Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 11.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Forestil dig høje klippetoppe, krystalklare søer, hyggelige bjerghytter og udfordrende vandring - det er hvad du kommer til at opleve i ”Høje Tatrabjergene” i Slovakiet. Det er verdens mindste alpine bjergkæde, men en af de smukkeste. Tatrabjergkæden ligger som en naturlig grænse mellem Polen og Slovakiet. Vi flyver derfor til Krakow i Polen, og kører herefter ca. 2 ½ time over grænsen til Tatranska Lomnica i det nordlige Slovakiet. Vi skal her ud på en seks dages hytte-til-hytte vandretur, hvor vi dagligt vil blive beriget med flotte udsigter og smukke bjergsøer, og er vi heldige, vil vi se vilde bjerggeder, brunbjørne, ulve og murmeldyr, som alle lever i nationalparken. Vi bor i små idylliske bjerglandsbyer på hoteller og i hytter, og vi vandrer derfor med en let vandrerygsæk, da vi ikke skal medbringe sovepose og mad. Vi har morgenmad og aftensmad inkluderet på hele turen. Frokost betaler man selv, og det er muligt at købe madpakker i bjerghytterne, og nogle dage kan vi også lave et frokoststop i en bjerghytte.

Glæd dig til
 • Smuk vandring i "Høje Tatrabjergene"
 • Krystalklare, smaragdgrønne bjergsøer
 • Vandring over bjergpasset Priecne Sedlo (2352 m)
 • Hyggelige bjerghytter
 • Hotel Sliezsky Dom med wellness
 • Trek til toppen af Koprovsky (2376 m)


Bedste rejseperiode

Denne rejse ligger om sommeren, som er det bedste tidspunkt at vandre i dette område.
Vejret i bjergene i Slovakiet er meget foranderligt, og du bør være forberedt på uventede vejrforhold. Vi vil ofte opleve høj sol om dagen og op til 30 grader, men temperaturen kan hurtigt falde til 10-15 grader. Gennemsnitstemperaturen er ca. 20 grader i 1500 m.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Slovakiet er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra København og ankomst til Slovakiet
Vi mødes i Kastrup lufthavn og flyver samlet til Krakow i Polen. Det er også muligt at flyve fra Billund, Aalborg og Aarhus. Kontakt din rejsekonsulent for tider og priser. Ved ankomst bliver vi hentet og kørt ca. 2 ½ time over grænsen til Slovakiet og til landsbyen Poprad i Tatrabjergene, hvor vi skal overnatte på hotel den første nat. Når vi er vel ankommet til hotellet, vil der være et lille infomøde og gennemgang af morgendagens vandretur. Det vil også være muligt at hæve penge eller tage i et supermarked, hvis der er brug for at købe snacks til vandreturen. (A)
2. dag: Smuk vandring med udsigt til krystalklare bjergsøer
Efter morgenmaden bliver vi hentet og kørt ca. 15 minutter til byen Tatranska Kotlina, hvorfra vi starter vores trekkingtur. Dagens rute er meget spektakulær og går blandt andet forbi ”Big White Lake”. Vi slutter ved Plesnivic Bjerghytte, som ligger ned til den smaragdgrønne ”Green Lake”. (M,A) Anslået vandretid: 6 timer, 11,8 km.
3. dag: Vandring på stier med udsigt til Slovakiets næsthøjeste bjerg, Lomnicky Stit
Dagen starter hårdt ud med en zigzagsti til toppen af Velka Svistovka (2038 m). Stien går nedenfor Slovakiets næsthøjeste bjerg, Lomnicky Stit (2634 m). I området omkring toppen er der gode chancer for at se Tatra Chamoix bjerggeder. Nedstigningen er meget stejl og udfordrende, og på nogle strækninger er der jernstiger og kæder fæstnet i klippesiden, der kan bruges som støtte på nedstigningen. Vi overnatter i sovesal i en bjerghytte i ”Small Cold Valley” i 2015 m. (M,A) Anslået vandretid: 8 timer, 12,8 km.
4. dag: Vandring over bjergpasset Priecne Sedlo (2352 m)
I dag skal vi vandre i et af de højeste områder af Tatrabjergene og krydse bjergpasset Priecne i 2352 m. Turen er teknisk svær da enkelte steder kræver klatring på klippevæg og kan være en udfordring for folk med hæjdeskræk. På de stejleste steder er der fæstnet jernstiger og kæder, som er nødvendige, når vi klatrer mod toppen i samarbejde med vores lokale bjergguider. Finder man denne del af dagen for udfordrene kan man sammen med rejselederen vælge en anden rute der er mindre teknisk krævende. Vi spiser en god frokost ved bjerghytten Zbojnicka Chata. Efter frokost går det løs igen, da vi skal over bjergpassene Prielom i 2290 m og Polsky Hreben i 2200 m, hvorfra der kun er en kort nedstigning til vores hotel for natten. Vi bliver belønnet for en hård dag, da vi skal sove på det fine hotel Sliezsky Dom i delt dobbeltværelse. Der er god mulighed for at slappe af her, da hotellet har en wellnessafdeling med adgang til sauna og jacuzzi, hvor man også kan tilkøbe massage. (M,A) Anslået vandretid: 8 timer, 12 km.
5. dag: Vandring til Popradske søen med udsigt til Gerlachovsky Stit – Slovakiets højeste bjerg
Dagens vandring går via Tatranska Magistrala-ruten forbi mange dværgbjerg-fyrretræer, bjergsøer og vandløb, samtidig med at vi har udsigt til Slovakiets højeste bjerg, Gerlachovsky Stit, som er 2655 m. Vi kommer til at nyde godt af de fantastiske udsigter fra Ostrva ind over Mengusovska dallen efterfulgt af en pause med mulighed for at købe kolde drikke ved Popradske søen inden vi ankommer til den kendte lille landsby Strbske Pleso hvor vi skal tilbringe de næste 3 nætter. (M,A) Anslået vandretid: 7 timer, 15,5 km.
6. dag: Trek til toppen af Koprovsky i 2376 m
Fra Podradske søen er dagens første udfordring at komme på toppen af Peak Koprovsky som er et næsten 2400 m højt peak. Peaket ligger lige på grænsen mellem High og Western Tatras og her vil du opleve smukke udsigter som er anstrengelserne værd. På vej mod peaket passere vi den dybeste og største sø i Slovakiet Lake Velke Hincovo pleso. Da vi skal sove samme sted i nat, er det muligt at gå med mindre oppakning i dag, og har man brug for en hviledag, er der også mulighed for at blive tilbage på hotellet. I byen er der små hyggelige cafeer, man kan gå tur ved Strbske Pleso søen eller tage en lift op til Predne Solisko. (M,A) Anslået vandretid: 8 timer, 20 km.
7. dag: Strbske Søen
Vi afslutter denne rejse med en forholdsvis nem dag til et af de mest populære steder på den Slovakiske side af Tatrabjergene – Vandfaldet Skok. Ret nem vandring gennem skov vil tage os videre til Mlynicka dalen. Når vi efter dagens korte trek er vi tilbage i byen Strbske pleso hvor vi har tid til at gå på opdagelse, drikke kaffe på Monte Mory caffeen, købe souvenirs eller blot gå lidt rundt ved søen. (M,A) Anslået vandretid: 3 timer, 8 km.
8. dag: Afgang til Danmark
I dag vender vi snuden hjemad. Vi bliver hentet og kørt over grænsen til Krakow i Polen, hvorfra vi flyver hjem til Danmark. (M) Det er muligt at udvide rejse og flyve hjem senere fra Krakow eller en anden destination. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. hoteller, billeje eller ture.

Overnatninger

1 overnatning på hotel i Poprad i delt dobbeltværelse
1 overnatning i bjerghytte ved Lake Zelene pleso i sovesal
1 overnatning i bjerghytte ved Teryho chata i sovesal
1 overnatning på hotel ved Sliezsky Dom i delt dobbeltværelse
3 overnatninger på hotel i Strbske Pleso i delt dobbeltværelse

Det er muligt at tilkøbe enkeltværelse på rejsen, hvor der ikke soves på sovesal.

Bemærkninger

Hvad kræver det af dig?
Udover den danske rejseleder der er med er der en lokal guide med på hele turen.
Vi går gennemsnitligt ca. 11 km om dagen. Den længste dag, hvor vi vandrer længst, går vi 15,5 km. Det er et trek, hvor det vil være en god idé med erfaring fra tidligere trekking. Det er et moderat til hårdt trek med stejle stigninger, svære nedstigninger og tekniske passager, hvor man klatrer på jernstiger og kæder. Det er forventet, at man er i god vandreform og ikke lider af højdeskræk. Vi bærer vores egen bagage, men da vi bor i hytter og på hotel, som står for senge og mad, så er det begrænset hvor meget man skal bære. Vi går seks dage i træk, så vablerne kan blive den største fjende på denne tur, så sørg derfor for, at vandrestøvlerne er gået til inden afrejse. Der bliver gået mange kilometer på stenet terræn.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode08.07.23 - 15.07.23 Tilmeldingsfrist08-05-2023
11.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode16.09.23 - 23.09.23 Tilmeldingsfrist16-07-2023
11.995,-
Reserver

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 deltagere, maksimum 14 deltagere.

Næste: 08-07-2023
Se alle afrejsedatoer

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København – Krakow t/r (inkl. bagage)
 • Dansk Rejseleder
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transfer ifølge program
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Tillæg ved singleværelse, 2000 kr.
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Ved bestilling af rejsen er det er muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Billund eller Aalborg for 1.495 kr. per person, dog med forbehold for pladssituationen ved flyselskabet

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000 kr. er ikke refunderbart.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Rejsekonsulent Rasmus Gajhede

Rasmus Gajhede

Rejsekonsulent

aarhus|jr.dk
Jonas Blomgren Lassen, Rejsekonsulent

Jonas Blomgren Lassen

Rejsekonsulent

aarhus|jr.dk
Til top