Derfor er det også oplagt at opleve hobitternes land ved at komme så tæt på naturen som muligt. Det kan du gøre ved at bo i en camper og på to hjul drage endnu længere ud i den mageløse natur!

Over de seneste år er det blevet meget nemmere at cykle i New Zealand, hvor der blandt andet er udviklet spændende cykelstier på nedlagte jernbaner. Der er derfor ingen biler til at komme mellem dig og naturoplevelserne. Og netop i naturen kommer New Zealand virkelig til sin ret, fordi det betagende landskab varierer meget inden for meget små afstande. Således kan du på bare en dag opleve alt fra imponerende kyststrækninger og snedækkede, bestigbare vulkaner til gejsere og de smukkeste fjorde omgivet af enorme klippevægge.

Læs mere om vores fem dages cykeltur omkring det centrale Otagos bløde bakker og flade plateauer, der netop foregår på en tidligere jernbanestrækning og derfor også går gennem gamle jernbanetunneller. Jernbanelinien blev bygget i 1800-tallet for at forbinde Dunedin på sydøens østkyst med guldminerne inde i landet, men i dag er skinnerne fjernet, og der er i stedet anlagt en velholdt og særdeles smuk cykelrute.

New Zealand er oplagt camper-land, hvor du når som helst og hvor som helst kan stoppe og 'kaste anker' i en af de mange nationalparker eller på de utallige campsites. Og det fleksible rejsemiddel kommer endnu mere til sin ret, hvis du også vælger at leje cykler under dig ophold. Så kan du slå dig ned der hvor du gerne vil drage på opdagelse – og er sikret en kold cola og et bad, når du er tilbage fra strabadserne på to hjul.

Om du vil kæmpe dig til top for at blive belønnet med en mageløs udsigt, eller om du foretrækker at holde dig langs vandet og spotte søløver, er helt op til dig. Du kan læse mere om cykelruterne her, hvor der er anbefalede diverse ruter på både nord- og sydøen, mens du kan finde 23 udvalgte her.

Læs mere om at opleve New Zealand med en camper. Kontakt os for at høre mere om muligheden for at leje cykler med din camper.

Anbefalede cykelruter:

  • Otago Central Rail Trail med forladte guldmineudgravninger.
  • West Coast Wilderness Trail med udsigt fra snedækkede alper.
  • Te Ara Ahi Trail hvor du cykler langs brusende floder og forbi geotermiske pools.
  • The Timber Trail der går over otte hængebroer med varierende grader af sug i maven.
  • Twin Coast Cycle Trail som sender dig i de historiske fodspor af maorierne.

Cykling, New Zealand
Naturen omkring Central Otago er kendetegnet ved bløde bakker, flade plateauer og enkelte skarpe klipper, som hist og her stikker op af græsset. Terrænet er ikke voldsomt kuperet og de steder, der skaJernbanelinien blev bygget i 1800-tallet for at forbinde Dunedin med guldminerne inde i landet, men idag er skinnerne fjernet, og der er istedet anlagt en velholdt og særdeles smuk cykelruteMotorhome, New ZealandCykling ved Queenstown, New Zealand
Resserver

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top