Af Jysk Rejsebureau

Tidspunkt for rejse

December 2014
Der findes næppe et sted, der er mere julet end The Big Apple i december måned. Man føler sig ind imellem hensat til en scene fra Fars Fede Juleferie eller Alene Hjemme, når man går rundt mellem de enorme bygninger og billboards, der i anledningen af julemåneden skinner endnu mere og stærkere. Når det kommer til at pynte op til jul, holder New York sig ikke tilbage. Derfor er der ganske enkelt julepynt OVER ALT. Fra facader hænger der gavebånd af lyskæder, og på pladser er der gigantiske julekugler i enorme bunker. Kan man lide julen, får man alt hvad den indebærer i New York– koncentreret og i oversize. Og er man ægte jule-entusiast vil det føles som at komme i himlen. Så snup dig en gingerbread latte i Starbucks, med duft af kanel og honningkager, gå en tur rundt på Manhattan og få en ordentligt dosis jul. Her er nogle af de mest julede ting, du kan foretage dig:

Julemarked
Med den høje koncentration af butikker i New York, er det ikke noget problem af få julehandlen overstået, men savner du også et klassisk udendørs julemarked, skal du søge mod Columbus Circle på det sydvestlige hjørne af Central Park. Her ligger julebasaren Holiday Marked, hvor du i 100 forskellige boder kan købe håndlavede julegaver fra lokale kunstnere eller blot få noget varmt at drikke og spise en saltkringle, en såkaldt pretzel, der i anledning af julen er betrukket med chokolade og iklædt rød og grønt krymmel.

Skøjtebaner
Der er en del skøjtebaner, ice rinks, i New York om vinteren. Én af de mest hyggelige er Bryant Park, som er en 1500 m2 stor firkant mellem fire boligblokke i hjertet af Manhattan. Det er gratis at bruge skøjtebanen, men koster til gengæld hele 14 dollars at leje et par skøjter. Vil du fuldende oplevelsen af at være med i en amerikansk julekomedie, så snup en varm kakao med skumfiduser på toppen bagefter.

Snelandskab
At gå en tur i Central Park føles lidt som at befinde sig midt i en juledekoration eller en snekugle. Man er omgivet af de lysende høje skyskrabere, og hvis sneen tilmed har dækket de sorte klippefremspring i parken og gjort bakkerne bølgende hvide og søerne spejlglatte, har du billedet på det perfekte snelandskab – godt hjulpet af de røde sløjfer i lygtepælene og de hestetrukne slæder, der glider gennem parken med vinkende julemænd, begejstrede børn og forelskede kærestepar.

Juletræ
Det ultimative juletræ finder du ved Rockefeller Center, hvor du i øvrigt også finder en skøjtebane godt gemt væk – for foden af de tårnhøje bygninger. Juletræet er udsmykket med så mange julelys, at man næsten får en fornemmelse af, at hver en lille grannål er blevet påsat et lys. Den effekt skabes takket være 30.000 miljøvenlige LED-lys.

Julepynt
Der er en usagt konkurrence i New York om, hvem der har det vildeste julepynt, og det er en kamp som især de store butikskæder fører med deres holiday windows. Sørg for at runde storcentret Macy’s, der ud over deres årlige juleparade også har nogle spektakulære vinduer. Sidste år kunne man på Herald Square således – over seks vinduer – følge en drengs rejse gennem et magisk drømmeland. Derudover er der Barneys, der i år har en udstilling i butikken på Madison Avenue, som indebærer video, lysinstallationer og interaktive scener med Hr. og Fru Santa Claus og deres New York Holiday – god fornøjelse med din!


New York – julens by
New York – julens by
Til top