Af Betina & Mathias

Betina

Mine favoritter er mange flere end tre…men jeg forsøger alligevel :-)

1. Pukkelhvaler på Tonga
Et af mine højdepunkter på rejsen i Stillehavet, var at svømme med pukkelhvaler. Lyden af pukkelhvalernes sang og mødet med disse omsorgsfulde kæmper, der passer på deres unger, var en helt ubeskrivelig oplevelse.

2. Cook øerne, Mitiaro
Oplevelsen af at bo på en lokal ø, hvor man er den eneste gæst. At gå i kirke om søndagen sammen med de lokale – de fantastiske hymner og farverig blomster hatte. Alt sammen meget rørende. Ellers tænker jeg på fisketure, friske kokosnødder og masser af imødekommenhed fra de lokale.

3. Fransk Polynesien med verdensklasse dykning

Og SÅ mange fantastiske øer, der hver har noget forskelligt at byde på. Jeg var især imponeret over Moorea, hvor der var urtolig smuk og frodigt. Der var mulighed for vandreture og mountainbiking og eminent snorkling med rokker og hajer. Og de nordlige paradis-øer Fakarava og Rangiroa med et helt fantastisk liv under havets overflade, kridhvide strande og smukke laguner.

Mathias

Det er ikke nogen nem opgave, at udvælge de største oplevelser i Stillehavet. Området byder på så meget – og for mig har det givet mig nogle af mine allerstørste rejseoplevelser. Skal nogle af dem fremhæves, så må det være:

1. At svømme med pukkelhvaler på Tonga.
De færreste naturoplevelser slår at snorkle rundt i Stillehavets klare vand med disse majestætiske kæmper. Hvert år fra ca. midt juli til midt oktober migrerer pukkelhvalerne fra Antarktis-området til de varmere vande for at føde deres unger i de sikre og varme omgivelser. Det giver en unik mulighed for at komme ud at snorkle med de fantastiske dyr. Det er helt sikkert en af de største oplevelser, jeg har haft – at svømme rundt med op til 18 meter store hvaler og deres unger. Det kan klart anbefales!

2. At flyve over Kiribatis atoller i en lille propelflyver
Sjældent har jeg følt mig sig så langt væk fra omverden, som da jeg fløj med et lille propelfly over atollerne i Gilbert-øgruppen i Kiribati. Vi skulle til den lille ø, Makin, der sjældent har set turister. Flyet var fuld af lokale, der skulle hjem til familien samt diverse varer fra de mere velforsynede øer. Og så var der en dunst af diesel fra det gamle flys motorer. Men det var en fantastisk oplevelse at se de smukke atoller og de turkise laguner fra luften. Her er man virkelig langt væk hjemmefra.

3. At være til middag hos de lokale på Cook Øerne

Der findes få steder i verden, hvor man føler sig lige så velkommen som på Cook Øerne. Her mødes man altid med et ”Kia Orana” og et stort oprigtigt smil! Hvad landet byder på i gæstfrihed, strande og paradis mangler de dog lidt i madkultur. Jeg husker, at nogle lokale, jeg blev gode venner med på Rarotonga, engang fortalte mig, at de ikke havde sovet hele natten, fordi deres familie var kommet hjem fra New Zealand. Og det var ikke gensynets glæde – men det faktum, at de havde taget McDonalds med fra Aucklands lufthavn! Alligevel er det en helt særlig oplevelse, at blive inviteret på mad og drikke på Cookøerne. En af de mest fantastiske aftener var på lille Mitiaro. Her var der æresmiddag og drinks for min kæreste, min kollega Betina og jeg. Det endte i spaghetti på dåse, alt for mange vodkadrinks og ukulele-sang ud på de sene nattetimer.


Betina & Mathias, Cook øerne
Betina & Mathias, StillehavetBetina & Mathias, StillehavetBetina & Mathias, StillehavetBetina & Mathias, StillehavetBetina & Mathias, StillehavetBetina & Mathias, StillehavetBetina & Mathias, StillehavetBetina & Mathias, StillehavetBetina & Mathias, Stillehavet
Til top