Af Ninette (#Rejseinterview)

REJSEINTERVIEW

Kort om dig - Hvem er du
Jeg hedder Julie, er 24 år og læser til dagligt jura på KU. Jeg har også et skønt studiejob hos IBM, hvor jeg snart har været i 3 år. Når jeg ikke læser eller arbejder, så elsker jeg at se spot eller selv dyrke det. I sommermånederne svømmer jeg fx openwater.

Hvilke lande har du besøgt og hvem rejste du med?

Jeg har besøgt rigtig mange lande, hvis jeg selv skal sige det 😉 Den første rejse, jeg selv tog på, var da jeg kun var 11 år og skulle besøge min veninde i Düsseldorf. Jeg blev sat på et fly og fløj selv derned – mine forældre vidste nok ikke på daværende tidspunkt, hvad de havde sat i gang 😊 I slutningen af 8. klasse tog jeg til Malta i 3 uger på sprogskole med en af mine bedste veninder. Vi havde det fantastisk og fik mødt så mange nye venner og ikke mindst mærket friheden ved ikke at have familien med. Efter gymnasiet tog jeg selv ud at rejse i 3 måneder til New Zealand, Australien, Fiji og Dubai. Det var den bedste beslutning! Det var helt fantastisk for første gang at rejse helt alene, kunne bestemme alt og bare nyde at gøre noget af det, jeg havde allermest lyst til.

I løbet af de sidste 2 år har jeg været i Tanzania i 3 uger, Maldiverne og Sri Lanka 2 måneder og ikke mindst min seneste fantastiske tur til Sydamerika og New York, hvor jeg bl.a. var frivillig ved OL, dykket på Galapagos og set Machu Picchu , der længe har været min drøm.
Udover de lidt større ture, har jeg også holdt diverse ferier rundt omkring i Europa, bl.a. Spanien, Frankrig, Østrig, Bulgarien og London blot for at nævne nogle få 😊

Hvor længe er du typisk væk og hvor ofte rejser du?
Når jeg rejser, kan jeg bedst lide at rejse i et par måneder, da jeg føler, det er den bedste måde at opleve et nyt sted, befolkningen og dennes kultur. Desværre er tiden ikke altid til det, så engang imellem må jeg ”nøjes” med de lidt kortere ture

Hvad inspirerede dig til at rejse ud med rygsækken?
Det der inspirerede mig mest, er nok den frihed, man opnår ved at rejse med rygsæk. Du kan komme rundt næsten over det hele, det er mere afslappet og passer bestemt også bedre til at bo på hostels, hvor man ofte møder nogle nye venner fra hele verden.

Dit bedste rejsetip/råd, hvis man skal ud som backpacker for første gang?
Du skal ikke være nervøs på nogen måde. Uanset om du rejser ud alene eller med andre, så møder du altid en masse nye fantastiske mennesker, der kun er ude på at lære dig og din historie at kende. Så være åben for nye udfordringer og glem ikke, det er okay ikke at være ligesom alle andre 😊

Hvilke forberedelser gør du normalt inden en rejse?
Inden jeg rejser googler jeg altid de steder, jeg skal hen for at finde ud af, hvad jeg evt. gerne vil se. Jeg vil helst ikke planlægge for meget, da jeg godt kan lide at være fleksibel undervejs og måske rejse et stykke med nogle nye mennesker, jeg lige har mødt.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Det fedeste ved at rejse med rygsæk er, at man bliver en helt anden, end man er vant til. Det er okay at gå rundt i de samme shorts en hel uge i træk, ikke lige at få make-up på om morgenen eller gå op i hvilke sko, man skal have på – så stort er udvalget i en rygsæk trods alt ikke 😉 Man kan bare få lov til at være afslappet og åben for nye ting

Hvordan finder (fandt) du tid og penge til at realisere drømmen
Jeg arbejder som regel rigtig meget, når jeg ikke rejser, da jeg altid tænker på nye steder at tage hen. Jeg finder enormt meget motivation for at arbejde ved tanken om, at pengene kan bruges på at realiserer endnu en drøm.

Dit personligt bedste rejseminde eller din sjoveste historie ’from the road’?
Min sidste tur til Sydamerika er helt sikkert et af mine bedste rejseminder, fordi jeg fik opfyldt så mange drømme i løbet af de 3 måneder samtidig med, jeg fik mødt så mange nye fantastiske mennesker, helt sikkert noget, jeg aldrig vil glemme.

Dit bedst pakketip/hvad rejser du aldrig uden?

Da myggene og diverse insekter altid er enormt glade for mig, så rejser jeg aldrig uden lidt penicillin. Ellers er mit bedste tip vel egentlig at se sin backpack’er som sin nye bedste ven og aldrig glemme den/skifte den ud med en smartere model.

Hvilke lande er på din bucket list og hvad lægger du vægt på, når du vælger en destination?
Jeg vil helt vildt gerne tilbage til Amerika, da jeg slet ikke blev færdig med det sidst. Der er så mange fantastiske steder at se og opleve. Antarktisk er også på listen, ligesom Indonesien er. Når jeg vælger destinationer, lægger jeg meget vægt på, hvad jeg kan lave der. Jeg vil fx dykke med hvalhajer, hvilket kan gøres i Mexico, se Komodovaraner i Indonesien, dykke med spækhuggere og se pingviner på Antarktisk.

Andet du gerne vil dele fra livet som rygsækrejsende?
Husk på at verden slet ikke er så farlig, som så mange gerne vil have dig til at tro. Hvis du bruger din sunde fornuft, så skal det nok blive en fantastisk rejse 😊

Tak til Julie for at dele jeres rejseglæde med andre!

Se alle vores jordomrejser her


Julie, interview
Julie, interviewJulie, interviewJulie, interviewJulie, interview
Til top