Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
2 mdr.
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 26.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Mellemamerika rummer alt til et fantastisk backpackereventyr, og byder på mange spændende oplevelser. I vil komme forbi gamle pyramider og ruiner fra Maya- og Aztekertiden, bade i det caribiske hav og azurblå vandfald, gå gennem smalle gader med farverige huse i de gamle spanske kolonibyer, køre med gamle amerikanerbiler i Cuba, besøge lokale familier, måske lære at surfe ved kysten ud til Stillehavet, og gå på opdagelse i smuk natur. Oplevelserne er mange, og Backpacker Adventure grupperejsen er sammensat, så I får mulighed for at opleve det bedste af Mexico, Guatemala, Belize og Cuba, både med tid på egen hånd og med ture arrangeret hjemmefra.

Unikt backpackerkoncept hos Jysk Rejsebureau
 • Grupperejse for unge backpackere
 • Frihed til at backpacke på egen hånd
 • Muligheden for at dele oplevelserne med de andre i gruppen
 • Bestem selv hvor meget, du vil rejse sammen med gruppen
 • Flybilletter, ankomstpakker og udvalgte ture er altid inkluderet
 • Infomøde før afrejse med praktisk information og rejseinspiration
 • Få hjælp på din rejse via vores servicecentre


Hjælp inden, under og efter rejsen fra din rejsekonsulent
 • Rådgivning undervejs på rejsen via mail og telefon
 • Døgnbemandet nødtelefon under rejsen
 • Rådgivning om rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Rådgivning om din billet ved fx ændringer, afbestilling osv.
 • Rådgivning om visumprocedurer
 • Rådgivning om realistisk rejsebudget
 • Rabat på udstyr og guidebøger og mulighed for at leje en rygsæk for 100 kr. pr. måned


Dagsprogram

Fold program ud

MEXICO

1. dag: Mexico City
Velkommen til Latinamerika og velkommen til Mexico City! Beliggende i ca. 2.200 meters højde kan temperaturen godt overraske lidt, da det godt kan blive køligere om aftenen, end I nok har forestillet jer i Mexico. I bliver hentet i lufthavnen og kørt ind til jeres hostel, der er centralt beliggende i Mexico City. Brug dagen på at vænne jer til tidsforskellen, den nye verden, de nye farver, lyde og ikke mindst smagsoplevelser.
2. dag: Mexico City: Teotihuacán-ruinerne
Intet besøg i Mexico City er fuldendt uden en tur ud til Teotihuacán-ruinerne, som ligger ca. 1,5 time fra Mexico City. I vil sammen med guiden fordybe jer i Teotihuacán ruinerne, hvor I har mulighed for at bestige sol- og månepyramiderne og få en fantastisk udsigt over hele ruinkomplekset. Soltemplet er den tredje største pyramide i verden (kun to pyramider i Egypten er højere). Om aftenen er I på besøg ved en lokal familie, hvor I spiser hjemmelavet mexicansk aftensmad med familien. (A)
3. dag: Mexico City: Street Art cykeltur
I dag skal I på en streetart cykeltur bag facaden til nogen af de mest farverige området af Mexico City. I vil opleve områder af byen, som ikke mange rejsende besøger. Jeres lokalguide vil give jer indblik i streetart kunstscenen, med alt fra spraymaling til malerier på husmure.
4-22. dag: På egen hånd i Mexico med Jysk Rejsebureau i ryggen
Efter en god start på rejsen er I nu på egen hånd sammen med gruppen, og I bestemmer selv hvor I vil rejse hen. I kunne starte med at tage bussen til Oaxaca, hvor et besøg ved Hierve el Agua er et must see. Efter nogle dage i Oaxaca kan I tage bussen videre ud til Puerto Escondido. Byen er verdensberømt for sine ”Waves”, og her afholdes store surf-konkurrencer, så selvfølgelig er det her I skal have testet jeres talenter på et surfbræt. Byen er festlig og farverig, og selvom du ikke mestrer surfbrættet, kan du sagtens blive hængende pga. den gode stemning. Efter nogle dage med gang i den, kan det være tiltrængt med nogle dages afslapning, det kunne I gøre ved de mindre turistede strandbyer, Mazunte og Zipolite. I kan så fortsætte ind i landet til San Cristobal de las Casas, som er smukt beliggende i bjergene og har en helt speciel charme med sine brostensbelagte gader, smukke kolonitidsbygninger og farverige indianermarkeder. Mange siger at denne by afspejler det ”ægte” Mexico. Der venter jer mange oplevelser omkring San Cristobal de las Casas, som det storslående Sumidero Canyon, Agua Azul og Misol-ha ruinerne ved Palenque.

GUATEMALA & BELIZE

1. dag: San Cristobal de las Casas til Panajachel
I dag starter jeres eventyr mod Guatemala. Guatemala er et farverigt land med en fascinerende kultur og befolkning. Guatemalanerne har en smittende venlighed og en enestående varme. Over halvdelen af Guatemalas befolkning er efterkommere af Mayaindianerne. I skal med bussen fra San Cristobal de las Casas via små landsbyer i det sydlige Mexico til højlandet i Guatemala ved Panajachel. Panajachel ligger på den nordlige side af Lake Atitlan, hvor I skal tilbringe de næste par dage.
2. dag: Panajachel Homestay, Lake Atitlan
I skal nu på Homestay ved Lake Atitlan i et traditionelt Maya hjem. Opholdet vil give jer et ægte indblik i hverdagen for en lokal familie. I vil bo meget simpelt og spise det samme som familien. Familierne er ofte meget generte, da de ikke er vandt til turister, men de er meget venlige og imødekommende. Husk at spørge de lokale om tilladelse inden I tager billeder, da mange tror, at deres sjæl forsvinder ind i kameraet. (A)
3. dag: Lake Atitlan
Dagen efter besøget i landsbyen hos den lokale familie, skal I sejle rundt til mange af de andre landsbyer, der er ved søen og besøge helt små landbrug og fiskersamfund samt komme forbi de farvestrålende lokale markeder. I vil få et helt unikt indblik i, hvordan de lokale lever i Guatemala. I slutter dagen af i Panajachel. (M)
4. dag: Panajachel - Antigua
I kører til Antigua med shuttlebus. Antigua domineres af den spanske barok arkitektur, maleriske gårdhaver og brostensbelagte gader. Byen er omkranset af tre vulkaner, hvor den ene er aktiv. Der er mange hyggelige restauranter og cafeer. Mange turister ender med at bruge lang tid her, da der er gode muligheder for at tage spanskkurser eller lærer at danse salsa eller merengue.(M)
5. dag: Pacaya Volcano trek
I vil på dette dagshike komme tæt på den aktive vulkan, Pacaya Voolcano. Turen op til toppen tager ca. 1 1/2 time, og går ad størknet lava. Den hårde stigning er det hele værd, da man fra toppen har en fantastisk udsigt og for det meste har mulighed for at komme meget tæt på den aktive vulkan. I kan næsten mærke varmen fra den aktive lava igennem skoene. Tag en pose skumfiduser med op, da man kan få lov til at riste dem over den varme lava (det vil i visse tilfælde ikke være muligt at komme så tæt på lavaen af sikkerhedsmæssige årsager).
6-18. dag: På egen hånd i Guatemala og Belize med Jysk Rejsebureau i ryggen
Udforsk området omkring Lanquin med ture til det turkisblå vandfaldsterrasser Semuc Champeys, grotten Grutas de Lanquin elller vandfaldene ved Salto del Cabro inden I fortsætter til byen Flores i junglen ved bredden af søen Lake Peten Itza. I Flores kan i tage ud og se de historiske ruiner Tikal, som ligger midt i junglen. Udsigten fra toppen af ruinerne er helt ubeskrivelige; jungle så langt øjet rækker, lyseblå himmel, dis i horisonten og lyde fra aber og fugle. Det er så fascinerende, hvordan Mayaerne har været i stand til at bygge så store og solide templer, uden nogen form for hjælpemidler andet end deres hænder. Flores og Tikal er et fantastisk sted at slutte jeres tur i Guatemala, inden turen går videre til Belize. Belize er kendt for at have en meget afslappet caribisk stemning, og der er gode muligheder for at komme ud og snorkle eller dykke med rokker, hajer og fisk i alle farver. I kan også leje en kajak for en dag eller forsøge at lære at kitesurfe. Ca. 100 km fra Belizes kyst finder du det store spektakulære Great Blue Hole, som er et stort sinkhul med et farverigt marineliv, et sandt mekka for dykkere. Belize har også mange spændende mayaruiner bl.a. Xunantunich og Caracol. I grotten Actun Tunichil Muknal kan du se rester af menneskeofringer tilbage fra maya-tiden. Gå ikke glip af de smukke strande i det sydlige Belize og ved øerne Caye Caulker og Caye Ambergris, hvor du også kan opleve fantastisk dykning og snorkling i Hol Chan Marine Reserve. Slut dagene i Belize af på Caye Caulker, hvorfra I har færge til Mexico.

MEXICO YUCATÁN HALVØEN

1-2. dag: Mahahaul
I tager færgen om morgenen fra Caye Caulker til Chetumal, her arrangerer I selv transport videre til Mahahaul, hvor I har de næste to nætter på et hyggeligt hostel til at starte jeres rejse op langs kysten af Yucatan-halvøen til Cancun.
3-8. dag: På egen hånd i Mexico med Jysk Rejsebureau i ryggen
Yucatán halvøen i Mexico er et skønt sted med lækre strande, lækker mad og spændende kultur. Vi vil anbefale jer at gøre stop i Tulum og se den eneste Mayaruin, som ligger ud til kysten, Templo Dios del Viento og herefter tage videre op af kysten og ud til øen Isla Mujeres, hvor det i nogle perioder vil være muligt at svømme med hvalhajer eller at se verdens største undervandsmuseum. Hvis I ikke er alt for trætte af mayaruiner, så vil et besøg ved Chichen Itza, som er et af verdens 7 nye vidundere, være et oplagt valg.

CUBA

1. dag: Cancun, Mexico – Havana, Cuba
I skal i dag forlade Mexico og fortsætte til Cuba. I står selv for transport til lufthavnen i Cancun, hvor I skal flyve til Cubas hovedstad Havana. Ved ankomsten til Cuba bliver I hentet og kørt til jeres private indkvartering også kaldet casa paticular. I vil i Cuba have alle overnatninger inkluderet i casa particular, og privat transport mellem de forskellige byer inkluderet. Ved transporten mellem byerne vil der være en lokal guide med, som kan hjælpe med restaurant fifs, ideer til oplevelser og står til rådighed for eventuelle spørgsmål I måtte have. I skal selv stå for alle måltider og ture. Havana er en storby med cirka 2,2 millioner indbyggere, men virker ikke så voldsom og er en hyggelig og rar indgangsvinkel til landet. Den centrale del af Havana er opdelt i tre mindre bydele: Havana Vieja, Centro Havana og Vedado. Vedado er den nyeste, dyreste og mest moderne del af Havana. Havana Vieja og Centro Havana er helt tilbage fra den spanske kolonitid. Hele byen oser af liv. Tag en slentretur ad Havanas smukke gader med levn og atmosfære fra den spanske kolonitid. Barerne, restauranterne og caféerne bobler af liv og cubansk rom, musikbands fylder lokalerne med danseglad musik, så selv den mest tonedøve gæst trommer med i takt. En chevy fra 50'erne eller en hestevogn i gadens mylder, hensætter én til en fjern fortid.
2. dag: Havana – Viñales
I vil i dag have en morgentransfer til Viñales-dalen i provinsen Pinar del Rio (ca. 3 timers transport). Når I ankommer, vil I blive indlogeret ved jeres værtsfamilie. Byen ligger midt i en dal og er omgivet af noget af det smukkeste natur, I finder i Cuba. Omringet af kalkstensbjerge har I mulighed for at tage en tur gennem dalen på hesteryg, hvor I får set de kendte og frodige tobaksplantager, der stadig dyrkes på gammeldags traditionel vis.
3. dag: Viñales
I har denne dag på egen hånd til at opleve Viñales. Jeres værtsfamilie kan ofte hjælpe jer med ture til tobakplantager. I kan også leje en mountainbike, og udforske dalen på denne måde.
4. dag: Viñales – Cienfuegos
I vil bruge mange timer på transport i dag, da transferen fra Viñales til Cienfuegos tager omtrent 6 timer. Når I kommer frem, så kan I tage en gåtur gennem centrum, som er en af de bedst bevarede kolonibyer i Cuba, og måske slutte dagen af på en restaurant og nyde den flotte udsigt over palmer, gamle amerikanerbiler og bugten.
5. dag: Cienfuegos – Trinidad
Nyd morgenen til at udforske byen inden i skal med transfer til Trinidad. Hvis I ikke allerede har forsøgt jer at lære at danse salsa, så finder i ikke et bedre sted end Trinidad til at tage lidt undervisning og efterfølgende gå ud og prøve at danse det på torvet, som om aftenen bliver omdannet til et stor diskotek med live salsa musik. Hvis I er til det mere moderne natteliv, så tag til Las Cuevas (et diskotek nede i en grotte) og dans reggaton hele natten.
6. dag: Trinidad
Brug dagen på egen hånd til at udforske byen. Trinidad er nok en af de mest populære byer på Cuba, men absolut en by der skal besøges. Byen er utrolig hyggelig og skal udforskes til fods eller i hestevogn, så I får oplevet de mange smukke bygninger fra kolonotiden. Desuden er Sukkermøllernes dal et must-see, når I er i Trinidad. Det er et stort areal med omkring 70 sukkermøller, som er et bevis på, hvor vigtig sukkerproduktionen er for landets økonomi.
7. dag: Trinidad – Santiago de Cuba
I skal i dag køre godt 10 timer til den østlige del af Cuba til byen Santiago de Cuba. Santiago er den andenstørste by i Cuba, og er en vigtig havneby. I mærker hurtigt at den østlige del af Cuba er meget mindre turistet, der er flere lokale på gaderne, og I vil her virkelig kunne få brugt jeres spanskkundskaber. Byen opleves bedst til fods, hvor I kan gå rundt mellem de smukke kolonibygninger og slappe af på de mange pladser og bare opleve den cubanske hverdag glide forbi.
8. dag: Santiago de Cuba
I dag kunne I tage ud at besøge det UNESCO-bevarede fort El Morro, hvor man på klare dage kan se over til Jamaica. Cuba er kendt for sin gode rom, og inden revolutionen havde Barcadi deres fabrikker i Santiago de Cuba. I dag bliver der produceret Cubas bedste rom, Santiago, på fabrikkerne, og det siges, at det er efter den samme opskrift, som Bacardi brugte. I kan se mere om rom-historien og smage på varerne på Museo Provincial de Santiago de Cuba Emilio Bacardí Moreau.
9. dag: Santiago de Cuba - Baracoa
Om morgenen tager I med transfer til kystbyen Baracoa (ca. 4,5 timers transport). Baracoa er Cubas ældste by, og er for mange besøgende en af de mest interessante oplevelser på øen. Det var her Christopher Columbus ankom på hans første rejse til Cuba. Byen har tidligere også fungeret som fængselsby på grund af den øde beliggenhed, men blev i det 19. århundrede opdaget af franske plantageejere, der bosatte sig her og opdyrkede jorden. Indtil 1964 lå byen relativt isoleret, og dette fornemmes på byens unikke atmosfære.
10. dag: Baracoa
Slap af i Baracoa og nyd det smukke historiske centrum eller tag ud på vandretur i områdets tropiske vildnis.
11. dag: Baracoa - Santiago de Cuba
I dag skal I retur til Santiago de Cuba, og har eftermiddagen til at indhente de oplevelser I ikke nåede på første besøg.
12. dag: Santiago de Cuba - Santa Clara
I dag skal i retur til den vestlige del af Cuba og med transfer fra Santiago de Cuba til Santa Clara. Turen tager ca. 10 timer.
13. dag: Santa Clara
Byen er en historisk by, som byder på mange monumenter og museer, eftersom det var den første by, der blev befriet fra Batistas hær og diktatur. I kan besøge Mausoleum, som er mindested for den kendte revolutionær Che Guevara, der var medlem af Fidel Castros' hær.
14. dag: Santa Clara – Havana
Turen lakker mod enden, og I skal i dag tilbage til hovedstaden Havana (ca. 3,5 timers transport). Brug jeres sidste aften i Cuba i det cubanske natteliv, drik nogle Mojitos og dans en masse salsa. I kunne også tage ind og se den berømte dans Tropicana Caberet.
15. dag: Hjemrejse: Havana
Alle gode ting har en ende, og i dag slutter jeres rejse i Mellemamerika. I bliver hentet på jeres casa particular og kørt til lufthavnen for fange jeres fly hjem til Danmark.

Bemærkninger

Det er muligt at kombinere denne rejse med en anden Backpacker Adventure rejse eller vælge at begynde turen tidligere og/eller fortsætte på egen hånd.
Vælger man at kombinere med en anden Backpacker Adventure rejse så vil man få 500 kr. rabat pr. rejse og rabat for de flybilletter som ikke benyttes.

Denne tur vil være oplagt at kombinere med følgende Backpacker Adventure rejser:

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Udsolgt Rejseperiode04.10.22 - 03.12.22 Tilmeldingsfrist05-08-2022
25.995,-
Udsolgt Rejseperiode11.10.22 - 10.12.22 Tilmeldingsfrist12-08-2022
25.995,-
Udsolgt Rejseperiode18.10.22 - 17.12.22 Tilmeldingsfrist19-08-2022
25.995,-
Udsolgt Rejseperiode21.11.22 - 20.01.23 Tilmeldingsfrist22-09-2022
25.995,-
Ledige pladser Rejseperiode17.01.23 - 18.03.23 Tilmeldingsfrist18-11-2022
26.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode24.01.23 - 25.03.23 Tilmeldingsfrist25-11-2022
26.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode07.02.23 - 08.04.23 Tilmeldingsfrist09-12-2022
26.995,-
Reserver
Få pladser Rejseperiode28.02.23 - 29.04.23 Tilmeldingsfrist30-12-2022
26.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode15.03.23 - 14.05.23 Tilmeldingsfrist14-01-2023
26.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode28.03.23 - 27.05.23 Tilmeldingsfrist27-01-2023
26.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode12.04.23 - 11.06.23 Tilmeldingsfrist11-02-2023
26.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode20.04.23 - 19.06.23 Tilmeldingsfrist19-02-2023
26.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode03.10.23 - 02.12.23 Tilmeldingsfrist04-08-2023
26.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode17.10.23 - 16.12.23 Tilmeldingsfrist18-08-2023
26.995,-
Reserver

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel ”pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Det er muligt at kombinere denne rejse med en anden Backpacker Adventure rejse eller vælge at begynde turen tidligere og/eller fortsætte på egen hånd.

Gruppestørrelse

Minimum 4, maksimum 18 personer

Næste: 17-01-2023
Se alle afrejsedatoer

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Mexico City // Cancun - Havana / Havana - København (inkl. bagage)
 • IYTC ungdomsrabatkort
 • Frihed til at opleve verden på egen hånd med din gruppe
 • Engelsktalende lokalguide på alle inkluderede ture
 • Online infomøde inden afrejse
 • Måltider ifølge program
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden
 • Mexico
 • Afhentning i lufthavnen i Mexico City
 • 3 overnatninger på hostel i Mexico City
 • Dagstur i Mexico City til Teotihuacan
 • Street art cykeltur i Mexico City
 • 2 overnatninger på hostel i Mahahaul, Mexico
 • Guatemala
 • Bus fra San Cristobal de las Casas (Mexico) - Panajachel (Guatemala)
 • 2 overnatninger på hostel i Panajachal
 • 1 overnatning hos lokal familie ved Lake Atitlan
 • 1 dagstur med båd rundt ved Lake Atitlan
 • Bus fra Panajachel til Antigua
 • 2 overnatninger på hostel i Antigua
 • Pacaya Volcano Trek
 • Belize
 • Færge fra Caye Caulker til Mexico
 • Cuba
 • Afhentning i lufthavnen i Havana
 • Alle overnatningerne på Casa Particular i Cuba
 • Transfer og lokal guide mellem alle casa particulars i Cuba
 • Visum til Cuba

Prisen er eksklusiv

 • Overnatninger, transport, ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge - det er god skik at give drikkepenge
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Vaccinationer
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Afrejseskat til Mexico og Belize
 • Entre til Pacaya Volcano (ca. 7,5 USD)

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Ønsker du at annullere inden tilmeldingsfristen, kan du modtage et personligt gavekort på det indbetalte beløb eller benytte det til en anden rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top