Søg
Søg
Flodhest i Botswana
Cape Town
Table Mountain
Fish River Canyon, Namibia
Sossusvlei, Naukluft National Park, Namibia
Stjernehimmel, Namib Desert camp, Namibia
Deadvlei, Namibia
Namib Desert camp, Namibia
Namib Desert camp, Namibia
Twyfelfontein Campsite, Namibia
Quadbiking i Swakopmunds ørken, Namibia
Etosha_Nationalpark Campsite, Namibia
Etosha National Park, Namibia
Etosha National Park, Namibia
Waterburg
Okavangodeltaet, Maun, Botswana
Okavangodeltaet, Maun, Botswana
Kalahari Desert, Botswana
Næsehorn, Botswana
Victoria Falls - Zambia
Victoria Falls
Victoria Falls

Overland gennem Sydafrika, Namibia og Botswana

Frapris pr. person

DKK 19.995,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 23 dage

Dette er den ultimative overlandtur gennem det sydlige Afrika. Etosha, Okavango, Chobe og Victoria Falls er blot nogle af højdepunkterne.

Dette er den ultimative overlandtur gennem det sydlige Afrika. Fra Sydafrikas fedste by, Cape Town går turen til de mægtige sandklitter i Namibia. Kontrasten hertil er et af verdens største indlandsdeltaer, Okavangodeltaet. Tag med på safari i Etosha National Park og se de kæmpe elefantflokke i Chobe Nationalpark. Oplev de store saltsletter ved Makgadikgadi og spring bungy jump ved Victoria Falls.Turen er fyldt med enestående oplevelser og store kontraster, som kun Afrika kan byde på. Nætterne tilbringes primært i telt - enkelte steder på flersengs hostel.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sydafrika her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Botswana her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Namibia her

Sæson

Turen har afgang året rundt.

Elefanter krydser vejen ved Kalahari

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Danmark - Cape Town
Der er afrejse fra Danmark mod Cape Town.

2. dag: Ankomst Cape Town
Der er ingen større tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika så efter en god nats flyvning, ankommer du til Cape Town og er klar til at tage fat på oplevelserne. Du finder selv til dit hotel og dagen er til rådighed. Cape Town er en spændende by, som du nemt kan bruge flere dage på at udforske. Du kan evt. vælge at flyve hertil et par dage før overland-turen starter. Attraktionerne tæller blandt andet Victoria & Alfred Waterfront, strandene ved Camps Bay og Clifton, Greenmarket Square, Houses of Parliament, et væld af forskellige museer og teatre samt Kirstenbosch og Ratanga Junction. Om aftenen er der afrejsemøde, hvor du møder guiden og de andre rejsende.

3. dag: Cape Town - Cederberg
Overlandturen begynder - forude venter flere uger gennem fantastiske afrikanske landskaber. Nord for Cape Town ligger Cederberg-bjergene, hvor turens første lejr ligger. Der bliver tid til et stop på en vingård, tag et spil fodbold med de lokale børn eller udforsk området omkring lejren.(M,F,A)

4. dag: Cederberg - Gariep River
Vi kører videre nordpå mod grænsen til Namibia. Vi slår lejr ved Gariep River og nyder eftermiddagen omkring floden. Gariep River - eller Orange River - som den også hedder er Sydafrikas største flod. Den har sit udspring i Drakensbjergene i Lesotho og flyder hele vejen tværs gennem landet, til den løber ud i Atlanterhavet her ved grænsen mellem Sydafrika og Namibia.(M,F,A)

5. dag. Fish River Canyon
Vi krydser grænsen og rejser ind i Namibia. Målet idag er Fish River Canyon, som er verdens 2. største kløft næst efter Grand Canyon. Vi nyder solnedgangen over kløften og slår lejr tæt på.

Fish River er med sine 650 km Namibias længste flod, selvom floden primært flyder mellem februar og april. Resten af året er “floden” ofte reduceret til en lang række af vandhuller. “Flyder” er iøvrigt så meget sagt. Vandet har ikke voldsomt meget fart på og Fish River Canyon er da kun dels formet af floden og dels af gletsjere og bevægelser i de tektoniske plader. Fish River Canyon er godt 160 km lang, 27 km bred på det bredeste sted og 550 meter dyb - og iøvrigt verdens ældste kløft - formet for mere end 500 millioner år siden.(M,F,A)

6.-7. dag: Fish River Canyon - Namibørkenen
Langs ørkenveje går turen nordpå mod Namibørkenen. Undervejs passerer vi små, øde landsbyer, inden vi sidst på dagen ankommer til de røde sandklitter ved Sossusvlei. Sossusvlei er et stort ørkenområde med høje flotte sand bjerge, også kendt som verdens højeste “sand dunes”, der rejser sig majestætisk midt i Namibias ellers flade ørkenlandskab.

En af de helt store oplevelser er naturligvis at komme ud at gå i klitterne. Tiden omkring solopgang er det bedste tidspunkt på dagen at besøge Sossusvlei, idet sandet kan ses i utallige nuancer af gul, orange og røde farver. Farver, som er meget markante på den tid af dagen og ændrer sig konstant i takt med at solen stiger op på himmelen. Solopgang fra toppen af en kæmpe sandklit betyder tidligt op - og det er benhårdt at gå op på toppen af kæmpe-sandklitten for at få den gode udsigt. Men det er så absolut det hele værd. Når solen står op, sidder vi der, 'in the middle of nowhere’, på toppen af en af verdens største sandklitter og er fuldstændig fortryllede af dette fantastiske øjeblik. Det kan ikke beskrives - skal så absolut opleves. Sossusvlei og udsigten fra the sand dunes ved solopgang, er uden tvivl et at de mest spektakulære syn i Namibia.(M,F,A)

8-9. dag: Namibørkenen - Swakopmund
Namibørkenen strækker sig mere end 2.000 km langs Atlanterhavskysten hele vejen fra Sydafrika gennem Namibia til Angola. Du krydser ørkenen idag på vej mod Swakopmund. Efter flere dage i naturen vil du sikkert nyde at komme lidt tilbage i civilisationen. Der er god tid til at udforske byen og har du mod på fede adrenalinaktiviteter, er du kommet til rette sted. Quadbikes i ørkenen, sandboarding ned ad høje klitter eller delfinsafari er blot nogle af de oplevelser byen og de omkringliggende landskaber byder på. (M,F på dag 8)

10. dag: Swakopmund - Spitzkoppe
Vi fortsætte mod nord til Spitzkoppe. Her har vi resten af dagen til at udforske dette fantastiske område, som er kendetegnet ved sine mange smukke klippeformationer, som daterer sig mere end 120 millioner år tilbage. Om aftenen nyder vi den fantastiske stjernehimmel over ørkenen. (M,F,A)

11. dag: Spitzkoppe - Damaraland
Damaraland er et af de smukkeste områder i Namibia og er opkaldt efter damarafolket, som har boet i området i tusindvis af år. En del af dagen bruges på at udforske hulemalerier og den forstenede skov. Her er træstammer på forunderlig vis blevet forstenet og ligger intakte tilbage med bark og knaster.(M,F,A)

12. dag: Damaraland - Etosha Nationalpark
Turen fortsætter længere ind i landet mod et af de helt store højdepunkter; Etosha National Park. Her venter enestående safari. Vi slår lejr i parken og bruger de næste par dage på at udforske området og tage på “gamedrives”.(M,F,A)

13. dag: Etosha Nationalpark
I dag tager vi på en fuld dag med safari i denne fantastiske nationalpark. En stor del af området udgøres af en enorm saltslette, og det åbne område regnes for et af de bedste safariområder i det sydlige Afrika. (M,F,A)

14. dag: Etosha Nationalpark - Windhoek
Tilbage til civilisationen - for en kort stund. Natten tilbringes i hovedstaden, Windhoek. Eftermiddagen er fri til at udforske byen. (M,F)

15. dag: Windhoek - Kalahari ørkenen
Efter at have fyldt diverse depoter op sætter vi igen kursen mod naturoplevelser. Vi krydser grænsen mellem Namibia og Botswana og fortsætter ind i hjertet af Kalahari-ørkenen. Det er muligt at tilkøbe en guidet tur med en lokal “bushman”, hvis du vil høre lidt mere om, hvordan man overlever i den barske natur.(M,F,A)

16. dag: Kalahari - Maun
Efterhånden, som vi nærmer os Maun, bliver landskabet langsomt mere frodigt. I Maun - som er gateway til det mægtige Okavangodelta - sikrer vi os, at depoterne er helt fyldt op. Køb ekstra chokolade og masser af vand - de næste dage i deltaet vil du ikke se noget, der minder om civilisation.(M,F)

17. dag: Okavangodeltaet
De næste dage tilbringes i et af verdens største indlandsdeltaer: Okavangodeltaet. Hvert år i januar-februar falder regnen i Angola. Fra Angola begiver vandet sig ud på en forunderlig rejse på mere end 1.200 km mod Okavangodeltaet i Botswana. Vandet skal som sådan ikke noget i Botswana. Her er ingen flod og intet hav, som det rejser hen imod. Det ender i det ellers tørre ørkenlandskab i Botswana og giver et helt fantastisk dyre- og planteliv. Vandet i deltaet er på sit højeste niveau i juni-august, hvor et kæmpe område på omkring 15.000 km2 er dækket af vand kun afbrudt af små øer. De næste dage tilbringes i deltaet. Vi sejler i mekoro (en traditionel kano) for at komme hen til vores lejr. Lejren er meget intermistisk, og det er intet bad. Til gengæld belønnes du med en fantastisk oplevelse af at være midt i det enestående, vilde natur.(M,F,A)

18. dag: Okavango - Gweta
En sidste solopgang nydes i deltaet inden vi kører retur til Maun. En del af vores bagage har vi efterladt i Maun, og det henter vi nu, inden vi kører mod Gweta. Vi befinder os nu på grænsen til de store saltsletter ved Makgadikgadi. Dette er en skarp kontrast til deltaet! Området er på størrelse med Schewiz og området kan faktisk ses fra rummet.(M,F,A)

19. dag: Gweta - Chobe
Det er i Chobe nationalparken i det nordvestlige Botswana, man finder det største antal af elefanter i hele det sydlige Afrika. Det er den såkaldte “Kalahari-elefant”, du finder her. Det er den største af alle elefantarter men har tilgengæld ikke voldsomt store stødtænder. Måske derfor har antallet af elefanter her i området været konstant voksende siden 1990’erne. Her er ikke krybskytter på jagt efter elfenben. Udover tusindvis er elefanter er Botswanas ældste nationalpark også hjem for krokodiller, flodheste, løver, giraffer - og massevis af fugle. Så det er tid til safari igen! Tag evt. en bådtur på floden (ikke inkluderet) eller tag med på gamedrive. (M,F)

20. Dag: Chobe - Victoria Falls
Den sidste grænse krydses på din overland-tur - i dag er det grænsen mellem Botswana og Zimbabwe. Du starter dit besøg i Zimbabwe med en frokost tilberedt af Lusimpuko Women's Club, hvorefter du fortsætter mod Victoria Falls by, hvorfra du har rig mulighed for at se og opleve det store vandfald. (M,F)

21. Dag: Victoria Falls
Du har hele dagen til at opleve Victoria Falls på forskellig vis. Du kan tilkøbe riverrafting ture eller hvad med en at opleve vandfaldet fra oven på en helikoptertur? Har du modet og nerverne til det, så har du også mulighed for at bungeejumpe ved vandfaldet.

22. dag: Afrejse Victoria Falls
Der er afrejse fra Victoria Falls mod Danmark. Der er ikke direkte flyvninger, og de flester ruter er via Johannesburg. Du kan evt. forlænge rejsen, hvis du ønsker. Et par dage i Johannesburg giver tid til et besøg i f.eks. Soweto - eller hvad med et budget-cruise på Maldiverne? (M)

23. dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark efter er fantastisk overland-eventyr i Afrika.

Overnatning:
1 nat på budget hostel, 15 nætter i telt, 2 nætter på guesthouse i fællesværelse og 2 nætter i meget “basic” lejr i bushen.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Rejsen her egner sig kun til rejsende mellem 18-39 år. Du bliver en del af en gruppe, og det forventes, at du deltager aktivt i madlavning, rejsning af telte osv. De fleste nætter overnattes i telte. Enkelte nætter tilbringes på hostel - oftest i flersengsværelser. Du skal medbringe din egen sovepose.

Der er max 22 deltagere på turen.

På nogle afgange kører turen i modsat rækkefølge.

Afrejsedatoer

2-4 afgange om måneden.

Priser

Frapris pr. person

DKK 19.995,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.


Prisbemærkning

Rejsen her egner sig kun til rejsende mellem 18-39 år.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Maks. 22 deltagere

Sværhedsgrad

Let

Prisen er inklusiv

  • Flybillet fra Danmark til Cape Town - Retur fra Victoria Falls
  • 21 dages overlandtur med engelsktalende guide
  • 18X morgenmad,17X frokost og 12X middag
  • Entre til Fish River Canyon, Sossusvlei Dunes, Spitzkoppe, Etosha National Park og Okavango Delta

Prisen er eksklusiv

  • Måltider ikke nævnt (beregn ca. 150USD til måltider ikke inkluderet)
  • Drikkepenge
  • Ekstra aktiviteter
  • Ture og udflugter ikke nævnt
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: