Af Mathilde (#Rejseinterview)

REJSEINTERVIEW

Kort om dig - Hvem er du
Mit navn er Mathilde Høj og jeg er 19 år gammel. Jeg skal til at studere medievidenskab efter ferien på Århus Universitet. Jeg kommer fra Herning. I min fritid interesserer jeg mig for rejser og andre folkefærd. Jeg har anskaffet mig et skrabe verdenskort, som jeg drømmer om at få skrabet fyldt.

Hvilke lande har du besøgt og hvem rejste du med?
Min familie har altid været glade for at rejse, men dog mest på charter ferier. Disse har budt på rejser i Europa, Egypten og rejsen der skiller sig ud: De dansk vestindiske øer. I oktober 2016 valgte jeg at tage på en Backpacker adventure grupperejse med Jysk Rejsebureau, som gik til Thailand (25 dage), Australien (30 dage), New Zealand (30 dage) og Fiji (9 dage). Jeg rejste med 7 andre piger fra hele landet og en dreng.

Hvor længe er du typisk væk og hvor ofte rejser du?
På charterrejser rejser jeg typisk 1-2 uger, men når jeg skal på fremtidige backpackerrejser vil jeg foretrække omkring de 20-30 dage, da det giver tid til at se landet og opleve kulturen (og vænne sig til varmen). Da jeg jo ikke er så gammel, så er der ikke en fast rutine med, hvor ofte jeg rejser, men drømmescenariet ville da være hvert år. Lige nu er planen at spare op til at kunne tage tilbage til Australien vinteren 2018 eller 2019.

Hvad inspirerede dig til at rejse ud med rygsækken?
Jeg er ikke helt sikker. Min familie har altid været god til at få os ud til andre lande og opleve selvom det ”bare” var charter. Jeg tror det har hængt fast imens jeg er blevet ældre, og så kunne jeg godt lide tanken at man med rygsækken kommer lidt mere ud og får ”beskidte fingre” i og med man ikke altid bor på de bedste hostels, men nogle gange vælger de billige, hvor standarden ikke er særlig høj. Det er her, man virkelig lærer de indfødte, deres kultur og deres gæstfrihed at kende.

Dit bedste rejsetip/råd, hvis man skal ud som backpacker for første gang?
Husk poser! Alle slags poser til både tøj og småting. Man kan altid bruge poser til at opbevare nemmere i rygsækken og især, hvis man køber souvenirs, så de ikke bare ligger løse i tasken og muligvis går i stykker. Dem man kan købe i udlandet er ikke altid så gode, som dem vi køber herhjemme.

Et andet råd er at man skal ALTID have ekstra underbukser og strømper med. Uanset hvad skal man nok løbe tør, så man kan ligeså godt tage mange med fra starten.

Hvilke forberedelser gør du normalt inden en rejse?
Jeg har ikke en eksakt liste jeg går igennem, men jeg kan godt lide at der er styr på alt det derhjemme inden man tager af sted, og at jeg har fundet ud af hvilket vejr jeg kan forvente på destinationerne. Jeg tjekker også, hvad man kan tage ud og se i det pågældende land, og ellers får jeg det planlagt ved et lokalt bureau når jeg ankommer på destinationen fx hos GoBeyond Asia i Thailand.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Man møder bare landet og kulturen på en helt anden måde end når man rejser med kuffert. Når man har sin rygsæk er det ens hjem de næste par måneder og den er bare så nem at komme rundt med, at man virkelig kan komme ud i de små guesthouses ude ved lokalbefolkningen og gå ad de små grusveje uden at tænke på om kufferten kan komme med.

Hvordan finder (fandt) du tid og penge til at realisere drømmen

Jeg havde gennem mit fritidsjob i handelsgymnasiet sparet penge op og så fik jeg også lige et indskud penge da jeg fyldte 18 i form af arv, som hjalp lidt på det. Jeg blev så færdig sommer 2016 med skolen og holdte derfor et sabbatår. I fremtiden regner jeg med at bruge ferierne på det eller holde ferie, så det passer med den pågældende destination og ja, så ellers bare spare op.

Dit personligt bedste rejseminde eller din sjoveste historie ’from the road’?
Der er så mange gode rejseminder fra turen, men de bedste må være da jeg endelig fik lov til at holde en koala i Australien, og da jeg bungy jumpede 134m i New Zealand. Koalaen havde været et stort ønske i lang tid, så at få det opfyldt var bare fantastisk.

Dit bedst pakketip/hvad rejser du aldrig uden?
Pak det tungeste mod ryggen og rejs aldrig uden et kamera eller en telefon der kan tage billeder. Man skulle nødigt gå glip af gode minder. Et pandelygte er også et must, så man ikke gør alle andre i sit dorm sure om aftenen, når man kommer senere ind end dem.

Hvilke lande er på din bucket list og hvad lægger du vægt på, når du vælger en destination?
Jeg vil rigtig gerne tilbage til Australien igen og se resten af landet. Ellers er det lande som Vietnam, USA, Chile, Kina, Indonesien og Sydafrika. Jeg lægger vægt på, at der er noget at se og en kultur at møde.

Andet du gerne vil dele fra livet som rygsækrejsende?
Spring ud i det! Hvis man går med bare en lille lyst til at tage ud og se verden, så skal man bare tage af sted. Det er simpelthen noget af det rigeste man kan opleve og man vil huske det resten af livet.

Tak til Mathilde for at dele din rejseglæde med andre!

Se alle vores jordomrejser her

Mathilde Høi
Mathilde HøiMathilde HøiMathilde HøiMathilde HøiMathilde HøiMathilde Høi
Til top