6 dage
Ekskl. fly
Fra 2.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Garden Route er et utrolig naturskønt område i Sydafrikas Western Cape med en kyststrækning, der med rette er blevet en populær kør-selv rute. Dette område har rigtig meget forskelligt at byde på. Med bjergene på den ene side og strande og bugte på den anden møder man flere smukke kystbyer, naturreservater og andre attraktioner på sin vej, som alle indbyder til stop.

Garden Route har fået sit navn efter de mange smukke blomster, du kan se langs ruten. Udsigten er en blanding af grønne skove og frugtbare marker, rå kyststrækninger med klipper, der rejser sig lige op af havet og smukke laguner med hvide sandstrande. Ruten byder også på mange dyreoplevelser. Eksempelvis Stony Points pingvinkoloni, hvalerne og hajerne ved Hermanus, strudsene ved Oudtshoorn eller delfinerne ved Dolphin points. Turen er en ideel blanding af natur, dyreliv, kultur og historie, og du bestemmer selv tempoet.

Bedste rejseperiode

Årstiderne er modsat af de danske. Man kan køre turen året rundt, men den bedste sæson er den sydafrikanske sommer fra oktober til april. Om vinteren (maj-oktober) falder temperaturen til 9-10 grader om natten, og blæsten ude fra havet kan føles kølig. Hvalsæsonen er mellem juni/juli og november.
Garden Route har et dejligt mildt klima (det næst-mildeste i verden efter Hawaii) med temperaturer, som aldrig når over 28 grader eller under 10.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Cape Town til Hermanus (120km)
Du henter en lejebil i Cape Town og sætter kursen mod Hermanus. Den anbefalede rute er en naturskøn strækning, som går forbi mindre kystbyer som Gordon’s Bay og Kleinmond. Efter en smuk køretur når du frem til Hermanus. Hvis du besøger området i hvalsæsonen (juli – november), kan du være heldig at se den truede sydlige rethval, når de kommer tæt på kysten ved den rolige og dybe bugt ved Hermanus. Vil man helt tæt på, kan man sejle ud i både. Hvis du ikke besøger Hermanus i hvalsæsonen, skal du ikke fortvivle - med byens hyggelige atmosfære og pragtfulde beliggenhed, kommer du ikke til at kede dig.
2. dag: Hermanus til Oudtshoorn (360km)
Fortsæt rejsen igennem byen Swellendam, der ligger ved foden af de smukke Langeberg-bjerge. Efter Cape Town og Stellenbosch er Swellendam den tredje ældste europæiske bosættelse i Sydafrika. Byen blev grundlagt af Dutch East India Company i 1745 og blev navngivet efter guvernøren Swellengrebel og hans kone Damme. Byen er kendt for sin historie og har mange flotte eksempler på den kaphollandske arkitektur. Dernæst kører du videre ad den smukke R62, som fører dig til Oudtshoorn, hvor du overnatter. Din eftermiddag kunne indeholde et besøg på en af de over 400 strudsefarme i området, hvor du kan lære meget mere om verdens største fugl.
3. dag: Oudtshoorn til Knysna (120km)
I dag går turen mod de verdensberømte drypstenshuler Cango Caves. Her kan du komme med en guidet tur rundt i de snørklede gange og huler og blive forbløffet over de smukke og finurlige formationer, som drypstenene har dannet i løbet af mange tusinde år. Tæt på hulerne finder du også Cango Wildlife Ranch, en stor dyrepark, hvor du, hvis du er rigtig modig, kan dykke med krokodiller. Efter frokost kører du ud mod kysten via George, som er Garden Route’s største by og ender i Knysna. Knysna (udtales Naisna) ligger lige i hjertet af Garden Route og er en flot kystby med urskov på den ene side og en smuk lagune på denne anden. Lagunen møder havet imellem de imponerende The Heads, to store farverige sandstensklipper, hvorfra der er en fantastisk udsigt, som man ikke bør snyde sig selv for. Nyd resten af eftermiddagen på havnefronten eller på det nyligt udviklede beboelsesprojekt Thesen Islands. Aftensmaden bør selvfølgelig nydes ved vandet, hvor der er masser af restauranter at vælge imellem. Knysna er bl.a. kendt for sine velsmagende østers.
4. dag: Knysna
Denne dag kan du bruge på egen hånd i Knysna og området omkring byen. Her er nogle forslag til aktiviteter:
 • Tag med på the Featherbed Experience som starter med en bådtur over lagunen til the Featherbed Nature Reserve på den vestlige klippe (the western Head), hvor du kan nyde en smuk vandretur i det flotte naturreservat.
 • Knysna Elefant Park, hvor man tager sig af afrikanske elefanter som før levede i skoven ved Knysna er bestemt også besøget værd.
 • Hvis vejret er godt, kan du også besøge Plettenberg Bay, som er Sydafrikas dyreste ferieby og måske bruge tiden på en af de smukke strande.
5. dag: Knysna til Port Elizabeth (255km)
På vej til Port Elizabeth bør man stoppe ved den smukke Tsitsikamma National Park, hvor man kan nyde en gåtur langs den forrevne kyststrækning. De virkelig modige kan her udfordre sig selv med intet mindre end verdens højeste bungy jump på 183 meter ud fra Bloukrans River Bridge. For de mindre rå er der en rigtig sjov oplevelse i Flying Fox svævebanen over kløften. Ellers kan man også bare betale for at komme hen og se elastikspringerne kaste sig selv ud over kanten. Herefter fortsætter du det sidste stykke til den store havneby Port Elizabeth, hvor du har en enkelt overnatning.
6. dag: Afrejse Port Elizabeth - eller videre rejse
Du afleverer bilen i lufthavnen - eller du kan fortsætte den videre rejse langs kysten.

Overnatninger

1 nat i Hermanus
1 nat i Oudtshoorn
2 nætter I Knysna
1 nat i Port Elizabeth

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne kør-selv tur kan køres hele året, men er sæsonmæssig bedst i den sydafrikanske sommerperiode mellem oktober og april.

Gruppestørrelse

Rejsen arrangeres som privat rejse i egen bil.

OKTOBER - APRIL

Pakkeliste

 • Internationalt kørekort
 • Praktisk tøj
 • Varmt tøj til kølige morgener og aftener
 • Hat/kasket
 • Solbriller og solcreme
 • Regntøj i regntiden
 • Personlig medicin og myggespray
 • Kikkert og lommelygte samt kameraudstyr

Prisen er inklusiv

 • 6 dages illeje inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information.
 • 1 overnatning i Hermanus
 • 1 overnatning i Oudtshoorn
 • 2 overnatninger i Knysna
 • 1 overnatning i Port Elizabeth

Prisen er eksklusiv

 • Flybillet t/r til Danmark
 • Rejseforsikring
 • Ekstra forsikring og kontraktgebyr på billeje
 • Måltider udover de nævnte
 • Drikkevarer og lommepenge

Prisbemærkning

Det er muligt at opgradere bilen og overnatningerne samt skræddersy din kør-selv rute i Sydafrika. Forhør dig nærmere hos en rejsekonsulent.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top