Af Mette Marie

Tidspunkt for rejse

September 2013
San Francisco er kendt som blomsterbørnenes by og de homoseksuelles hovedstad, men det er nu ikke fordi downtown er vanvittigt hippi'et, eller at regnbueflaget hænger på alle lygtepæle man passerer forbi – der er den vist mest, som storbyer er flest. Men tager man ud i forstæderne, tager man på mange måder ud i små parallelsamfund, der spiller efter egne regler. Hayes Valley er en bydel, hvor genbrugsbutikkerne ligger tæt, tøjet er mere farvestrålende end ellers, og hashlugten hænger tungt. Og i Castro hænger der blomster i lygtepælene, der er regnbueflag overalt, adultshops kun for homoseksuelle og nøgne mænd i gaderne.

Vi ankom til San Francisco d. 3. juli, hvor vi kørte over Golden Gate Bridge for at tage ind i en park og nyde synet af selvsamme bro, inden vi tog op på Twin Peaks og så solen gå ned over byen. I går (d. 4. juli) var det USA's uafhængighedsdag, og det må siges at blive fejret på en lidt anden måde end vores grundlovsdag. Vi gik ned langs esplanaden, hvor der var gøglere og marked hele dagen, og om aftenen blev der affyret det største fyrværkeri, vi nogensinde har set. Om det er fyrværkeri, biler, afstande, menneskekroppe, egoer – alt er tilsyneladende stort i USA.

Apropos stort, så har vi jo hentet vores bil - en spritny Ford Fusion, der før den gjorde sig vores bekendtskab havde kørt sølle 1000 mil. Den kører selvsagt som smurt, og har fragtet os gennem diverse nationalparker - Mt. Rainier, Mt. Saint Helens, Crater Lake og sidst, men absolut ikke mindst; Redwood National Park, som for alvor gjorde Riis Skov til skamme.

I morgen kører vi mod Yosemite National Park, hvor vi skal være i tre dage, inden vi drager videre gennem Death Valley til syndens by: Las Vegas!

Fra Seattle til San Francisco
Fra Seattle til San FranciscoFra Seattle til San FranciscoFra Seattle til San FranciscoFra Seattle til San FranciscoFra Seattle til San FranciscoFra Seattle til San Francisco
Til top