For mange er det helt oplagt at rejse i sit sabbatår, hvor det endelig er tid til at drage ud på egen hånd. Verden ligger åben for dine fødder. Men de uendelige mange muligheder kan dog til tider gøre det uoverskueligt at endegyldigt fastlægge destinationen og indholdet for din rejse i sabbatåret.

Hos Jysk Rejsebureau har vi selv rejst en hel del til verdens mange afkroge og kan derfor give dig masser af inspiration til dit kommende sabbatår i udlandet, der matcher dine rejsedrømme og dit budget. Så drømmer du om at tilbringe dit sabbatår i udlandet, så få svar på dine spørgsmål og find inspiration her på siden til et uforglemmeligt år med eventyr!

Få nye venskaber, mød nye kulturer, og prøv nye udfordringer på din rejse i sabbatåret

At holde sabbatår i udlandet er for mange en god måde at tage det næste skridt ind i voksenlivet på. Du har blandt andet mulighed for at få nye venner, hvor du også kan danne dig et internationalt netværk. Ved at opleve verden kan du skabe nye indtryk, der lærer dig en masse om andre landes kulturer og historie, som kan give nyttig erfaring og lærdom.

Du kan også bruge dit sabbatår på frivilligt arbejde i udlandet, hvor du har mulighed for at hjælpe til med at gøre en forskel for den lokale befolkning, den bevaringsværdige natur og det magiske dyreliv, der har hjemme her. Det kan være en spændende udfordring, som hurtigt kan føre til dit livs oplevelse.
Glade backpackere i Barcelonas gader

Tag på backpacking-eventyr til Asien i dit sabbatår

Backpacking er en populær rejseform hos mange unge rejsende, hvor den ultimative frihed og det åbne eventyr tiltaler mange. Særligt Asien er populær for backpackere. Det skyldes både den helt magiske natur, de inspirerende kulturer og de mange spændende aktiviteter, som du kan opdage. Her er også masser af plads til at både feste og finde din indre ro.

Samtidig er Asien generelt billig at rejse i, og du har masser af muligheder for at møde andre backpackere fra verden over. Rejser du eksempelvis i Thailand i dit sabbatår i udlandet, bør du lægge din vej forbi den berømte Khao San Road i Bangkok, som er et sandt backpacker-paradis.
Backpacking i Cambodja

Følg den åbne landevej på dit sabbatår i udlandet

Både USA og Canada er ideelle til kør-selv-ferier, hvor du i bil eller autocamper kan krydse de maleriske og skiftende landskaber, der tager dig igennem stemningsfyldte byer og store metropoler. Hvad end turen fører dig til Grand Canyon, Niagara Falls, Yellowstone National Park eller det vilde Las Vegas, hjælper vi dig med at planlægge den perfekte rute med de bedste stop på vejen.

Et andet alternativ til rejser på fire hjul er Australien. Her kan du eksempelvis krydse outbacken eller følge kysten hen til alle de bedste badestrande, festlige strandområder og surfspots. Ønsker du yderligere inspiration til at nyde friheden på fire hjul, har vi også mange andre forslag til, hvor og hvordan du bedst kan cruise rundt i dit eget tempo.
Du kan nemt rejse op til 4 personer sammen i en backpackercamper - der kan tilkøbes en rootop, som huser 2 ekstra personer

Værd at vide om Sabbatår

Få info og fakta om sabbatår lige her!
De fleste har stået med overvejelser som; Hvor skal jeg rejse hen? Hvor meget skal jeg spare op? Kan jeg rejse på egen hånd? Hvilke rejseruter skal jeg vælge? Kan jeg rejse sammen med andre? Skal jeg booke alt hjemmefra? Hvor lang tid kan jeg rejse?...

Vi har samlet ofte stillede spørgsmål og svar om sabbatår nedenfor. Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på siden, så kontakt os og bestil tid til en uforpligtende rejsesnak eller deltag i vores gratis webinarer om sabbatår og grupperejser for unge. Se alle webinarer og tilmeld dig her.

Hvor skal jeg rejse hen?

Noget af det første du skal gøre, er at få dig et overblik over, hvad du drømmer om at opleve, og hvilke lande du vil besøge i dit sabbatår. Vi anbefaler, at du laver en liste med dine - og eventuelle rejsepartneres - ønsker. Ud fra listen kan du tale med en erfaren rejsekonsulent på Jysk Rejsebureau, omkring hvad der er muligt. Nedenfor kan du set et eksempel på en liste:

  • Lande: Vietnam, Thailand, Australiens østkyst, New Zealand, Stillehavsø, USA, Sydamerika
  • Oplevelser: Springe bungyjump, bestige et bjerg, skydive på New Zealand, rafting, frivilligt arbejde, dykke på Great Barrier Reef, bo hos lokale, tage lokaltransport, krydse USA i en bil, opleve solopgang over Macchu Picchu, ø-hop på Galapagos

Faldskærmsudspring over Queenstown

Hvor lang tid kan jeg rejse?

Sæt dig sammen med dine rejsefæller eller gør op med dig selv, hvor lang tid du ønsker at rejse og hvornår. Ud fra dine ønsker og drømme til oplevelser og lande skal der måske laves justeringer grundet regntid, eller den tid det kræver at rejse i det specifikke land.


Hvor meget skal jeg spare op?

Det er en super god ide at regne på, hvor mange penge du eller I kan spare op inden rejsen. Ud fra budget, rejselænge og rejseønsker kan du sammen med en rejsekonsulent finde ud af, hvad der er realistisk. Og så kan rejsekonsulenten komme med et forslag til rejserute, rådgive dig om, hvad du med fordel kan arrangere selv undervejs, og hvad der vil være godt at få styr på hjemmefra.

Opsparing til sabbatårsrejse

Kan jeg rejse på egen hånd?

Vil du opleve den ultimative følelse af frihed? Så er den frie rejse eller ”backpacking” rejseformen lige noget for dig. På med rygsækken, pak guidebogen og hav anbefalinger fra familie, venner og Jysk Rejsebureau med i bagagen, når du med en flybillet - og måske et par ture/overnatninger arrangeret - tager ud i verden. Du bestemmer selv din dag, og om du tager mod nord, syd, øst eller vest. Undervejs vil du møde andre ”fellow travellers”, som du kan rejse med og som kan inspirere dig til at ændre planer til nye rejsemål. Du vil modnes under rejsen, presse dig selv ud af din comfort-zone og lære at stå på egne ben og træffe beslutninger ud fra, hvad der passer dig og dine medrejsende. Det er den rejseform, de fleste er mest usikre på, og samtidig den rejseform, du vil vokse og lære allermest af. Læs mere om den frie rejse og få inspiration til rejseruter her

Kan jeg rejse sammen med andre?

På en grupperejse for unge, kaldet Backpacker Adventure, oplever du verden sammen med andre backpackere. Det er den perfekte rejseform for dig, der gerne vil på rygsæksrejse, men mangler en rejsepartner. Eller måske har du og din rejsekammerat lyst til at rejse sammen med flere. Selvom du er på en grupperejse, er det stadig muligt at rejse på egen hånd med eller uden de andre backpackere fra gruppen - et element som vi på Jysk Rejsebureau mener er super vigtigt, da det er hér, du virkelig flytter grænser. På denne måde føles det ikke som om, at du rejser alene. Du kommer til at opleve glæden ved fællesskabet - men bestemmer samtidig selv, hvor meget du vil rejse sammen med gruppen.

Hvad er sabbatår?

Sabbatår er et års pause fra bøgerne inden du begynder på dit studie, eller f.eks. mellem studier.
Overvejer du at rejse ud i dit sabbatår, men ved du ikke helt hvordan du skal gribe det an og hvor du skal starte? Så er du ikke den eneste! Én af de beslutninger, du eller I skal tage som det første er, hvordan I vil rejse i sabbatåret. Ønsker I trygheden ved at rejse i en gruppe? Måske vil I rejse selv på hele rejsen (her står Jysk Rejsebureau altid klar med masser af rådgivning til f.eks. rejseruter, transport, overnatninger m.m.). Eller det kan være, I vil tage på højskole under fjerne himmelstrøg eller arbejde under rejsen - enten som frivillig eller på et working holiday visum. Man kan også vælge at kombinere de forskellige rejseformer.
Højskole i Kenya

Hvad kan man lave i sit sabbatår?

Drømmer du om at rejse i dit sabbatår, så er mulighederne næsten uendelige for hvad du kan opleve, alt efter hvordan du vælger at planlægge din rejse. Her er bare nogle få eksempler på ting du kan opleve: Backpacke gennem Asien, bungyjumpe, bestige et bjerg, skydive på New Zealand, rafting, frivilligt arbejde, dykke på Great Barrier Reef, bo hos lokale, krydse USA i en bil, opleve solopgang over Macchu Picchu, ø-hop på Galapagos, tage til karneval i Rio de Janeiro og meget meget mere.

Kontakt os på 70 20 19 15 og lad os hjælpe dig med at planlægge din rejse i dit sabbatår
Rio de Janeiro, Brasilien

Hvad indebære frivilligt arbejde?

Ved at arbejde som frivillig i udlandet får du ikke bare muligheden for intensivt at lære en anden kultur at kende, du oplever også glæden ved at kunne give noget igen og gøre en forskel. Det er en skøn fornemmelse at kunne bidrage til og arbejde sammen med andre om et godt formål. Frivilligt arbejde er dog også krævende og stiller store krav til dig rent menneskeligt.
Læs mere om frivilligt arbejde her


Hvad er Working holiday?

Kombiner drømmen om at arbejde og rejse med et working holiday visum i Australien, New Zealand eller Canada. Working Holiday visum muliggør, at du kan arbejde og tjene penge, mens du rejser, som f.eks. bartender, frugtplukker, dykkerinstruktør, skibums, m.m.
Frivilligt arbejde med havskildpadder i Grækenland

Hvad er et højskoleophold?

På et højskoleophold med Jysk Rejsebureau besøger du et spændende rejsemål sammen med en lille gruppe af andre unge. Programmet består af en række kompetencegivende valgfag og spændende oplevelser med ekstra fokus på personlig udvikling. Vi har også fokus på at bidrage positivt til lokalsamfundet gennem frivilligt arbejde. En dansk rejseleder giver tryghed på hele rejsen og bidrager til et godt sammenhold i gruppen - et sammenhold der vil skabe grobund for uforglemmelige oplevelser og nye venskaber for livet.

Se vores højskoleophold i Filippinerne og Indonesien her
Højskole for unge i Ubud på Bali

Whats next…?

Der er ikke langt fra tanke til handling, og på Jysk Rejsebureau sætter vi en stor ære i at guide dig til din drømmerejse - vi elsker at rejse og vores største passion er at få dig på det vildeste eventyr i dit sabbatår.

Al vores rejseerfaring vil vi forsøge at videregive til dig, for vi ved fra egne erfaringer, hvor meget en rejse beriger én resten af livet. Én ting er sikker: Du kommer tilbage rigere på oplevelser, har skabt venskaber rundt i verden, har fået en langt bedre kulturforståelse, udviklet dit sprog, lært at stå på egne ben i ukendte omgivelser og situationer, du har udfordret dig selv og rykket grænser, set at verden er fuld af muligheder og eventyr samt ikke mindst fået minder for livet.

Så tag springet og tag på eventyr ude i verden på dit sabbatår!
Til top