Af Anders Kristoffersen

Tidspunkt for rejse

2022
Trods den begrænsede tid på kun to dage, sørgede jeg for at opleve så meget af byens skønhed og kultur som muligt. Det kan helt klart anbefales at bruge et par dage i Singapore, hvis du rejser rundt i Sydøstasien.

Farver og kinesisk skak i Chinatown
Det første sted, jeg besøgte i Singapore, var Chinatown, hvor jeg oplevede den traditionelle arkitektur og det livlige gadebillede. De farverige butikshuse og travle markeder gav uendeligt mange muligheder for at tage fantastiske billeder. Jeg sørgede også for at stoppe ved Maxwell Food Court, hvor jeg nød noget af det bedste streetfood, jeg nogensinde har smagt. De kalder det et Hawker Center, og der er flere forskellige i Singapore, man kan besøge.

I Chinatown brugte jeg mange timer på at vandre rundt. Der er mange små hyggelige gyder, fantastiske butikker og liv overalt. På et tidspunkt rendte jeg ind i en flok mænd, der spillede en form for kinesisk skak, og det skulle jeg selvfølgelig have nogle billeder af. Så jeg bevægede mig nærmere og tog billeder, indtil jeg kom helt tæt på. Jeg gik lidt rundt om dem og mængede mig, indtil jeg endte bag ved en mand, der pludselig slog en ordentlig prut. Ja ja, det er normalt i deres kultur, men jeg fik alligevel et chok og tog det som mit tegn til, at nu havde jeg mænget mig nok med dem.

Streetfood i verdensklasse
Jeg besøgte også Little India, der ligesom Chinatown er en smeltedigel af kultur. Det indviklede design af templerne og aromaen af krydderier fyldte luften, hvilket gjorde det til en unik oplevelse. Det var også på dette tidspunkt, det regnede allermest, og jeg endte med at købe den dyreste paraply, jeg nogensinde har købt i en 7/11-butik for 22 Singapore dollars.

På min tur prøvede jeg også Michelin-rated streetfood. Det er det eneste streetfood i verden, der nogensinde er blevet bedømt af Michelin-guiden. Jeg valgte en klassisk nudelsuppe med forskelligt svinekød. Det var lidt ligesom at spise flæskesteg på suppe. Det smagte godt, men det var alligevel ikke det bedste streetfood, jeg smagte i Singapore. Dog er der intet, der slår selve oplevelsen. Det er et meget lille køkken i et meget lille Hawker Center bestyret af den flinkeste lille dame.

Se CNNs liste over de 50 bedste streetfoods i Asien.

Der er mange shoppingcentre i Singapore, både de store kommercielle, men også mindre centre, hvor de lokale har små butikker. I et af de ’lokale’ centre stødte jeg på en etage med den ene butik efter den anden, der specialiserede sig i gamle og brugte kameraer. Jeg var i himlen, og den eneste grund til, at jeg ikke tømte min konto, var mangel på plads i min bagage.

Byen, der aldrig sover – aften og nat i Singapore
Min oplevelse af Singapore er en by, der aldrig sover. Om aftenen kunne jeg opleve det flotte lysshow på Marina Bay, hvor synkroniseret lys og musik tiltrak turister og lokale til en visuel oplevelse i de kunstige træer. På vej tilbage til mit hotel var der fyldt med liv på de mange restauranter, og efter et hurtigt visit på en bar kunne jeg konstatere, at der også var fart på nattelivet i Singapore, selvom det var hverdag.

Jeg blev ikke hængende længe på klubben, men bevægede mig ud på gaden igen, hvor jeg tilfældigt endte et sted, hvor flere street-dansere mødtes for at øve. Jeg filmer dans i min fritid, og det var en god mulighed for at connecte med nogle lokale. De var alle superflinke og lod mig hænge ud med dem, mens vi talte dans og viste hinanden videoer.

Samme aften stødte jeg på en anden gruppe personer; punkere. De hang bare ud på gaden, drak øl og havde en fest. Jeg kunne ikke lade være med at gå over og hilse på dem og spørge, om jeg måtte tage nogle billeder af dem. Det var virkelig interessant at se en anden side af byen og lære om de forskellige samfund, der gør Singapore så unik.

Rejsetip!
Man skal ikke undervurdere, hvor meget der at se og opleve i Singapore. Det er en kæmpe by. Planlæg også efter at have tid til at komme rundt i Singapore Changi lufthavn. Det er nok den mest imponerende og behagelige lufthavn, jeg har besøgt. Her var jeg både forbi poolen, biografen, streetfood-markedet og et hav af butikker.


Rejsetip!
Du kan kun besøge the Jewel (det gigantiske springvand vandfald) ved ankomsten til Singapore Changi lufthavn, når du er kommet ind i lufthavnen. Du kan ikke se det ved afrejse fra lufthavnen.


Find inspiration til din rejse til Singapore her.

Anders er fotograf og var i 2022-2023 på fire månedes backpacking i Sydøstasien, hvor han rejste gennem både Nepal, Singapore, Bali, Cambodja, Vietnam og Thailand. Turen var planlagt i samarbejde med Jysk Rejsebureau, og du kan læse om Anders’ oplevelser her:

Nepal: 14 dage med kultur, trek og kaos
Bali, Indonesien: Klassisk backpacking og venner for livet
Cambodja: Udforskning af templer og en mørk fortid
Thailand: Storby, trek og bountystrande
Vietnam: 16 dage konstyant på farten, og jeg har kun set en brøkdel


anders singapore - blog
Til top