Her på siden finder du praktisk information og fakta om Indonesien.


Praktisk info om at rejse i Indonesien

Visumforhold og indrejsekrav
Der er visumkrav for danske statsborgere til Indonesien. Her kan du enten søge et visum ved indrejse (VOA) eller et elektronisk visa (E-VISA) - begge visums giver 30-dages ophold i landet:
  • VOA: det er muligt for danske statsborgere at få 30-dages visum ved indrejse til Indonesien. Visummet ansøges lokalt ved indrejse til nedenstående lufthavne og koster ca. 500.000 IDR pr. person (alle rejsende inkl. børn skal have visum): Jakarta, Surabaya, Bali, Lombok, Riau, Manado, Medan, Yogyakarta, Aceh, Padang, Palembang, Solo, Balikpapan, Banjarmasin og Makassar.
  • E-VISA: Det er også muligt at søge e-visum til Indonesien når du flyver ind til Jakarta, Bali, Manado, Medan, Yogyakarta, Surabaya, Batam og Riau Sea Ports - læs mere og ansøg her. Dette visum koster ca. 500.000 IDR pr. person og kan forlænges lokalt med yderligere 30 dage mod merbetaling.
  • Ved indrejse skal man kunne fremvise en udrejsebillet.
Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Indonesien. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Indonesien såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Indonesien.

Særlige indrejseregler i Indonesien i forbindelse med Covid-19
Der er ikke længere restriktioner for indrejse til Indonesien. Skal du rejse videre til eller tilbage til et land, der kræver PCR test ved ankomst er det obligatorisk at have en rejseforsikring der dækker Covid-19.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Indonesien har to årstider. Regntiden fra november til marts, og tørtiden fra april/maj til oktober. De fleste rejsende foretrækker tørtiden, hvor vejret er mest stabilt, selvom du stadig skal regne med en byge i ny og næ. Indonesien har en konstant temperatur på 28-32 grader året rundt, og luftfugtigheden er høj. Bemærk, at det kan være vanskeligt at rejse rundt i visse dele af Indonesien i regntiden, hvor du kan risikere, at veje og broer er skyllet væk. Men du kan rejse til Bali året rundt.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Indonesien er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Indonesien kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende. Specielt på Sumatra kommer der megen regn året rundt.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Indonesien her.

Penge
Medbring gerne USD og Visakort. Visakortet kan bruges som hævekort i større indonesiske byer samt som betalingskort på dyrere hoteller/butikker og til køb af flybilletter. Husk at veksle rigeligt med rupiah i små sedler, inden du bevæger dig uden for de gængse turistruter, hvor der ofte ikke er vekselmuligheder. Bemærk, at der i de fleste ATM´er kun kan hæves, hvad der svarer til cirka 750-1.500 kroner ad gangen.
Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Transport
Bus:
I Indonesien findes enhver tænkelig variant af kørende materiel. Bemoer, Opletter, Becaker, minibusser og busser, der i et stort kaos gør vejene usikre. På lange strækninger er det busserne, der håndterer transporten. I sin tid var busserne gamle skrammelkasser, som hylende og spruttende forbandt de indonesiske byer, men i dag er flere busser dog udskiftet med nyere, om end ikke nye varianter. Et er sikkert, busserne kører stærkt og hensynsløst og er ofte stoppet til bristepunktet med beteltyggende mænd og kvinder, varer fra markedet og ammende kvinder, og oftest bliver der hurtigt både varmt og bræklugtende omkring én. Til gengæld er der her fine muligheder for at møde indoneserne on the road, og en 16 timers bustur er en udmærket lejlighed til at stifte bekendtskaber. På nogle øer kan man også køre med turistminibusser. Priserne er væsentlig højere end de lokale busser, men man sparer tid, og det er en mere bekvem form for transport. På kortere strækninger kører minibusser og Opletter som stopper, når der bankes i taget og tager passagerer, mange passagerer, med, hvor de nu står langs vejen. I byerne er det udover disse også Bemoer og Becaker (cykeltaxier) som i høj eller mindre høj fart vrider sig omkring gadehjørnerne. Altid læssede, altid en oplevelse og altid billige.

Båd:
Indonesien er et ørige og har derfor et solidt netværk af færgeforbindelser. Det nationale færgeselskab Pelni har færgeforbindelser mellem de fleste større øer i øriget, og det kan være en spændende måde at komme omkring på, fordi bådene sejler i ruter, som giver mange anderledes stopmuligheder. Bådene kan også være en fin mulighed og ofte eneste løsning, hvis man vil til afsides øgrupper eller fjerne kystegne på Kalimantan eller Irian Jaya. Færgeløsningen mellem øgrupperne er dog kun at anbefale for dem, som har tiden på deres side, da de er ekstremt langsomme og på nogle strækninger ikke sejler særligt ofte.

Tog:
Ikke mange rejser med tog, men på det sydlige Sumatra og specielt på Java er det en af de fineste transportformer. Nattogene er effektive, og dagtogene giver mulighed for at nyde landskabet undervejs.

Fly:
Indonesien har flere forskellige indenrigsflyselskaber hvor Garuda og Lion Air de bedste. Har man kort tid, eller vil man til de ydreliggende øer, kan flyet være den eneste løsning.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Links
www.tourismindonesia.com – omfattende website om hele Indonesien med rejseinformationer og nyheder.


Fakta

Hovedstad: Jakarta
Sprog: Bahasa Indonesia samt lokale sprog og dialekter
Klima: Tropisk
Valuta: Rupiah
Religion: Sunni-muslimer, kristne, hinduer, buddhister og andre minoriteter


Information om Indonesien

Indonesiens unikke fornemmelse for havet
Indonesien er verdens største ørige og overraskende nok verdens 16. største land. Spørger man en indoneser, taler han ofte om Tanah Air Kita - vores land og vand. Indoneserne regner havet med som en del af det indonesiske rige, og de lever af og med havet. Tidligt om morgenen, inden solen fanger horisonten, ses fiskere stå til søs i små skrøbelige sejlbåde, prahus, for at skaffe føde.

Indonesiens flerkulturelle befolkning
Mangfoldigheden blandt Indonesiens indbyggere er slående. Fra beboerne i Javas højglanspolerede skyskrabere til indianerne i trætop-husene på Irian Jaya, fra de fundamentalistiske muslimer i Aceh til hinduerne på Bali og fra nydeligt klædte forretningsfolk i Ujung Pandang til jægersamlere på Ceram. Kulturen er bredspektret og yderst levende i Indonesien, og en rejse i landet er i sandhed en overvældende rejse i spændende og forskellige kulturer.

Et levende eventyr
Indonesien er sandsynligvis det land i verden, der har den største andel af uudforskede landområder - nogle er end ikke angivet på et landkort. De mange ubetrådte stier og det uberørte landskab i Indonesien gør eventyret ekstra levende. Indonesien har også et fænomenalt og unikt dyreliv, der udspiller sig på de mange øer i regnskovene og imellem vulkanernes smukke kratre. Her findes for eksempel tigre, orangutanger, komodovaraner og de sjældne javanæsehorn. Havet, der omgiver Indonesien, har ikke kun stor betydning for indoneserne, men også den rejsende. Her oplever man legesyge delfiner, farvestrålende koralrev, de fineste sandstrande - og for de bølgeglade er Indonesien et af de bedste steder i verden at surfe. Både på Bali og i resten af Indonesien er der også rig mulighed for at udforske de omkringliggende farvande med snorkel eller i båd.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Indonesien

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Servicecenter Indonesien

Indonesien

På servicecentret har du mulighed for at få indgående vejledning og information om Bali, f. eks. om transportmuligheder, nye trekkingruter og lokale festivaler.

Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top