Efter en ferie burde du være fuldstændig i zen, have masser af overskud og stråle som en sol. Meeen kender du det, når du i stedet for bare synes at alle derhjemme kun går op i de mindste ting, du har let til tårer, ikke synes byen eller omgangskredsen har udviklet sig – overhovedet!, og generelt bare er lidt i dårligt humør hele tiden? Så lider du måske af ”post-travel-blues”. Det er der heldigvis råd for. Læs her om 4 gode råd til hvordan du overlever ”post-travel-blues” når du kommer hjem fra din rejse.


Her er 4 gode råd til hvordan du kommer ovenpå igen:

  • Drøm om næste rejse


Det er altid godt at have noget at se frem til. Planlæg altid den næste rejse umiddelbart efter hjemkomst, så undgår du de værste af symptomerne … Også selvom rejsen ikke bliver til noget, så er det godt at have en drøm. Ved du ikke hvor du har lyst til at rejse hen, så følg næste råd.

  • Lav en opsparing


Køb en gammeldags sparegris eller opret en ekstra bankkonto (som hedder drømmerejse) og saml alle mønter du får tilovers eller overfør fx 200,- om måneden, så er du da bare lidt på vej.

  • Udforsk din hjemegn med ”turist briller”


En sund måde at bevare noget af rejse-feberen på er at se dine omgivelser med nye øjne. Lad som om du ikke har set byen eller området du bor i før. Tag på museum, tag på vandretur, inviter naboen på kaffe eller tag forbi den lokale turistinformation og opsøg attraktionerne i området.

  • Inspirer andre


Endelig kan du dele ud af dine erfaringer. Når nu veninden, kæresten eller familien ikke gider høre mere om hvor fedt det bare var på din rejse, så find nogen der rent faktisk gider at høre på dig. Giv dine tips videre på nettet/blogs/foraer eller find nogen der skal ud at rejse og del ud af dine oplevelser og erfaringer.

Fortæl os hvad du gør for ikke at få "post-travel-blues" på facebook?

Inspiration: Lonely Planet

Jorden Rundt rejser med Jysk Rejsebureau
Til top