Her på siden finder du praktisk information og fakta om Cuba.


Praktisk info om at rejse i Cuba

Klima og bedste rejsetidspunkt
Cuba har subtropisk klima og kan besøges året rundt. Den årlige gennemsnitstemperatur varierer fra 20 til 28 grader. Det bedste tidspunkt at besøge landet er fra november til april, hvor vejret er mest tørt, og risikoen for orkaner er mindst. Fra april til november er det regntid og orkansæson på Cuba, men det skal ikke afholde en fra at rejse til landet. Det regner ikke hele tiden, og selvom temperaturerne er høje, føles det ikke slemt, da øen er smal, og der konstant strømmer afkølende luftstrømme ind fra havet.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Cuba er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Cuba kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabeller over de forskellige klimazoner i Cuba her.

Overnatningssteder
Vi anbefaler du på din rejser prøver at overnatte på et "Casa Particular" - det er overnatning i eget værelse i et privat hjem eller ved en privat familie. Det er ofte den billigste men også den bedste måde at opleve Cuba på.

Penge
Den lokale valuta hedder cubanske pesos (CUP). Cubanske pesos er den valuta, som cubanerne lønnes i. På grund af inflation og det faktum at man på Cuba mangler international valuta er det vigtigt du tager Euro med til Cuba i kontanter. Du skal tage Euro nok med til at dække hele dit ophold på Cuba. Det kan være svært at bruge kreditkort og hvis du får vekslet til lokal valuta vil du opleve en anden væsentligt højere pris end hvis du betaler i Euro.


Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Jysk Rejsebureau er godkendt af den cubanske stat til at udstede visum for danske rejsende til Cuba. Mod gebyr kan du få et 30 dages turistvisum (Tarjeta del Turista). Visummet udstedes kun i forbindelse med reservation af mindst to overnatninger, hvilket er et krav fra den cubanske stat.
Pas skal være gyldigt i mindst tre måneder efter endt rejse. Du skal altid have dit "Tarjeta del Turista" på dig under dit ophold på Cuba. Kontakt os for nærmere information om visum.

Se flere oplysninger på www.um.dk.

Der kan forekomme indrejsekrav til Cuba såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Cuba.

Sygeforsikring
Pr. 1. maj 2010 har de cubanske myndigheder indført krav om gyldig rejsesygeforsikring ved indrejse til Cuba. Dokumentation for gyldig rejsesygeforsikring i form af engelsksproget erklæring eller forsikringsbevis udstedt af forsikringsselskabet skal forevises ved indrejse. Rejsende, som ikke er besiddelse af en rejsesygeforsikring ved ankomsten til Cuba, skal købe en forsikring i lufthavnen, på havnen eller i marinaen.

Vær også ekstra opmærksom på, at det ikke er alle forsikringsselskaber, der er blevet godkendt af de cubanske myndigheder.

Europæiske Rejseforsikring er blandt de selskaber, der er godkendt af de cubanske myndigheder i henhold til dokumentationskravene, ligesom de er med på den cubanske ambassades lister over godkendte rejseforsikringsselskaber. Gouda udsteder også engelsksprogede erklæringer til alle rejsende til Cuba.

Transport
Det er en forholdsvis bekostelig affære for udlændinge at rejse rundt på Cuba.

Bus:
Busselskaber, der har turister som målgruppe, fungerer fint. Videounderholdning og aircondition forsøder og løfter prisen. Du kan vælge imellem Viazul- og Astrobusserne. Astrobusserne er af lidt lavere standard. Det kan klart anbefales at købe sine billetter nogle dage i forvejen eller møde meget tidligt op der, hvor billetterne sælges før afgang. Busserne gør stop ved spisetider, så proviantering er ikke nødvendig.

Tog:
Togene er generelt billigere og langsommere end busserne. Togbilletter købes på banegården ved "LADIS" lugen og betales kontant. Lettere retter kan købes, men tag selv lidt mad med, da togene nogle gange kan blive mange timer forsinkede. Sporene går både fra øst til vest og fra nord til syd. Togene kan sagtens anbefales til lange ture, især om natten, da sæderne er store og behagelige - og der er god plads til benene.

Bil:
Der kan være store fordele i at leje en bil. Egen bil gør ikke blot, at du sparer tid i transport, men også at du har total frihed til at komme ud, hvor andre, der er afhængige af lokaltransport, ikke kommer. Énvejsleje er muligt imod et gebyr. Visakort kan bruges på Servi-Cupet tankstationerne, som findes i alle større byer. Vejnettet på Cuba er veludbygget, men mange steder dårligt vedligeholdt. Bortset fra på motorvejene er det ikke muligt at holde en fart på mere end 60-70 km/t på grund af mange huller i asfalten. Hav altid et reservehjul med i bagagerummet! Vær opmærksom på, at motorvejene, modsat i Danmark, er tilladte for alle transportmidler - også cykler og hestevogne.
Vi anbefaler du inden afrejse downloader en navigations app så du kan navigere offline. Der findes også andre apps der kan bruges.

Taxi:
Jo værre stand - jo billigere, er taxiernes grundregel. Alternativt kan du køre med de private "sorte" taxier uden taxameter og uden skilte. Her skal du prutte om prisen. Er man fire personer, der skal på længere ture, kan det ofte svare sig at dele en "sort" taxi i stedet for at tage bussen.

Fly:
Det kan være meget tidsbesparende at flyve indenrigs, men bestil i god tid og forvent overbookinger samt forsinkelser.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land, du skal besøge. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig godt ind i hvor meget, der er normalt at give i drikkepenge og til hvem, inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.

Lønningerne på Cuba er generelt lave, og det er derfor en rigtig god ide at give drikkepenge alle steder. Bare det at give en lille skilling til dem på gaden, der viser vej, kan give stor glæde. Udover drikkepenge er det en god ide at tage lidt gaver med til dem du møder. Dette kan være blyanter og farvekridt, tøj, slik og ikke mindst sæbe.


Fakta

Hovedstad: Havanna
Sprog: Spansk
Klima: Tropisk
Valuta: Cubanske pesos og konvertible pesos
Religion: Katolicisme


Information om Cuba

Cubas sjæl
Cuba er fattigt og nedslidt, men samtidigt storslået rigt og blomstrende. Cubanerne er nysgerrige og imødekommende og trods den moderate livsførelse, sprudler cubanerne af en smittende livsglæde. For i sandhed at kunne nyde Cubas varme sjæl, må man leve sig ind i landets anderledes og meget afslappende tempo og rytme. Har man først fundet rytmen, er salsaen, rommen og cigaren næste skridt ind i den glædesfyldte cubanske livsførelse.

Udeliv og stolthed
I Cuba leves livet i gaderne med de gamle charmerende bygninger i spansk kolonistil. Gaderne er fulde af liv, hvis der da ikke lige transmitteres én af Fidel Castros taler, er baseball på stadion, eller der vises det daglige afsnit af en Sydamerikansk tv-serie (tela novella) Der lyder musik fra hvert et gadehjørne, der spilles domino i træernes skygge, ryges cigarer på bænke og snakkes ivrigt om Cuba før og efter revolutionen. Hos de fleste cubanere finder man en vis stolthed over revolutionen, Fidel Castro, Che Guevara og de andre kammerater. Men mange cubanere har også en udtalt nysgerrighed for verden uden for øen.

Naturskøn perle
Cuba er den største ø i Caribien. Men øen er overkommelig, hvad enten du cykler, kører i bil eller tager toget rundt på øen. Overalt ses den mørkerøde jord, som tegn på den frodige caribiske natur. Sukkerrørsplantager og bananplantager, orkidéoaser og ikke mindst nogle af verdens bedste strande gør Cuba til en interessant og smuk oplevelse.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top