Af Mo Bjerkesmoen Sieck (#Rejseinterview)

REJSEINTERVIEW

Kort om dig - Hvem er du
Mit navn er Mo, jeg er 40 år nyskilt mor til tvillinger på 9 år udannet sygeplejerske, men er desværre blevet syg, med det der hedder bipolar lidelse og kan ikke arbejde mere. Jeg har rejst hele mit liv, men denne gang var anderledes, fordi nu var jeg blevet alene, jeg var blevet syg, og jeg var nok også det man vil kalde lidt sårbar...

Hvilke lande har du besøgt og hvem rejste du med?
Hvad inspirerede dig/jer til at rejse ud med rygsækken?
Jeg har altid været sej og stærk, og mine rejser har båret præg af dette før i tiden - den fattigste del af Indien for at arbejde, Nicaragua, arbejde i Tokyo og mange sjove og vilde eventyr.

Jeg vælger at fortælle om min seneste tur, da jeg var alene afsted. Det var min skilsmisse tur - min find mig selv tur. Dette eventyr var kaldet Lost in Laos. Jeg bookede det gennem Jysk, da jeg før har rejst med dem, og altid elsket den personlige stil de har.

Jeg skulle afsted i 18 dage, starte i Bangkok, hvor jeg havde et par dage for mig selv (jeg elsker Bangkok). Derefter skulle jeg mødes med en lille gruppe fra et selskab der hed G Adventures og vi skulle sammen gennem Thailand nordpå, op af Mekong floden gennem Laos til Vietnam og derefter flyve til Hanoi hvor jeg desværre måtte hoppe af, imens gruppen forsatte til Cambodia osv. Turen var af kategorien National Geografic og var kulturel, historisk, og natur, vi var 8 i gruppen fra hele verden, jeg var den yngste.

Da jeg har rejst hele mit liv er jeg ikke nervøs ved at være alene i en stor by, og slet ikke Bangkok, mit bedste råd er vær nysgerrig og imødekommen og opfør dig ordentligt. Selv om jeg hver kan thai, spansk eller kinesisk så kommer man langt med smil og ydmyghed og god opdragelse. Især i Asien, hvor jeg har rejst meget, er dit kropssprog vigtigt, vi er tit større end dem og kan virke dominerende og truende.

Et eks kan være på et marked, der er det forventet at man prutter om prisen, det gør jeg også og jeg er god til det. Det er vigtigt at du kan vekselkursen så du kender tingens værdi er det en hjemmelavet ting de har brugt mange timer på at lave, så er det dybt respektløst at prutte dem så langt ned at de ikke har råd til mad, men sælger de plastik fra Kina kan man være mere kynisk osv. Man skal have pli, og være høflig ved de lokale det kommer 100 gange igen, dog ikke altid i chinatown, det er en helt anden historie 😜

Hvor længe er du/I typisk væk og hvor ofte rejser du/I?
Jeg kan bedst lide at rejse mindst 3 uger, det giver mig tid til at finde en rytme det sted jeg er, især hvis der er tidsforskydning, jeg rejser så ofte jeg overhovedet kan komme afsted også gerne med arbejde.

Dit bedste rejsetip/råd, hvis man skal ud som backpacker for første gang?
For mig handler rejsen om alle sanser, kultur, natur, dufte, mad, jeg har altid besøgt så mange lokale supermarkeder som muligt fordi jeg se og mærke hvad de køber og spiser osv, jeg prøver så meget lokal mad som muligt, og jeg har været overraskende lidt syg, jeg kan huske 2 gange på 25 år, og over 20 rejser.

Jeg spiser alt så længe det dufter ok, jeg vasker hænder og har sprit servietter med. Jeg har altid elektrolytter med som jeg køber i pulver på apoteket, det er det eneste der du hvis du bliver dehydreret, og jeg har et mindre hjemme apotek med, det er dog fjollet de fleste lande har udmærkede apoteker og de ar ofte billige og har større udvalg end i dk.

Dit bedst pakketip/hvad rejser du aldrig uden?
Når jeg skal pakke så starter jeg fra inderst til yderst , Jeg pakker altid for meget og har tre pakke runder.
Jeg pakker alt undertøj og strømper der må smides ud.
Og engang hårvask osv så alt kan blive derude. Så kan jeg købe med hjem.
Jeg har få ting med altid, pandelygte, silkesovepose, medicin, telefon osv.
Jeg har aldrig ting af værdi med.
Et sæt pænt tøj altid man ved aldrig om der er en fest.
Silke tøj er godt og let.
Glem solcreme osv køb det derude.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Rygsæk er godt fordi du er fri, det er hurtigt og nemt og du kan komme frem alle steder, med kuffert skal du hele tiden passe på .

Hvordan finder (fandt) du/I tid og penge til at realisere drømmen
Det kan være dyrt at rejse, men jeg syntes at med jysk finder vi altid en god løsning, hvis man kan gå på kompromis med hotel og transport så kan man se meget af verden for ikke så mange penge.
Det handler om vilje.

Hvilke forberedelser gør du /I normalt inden en rejse?
Hvis du skal være væk hjemmefra meget længe og det er første gang, så syntes jeg du skal tage noget med der minder dig om hjem, jeg plejer at have en halskæde med billeder af mine piger, og en stor pakke af min ynglings the, det hjælper meget hvis det er hårdt, eller du får hjemve.

Da jeg rejste som ung var der stadig mange steder, som var nye, det er der ikke så mange af mere, det er synd for de unge nu, men jeg vil alligevel sige til dem, der rejser ud nu for første gang. Tag langt væk og oplev kulturen og historien og lev i miljøet og få det med der er tilbage og respektere det!
Tag til Ibiza og giv den gas bagefter, fordi det skal i også have lov til.

Hvilke lande er på din bucket list og hvad lægger du vægt på, når du vælger en destination?
Min bucket list er uendelig fordi er er interesant, jeg vil derhen hvor mulighederne byder sig, desværre bliver det ikke så meget mere, men mine minder er mange.

Dit personligt bedste rejseminde eller din sjoveste historie ’from the road’?
Jeg har rejst med mine børn også med rygsæk og det var nemt og smertefrit, og det var det fordi vi havde fortalt dem hvordan det ville være og sådan blev det, vi hyggede os hvor vi var med kort og spil, en rigtig god oplevelse, de var på det tidspunkt 8 år, og vi rejste i 3 uger i troperne.

Den sjoveste oplevelse var på et tidspunkt vi sad i en pickup på ladet en hel gruppe og vi havde kørt længe, Hannah på 8 blev nemt køresyg, på et tidspunkt stak hun hovedet ud af vinduet helt roligt og fattet, kastede op, lukkede vinduet. Tog en vådserviet, tørrede munden, og bad om et tyggegummi. Alle de voksne var ved at dø af grin. Rimelig sej 8 årig backpacker !


Tak til Mo for at dele din rejseglæde med andre!

Se alle vores rejser til Laos her

Mo Interview
Mo InterviewMo InterviewMo Interview
Til top