14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 15.795,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
At rejse med tog igennem Portugal er en dejlig fleksibel transportform igennem hele landet med masser af muligheder for stop i både større og mindre byer, hvor du altid ender lige i byens centrum. Det giver dig tid til at nyde transporten på en afslappende måde, hvor alt du skal, er at kigge ud af vinduet, mens toget glider igennem de smukke og nogle steder øde landskaber. Rejsemåden passer perfekt både til dig som rejser alene, med venner eller med familien.

Rejsen starter i portvinens hovedstad, Porto. Portos UNESCO- listede gamle bydel byder på brostensbelagte gader, farverige huse og en masse små butikker og restauranter.

Herfra går toget videre til bjergbyen Covilhã. Byen ligger smukt ved indgangen til bjergkæden Serra da Estrela og tæt på det højeste punkt på Portugals fastland, Torre. I og omkring byen kan du få flere spektakulære naturoplevelser, men området er også kendt for lokale delikatesser som ost og pølse, så der er også noget til madelskeren.

Næste stop er Lissabon, Portugals hovedstad. Lissabon er placeret på bakker mod Tagus flodens udmunding og emmer af historie. Lissabon er fyldt med små gader, hvor huse med flotte facader og udsmykkede balkoner er blandet med moderne arkitektur, museer og monumenter.

Til slut går turen fra Lissabon til Algarvekysten, nærmere bestemt Faro. Her venter dig afslapning og strandferie. Byens smukke gamle centrum med flotte kirker, sammenholdt med kystens utrolige dyreliv præger stemningen. Fiskerestauranterne ligger som perler på en snor, og her er der gode muligheder for at slutte rejsen af med en kulinarisk oplevelse.

Få information og fakta om Portugal her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Portugal her

Bedste rejseperiode

Man kan rejse til Portugal året rundt, men det bedste rejsetidspunkt for Portugal er fra maj til oktober, hvor du vil opleve en behagelig og varm temperatur med næsten ingen nedbør.

Ved Lissabon og kystbyerne nord for Lissabon, bliver den gode temperatur afhjulpet af en behagelig brise fra Atlanterhavet, som gør det lidt køligere end på sydkysten. Gennemsnitstemperaturen her ligger mellem 22-28 grader i sommermånederne og 15-22 grader i vintermånederne.

I det nordlige Portugal falder temperaturen, og om vinteren regner det en del. De varmeste måneder i det nordlige Portugal og Porto er juli, august og september. Temperaturen i sommermånederne ligger i gennemsnit på mellem 20-25 grader, hvor du i vintermånederne vil opleve en temperatur på omkring 14-18 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Portugal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Porto
Du flyver fra Danmark til lufthavnen i Porto i Portugal, hvor du ankommer senere samme dag. Ved ankomst til Porto lufthavn er der arrangeret transport til dig, og du vil blive kørt til dit centralt beliggende hotel. Det er din base de næste par dage, mens du har tid på egen hånd til at udforske hyggelige Porto, der ligger billedskønt på bakker ved Douro-flodens udmunding.
2-3. dag: På opdagelse i portvinens hovedstad, Porto
Porto er velegnet til at udforske til fods, med sin UNESCO-listede gamle bydel og som hjemsted for portvinen er her noget at opleve for enhver. Det historiske Ribeira-distrikt består af brostensbelagte gader, maleriske, farverige huse og masser af små butikker og restauranter, hvor moderne madkultur blandes med det traditionelle portugisiske køkken. Tag på en sejltur på Douro-floden og få en flot udsigt til den berømte Dom Luis I - bro, der strækker sig over floden til Vila Nova de Gaia. I Vila Nova de Gaia findes en masse vinhuse, som står klar med portvinssmagning. Drømmer du om at være aktiv, er der rig mulighed for dagsture i det nordlige Portugal, hvor du nemt kan komme ud at ride på heste, riverrafte, cykle eller tage en tur i jeep.(M)
4. dag: Togrejse fra Porto til bjergbyen Covilhã
I dag siger du farvel til Porto for at tage toget cirka seks timer sydøst på mod byen Covilhã. Du sørger selv for transport til togstationen, hvorfra din togrejse begynder. Du vil undervejs skulle skifte tog i Entrocamento, hvor vi vil anbefale dig, at finde en god plads ved vinduet, da turen herfra og til din endestation i Covilhã er en af Portugals smukkeste togstræk. Ved ankomst til Covilhã, skal du selv sørge for transport til dit hotel.(M)
5-6. dag: På opdagelse i og omkring Covilhã
De næste dage har du på egen hånd til at udforske Covilhã og området omkring byen. Bjergbyen ligger kun få kilometer fra det højeste punkt på Portugals fastland, Torre. Byen er på alle måder en rigtig bjergby, men til trods for det, har den har formået at tilpasse sig i det vanskelige terræn, så det stadig er muligt at komme rundt i byen til fods. I byen har de blandt andet bygget en panorama-elevator og den moderne og flotte zigzag Carpinteira pedestrian bridge, som er en gangbro, der er bygget hen over byen, hvilket gør det let at finde vej rundt i byens centrum. Gå ikke glip af et besøg på det spændende Museu de Lanifícios, der fortæller om gamle traditioner og om uldindustrien i byen, som var den primære handelsvare i næsten 300år helt op til slutningen af 1800-tallet. Drømmer du om lækre nye uldklæder, er det stedet for at købe noget med hjem. Udover byens imponerende placering i bjergene, er den også en af de vigtigste indgange til Serra da Estrela bjergene. Det giver dig gode muligheder for at tage på en vandretur i bjergene, opleve de smukke floder og søer eller bestige Torre fastlandets højeste punkt. Hvis du godt kan lide kulinariske specialiteter, anbefales det at smage den helt specielle Serra da Estrela ost, som findes netop her. Du kan også tage en tur ud af byen til landsbyen Vila do Paul. Herfra får du en fantastisk udsigt udover bjergene, der i det tidlige forår vil være dækket af sne. Byen har en fin barokkirke og traditionelle granithuse, hvor loftet i husene tidligere blev brugt som røghus til at ryge den traditionelle portugisiske pøsle Alheira. Kort fra byens centrum finder man udløbet fra det naturlige vandløb, som løber igennem byen. Denne krystalklare pool med sit lille vandfald er virkelig et besøg værd.(M)
7. dag: Tog fra Covilhã til Portugals fascinerende hovedstad Lissabon
Din togrejse fortsætter nu videre mod Portugals hovedstad Lissabon. Rejsen tager cirka 3,5 timer. Du sørger selv for transport til togstationen, hvorfra du har et direkte tog til Lissabon. Hvis du missede pladsen ved vinduet på turen til Covilhã, vil du have endnu en chance for at få den bedste placering i toget eller mulighed for endnu engang nyde den flotte natur, som toget suser forbi på vejen mod Lissabon. Ved ankomst til Lissabon, sørger du selv for transport til dit centralt beliggende hotel.(M)
8-9. dag: På opdagelse i Portugals hovedstad
Du skal tilbringe de næste dage i Portugals hovedstad. Byen ligger ligesom Porto, placeret over flere bakker ved udmundingen af floden, Tagus. Byen emmer af historie og udbreder sig med en masse spændende arkitektur. Lissabon er fyldt med smalle gader, hvor huse med flotte facader og udsmykkede balkoner er blandet med moderne arkitektur, museer og monumenter. Placeringen på bakkerne giver et smukt spil i lyset og skyggerne på byen. Brug din tid i byen på at gå eller cykle rundt i de charmerende gader, hop ombord på sporvognen og besøg Belémkvarteret, som er kendt for sine museer og monumenter. Gå derudover ikke glip af udsigten over Lissabon og floden fra det flotte, gamle Saint George-slot. Byens ældste kvarter, Alfama, har en masse hyggelige restauranter, hvor det er muligt at prøve nogle af Portugals mange berømte delikatesser.(M)
10. dag: Tog fra Lissabon til kystbyen Faro
I dag skal du videre mod Portugals sydlige kyst og byen Faro. Du skal selv finde til togstationen, hvorfra turen til Faro tager cirka fire timer. Nyd din sidste togrejse og gør klar til et par dages afslapning og strandferie i og omkring Faro. Du skal selv sørge for transport fra togstationen til hotellet i Faro.(M)
11-13. dag: På opdagelse på Algarvekysten
Faro er Algarves hovedstad, og har en mere tydelig portugisisk stemning end de fleste andre feriebyer. Byen har en hyggelig marina, mange velholdte parker og en malerisk cidade velha (gammel bydel) omgivet af middelalderlige mure. Den gamle bydels snoede, brostensbelagte gågader, pladser og bygninger emmer af portugisisk charme, og her finder du flere museer, kirker og små lokale cafeer. Rundt om Faro ligger der flere af Portugals bedste strande, og hvis du gerne vil slappe af, er der flere gode muligheder. Besøg den lokale strand Praia de Faro eller tag en tur med båd til øen, Culatra, hvor der er sandstrand så langt øjet rækker. Her kan du også besøge Ilha do Farol, som er et fint fyrtårn, hvorfra man kan nyde udsigten over havet og øen. Algarves kyst er et naturreservat, der beskytter en enorm lagune, der løber 60 kilometer langs kysten. Området hedder Ria Famose, og er kendt for at have de mest forskelligartede og farverige fugle. Dette inkluderer blandt andet flamingoer, storke, fiskeørne og stylter. Du kan tage en sejltur på en gammel pram og måske få et glimt af de gamle traditionelle industrier, hvor nogle fiskere stadig bruger portugisiske vandhunde, og se de enorme gårde, hvor der dyrkes muslinger og østers. Skaldyrene, der opdrættes her, behøver ikke transporteres langt for at nå Faros lokkende fiskerestauranter. Her kan man smage den lokale ret Caldeirada, som er en gryderet, bestående af fisk og skaldyr.(M)
14. dag: Afrejse fra Faro og ankomst til Danmark
I dag er det tid til at sige farvel til Portugal for denne gang. Du vil blive hentet på dit hotel og kørt til Faro lufthavn, hvorfra dit fly mod Danmark afgår. Hvornår du ankommer til Danmark, afhænger af flyselskabet og dets flytider.(M)

Overnatninger

3 overnatninger i Porto
3 overnatninger i Covilhã
3 overnatninger i Lissabon
4 overnatninger i Faro

Alle overnatninger er på 3-stjernede hoteller i dobbeltværelse. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til familie- og luksushoteller i de byer, som besøges undervejs.

Bemærkninger

Vær opmærksom på at denne tur inkluderer et interrail pas med tre rejsedage.

Børn under 11 år rejser gratis på togene, når de følges med en voksen, der har gyldigt togpas, hvilket også gør det til en ideel rejseform for familier.

Hos Jysk Rejsebureau tilbyder vi togpas i Portugal af forskellig varighed, som gør det økonomisk fordelagtigt, når du rejser med tog i landet. Ydermere kan vi tilbyde interrail togpas, hvis du ønsker at rejse med tog gennem flere lande.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres på egen hånd.

Maj-oktober

Pakkeliste

 • Guidebog
 • Evt. vejkort
 • Portugisisk parlør
 • Kreditkort
 • Mindre vandrerygsæk
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Evt. snorkeludstyr
 • Bøger

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Porto // Faro - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Ankomsttransfer fra Porto lufthavn til hotellet i Port
 • Afrejsetransfer fra hotellet i Faro til Faro lufthavn
 • Måltider ifølge program
 • Transport ifølge program
 • Togpas i Portugal med 3 rejsedage inkluderet
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - i Portugal er det god skik at give drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Entré til attraktioner og nationalparker

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Resserver

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top