Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Hvad er det med dig og USA?
USA og jeg har holdt hinanden i hånden siden 2001, hvor jeg havde mit første større roadtrip i USA. 3 mdr. fra Østkysten (NYC) til Vestkysten (Portland - Oregon).

Jeg elsker at komme tilbage til USA, og føler at jeg lander i mit andet hjemland, hver gang jeg kommer tilbage. Jeg har haft nogle af mine største oplevelser rejsemæssigt i USA - den vilde natur og det fascinerende dyreliv med f.eks. bjørne. Og så har jeg har mærket pulsen fra nogle af verdens største storbyer, imens jeg sad på en fortovscafé og nød en kop kaffe. Den helt almindelig amerikanske borger skal man heller ikke glemme at nævne – jeg kan godt lide deres indstilling til fremmed (turister) – altid opsøgende i deres måde at henvende sig på! Og har man brug for hjælp, når man nærmest ikke at se søgende ud, før hjælpen er der.

Hvor mange gange har du besøgt USA?

Alt i alt af længere ture - men også med små afstikkere - har jeg været i staterne 6 gange. Jeg har besøgt 44 stater inkl. Alaska, og jeg har min næste USA rejse i tankerne allerede. Og nu da jeg har fået børn, findes der ikke mange steder i verdenen, hvor det er så nemt at rejse som USA. Det oplever man allerede første gang i lufthavnene, når man er landet og skal igennem immigration. Her bliver hele familien hevet til side og så ellers helt op foran i køen med ungerne - sikke en fornøjelse!

Dit bedste rejsetip, hvis man skal besøge USA for første gang

Det er vigtigt man planlægger sin rejse ordentlig - eller ”selvfølgelig” får os til det ;-)
Det er et uhyre stort stykke arbejde selv at sætte sig ind i hvordan og hvorledes. Så hvis man vil være sikker på at få det hele med, samt undgå unødig bøvl, så lad os hjælpe.

Det er vigtigt når man besøger USA for første gang, at man er fokuseret på de highlights man gerne VIL se, og booker det hjemmefra særligt i højsæsonen. Det vil jeg faktisk altid foreslå til ture/rejser op til 1 mdr. – Er man ung og har 3 mdr. eller de 90 dage, så man har lov at være i USA uden Visum, kan man nemmere tage tingene som de kommer. Bare man så har en god rejseforsikring, og har booket bilerne hjemmefra.

Din favorit rute i USA?
Det vestlige USA, samt Sydstaterne. Her oplever du naturen og menneskerne, som intet andet sted i USA. Et kæmpe spænd i forskellige kulturer & mennesker med forskellig baggrund. Nogle gange har jeg f.eks. prøvet at lade mig overraske, ved at booke en rute, som jeg måske ikke lige ville umiddelbart synes lød spændende…

Det kunne være: Fra Denver til Seattle, hvor du kommer forbi Badlands, Rapid City (Mount Ruschmore), Devils Tower, Coty (Rodeo), mægtige Yellowstone, Grand Teton National Park og Idaho Falls. Og måske lige en tur op i Glacier National Park før turen ender ovre i Seattle, hvor du kan få en kop kaffe på en første Starbucks.

Eller det kunne være en tur hvor du flyver til NYC, videre med Amtrak tog til Washington D.C. , for derefter at flyve til Nashville (Country Hovedstaden), videre over til Memphis (Graceland – Rock And Roll), for derefter at kører ned til New Orleans (via Mississippi River) og opleve French Quarter (Bourbon Street). Vil du krydre denne rute lidt, så kører du videre ned til Florida og holder lidt solferie. Sikke en tur, hvor oplevelser, fortællinger og ikke mindst highlights står i kø!


Er der forholdsregler man skal tage, når man rejser i USA?

Ikke rigtigt. Udover at søge en ESTA, sørge for man har en god rejseforsikring (verdens dyreste land at blive indlagt i), og ellers løbende tjekke op på (spørg evt. de lokale) om det vil være sikkert at besøge visse kvarterer, på visse tidspunkter af døgnet. f.eks. Los Angeles Inglewood sent aften/nat. Som på alle andre rejser – brug din sund fornuft!

Dit bedste rejseminde fra USA?
Hmm…den er svær! At køre igennem Acadia, Blue Ridge Park Way eller over Tioga passet under løvfaldet, med en cheese burger i hånden og en refill Coca Cola i kopholderen..
Så har man den helt rigtige USA fornemmelse i maven 

USA , Dennis
USA, DennisUSA, DennisUSA, DennisUSA, DennisUSA, DennisUSA, DennisUSA, DennisUSA , Dennis
Til top