14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 9.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
At rejse med tog gennem Portugal er en dejlig fleksibel og budgetvenlig transportform med masser af muligheder for gode stops i både større og mindre byer, og med toget ender du altid midt i byens centrum. Tager du toget, kan du læne dig tilbage og nyde udsigten, mens du glider gennem de smukke landskaber, som kendetegner Portugal. Rejsemåden passer perfekt til dig, som rejser alene, som par, med vennerne eller familien.

Rejsen starter i portvinens hovedstad, Porto. Portos UNESCO-listede gamle bydel byder på flotte klinkefacader, brostensbelagte gader, farverige huse, høje broer og en masse små butikker og restauranter. Fra Porto er der sjældent langt til en indbydende strand, hvor du kan bade og surfe. Netop surfing er en yndet sport i Portugal.

Fra Porto går toget til bjergbyen Covilhã. Byen ligger smukt ved indgangen til bjergkæden Serra da Estrela og nær det højeste punkt på Portugals fastland, Torre. I og omkring byen kan du få flere spektakulære naturoplevelser såsom vandring og kajakture, mens området også er kendt for lokale delikatesser som ost og pølse. Dem, som holder af noget godt til ganen, kan dermed finde stor tilfredsstillelse på disse kanter.

Næste stop er Lissabon, Portugals hovedstad. Lissabon er placeret på bakker mod Tagus flodens udmunding, og byen emmer af historie. Lissabon er fyldt med små gader, hvor huse med flotte facader og udsmykkede balkoner blander sig med moderne arkitektur, museer og monumenter. Ikke mindst pryder de ikoniske gule sporvogne gadebilledet.

Til slut går turen fra Lissabon til Algarvekysten, nærmere bestemt Faro. Glæd dig til afslapning og strandferie, mens byens gamle centrum skaber hyggelige rammer om din rejse. Fiskerestauranterne ligger som perler på en snor, og her er der gode muligheder for at slutte rejsen med en stribe kulinariske oplevelser.

Glæd dig til en unik rejse, som går hele vejen fra det nordlige til det sydlige Portugal - og det til en pris, som ej springer budgettet.

Få information og fakta om Portugal her.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Portugal her.

Bedste rejseperiode

Du kan rejse til Portugal året rundt, men det bedste tidspunkt at besøge landet er fra maj til oktober, hvor du vil opleve en behagelig og varm temperatur med næsten ingen nedbør.

Ved Lissabon og kystbyerne nord for Lissabon bliver den gode temperatur afhjulpet af en behagelig brise fra Atlanterhavet, som gør det lidt køligere end på sydkysten. Gennemsnitstemperaturen her ligger mellem 22-28 grader i sommermånederne og 15-22 grader i vintermånederne.

I det nordlige Portugal falder temperaturen, og om vinteren regner det en del. De varmeste måneder i det nordlige Portugal og Porto er juli, august og september. Temperaturen i sommermånederne ligger i gennemsnit mellem 20-25 grader, hvor du i vintermånederne vil opleve en temperatur på omkring 14-18 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Portugal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Porto
Du flyver fra Danmark til lufthavnen i Porto, hvor du ankommer senere samme dag. Ved ankomst til Porto lufthavn er der arrangeret transport til dig, og du vil blive kørt til dit centralt beliggende hotel. Hotellet er din base de næste par dage, hvor du har tid på egen hånd til at udforske hyggelige Porto, der ligger billedskønt på bakker ved Douro-flodens udmunding.
2-3. dag: På opdagelse i portvinens hovedstad, Porto
Porto er velegnet til at udforske til fods. Især den UNESCO-listede gamle bydel egner sig godt til gåture. Det historiske Ribeira-distrikt består af brostensbelagte gader, maleriske farverige huse og masser af små butikker og restauranter, hvor moderne madkultur blandes med det traditionelle portugisiske køkken. Desuden kan du tage på en sejltur på Douro-floden og nyde den flotte udsigt til den berømte Dom Luis I-bro, der strækker sig over floden til Vila Nova de Gaia. I Vila Nova de Gaia findes en masse vinhuse, som byder indenfor til portvinssmagning. Porto er trods alt hjemstedet for de gyldne dråber. Drømmer du om at være aktiv, er der rig mulighed for dagsture i det nordlige Portugal, hvor du nemt kan komme ud at ride på heste, riverrafte, cykle eller tage en tur i jeep. Ikke mindst kan du besøge byens nærtliggende strande, hvor du kan bade og surfe. (M)
4. dag: Togrejse fra Porto til bjergbyen Covilhã
Du tager afsked med Porto og tager toget ca. syv timer sydøst på til byen Covilhã. Du finder på egen hånd til togstationen, hvorfra din rejse begynder. Du vil undervejs skulle skifte tog, hvor vi anbefaler dig at finde en god plads ved vinduet, da turen herfra og til din endestation i Covilhã er en af Portugals smukkeste togstrækninger. Ved ankomst i Covilhã finder du på egen hånd til dit hotel. (M)
5-6. dag: På opdagelse i og omkring Covilhã
De næste dage har du på egen hånd til at udforske Covilhã og området omkring byen. Bjergbyen ligger kun få kilometer fra det højeste punkt på Portugals fastland, Torre. Byen er på alle måder en rigtig bjergby. I byen har de blandt andet bygget en panorama-elevator og den moderne og flotte zigzag Carpinteira-gangbro, der er bygget over byen, gør det let at finde vej rundt i byens centrum. Gå ikke glip af et besøg på det spændende Museu de Lanifícios, der fortæller om gamle traditioner og uldindustrien i byen, som var den primære handelsvare i næsten 300 år helt frem til slutningen af 1800-tallet. Drømmer du om lækre nye uldklæder, er dette stedet at købe nogle med hjem. Covilhã er en af de vigtigste indgange til Serra da Estrela-bjergene. Det giver dig gode muligheder for at tage på en vandretur i bjergene, opleve de smukke floder og søer eller bestige Torre, fastlandets højeste punkt. Hvis du er til kulinariske specialiteter, anbefales det at smage den helt specielle Serra da Estrela-ost, som netop findes her. Du kan også besøge landsbyen Vila do Paul. Herfra får du en fantastisk udsigt over bjergene, der i vintermånederne og det tidlige forår ofte er dækket af sne. Byen har en fin barokkirke og traditionelle granithuse, hvor loftet i husene tidligere blev brugt som røghus til at ryge den traditionelle portugisiske pølse Alheira. (M)
7. dag: Tog fra Covilhã til Portugals fascinerende hovedstad Lissabon
Din togrejse fortsætter mod Portugals hovedstad Lissabon. Rejsen tager ca. 3,5 time. Du sørger selv for transport til togstationen, hvorfra du har et direkte tog til Lissabon. Hvis du missede pladsen ved vinduet på turen til Covilhã, har du atter en chance. I hvert fald er scenariet igen værd at tage ind fra en vinduesplads. Ved ankomst i Lissabon finder du på egen hånd til dit centralt beliggende hotel i byen. (M)
8-9. dag: På opdagelse i Portugals hovedstad
Du tilbringer de næste dage i Lissabon. Byen ligger ligesom Porto placeret over bakker ved udmundingen af en flod. Byen emmer af historie og tilbyder en masse spændende arkitektur. Lissabon er fuld af smalle gader, hvor huse med flotte facader og udsmykkede balkoner blander sig med moderne arkitektur, museer og monumenter. Brug din tid i byen på at gå eller cykle i de charmerende gader, hop ombord på en sporvogn og besøg Belém-kvarteret, som er kendt for sine museer og monumenter. Gå ikke glip af udsigten over Lissabon fra det flotte, gamle St. George-slot. Byens ældste kvarter Alfama byder på mange hyggelige restauranter, hvor det er muligt at prøve Portugals berømte delikatesser. (M)
10. dag: Tog fra Lissabon til kystbyen Faro
Du vinker farvel til hovedstaden og sætter dig på et direkte tog mod Portugals sydlige kyst og byen Faro. Du finder på egen hånd til togstationen, hvorfra turen til Faro tager ca. 3,5 time. Nyd din sidste togrejse og gør dig klar til et par afslappende dage ved Portugals henrivende kyst. (M)
11-13. dag: Livsnyderi ved Algarvekysten
Faro er Algarves hovedstad. I modsætning til mange feriebyer er den portugisiske kultur at føle over alt. Byen byder på en marina, mange velholdte parker og en malerisk Cidade Velha (gammel bydel) omgivet af middelalderlige mure. Den gamle bydels snoede, brostensbelagte gader og mange pladser emmer af portugisisk charme, og her finder du flere museer, kirker og små lokale caféer. Rundt om Faro ligger flere af Portugals bedste strande. Besøg den lokale strand Praia de Faro eller tag en tur med båd til øen Culatra, hvor der er sandstrand, så langt øjet rækker. Her kan du også besøge Ilha do Farol, som er et fint fyrtårn, hvorfra du kan nyde udsigten over havet og øen. Algarves kyst er et naturreservat. Området hedder Ria Formosa og er kendt for at huse mange fuglearter. Blandt andet kan du være heldig at støde på flamingoer, storke og fiskeørne. Du kan tage en sejltur på en gammel pram og som en del af det opleve gamle fiskermiljøer. Her opdrættes der blandt andet muslinger og østers, som siden fragtes til de nærtliggende restauranter. Prøv eksempelvis den lokale ret Caldeirada, som er en gryderet bestående af fisk og skaldyr. (M)
14. dag: Afrejse fra Faro og ankomst til Danmark
Din rejse fra nord til syd er nået til vejs ende. På egen hånd finder du til Faro lufthavn, som ligger få kilometer fra dit hotel. Herfra afgår dit fly mod Danmark. (M)

Overnatninger

3 overnatninger i Porto
3 overnatninger i Covilhã
3 overnatninger i Lissabon
4 overnatninger i Faro

Alle overnatninger er på 3-stjernede hoteller i twin- eller dobbeltværelse. Har du andre ønsker til overnatninger, kan din rejsekonsulent hjælpe dig på vej. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til familie- og luksushoteller i de byer, som besøges undervejs.

Bemærkninger

Denne rejse inkluderer et interrail-pas til voksne med tre rejsedage. To børn under 11 år kan rejse gratis på togene, når de følges med en voksen med et gyldigt togpas. Det gør denne rejse ideel for familier med børn.

Hos Jysk Rejsebureau tilbyder vi togpas af forskellig varighed. Ydermere kan vi tilbyde interrail-togpas til rejser gennem flere lande. Toget er fordelagtigt for dig, som ønsker en billig transportform på din rejse.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres på egen hånd.

Maj-oktober

Pakkeliste

 • Guidebog
 • Portugisisk parlør
 • Kreditkort
 • Gode sko
 • Mindre vandrerygsæk
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Evt. snorkeludstyr
 • Bøger

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Porto // Faro - Danmark (inkl. bagage)
 • Ankomsttransfer fra Porto lufthavn til hotellet i Porto
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Togpas i Portugal med tre rejsedage inkluderet
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge (i Portugal er det god skik at give drikkepenge)
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Entré til attraktioner og nationalparker

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top