18 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 74.695,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen starter med et par dage i hovedstaden Buenos Aires, hvor du har en cykeltur inkluderet. Herefter fortsætter rejsen til Verdens Ende, Ushuaia, hvor du påmønstrer et af skibene, MS Plancius, M/V Hondius eller M/S Ortelius (afhængig af afgangen du vælger), og begiver dig ud på et 13-dages Antarktis-adventureeventyr. Skibets besætning består bl.a. af guider med speciale i fotografering, bjergbestigning, kajak, wildlife og sågar dykning, m.m. Du har al mad og alle ture inkluderet på adventure cruiset, der tager dig over Drake Strædet til Antarktis og tilbage til Ushuaia igen. Efter to dages sejlads ankommer du til Antarktis - klodens mindst besøgte kontinent. Der vil være daglige landgange og aktiviteter, mens skibet befinder sig på Antarktis. Skibets størrelse gør at alle passagerer kan komme på land eller lave vandaktiviteter samtidig, og du vil derfor have langt mere tid ude i den antarktiske natur end andre skibe tilbyder. Du kommer til at opleve enorme pingvinkolonier, sovende sæler, legesyge hvaler (sæsonbestemt), smukke isbjerge og bjerge med enorme gletsjere. Du vil bl.a. have mulighed for at tilmelde dig aktiviteter som bjergbestigning, kajaktur, overnatning på fastland og landgang med fokus på fotografering mens du er på båden - og disse aktiviteter er allesammen inkluderet i prisen - noget du med andre både betaler mange tusind kroner ekstra for. Der vil under hele ekspeditionen være forelæsninger fra de erfarne guider på skibet om dyrelivet, naturen, vejrforhold og meget mere. Efter en uges tid på verdens sydligste kontinent sættes kursen tilbage til Ushuaia i Argentina, hvor du tilbringer en enkelt nat inden du flyver tilbage til Danmark.
Ønsker du at gøre flere stop i Argentina og Chile eller f.eks. slutte dit eventyr af med et par dages badeferie i Brasilien, så er dette også muligt.

Få information og fakta om Argentina her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Argentina her
Få information og fakta om Antarktis her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Antarktis her

Bedste rejseperiode

Antarktis kan besøges november-marts. Sæsonen har stor indflydelse på, hvad du kan forvente at opleve. I begyndelsen af sæsonen (frem til jul ca.) er der rigtig mange pingviner, mens de voksne pingviner i slutningen af sæsonen har forladt land for igen at jage efter føde. Det er til gengæld omkring marts, at pingvinungerne gør klar til at forlade deres reder. Og de er både søde, fjollede og nysgerrige, så det giver en helt anden pingvinoplevelse. Det samme er tilfældet med hvaler, fugle, mængden af is osv. osv. - så tag en snak med din rejsekonsulent og find det helt rigtige tidspunkt for din rejse til Antarktis.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark
Der er afrejse fra Danmark mod Argentina.
2. dag: Ankomst Buenos Aires
I Buenos Aires Airport kan du nemt skaffe en taxi til dit hotel (kan tilkøbes). Her har du to overnatninger. Alle elsker Buenos Aires, og det med rette. Her indtages caféerne af kaffedrikkende bohemer, gaden af hujende fodboldfans og dansegulvene af gnistrende tangodansere. Argentinerne er på én gang tilbagelænede og temperamentsfulde, højtidelige og afslappede. Buenos Aires er på samme måde en dynamisk by, men med rig mulighed for at trække sig tilbage og reflektere over dagens oplevelser på en af de utallige hyggelige caféer, eller i et af de mange grønne områder. I kunstnerkvarteret San Telmo er en del af charmen fra kolonitiden bevaret med brostensbelagte gader og lave bygninger. Her kan man købe unikke souvenirs, når kunst og antikvitetsboderne stilles op til det livlige søndagsmarked.
3. dag: Cykeltur i Buenos Aires
En cykeltur rundt i Buenos Aires er en enestående måde at få overblik på over byen. Din lokale guide vil undervejs fortælle alt om byen og landets historie. Du kommer forbi farverige La Boca og den historiske bymidte. Turen kan enten startes om morgenen eller om eftermiddagen. (M)
4. dag: Buenos Aires - Ushuaia
I dag går turen til lufthavnen og du flyver til Ushuaia, hvor du har dagen til fri disposition. Ushuaia er også kendt som “Verdens Ende”. Byen ligger placeret ved Beagle kanalens kyster, og navnet betyder faktisk ”bugten som vender mod vest” på Yamna-indbyggernes originalsprog. Ushuaia var engang fangekoloni for politiske fanger såvel som hårde kriminelle, men er i dag en stor turistattraktion. Byen er også et stort skisportsområde for både alpin- og langrendski, og herfra er der gode muligheder for at vandre i Parque Nacional Tierra del Fuego, den eneste nationalpark i Argentina, som ligger ud til kysten. (M)
5. dag: Afgang Ushuaia
Formiddagen er til rådighed i Ushuaia. Om eftermiddagen går du ombord på skibet og bliver indlogeret i din kahyt. Efter en grundig sikkerhedsbriefing sættes kursen ud gennem Beagle Kanalen mod Drake Strædet. (A)
6-7. dag: Krydsning af Drake Strædet
Drake Strædet er navngivet efter den kendte opdagelsesrejsende, Sir Francis Drake, som første gang sejlede i disse farvande i 1578. Drake Strædet markerer også den Antarktiske polarfront, hvor det kolde polarvand møder vandet fra de varmere have mod nord, og skaber helt unikke betingelser for dyrelivet i regionen. På turen over Drake Strædet vil skibets ekspeditionsguider være på dækket og hjælpe med at identificere nogle af de mange fuglearter, du finder ude på havet. Der vil også være mulighed for at deltage i forelæsninger om dyreliv, historie og Antarktis generelt. Vejret er afgørende for hvor hurtigt Drake Strædet kan passeres. På nogle togter tager det to dage at sejle tværs over strædet, mens det på andre ture kun tager 1½ dag. Er vejret gunstigt kan du derfor være heldig at sætte foden på Antarktis allerede på 3. dagen, men i disse farvande er der ingen garantier. (M,F,A)
7-13. dag: Udforskning af den antarktiske halvø og de sydlige Shetlandsøer
Velkommen til Antarktis, verdens koldeste, tørreste, højeste og reneste kontinent. Til trods for sne og is er her et imponerende dyreliv. Vejr-og isforholdene har stor indflydelse på sejlplanen og de mange aktiviteter som er inkluderet på din tur. Programmet for de næste dage afhænger af mange faktorer, og det vil altid være ekspeditionslederen og kaptajnen der lægger den endelige rute og afgør, hvilke landingssteder og aktiviteter der vælges på den antarktiske halvø. Det betyder at vi aldrig kan garantere et fast program for togtet, men til gengæld vil hver en rejse til Antarktis være unik, og der er heldigvis så mange fantastiske steder, at der altid er et godt alternativ. Under opholdet i Antarktis kommer du i land flere steder. Nogle af disse er beskrevet herunder som eksempler. Den endelige rejserute og valg af landingssteder præsenteres på daglige orienteringsmøder. På land vil de erfarne ekspeditionsguider forklare hvad du ser, og hjælpe dig med at undgå at forstyrre dyrelivet. Når forholdene tillader det, kan der blive arrangeret vandreture, bjergbestigning, kajak- og zodiac ture og andre aktiviteter. For at deltage i de mange aktiviteter må du være i god fysisk form, og du skal være forberedt på at en overnatning på fastland for det meste foregår i de fri (nogle gange benyttes telte og andre gange sover man i det fri under stjernehimlen).
 • Neumayer Channel er et godt udgangspunkt for mange af de aktiviteter, du har inkluderet på dit adventure cruise, da skibet kaster anker og ligger i læ ved Wiencke Island.
 • Port Lockroy er en britisk base, som giver dig et indblik i, hvordan baserne så ud i 1950´erne. Den er i dag stadig bemandet, og har formentlig kontinentets eneste souvenirbutik og et posthus. Ved Jougla Point vil du kunne opleve Gentoo pingvinger. Her er gode muligheder for kajakture, trekking med snesko samt overnatning på fastland.
 • Pléneau- og Petermann Island er kun mulige at besøge hvis vejret og havisen tillader det, da ruren går via Lemaire Channel, et 11 kilometer langt sund omgivet af dramatiske klippeafsatser og sneklædte bjerge. Den belgiske udforsker, Adrien de Gerlache, med en ung medrejsende Roald Amundsen, var blandt de første der krydsede Lemaire Channel i 1898. Ved Pléneau- og Petermann Island er der gode muligheder for at spotte flere pingvinarter, sæler og hvaler. Dette er gode steder for kajakture, bjergbestigning og vandring på gletsjere.
 • Neko Harbour ligger på det antarktiske fastland i Andvord-bugten. Her bor en koloni af Gentoo pingvinger omringet af stejle bjergsider og hængende gletsjere. Dette er et godt sted for zodiac cruises og vandring på land.
 • Paradise Bay byder på fantastiske udsigter over den imponerende antarktiske natur med gletsjere, bjerge, isbjerge og kolonier af Adeliepingviner med over 100.000 ynglende par. Paradise Bay er et godt sted for overnatning på fastland.
 • Errera Channel byder på flere interessante områder bl.a. Danco- og Cuverville Island, men også mindre kendte øer som Orne Island og Georges Point på Rongé Island.
 • Melchior Islands er et af de sidste steder der besøges inden kursen sættes mod Drake Strædet. Hold udkig efter Pukkelhvaler ved Dallmann Bay, og hvis tiden er til det, gøres der stop ved Half Moon Island.
På rejsen rundt i Antarktis kan du være heldig at spotte spækhuggere og pukkelhvaler. Ruten går igennem smukke fjorde omgivet af sneklædte bjergkæder indhyllet i enorme gletsjere og bugter fyldt med isbjerge. (M,F,A)
14-15. dag: Drake Strædet
I dag sættes stævnen mod nord mod Ushuaia, en cirka 40 timers sejlads. Under turen tilbage til det sydamerikanske kontinent fortsætter ekspeditionsguiderne deres forelæsninger om naturen og wildlife samt historiens tidlige arktiske ekspeditioner. På sidstedagen, inden du rammer Ushuaia, opsummerer ekspeditionsguiderne togtet og du får udleveret materiale om vejrforholdene og ruten på netop dit togt. Om aftenen på dag 14 vil der være afskedsmiddag for alle rejsende. En fantastisk afslutning på et uforglemmeligt eventyr, der har givet dig oplevelser for livet. (M,F,A)
16. dag: Ankomst Ushuaia
Du ankommer tilbage til Ushuaia og forlader skibet efter morgenmaden. Herefter tager du til dit hotel i byen - samme hotel som du overnattede på før cruiset. Her har du en overnatning. (M)
17. dag: Afrejse fra Ushuaia
Det er blevet tid til at tage afsked med Sydamerika. Du finder selv til lufthavnen og sætter kursen retur mod Danmark. (M)
18. dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark efter et fantastisk eventyr til selveste Antarktis.

Overnatninger

2 overnatninger på Hotel NH Buenos Aires City i Buenos Aires
1 overnatning på Los Naranjos i Ushuaia
12 overnatninger på ekspeditionsskib
1 overnatning på Los Naranjos i Ushuaia

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra hostels til boutique- og luksushoteller.

Bemærkninger

Når du pakker din baggage, skal du være opmærksom på, at vægtrestriktionen på indenrigsfly fra Buenos Aires til Ushuaia er 15-23 kg per person. Passagerer med internationale flybilletter med Aerolinas er tilladt den højere internationale bagagevægt. Bemærk venligst at flyselskaberne generelt tager penge for ekstra bagagevægt.

Støvler
Mens du er på skibet vil du få udleveret vandtætte støvler, som du kan bruge på resten af turen. Støvlerne er uundværlige, når man skal fra de mindre Zodiac gummibåde og op på land. Du vil nemlig ofte skulle træde ned i iskoldt vand på ca. 30 cm. For at være tilpas varm, er det en god ide at have løstsiddende støvler med plads til 2 par strømper.
Ønsker du at prøve kræfter med bjergbestigning, så anbefaler Jysk Rejsebureau , at du har dine egne støvler med, som har minimum en B1 klassifikation. Læs mere om krav til bjergbestigning på Antarktis.

Jakker
En varm og vind- og vandtæt jakke er et must. Medbring også gerne en tyndere vind- og vandtæt jakke.

Handsker
At holde hænderne varme og tørre kan være en udfordring. Det er en god ide at have tynde handsker (polypropylen) under varmere, tykke handsker. Dermed får du lidt beskyttelse fra kulden, når du tager de yderste handsker af for at bruge dit kamera. Vi foreslår at du medbringer ekstra handsker, hvis der er handsker, der bliver våde eller bliver væk.

Hat/hue og halstørklæde
Medbring en varm (ulden) hue til at beskytte dine ører samt et halstørklæde eller halskrave til at beskytte dit ansigt.

Bukser
Vandtætte bukser eller endnu bedre, Gore-Tex bukser. De tages udenpå dit almindelige tøj og holder dig tør og varm. Gore-Tex eller lignende materialer er gode til at holde vind og vand ude samtidig med at de ikke holder på overskydende varme. Regntæt tøj og Gore-Tex produkter kan købes i sports- og spejderbutikker. Skibukser er gode at medbringe til at have på under de vandtætte bukser. Medbring også almindelige bukser til at have på om bord på skibet.

Sokker
Varme og lange uld- eller bomuldssokker til at have på udenpå silke eller polypropylensokker vil give varme og isolering til fødderne. Medbring gerne flere par sokker, da det er uundgåeligt at fødderne bliver våde.

Øvrigt tøj
Uld-, strik-, fleece- eller bomuldstrøjer (også langærmede T-shirts og rullekraver).

Langt undertøj/skiundertøj
Igen er polypropylen-materialet et godt valg, men ellers uld eller silke.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejseforslaget kan startes på udvalgte rejsedatoer fra november til marts. Kontakt en rejsekonsulent for specifikke datoer.

November - marts

Pakkeliste

 • Kontanter
 • Kikkert
 • Kasket
 • Solbriller
 • Skiundertøj
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Solcreme
 • Vandflaske
 • Bøger
 • Søsygetabletter
 • Badetøj, hvis du ønsker at tage en svømmetur i havet

Prisen er inklusiv

 • Flybillet: Danmark - Buenos Aires - Ushuaia - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfer ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • 13-dages ekspeditionstur til Antarktis baseret på overnatninger i delt 4-personers kahyt (det er muligt at opgradere til egen dobbeltkahyt mod merbetaling)
 • Sejlture og landgange i Zodiac
 • Aktiviteter som f.eks. bjergbestigning, kajak og overnatning på fastland
 • Foredrag og undervisningsprogrammer på skibet
 • Vandtætte støvler i følgende amerikanske skostørrelser: mænd 8-14 og kvinder 3-9
 • Engelsktalende guider på hele Antarktis cruiset
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge om bord på skibet
 • Bjergbestigningsstøvler (er bjergbestigningen på Antarktis, så anbefaler Jysk Rejsebureau, at du tager dine egne støvler med, forhør dig hos din rejsekonsulent for yderligere detaljer)

Prisbemærkning

Du har inkluderet aktiviteter som bjergbestigning, sejlads i kajak og zodiac, landgang med fokus på fotografering og wildlife samt overnatning på fastland. Det er helt op til lokalguiderne på skibet at fordele aktiviteterne og afgøre hvilken sværhedsgrad af aktiviteter, du er egnet til ud fra din erfaring og fysiske kunnen. Da vejret på Antarktis er meget uforudsigeligt, kan det ikke garanteres at du kommer til at prøve kræfter med alle aktiviteterne, men de lokale guider vil gøre deres bedste for at du kommer til at prøve så mange adventure oplevelser som overhovedet muligt.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top