Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Af Thomas (#Rejseinterview)

REJSEINTERVIEW

Kort om dig/jer - Hvem er du/I
Vi er 2 mor Betina og far Thomas hhv. årgang 1975/1976, samt pigerne Laura (2005) og Mathilde (2009), samt mormor (årg 1951), som alle bor i Søndersø på Nordfyn
Betina arbejder hos en tandlæge, Thomas arbejder med Compliance i en bank – ungerne går i hhv 5. og 1. klasse og mormor er pensionist.
Vi interesserer os alle for aktive ferier – enten med campingvognen i DK eller til Sydeuropa og når der er sparet sammen, så større ture til fjerne egne for at opleve andre kulturer og indsnuse noget unikt og enestående.

Hvilke lande har du/I besøgt og hvem rejste du/I med?
Februar 2013 – 4 uger i Thailand med Bangkok, Lake House safari, Koh Chang og Koh Kood
Februar 2015 – 4 uger i Costa Rica med overvældende natur og oplevelser i nationalparker, vulkaner, zip lining, tågeregnskov, strand og trætophuse ved Finca Bellavista
Juli 2017, venter 4 uger i Indonesien (+ Malaysia) med storby i Kualu Lumpur, Orangutanger og nationalpark på Sumatra + templer, vulkaner, kultur og skildpadder på Java, samt rismarker, trekking/cykling og afslapning på Bali.
Alle rejser inkl. Mormor.

I de mellemliggende år er det campingvognen til Italien, Østrig eller Danmark.

Hvor længe er du/I typisk væk og hvor ofte rejser du/I?
Større ture, ca 4. uger. Vi vil rigtig gerne spare sammen, så der bliver til de store ture hvert andet år, ca. Ellers nyder vi campingvognen og drømmer os afsted igen.

Hvad inspirerede dig/jer til at rejse ud med rygsækken?

Inden vi fik børn har vi været afsted – B+T – til hhv. Australien i 2002 og Malaysisk Borneo i 2004. Inspirationen kan komme fra mange retninger. Vi søger gerne nogle oplevelser som ligger lidt uden for den "ordinære rute". Gerne nogle steder og oplevelser som kræver en indsats før man kan nyde udsigten, nyde oplevelsen, krydse stedet af på bucket listen......(som hele tiden udvikler sig).

Verden bliver ikke mindre og mindre – derimod bliver den større og større, da der bliver flere og flere steder at rejse til og opleve.

Dit bedste rejsetip/råd, hvis man skal ud som backpacker for første gang?
Vælg et land, som er nemt at rejse i. Australien er desværre ret dyrt, men så afsindigt nemt at rejse i. Alle steder står folk klar til at hjælpe og de er så stolte af deres land at de gerne deler ud, (det gjorde de i hvert fald for 15 år siden og tror ikke at mentaliteten har ændret sig).
Ellers skal man tænke sig om, men med åbent sind, nysgerrighed og interesse i de steder man kommer til, så vil mange døre være åbne og de gode oplevelser stå i kø.

Hvilke forberedelser gør du /I normalt inden en rejse?
MANGE – og sikkert også FOR mange......vi er ikke specielt spontane, men læser i Lonely Planet og bruger Trip Advisor til at finde unikke steder. Anvender google osv. for at finde frem til de steder, som lige kræver den der ekstra indsats og som måske gør, at man lige mister fodfæstet - om end kun for en kort stund. Dér mærker vi, at man er på rejse og er i gang med at skabe minder for hinanden og for livet.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Vi er ikke budget-rygsækfolk - vi er "luksus-backpackere", som vi ofte kalder os selv. Vi er afsted i små 4 uger, som gør at man kommer væk og oplever, men også inden for en tidsramme, at vi på dele af turen kan tilvælge den lille ekstra oplevelse – den lidt bedre guide – det lidt federe hotel etc.
Når det så er sagt, så er det følelsen af frihed og samvær – friheden til ikke at møde hr. og fru Hansen hjemme fra vejen, som har købt en pakkerejse med all inclusive. Samværet mellem 3 generationer og de måder som vi ser, oplever og fornemmer den samme verden.

Hvordan finder (fandt) du/I tid og penge til at realisere drømmen
Vi har for år tilbage haft mulighed for at lave en aktieopsparing, som fra starten har været øremærket til rejser. Derudover ligger vi fast beløb til side hver måned. Der er lavet regneark, som viser frigivelsestidspunkter for aktierne og den løbende opsparing. De første to gange rejste vi i februar og sparede ferie og ubrugt barsel sammen til de 2 * 4 uger. Vi er vi blevet "nødt til" at anvende sommerferien for bl.a. at kunne nøjes med én ferie de år.

Dit personligt bedste rejseminde eller din sjoveste historie ’from the road’?

Lake House safari på de store søer i det vestlige Thailand på grænsen til Burma står for mig som noget helt specielt.
Derudover er det mødet med Tree Top Community Finca Bellavista i det østlige Costa Rica, hvor man først efter reservation og betaling modtager kørselsvejledning, som lyder noget i retning af: 4 km. efter en lille by ligger der en lokal skole på venstre side af vejen. Dér drejer I ind, fortsætter gennem vandløbet og følger de to hjulspor ca. 35 min. op igennem regnskoven. Fremme ved gaten åbner I blot op og følger skiltningen mod receptionen.
At bo dér - midt i regnskoven i en hytte uden strøm, hævet 4-5 meter over skovbunden og med den lokale mangfoldighed af dyr lige udenfor og lige over os var en enestående oplevelse.

Dit bedst pakketip/hvad rejser du aldrig uden?

Lommekniv, pandelygte, Imodium, vådservietter, hånddesinfektion, ipads, kamera og familien.

Hvilke lande er på din bucket list og hvad lægger du vægt på, når du vælger en destination?
Indonesien – nu til sommer
Peru
Argentina
Vietnam
Laos
Cambodia
Canada
Columbia
New Zealand
Og mange flere....

Lægger stor vægt på natur, aktivitet, mangfoldighed i form af lidt kultur og særpræg.
Derudover forsøger vi at være bevidste turister - undgår de steder, som tjener på at undertrykke dyr f.eks.

Andet du gerne vil dele fra livet som rygsækrejsende?
Forbered dig på de steder du skal rejse til – brug tiden op til på at kommunikerer med hotel, guider, etc. og tag afsted med de store linjer planlagt og efterlad plads og tid til at opleve stederne. I og med at vi rejser med mormor og børn er vi noget mere planlagte end ideelt set, men vi forsøger at finde hullerne til de oplevelser som opstår, når man mindst venter dem.


Tillægsspørgsmål hvis du/I rejser med børn

Hvorfor tror I, der er flere der vælger at tage på rygsækrejse med børnene?
Friheden til at have tid – tid til ungerne og bare kunne hellige sig det at være væk fra madpakker, pligter og job.

Hvad får børnene ud af det, og hvad får man som familie ud af det?
Børnene ser nogle andre ting – oplever verden på en anden måde, så de beriger os voksnes rejser ved deres blotte tilstedeværelse og deres iagttagelser.
Som 3 generationer der rejser sammen oplever vi et særligt bånd mll børnene og mormor. Vi tror på, at børnene oplever at de er privilegeret og at det ikke er alle mennesker i denne verden, der er født med de samme muligheder som os i vesten – som os med EU passet.

Børn åbner nogle døre og særligt 2 lyshårede danske piger bliver lagt mærke til i regnskoven i Costa Rica eller blandt landsbyboerne på Coconut Island på søerne i Thailand.

Hvad er det vigtigste at overveje, når man planlægger at tage på rygsækrejse med børn?
Nu har vi jo ikke rejst i hverken måneder eller år, men min erfaring er, at ungerne generelt tåler meget mere end vi forestiller os. De kan leve længe med en strand og en gammel kokosnød, som flyder i land.

Hvad er den væsentligste forskel på at rejse med hhv. små og store børn?
Vi har nu snart rejst med børn i alderen 3, 6, 7, 8, 9 og 11 år. De grundlæggende behov er de samme – gerne steder med en pool, så der kan bades, men ellers giver alderen en større mulighed for at vandre, trekke, cykle og derved øge aktiviteten på de ting vi kan. Behovet for at shoppe stiger også - desværre, siger far – fedt siger mor og mormor :-)


Tak til Thomas for at dele jeres rejseglæde med andre!

Se alle vores tre-generationsrejser her

Thomas - interview (må ikke bruges)
Thomas - interview (må ikke bruges)Thomas - interview (må ikke bruges)Thomas - interview (må ikke bruges)Thomas - interview (må ikke bruges)Thomas - interview (må ikke bruges)Thomas - interview (må ikke bruges)
Til top