16 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 21.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Mexico har noget for enhver smag, og denne rejse giver dig et fantastisk indblik i landets diversitet. Din rejse begynder i Mexico City, og allerede her stifter du bekendtskab med landets spændende historie, når du inviteres med på en guidet byrundtur og siden lægger vejen forbi Teotihuacán-ruinerne. Glæd dig til at opleve byens største seværdigheder på et par spændende dagsture.

Fra den travle hovedstad flyver du til Tuxtla Gutiérrez og tager herfra på tur til den imponerende Sumidero-kløft. Fra en lille speedbåd vil du opleve de dramatiske klipper og det rige dyreliv helt tæt på. Gør dig bl.a. klar til et møde med kløftens krokodiller.

Gemt i bjergene ligger den hyggelige koloniby San Cristóbal de las Casas. Byen er kendt for sine smukke kolonialbygninger og karakteristiske mayasamfund. Det er en by, hvor nye og gamle traditioner smelter sammen på harmonisk vis. Nogen kalder dette område for det ”ægte” Mexico. I San Cristobál de las Casas har du tre dage, hvor du den ene dag inviteres på en lærerig udflugt til to traditionelle mayalandsbyer.

På vejen til Palenque gøres der stop ved de smukke vandfald Agua Azul og Misol Ha. Her kan du få dig en forfriskende dukkert i det kølende vand. I Palenque besøger du de imponerende mayaruiner, som ligger gemt i den frodige regnskov. Fra toppen af pyramiderne får du en fantastisk udsigt over ruinkomplekset, som faktisk langt fra er udgravet endnu. Efter sådan en omgang kan du køle af i et forfriskende vandfald.

Næste stop er betagende Mérida, som du rejser til med en natbus. Mérida er Yucatáns hovedstad. Det er en by fuld af flotte, farverige bygninger, lækre markeder og en rig kulturscene. I Mérida inviteres du til at dykke ned i den mexicanske kultur med et madlavningskursus. Du kan se frem til at handle råvarer på et lokalt marked og efterfølgende forvandle dem til lækre mexicanske retter hos en lokal vært. Fra Mérida kan du også lægge vejen forbi mayaruinen Uxmal eller Celestún Nationalpark, hvor du kan opleve vilde flamingoer.

Din rejse afsluttes i Playa del Carmen ved Riviera Maya, Mexicos fantastiske caribiske kyst. Inden du når så langt, besøger du Chichén Itzá, som er den mest besøgte mayaruin i Mexico. De sidste dage er der intet på programmet. Slap af og fordøj de mange indtryk eller snup en dukkert i en af de mange cenotes i området. Disse grotter med krystalklart vand er et stort trækplaster på Yucatán-halvøen. Playa del Carmen byder desuden på verdens andet største koralrev samt et medrivende byliv og en lækker madscene.

Jysk Rejsebureau har på rejsen sørget for alle fly, transfers og overnatninger på gode hoteller. Desuden er mange udflugter samt morgenmad hver dag inkluderet i prisen på rejsen. Har du andre ønsker til rejsen, kan du tale med din rejsekonsulent herom. Rejsen kan skræddersyes, så den matcher netop dine rejsedrømme.

Få information og fakta om Mexico her.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Mexico her.

Bedste rejseperiode

Hele året. November til april er den tørre sæson.
Fra maj til oktober er det regntid, men landet kan sagtens besøges i denne periode alligevel.
Vær opmærksom på orkansæsonen, der ligger fra juni til november, hvor de fleste orkaner rammer i månederne august til oktober. Orkaner og tropiske storme påvirker mest områderne ud til Stillehavskysten, den caribiske kyst, den Mexicanske Golf og Yucatán-halvøen.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Mexico City
Afgang fra Danmark mod Mexico, hvor du afhængigt af det valgte flyselskab ankommer om eftermiddagen. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, der er godt beliggende i Mexico City. Mexico City er en spændende storby og med over 20 millioner indbyggere én af verdens største byer. Brug dagen på at vænne dig til tidsforskellen, den nye verden og de nye farver og lyde.
2. dag: Byrundtur og antropologimuseet
En spændende dag venter forude, hvor du kan se frem til en grundig introduktion til Mexico City. Ifølge med en lokal guide tages du med rundt til byens største seværdigheder. Glæd dig til en guidet byrundtur i det historiske centrum, hvor du bl.a. kommer forbi Zócalo, Metropolitan-katedralen, Palacio Nacional og Templo Mayor. Herefter går turen til Chapultepec-slottet samt antropologimuseet, hvor sidstnævnte giver dig et spændende indblik i Mexicos historie. Resten af dagen er på egen hånd. Har du mod på flere store oplevelser, kan du besøge Frida Kahlos hjem, tage på en mariachi-sejltur i Xochimilco eller overvære en gang Lucha Libre - en besynderlig mexicansk kampsport. Mexico City huser også alletiders kulinariske scene. Tag på jagt efter byens bedste tacos eller tequila. Tal gerne med din rejsekonsulent, hvis du ønsker hjælp til at organisere disse aktiviteter. (M)
3. dag: Mexico City og Teotihuacán-ruinerne
Intet besøg i Mexico City er fuldendt uden et besøg ved Teotihuacán, og i dag vil du opleve netop dette fascinerende og hellige sted, som i sin tid blev bygget af aztekerne. Du kommer bl.a. til at opleve sol- og månepyramiderne, som du kan bestige og få en fantastisk udsigt over hele ruinkomplekset, hvor det menes, at op imod 200.000 mennesker har boet. På vej til Teotihuacán besøger du Guadalupe-kirken, som er blandt de helligste kirker i Mexico. Vil du opleve Teotihuacán på en anderledes og eksklusiv måde, kan du overveje en tur i luftballon over ruinerne. Din rejsekonsulent kan booke denne aktivitet for en merpris. (M)
4. dag: Fly til Tuxtla og udflugt til Sumidero-kløften
En privat transfer fragter dig fra dit hotel til lufthavnen. Fra Mexico City flyver du ca. halvanden time til byen Tuxtla Gutiérrez. Her bliver du hentet i lufthavnen og kørt til den lille by Chiapa de Corzo, hvor turen til Sumidero-kløften afgår fra. Bemærk, at chaufføren kun taler spansk. I speedbåd går turen ind i den dybe og fascinerende kløft, hvor klippeskråningerne tårner sig højt over dig. Der er god mulighed for at se både aber, rovfugle og krokodiller undervejs på turen, så hold øjne og ører åbne. Efter en skøn sejltur gennem Sumidero-kløften bliver du kørt til San Cristóbal de las Casas, som ligger ca. 45 minutters kørsel fra kløften. Du har resten af eftermiddagen på egen hånd i den hyggelige by. (M)
5. dag: På opdagelse i San Cristóbal de las Casas
San Cristóbal de las Casas er smukt beliggende i bjergene i ca. 2.000 meters højde. Byen er kendt for sin lokale mayakultur og smukke farverige kolonitidskirker og huse. Du har en fuld dag på egen hånd til at gå på opdagelse i den smukke by, hvor nye og gamle traditioner går hånd i hånd. På byens marked kan du shoppe farverige beklædningsdele, hængekøjer, lædervarer og ravsmykker til rigtig gode priser. (M)
6. dag: På dagstur til traditionelle mayalandsbyer
I dag skal du på en særlig, lærerig tur, hvor du besøger de to mayalandsbyer San Juan Chamula og Zinacántan og bl.a. lægger vejen forbi en kirke, der ikke anerkendes af Vatikanet grundet kirkens inddragelse af lokale stammereligioner. I disse traditionelle mayalandsbyer vil du opleve, at tiden næsten er gået i stå. Kvinderne bærer stadig de smukke farverige klædedragter og ved højtider bærer mændene også deres traditionelle dragter. Spørg altid, inden du fotograferer de lokale i landsbyerne. Den oprindelige befolkning har aldrig haft de samme rettigheder, som den almindelige mexicaner. I denne provins har den venstreorienterede bevægelse EZLN, bedre kendt som Zapatistas, kæmpet for at forbedre rettighederne. Disse kampe har både været voldsomme og blodige, og du kan ikke undgå at stifte bekendtskab med denne historie, når du rejser i dette område af Mexico. Du kan stadig opleve strejker og vejblokader, når du rejser her, men det er ikke noget, du som rejsende skal være bekymret for. Følg blot de retningslinjer, der bliver givet ved sådanne situationer. (M)
7. dag: Kurs mod Palenque med stop ved Agua Azul og Misol Ha
Fra San Cristóbal de las Casas går turen ad snoede bjergveje med mange speed-bumps mod Palenque. På vejen besøger du de to smukke vandfald Agua Azul og Misol Ha, hvor du har tid til at hoppe i vandet og få en forfriskende dukkert. Agua Azul består af mange forskellige vandfald og er et populært udflugtsmål for de lokale specielt i weekender og på helligdage. Herude finder du et stort udbud af mad- og souvenirboder. Misol Ha-vandfaldet er 35 meter højt, og her har du mulighed for at komme ind bag vandfaldet ad små stier. Sidst på eftermiddagen ankommer du til dit hotel i Palenque, hvor du har resten af dagen på egen hånd. (M)
8. dag: Dagstur til Palenque og natbus til Mérida
Tidlig morgenen bliver du hentet på hotellet og taget på en dagstur til Palenque. Disse betagende mayaruiner ligger begravet dybt i junglen. I de tidlige morgentimer hænger disen fortsat tungt om ruinerne, og dyrelivet er så småt er ved at vågne. Brøleaber og papegøjer er blandt de dyr, du kan være heldige at spotte på disse kanter. Ved Palenque kan du også lægge vejen forbi stedets museum, hvor du kan se mange af de artefakter, der er fundet i området og ellers blive klogere på den ældgamle kultur. Efter en varm tur i junglen kan du se frem til at køle ned ved Roberto Barrios-vandfaldet. Det forfriskende vand kommer direkte fra Chiapas-bjergkæden. Du fragtes efter dagsturen tilbage til dit hotel, og om aftenen tager du en komfortabel ADO-natbus til Mérida. Pak rygsækken med snacks og drikkevarer til denne køretur, som tager ca. syv til otte timer. (M)
9. dag: Goddag til farverige Mérida
Med natbus ankommer du til Mérida i de tidlige morgentimer. Mérida er den største by i staten Yucatán og huser en befolkning på ca. en million. Det er også områdets kulturelle hovedstad med mange museer, gallerier og uddannelsesinstitutioner, og den spændende by har været kåret til en af de bedste byer at besøge i verden. I den gamle del af byen finder du mange pastelfarvede huse, pladser og smukke kirker. Byen byder også på farverige markeder, masser af livemusik og en lækker gastronomisk scene. Nyd en dag i dit eget tempo, hvor du selv bestemmer, hvor dine veje skal føre hen.
10. dag: Lokalt marked og madlavningskursus i Mérida
Tiden er inde til at dykke dybere ned i den mexicanske kultur. I dag kan du se frem til en spændende kulturel og gastronomisk oplevelse i Mérida. Programmet byder på et madlavningskursus, hvor du først inviteres en tur med på et lokalt marked for at smage på lokale delikatesser og lækker frugt. Du vil lære om Yucatáns skikke og traditioner og siden handle råvarer på markedet. Disse råvarer tages med til et lokalt hjem, hvor din guide og vært vil hjælpe dig med at tilberede velsmagende lokale retter. Mexico huser i sandhed et af verdens bedste køkkener. Glæd dig til at udforske dette køkken. Der venter dig en unik oplevelse, hvor du får den mexicanske kultur helt ind under huden. Efter denne oplevelse har du resten af dagen på egen hånd i Mérida. (M)
11. dag: På opdagelse i Mérida og nærområdet
Denne dag har du på egen hånd til at gå på opdagelse. Du kan blive i Mérida og suge det sidste af den spændende by til dig, eller du kan søge ud i nærområdet, som også byder på mange interessante oplevelser. F.eks. kan du lade turen gå til Celestún Nationalpark, som ligger ca. to timer fra Mérida. Nationalparken byder på et rigt fugleliv inklusiv store flokke af flamingoer, der holder til i nationalparken i perioden fra december til august. En anden mulighed er Uxmal, som er endnu en fantastisk mayaruin. Denne region kaldte mayaerne Puuc, hvilket betyder bakke, og i dette bakkede terræn findes utallige mayaruiner, hvor Uxmal er den smukkeste. Af samme grund er den også kommet på UNESCOs Verdensarvsliste. (M)
12. dag: Fra Mérida til Playa del Carmen med stop ved Chichén Itzá
I dag går turen mod den caribiske kyst, men på vejen laves der stop ved Chichén Itzá, som er den mest besøgte mayaruin i Mexico. Det er et meget velbevaret ruinområde, der fortæller en spændende historie om Mexicos fortid. Af samme grund er Chichén Itzá også på UNESCOs Verdensarvsliste. Forbered dig på en fantastisk oplevelse, som du deler med mange andre turister (ca. 4.000 om dagen) og ikke mindst en kødrand af souvenirsælgende mexicanere. Under denne udflugt ledsages du af en engelsktalende guide, mens du selv er ansvarlig for at betale indgangsfee til seværdigheden. Fra Chichén Itzá bliver du siden kørt til strandbyen Playa del Carmen ved den caribiske kyst. (M)
13.-14. dag: Badeferie og afslapning i Playa del Carmen
Playa del Carmen er en populær ferieby ved Riviera Maya, og du kan glæde dig til smukke hvide sandstrande og azurblåt havvand. Byens hovedgade 5th Avenue er altid travl, og du finder her et stort udvalg af tøj- og souvenirbutikker, restauranter og barer. Dine dage i Playa del Carmen er på egen hånd, så du har rigelig med tid til at opleve strandbyen og de nærtliggende seværdigheder. F.eks. kan du tage en tur til øen Cozumel, som ligger blot 45 minutters sejlads fra Playa del Carmen. Den populære by Tulum ligger også blot 65 km fra Playa del Carmen. Rejser du til Mexico i perioden juni til august, kan du tage ud og opleve hvalhajer i farvandet ved Isla Holbox (ca. to timer fra Playa del Carmen). Du kan desuden lave alle former for vandsport i Playa del Carmen, og især dykning er populært ved det nærtliggende koralrev, som er verdens andet største, mens det også er populært at dykke i de såkaldte cenotes. En cenote er et naturligt sinkhul skabt ved den sidste istid. Disse underjordiske flodsystemer var uundværlige og hellige for mayaerne. Du kan svømme, snorkle og dykke i de større, og det er en kæmpe oplevelse. Hvis du er interesseret i et dykkercertifikat, kan du læse mere om det her. (M)
15. dag: Fly fra Cancún mod Danmark
Det er blevet tid til at tage afsked med Mexico. Du bliver kørt til lufthavnen i Cancún, hvorfra dit fly mod Danmark afgår. (M)
16. dag: Ankomst til Danmark
Ankomsttidspunktet i Danmark er afhængigt af det valgte flyselskab.

Overnatninger

3 overnatninger på Historico Central i Mexico City
3 overnatninger på Mansión del Valle i San Cristóbal de las Casas
1 overnatning på Maya Tulipanes i Palenque
1 overnatning i ADO-natbus
3 overnatninger på Hotel del Peregrino i Mérida
3 overnatninger på Riviera Caribe Maya i Playa del Carmen

Dette rejseforslag bygger på 4- og 3-stjernede hoteller. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutiquehoteller og luksusresorts. Har du andre ønsker til overnatninger, kan du tale med din rejsekonsulent herom.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, hvor du rejser på egen hånd. På udflugterne er du sammen med en international gruppe.

November - april

Pakkeliste

 • Varmt tøj til kølige aftener
 • Insektspray
 • Mindre vandrerygsæk
 • Badetøj
 • Evt. guidebog
 • Evt. egen vandflaske

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Mexico City / Mexico City - Tuxtla // Cancún - Danmark (inkl. bagage)
 • Transport ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Byrundtur i Mexico City
 • Udflugt til Teotihuacán
 • Bådtur i Sumidero-kløften
 • Udflugt til mayalandsbyer
 • Udflugt til Palenque-ruinerne og vandfald
 • Madlavningskursus i Mérida
 • Engelsktalende guide ved Chichén Itzá
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Afrejseskatter
 • Indgangsfee til Chichén Itzá
 • Måltider og drikkevarer der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge (i Mexico er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top