Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
De fleste har stået med overvejelser som; Hvor skal jeg rejse hen? Hvor meget skal jeg spare op? Kan jeg rejse på egen hånd? Hvilke rejseruter skal jeg vælge? Kan jeg rejse sammen med nogle? Skal jeg booke alt hjemmefra? Hvor lang tid kan jeg rejse?...

Vi håber, at denne inspirationsside kan hjælpe dig på vej, ellers kan du altid komme ind på Jysk Rejsebureau til en helt uforpligtende rejsesnak i én af vores fem afdelinger rundt i landet eller tage til ét af vores rejseforedrag om jordomrejser og sabbatår.

Drømme, lande og oplevelser
Noget af det første du skal gøre, er at få dig et overblik over, hvad du drømmer om at opleve, og hvilke lande du vil besøge i dit sabbatår. Vi anbefaler, at du laver en liste med dine - og eventuelle rejsepartneres - ønsker. Ud fra listen kan du snakke med en erfaren rejsekonsulent på Jysk Rejsebureau, omkring hvad der er muligt. Nedenfor kan du set et eksempel på en liste:

  • Lande: Vietnam, Thailand, Australiens østkyst, New Zealand, Stillehavsø, USA, Sydamerika
  • Oplevelser: Springe bungyjump, bestige et bjerg, skydive på New Zealand, rafting, frivilligt arbejde, dykke på Great Barrier Reef, bo hos lokale, tage lokaltransport, krydse USA i en bil, opleve solopgang over Macchu Picchu, ø-hop på Galapagos, opleve karneval i Rio de Janeiro.


Rejselængde og periode
Sæt dig sammen med dine rejsefæller eller gør op med dig selv, hvor lang tid du ønsker at rejse og hvornår. Ud fra dine ønsker og drømme til oplevelser og lande skal der måske laves justeringer grundet regntid, eller den tid det kræver at rejse i det specifikke land.

Budget
Det er en super god ide at regne på, hvor mange penge du eller I kan spare op inden rejsen. Ud fra budget, rejselænge og rejseønsker (som du har overvejet ovenfor) kan du sammen med en rejsekonsulent finde ud af, hvad der er realistisk. Og så kan rejsekonsulenten komme med et forslag til rejserute, rådgive dig om, hvad du med fordel kan arrangere selv undervejs, og hvad der vil være godt at få styr på hjemmefra.

Rejseformer
Én af de beslutninger, du eller I skal tage som det første er, hvordan I vil rejse i sabbatåret. Ønsker I trygheden ved at rejse i en gruppe? Måske vil I rejse selv på hele rejsen (her står Jysk Rejsebureau altid klar med masser af rådgivning til f.eks. rejseruter, transport, overnatninger m.m.). Det kan være, I vil tage på højskole under fjerne himmelstrøg eller arbejde under rejsen - enten som frivillig eller på et working holiday visum. Man kan også vælge at kombinere de forskellige rejseformer nedenfor:

  • Den frie rejse: Vil du opleve den ultimative følelse af frihed? Så er den frie rejse eller ”backpacking” rejseformen lige noget for dig. På med rygsækken, pak guidebogen og hav anbefalinger fra familie, venner og Jysk Rejsebureau med i bagagen, når du med en flybillet - og måske et par ture/overnatninger arrangeret - tager ud i verden. Du bestemmer selv din dag, og om du tager mod nord, syd, øst eller vest. Undervejs vil du møde andre ”fellow travellers”, som du kan rejse med og som kan inspirere dig til at ændre planer til nye rejsemål. Du vil modnes under rejsen, presse dig selv ud af din comfort-zone og lære at stå på egne ben og træffe beslutninger ud fra, hvad der passer dig og dine medrejsende. Det er den rejseform, de fleste er mest usikre på, og samtidig den rejseform, du vil vokse og lære allermest af. Og du vil altid have en backup i din rejsekonsulent. Læs mere om den frie rejse og få inspiration til rejseruter her.

  • Rejs i en gruppe: På en grupperejse for unge, kaldet Backpacker Adventure, oplever du verden sammen med andre backpackere. Det er den perfekte rejseform for dig, der gerne vil på rygsæksrejse, men mangler en rejsepartner. Eller måske har du og din rejsekammerat lyst til at rejse sammen med flere. Selvom du er på en grupperejse, er det stadig muligt at rejse på egen hånd med eller uden nogle af de andre backpackere fra gruppen - et element som vi på Jysk Rejsebureau mener er super vigtigt, da det er hér, du virkelig flytter grænser. På denne måde føles det ikke som om, at du rejser alene. Du kommer til at opleve glæden ved fællesskabet - men bestemmer samtidig selv, hvor meget du vil rejse sammen med gruppen.

  • Frivilligt arbejde: Ved at arbejde som frivillig i udlandet får du ikke bare muligheden for intensivt at lære en anden kultur at kende, du oplever også glæden ved at kunne give noget igen og gøre en forskel. Det er en skøn fornemmelse at kunne bidrage til og arbejde sammen med andre om et godt formål. Frivilligt arbejde er dog også krævende og stiller store krav til dig rent menneskeligt.

  • Working holiday: Kombiner drømmen om at arbejde og rejse med et working holiday visum i Australien, New Zealand eller Canada. Working Holiday visum muliggør, at du kan arbejde og tjene penge, mens du rejser, som f.eks. bartender, frugtplukker, dykkerinstruktør, skibums, m.m.

  • Højskole: På et højskoleophold med Jysk Rejsebureau besøger du et spændende rejsemål sammen med en lille gruppe af andre unge. Programmet består af en række kompetencegivende valgfag og spændende oplevelser med ekstra fokus på personlig udvikling. Vi har også fokus på at bidrage positivt til lokalsamfundet gennem frivilligt arbejde. En dansk rejseleder giver tryghed på hele rejsen og bidrager til et godt sammenhold i gruppen - et sammenhold der vil skabe grobund for uforglemmelige oplevelser og nye venskaber for livet.


Whats next…
Der er ikke langt fra tanke til handling, og på Jysk Rejsebureau sætter vi en stor ære i at guide dig til din drømmerejse - vi elsker at rejse og vores største passion er at få dig på det vildeste eventyr i dit sabbatår.

Alt vores rejseerfaring vil vi forsøge at videregive til dig, for vi ved fra egne erfaringer, hvor meget en rejse beriger én resten af ens liv. Én ting er sikker, du kommer tilbage rigere på oplevelser, har skabt venskaber rundt i verden, har fået en langt bedre kulturforståelse, udviklet dit sprog, lært at stå på egne ben i ukendte omgivelser og situationer, du har udfordret dig selv og rykket grænser, set at verden er fuld af muligheder og eventyr samt ikke mindst fået minder for livet.

Så tag springet og tag på eventyr ude i verden på dit sabbatår!

Se her hvad du bl.a. kan lave i dit sabbatår

Til top