15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 12.695,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Vi har sammensat et forslag til en tur, hvor du både vil opleve charmerende Hanoi, de spændende minoritetskulturer i nord og den fantastiske natur i Halong bugten.

I det nordlige Vietnam vandrer du på smalle stier i bjergene - forbi risterrasser, vandbøfler og traditionelle minoritetslandsbyer. Du overnatter lokalt og får et unikt indblik i vietnamesisk kultur. Fra en smuk træbåd kommer du til at opleve Halong-bugtens smaragdgrønne vand og fritstående kalkstensformationer¨og kan udforske området på de inkluderede kajakture. Derudover får du også mulighed for at bo lokalt en nat i homestay. Hanoi er en af Asiens mest charmerende og romantiske byer, og du får masser af tid til at udforske byen på egen hånd.

Få information og fakta om Vietnam her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Vietnam her

Bedste rejseperiode

Du kan rejse i Vietnam året rundt, men vær forberedt på, at der er stor forskel på klimaet i regionerne. I syd er regntiden fra maj til november – resten af året er der tørtid med lidt højere temperaturer og højere luftfugtighed. I Ho Chi Minh City ligger temperaturen omkring de 30 grader hele året. I nord er vinteren forholdsvis kold fra december til marts (ned til 15 grader i Hanoi), hvor det kan blive rigtig koldt i bjergene (nattefrost). Sommeren fra maj til oktober har temperaturer over 30 grader og kraftige, men korte regnskyl. Den bedste trekkingsæson er forår og efterår. Vil du dykke i området omkring Nha Trang (centralvietnam) er forholdene bedst fra slutningen af januar til starten af oktober.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Vietnam, hvor du ankommer næste dag
. 2. dag: Ankomst Hanoi
Ved ankomsten til Hanoi bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit centralt beliggende hotel. Hanoi er en af Asiens mest charmerende og romantiske byer. Den er hyggelig og grøn, her er store skyggefulde træer, mange små og store parker samt smukke franske palæer. Især den gamle bydel er charmerende med Hoan Kiem Søen, de smalle stræder og duften af friskbagte baguettes. Men det første, der slår én, når man ser Hanois gader, er den uoverskuelige trafik. Motorcykler, cykler, fodgængere og et hastigt stigende antal biler fletter sig ind imellem hinanden uden noget umiddelbart system eller regelsæt – men tag ikke fejl her; der er regler i den vietnamesiske trafik, og det er sjældent der sker alvorlige ulykker. (M)
3. dag: Hanoi på egen hånd
Dagen står på afslapning og oplevelser på egen hånd. Er du morgenfrisk kan du, mellem kl. fem og syv om morgenen, opleve vietnameserne lave morgengymnastik og Tai Chi langs Hoan Kiem søen. Ellers kan du bruge lang tid på blot at gå rundt og indsnuse atmosfæren i byens gamle kvarter. Eller du kan vælge at tage turen i cykeltaxa. De lokale kalder kvarteret Pho Puong, ”De 36 Gader”. Navnet stammer fra dengang, hvor gaderne var delt op efter hvilket produkt/håndelag, der kunne købes i den enkelte gade. F.eks. skogade, tandhjulgade, silkegade osv. osv. Nordvietnam og området omkring Halong-bugten menes at være ”fødested” for det unikke vanddukketeater, som kun kan opleves i Hanoi og i denne del af Vietnam. Handlingen er oftest et drama af kærlighedshistorier, gamle myter og fortællinger. De spiller stort set hver aften, og billetter kan købes ved teatret. (M)
4. dag: Hanoi og nattog til Lao Cai
Du har hele dagen i Hanoi, indtil du skal med toget nordpå. Du bliver afhentet på dit hotel ca. en time før togafgang og kørt til stationen. Herfra kører du med nattog (soft sleeper og A/C) til Lao Cai.
5. dag: Trekking til minoritetslandsbyerne Lao Cai og Sin Chai
Du ankommer tidligt næste morgen til Lao Cai togstation, hvorfra du bliver kørt med offentlig minibus til Sapa (35 km – ca. en times kørsel). Guiden vil herefter give dig den nødvendige information om trekket, inden du besøger Doi Bong og Sin Chai landsbyerne. Sin Chai er en mindre Black H’mong landsby. Black H’mong er en af de største og fattigste minoritetsgrupper i Sapa-området. Black H'mongerne er meget stolte af deres kultur, og det lykkes dem stadig i høj grad at holde fast i deres særegne traditioner og levevis. De taler deres eget sprog, bærer en speciel indigoblå klædedragt samt har deres egen byggestil. Overnatning i Sin Chai Village (F,A) Trekking distance: 15 km
6. dag: Trekking til Minoritetslandsbyerne Y Linh Ho, Lao Chai og Ta Van
Efter morgenmaden fortsætter du videre til Cat Cat og Linh Ho der er en mindre by. Om eftermiddagen besøger du landsbyen Lao Chai, hvor du lærer meget mere om deres kultur. Herefter fortsætter du til Ta Van (1.200 m), som er en Zay landsby. I takt med udviklingen er mange af Zay-folkets oprindelige skikke gået tabt, men nogle af kvinderne bærer stadig den traditionelle skjorte, der har en stærk pink, blå eller grøn nuance. Zay-husene er bygget i træ og bambus med lerklinet gulv. Du indlogeres hos en lokal familie i Ta Van, hvor du også spiser middag. (M,F,A) Trekking distance: 15 km
7. dag: Trekking til Giang Ta Chai og Ban Ho
Efter morgenmaden fortsætter du videre til Red Dao landsbyen Giang Ta Chai, hvor du bl.a. ser et flot vandfald. Red Dao kvinderne har farvestrålende klædedragter pyntet med broderi og mønter. På hovedet bærer de en dybrød turban. Nogle har barberet øjenbrynene og et par centimeter af hårgrænsen væk, da et hårløst ansigt anses som det ypperste skønhedsideal for en Dao-kvinde. Efter frokost trekker du videre til Ban Ho, hvor du også overnatter i homestay hos de venlige Tay folk. (M,F,A) Trekking distance: 15 km
8. dag: Sapa Minoritetsmarked - Afrejse til Hanoi
Efter morgenmaden kører du i jeep ud for at besøge de lokale markeder. Afhængigt af afrejsedagen fra Hanoi besøges et af følgende markeder:
 • Bac Ha søndagsmarked: Dette er et af de største markeder i området. Her kommer mange minoritetsgrupper for at købe, sælge, spise og drikke. Der er 10 minoritetsgrupper i Bac Ha regionen. Du kan købe hjemmelavet håndværk og tøj. Kort trek om eftermiddagen til Ban Pho.
 • Can Cau lørdagsmarked: Et farverigt marked beliggende i en lille bjerglandsby. Du vil se flere forskellige minoritetsgrupper, men hovedsageligt Flower H’mong. De lokale kommer her for at købe og sælge tøj, grøntsager, kød og kvæg. Kort trek om eftermiddagen til Ban Pho.
 • Coc Ly tirsdagsmarked: Dette marked er lille, men meget farverigt. Det ligger i et bjergrigt område, hvor hovedsageligt Flower H’mong mødes for at handle deres hjemmelavede produkter. Relativt få turister. Efter markedet tager du på en sejltur ned ad floden og besøger en lille Tay-landsby.
Efter markedsbesøget kører vi tilbage til Lao Cai, hvorfra du tager nattoget tilbage til Hanoi. M)
9. dag: Ankomst til Hanoi - Tinh Quang Village
Ankomst til togstationen i Hanoi klokken ca. 5.15 om morgenen. Herfra sørger du selv for transporten til hotellet i Hanoi, hvorfra der ved 8.30 tiden senere er afgang mod dit homestay og Halong bugten. På vejen passerer du travle markarbejdere der på traditionel vis dyrker deres rismarker. Efter en lille time ankommer du til landsbyen og bliver indkvarteret på dit homestay. Du bliver iført lokalt farmertøj og skal med i haven og hjælpe med nogle af de daglige gøremål. Du skal også på cykeltur i området - undervejs får du serveret frokost. Vel tilbage på dit homestay kan du nyde en dejlig middag og slappe af i de hyggelige omgivelser. (F,A)
10. dag: Videre til Halong Bay. Stig ombord på skibet, ro kajak og nyd naturen.
Du skal op med hønsene idag og være med til morgen Tai Chi inden din morgenmad serveres og turen fortsætter mod Halong bugten. Du ankommer til din båd lidt over middag og bliver tjekket ind i din kahyt. Din frokost serveres, mens båden cruiser ud forbi de smukke kalkstens klipper området er kendt for. Første stop er en af området strande, så du kan nyde et forfriskende dyp i havet inden du skal udforske en af områdets imponerende grotter. Tilbage på båden er det tid til at forsøge dig med at lave hjemmelavede forårsruller. Der er middag ved 19-20 tiden og resten af aftenen er fri til afslapning. (F,A)
11. dag: Halong og Lan Ha Bay. Sejl kajak, udforsk grotter og nyd omgivelserne.
Stå tidligt op og nyd solopgangen mens du drikker en kop kaffe inden du kan padle en tur i kajakken før du nyder din morgenmad i restauranten. Du skal idag med en anden båd til den smukke Lan Ha bugt, hvor du kan udforske området i kajak. Tilbage på båden serveres middag kl. 19.00 og aftenen er på egen hånd, hvor du kan se en film, nyde din yndlingsbog eller snuppe en drink i baren. (M,F,A)
12. dag: Halong Bay til Hanoi
Efter morgenmad cruiser båden tilbage mod havnen hvor du ankommer cirke 12.30 og skal med bussen tilbage mod Hanoi. Du er tilbage i Hanoi ved 17.00 tiden. (M,F)
13. dag: Hanoi
Stå tidligt op og nyd solopgangen mens du drikker en kop kaffe og nyder din morgenmad i restauranten. Du kan vælge at blive på båden idag eller tage med en mindre båd på tur i de smukke bugte og ro en tur i kajak. Vi forsøger at finde et stille sted til frokost ved Me Cung Cave som du skal besøge om eftermiddagen. Tilbage på båden serveres middag kl. 19.00 og aftenen er på egen hånd, hvor du kan se en film, nyde din yndlingsbog eller snuppe en drink i baren. (M,F,A)
14. dag: Afrejse fra Hanoi
Efter en spændende rejse går turen hjemad. Hvis du har tid før dit oversøiske fly afgår, kan du gå en tur langs Hoan Kiem søen eller måske ordne det sidste shopping. Du tager selv en taxi til lufthavnen, tidspunktet afhænger af, hvornår dit fly afgår.
15. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

2 overnatninger på budgethotel i Hanoi
2 overnatninger i tog (soft sleeper) fra Hanoi til Lao Cai og retur til Hanoi.
3 overnatninger på homestays på trekket
2 overnatninger i kahyt med aircon i Halong bugten
1 overnatning på homestay på vej til Halong
2 overnatninger på budgethotel i Hanoi

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra guesthouse til boutique- og luksushoteller.

Bemærkninger

Trekking sværhedsgrad: Let til middel. Fornuftig fysisk form og helbred er påkrævet. Minimumalder for børn er 6 år.

Rejser du i vores vintermåneder er det en god ide at have en varm trøje med og evt en vindjakke, da det nordlige Vietnam er køligt på denne tid af året.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse passer med afrejse fra Danmark på følgende ugedage: mandag, tirsdag, onsdag, fredag og lørdag.

Gruppestørrelse

Min. 2 personer for deltagelse på denne tur. Der er normalt 2-8 deltagere på vores turer - dog flere på selve båden.

Hele året

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Kontanter (ATM hæveautomater findes primært i de større byer)
 • Fleece eller varm trøje
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Lommelygte eller pandelygte
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Evt. ørepropper
 • Evt. snacks

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Hanoi t/r (inkl. bagage)
 • Transport ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Ture og oplevelser ifølge program med engelsktalende guide
 • Togbilletter ifølge program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Vietnam

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Servicecenter Hanoi

Vietnam

Go Beyond Service Centre Vietnam ligger i Hanoi i den gamle bydel tæt ved Hoan Kiem Søen.

Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top