Af Mette (#Rejseinterview)

REJSEINTERVIEW

Kort om dig - Hvem er du
Jeg hedder Mette, er 24 år gammel også studerer jeg til folkeskolelærer i Aarhus, hvor jeg også er bosat. Her efter min dejlige, lange sommerferie tager jeg hul på sidste år af uddannelsen. Måske skal jeg være folkeskolelærer, måske efterskolelærer - måske noget helt tredje, der kan involvere dét at rejse. Det håber jeg på, tiden vil vise mig.

En af mine store interesser er selvfølgelig at rejse - surprise! Men derudover bruger jeg tid på venner/veninder, kæreste og familie, madlavning - selvfølgelig også sommetider retter fra forskellige rejsedestinationer, og så går jeg i fitness. Desuden arbejder jeg som lærervikar på en skole i Aarhus - pengene kommer jo desværre ikke af sig selv.
Så ja… Mit liv - udover min vilde rejselyst, er vist meget nær mange andre unges 😊

Hvilke lande har du besøgt og hvem rejste du med?

Jeg har rejst meget med min familie - det har dog være mest på kør-selv-ferier og charterrejser, så hvorfra min vilde rejselyst kommer fra, ved jeg ikke helt. Med dem har jeg blandt andet været i Sverige, Italien, Bulgarien, Tyskland, Monaco og Kroatien. Tilmed har jeg også været på Kreta og Cypern med min kæreste.

Desuden har jeg været på diverse storbyferier med veninder, kæreste, skole i hhv. Paris, Berlin, Hamborg, Barcelona, Budapest, Prag, Oslo, Venedig og London.

Og nu til det - mine backpackerrejser, som jeg er faldet helt pladask for:

Barndomsveninde: Qatar, Indien, Thailand, Vietnam, Hong Kong, USA og Island (3,5 md. rejse, år 2013, sabbatår)
Studieveninde: Nicaragua og Costa Rica (sommer 2015)
Studieveninder: Myanmar, Laos, Cambodia (efterår 2016)
Kæreste: Sri Lanka (sommer 2016), Marokko (vinter 2017), Mexico (sommer 2017)

Lige om lidt tager jeg afsted igen; knap en uges storbyferie til Madrid og fire uger senere snupper jeg en uge i Østrig i Wien & Zell am See - virkelig skønt at have noget at se frem til!

Hvor længe er du typisk væk og hvor ofte rejser du?

At studere kan ofte begrænse rejserne lidt, men jeg rejser gerne så ofte som muligt - og især hvis nogen har lyst til at joine mig. I løbet af året bliver det mest til storbyrejser, men om sommeren river jeg gerne en måned ud og tager afsted.

Hvad inspirerede dig til at rejse ud med rygsækken?
Jeg vidste, jeg skulle have sabbatår - og jeg vidste de første fire måneder skulle bruges på værnepligt. Om jeg så derefter skulle på højskole eller ud at rejse var faktisk lidt en 50/50 - men hvor er jeg glad for, det havnede på rejsen - det giver blod på tanden!

Dit bedste rejsetip/råd, hvis man skal ud som backpacker for første gang?
Lad være at planlæg hele rejsen hjemmefra - men tag heller ikke afsted uden at vide, hvad landet har at byde på. En del af det at rejse med rygsæk, synes jeg, også handler om at finde ud af tingene undervejs! OG vær åben, mød kulturen, befolkningen, naturen, vær 100 % i det og nyd det!

Hvilke forberedelser gør du normalt inden en rejse?
For mig er det vigtigt at vide, hvad det er landet, man rejser til, har at byde på - og især hvis man fx er tidsbegrænset af en sommerferie på tre-fire uger. På ingen måde kan man planlægge alt hjemmefra, men jeg synes, det er vigtigt at have sat sig bare lidt ind i landet. Jeg køber en Lonely Planet og danner mig et godt overblik i den, også læser jeg også ofte rejseblogs om den destination, jeg skal besøge.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Det giver mig en kæmpe frihed - også føler jeg, jeg lever.

Hvordan finder (fandt) du tid og penge til at realisere drømmen
Jeg har altid været god til at spare op, og jeg har gjort det hele min gymnasietid og mere til. Hvor der er vilje er der vej - jeg tror bare, det handler om prioritering, for ja selv på en SU og en bolig midt Aarhus kan det lade sig gøre.

Dit personligt bedste rejseminde eller din sjoveste historie ’from the road’?
Det er enormt svært, hvad der er mit bedste rejseminde - men en(to) af de ting, jeg tit tænker på må være fra min første backpackertur i år 2013. Her sidder både en motorcykeltur fra det sydlige Vietnam og et godt stykke op i landet samt trekking i Nordvietnam (Sapa) rigtig godt fast. Jeg tror, det er fordi, det var her, vi virkelig oplevede dét at være en del af den lokale befolkning, men samtidig også fordi, vi her oplevede en hele anden natur, end nogen af os på daværende tidspunkt før havde set. 😊

Noget andet jeg da heller ikke kan komme udenom er, at jeg elsker adventure og når adrenalinen pumper derudaf. SÅ at springe bungyjump, springe i faldskærm, riverrafte, rapelle, snorkle med hajer OG hvalhajer, skildpadder og alverdens fisk, zipline, tube mv. så kan jeg heller ikke få armene ned! Og det må også være noget der skal på min rejseminde-liste😉

Dit bedst pakketip/hvad rejser du aldrig uden?
Læg tøj frem på sengen - fjern 1/3 af det igen. Man har altid noget tøj, man gang på gang hopper i, så minimer det!

Jeg rejser aldrig uden min lagenpose, mit strandtørklæde, min lille dagsrygsæk og (mobil)kamera.

Hvilke lande er på din bucket list og hvad lægger du vægt på, når du vælger en destination?
Bucketlisten er lang! Så et udpluk må jeg vidst hellere nøjes med: Canada, NZ og Australien, Filippinerne og Indonesien. Tanzania og Sydafrika er også med! Sydamerika ligeså. Verden er jo enorm - og det er slet ikke til at begrænse sig!
Jeg tror det som betyder mest for mig, når jeg vælger destination er: 1) Hvor lang tid har jeg til rådighed til at rejse i ift. hvad jeg gerne vil se i landet 2) Økonomien 3) Vejrforhold på rejsetidspunktet.

Uddybelse: Jeg ville fx som studerende ikke købe en flybillet til NZ, hvis jeg kun havde to-tre uger til at rejse rundt i en sommerferie - flyveturen er lang, billetten dyr, landet dragende (så man vil helt sikkert bruge mere tid), NZ har vinter i vores sommer - jeg vil 1000 gange hellere opleve landet i jan/feb. og på et tidspunkt, hvor jeg har mulighed for at rejse længere tid (og måske tage Australien med i samme ombæring) 😉

Andet du gerne vil dele fra livet som rygsækrejsende?
SPRING UD I DET. DU VIL ALDRIG FORTRYDE DET.
Lad være at lytte til folk der siger, de ikke kan forstå, du bruger penge på det eller de ikke forstår, du kan rejse uden at vide, hvad næste destination på rejsen helt præcis er - de ved jo slet ikke, hvad de går glip af.

Tak til Mette for at dele din rejseglæde med andre!

Se alle vores jordomrejser her

Mette, Interview
Mette, InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., Interview
Til top