Af Pernille Smidt-Kjærby

Tidspunkt for rejse

December 2019
Efter en lang tur, landede jeg i Los Angeles i går aftes. Jeg fløj med Air Canada, og derfor blev ‘US immigrationsprocessen’ allerede fikset i Toronto. Virkelig luksus at kunne gå udenom køen i L.A efter mere end et døgn på farten.

Jeg vågnede en del gange i nat, og følte mig rimelig jetlagged her til morgen 😅

Heldigvis skulle mit nye hood, West Hollywood – eller ”WeHo” som de lokale kalder det - opleves på cykel og til fods, på en såkaldt “Bike and hike” tur. Super fedt i forhold til at skulle sidde i en bus eller bil.

Intet blæser jetlag væk som frisk luft og motion! 🚲

Jeg har været i L.A. før, men der boede jeg nede ved stranden i Santa Monica , så jeg havde glædet mig til at opleve den lokale L.A. vibe i West Hollywood. Og hvilken bedre måde end på cykel med en lokalkendt guide. Eric var født og opvokset i L.A. og god for mange små røverhistorier – både om områdets tidlige 1920er historie og om de kendisser, der bor her.

Selvom L.A. er en storby, følte vi os helt trygge på cyklerne – både rundt i West Hollywoods gader, på Rodeo Drive, blandt kendisvillaerne og på de kuperede veje i Beverly Hills, hvor vi bl.a. også gik en tur ved Greystone Mansion (også kendt som Doheny Mansion). Huset er bygget i Tudor stil og er omgivet af en smuk og veltrimmet, engelskinspireret have.
Rigtig mange film er optaget i om omkring Greystone Mansion – og udsigten over L.A. er fantastisk heroppe fra toppen af Hollowood!

West Hollywood er kendt som den mest fodgængervenlige del af Los Angeles. Alting ligger i gåafstand, og det er en skøn og meget farverig bydel, som byder på mange kunstneriske finurligheder i bybilledet.

En pink mur – måske den mest fotograferede i området, et design distrikt, boheme cafeer, Melrose Place, tjekkede butikker, kendisejede restauranter, små hemmelige rooftop haver og masser af restauranter og nightlife – både nat og dag faktisk. Kommer du til Santa Monica Boulevard på en søndag, er her tætpakket med mennesker – ”Sunday Funday” – som søndagsfesten kaldes ✌️😎

West Hollowood er et rigtig god bud på en mere lokal L.A. oplevelse, hvor det ikke bliver enormt turistet. Og et godt alternativ til strandområderne ved Santa Monica og Venice, hvis det ikke lige er standliv, du er ude efter – eller hvis du, som vi, ankommer lidt udenfor sæsonen.

I morgen går turen til Pioneer Town og Joshua Tree National Park.

Godnat herfra!


Bedste rejsehilsner
Pernille

Find Californiens inspiration her.


( Pernille var på studietur i Californien 4-11.december 2019)


West Hollywood, USA, Pernille
West Hollywood, USA, PernilleWest Hollywood, USA, Pernille
Til top