler og transporten foregår primært på gåben, cykel eller i golf biler. Øen har fantastiske strande og især stranden ved North Beach er spektakulær. Der er meget lavvandet ved denne strand, hvilket også gør den meget børnevenlig. Det er populært at tage ud at snorkle eller dykke her. Den smukke ø er otte kilometer lang og blot ½ kilomter bred. Du kommer dertil med båd fra Cancún. Sejlturen tager blot 20 minutter. (M)
16. dag: Playa del Carmen/Isla Mujeres - fly til Danmark
Det er blevet tid til at tage afsked med Mexico. Du bliver kørt til lufthavnen i Cancún, hvorfra dit fly mod Danmark afgår. (M)
17. dag: Ankomst til Danmark
Ankomsttidspunkt til Danmark er afhængigt af det valgte flyselskab.

Overnatninger

3 overnatninger på hotel i Mexico City
3 overnatninger på hotel i San Cristóbal de las Casas
1 overnatning på hotel i Palenque
2 overnatninger på hotel i Campeche
2 overnatninger på hotel i Mérida
4 overnatninger på hotel i Playa del Carmen eller på Isla Mujeres

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, hvor du rejser på egen hånd. På turene er du sammen med en international gruppe.

November - april

Pakkeliste

 • Varmt tøj til kølige aftener
 • Insektspray
 • Evt. guidebog
 • Evt. egen vandflaske
 • Mindre vandrerygsæk
 • Badetøj

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Mexico City / Mexico City - Tuxtla // Cancún - Danmark (inkl. bagage)
 • Transport ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Gruppeture med engelsktalende guide til: Teotihuacán pyramiderne, de tre kultures plads og Guadalupe kirken i Mexico City, Sumidero kløften, Agua Azul og Misol Ha vandfaldene og mayaruinerne i Palenque, Uxmal og Chichen Itza.
 • Èntreer til de inkluderede seværdigheder
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Afrejseskatter
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Transfer fra havnen på Isla Mujeres til dit hotel t/r. Gælder kun hvis du vælger at afslutte din rejse på Isla Mujeres.
 • Drikkepenge. I Mexico er det god skik at give drikkepenge til guiden efter endt tur.

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top