Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
21 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 26.495,-
FRA 9.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen starter med en enkelt overnatning i San Jose inden du tager videre til Tortuguero Nationalpark, som i mange guidebøger beskrives som miniudgave af regnskoven i Amazonas i Sydamerika og det er med god grund. Dyrelivet her er helt unikt og man kan udelukkende komme i nationalparken med båd eller fly.

I perioden fra juli til oktober kan du opleve en af ca. 2500 grønne skildpadder der årligt ankommer til nationalparkens kystrækning for at lægge sine æg langs nationalparkens mørke sandstrande. Din oplevelse i Tortuguero Nationalpark summer af bæredygtig eco–turisme og alle der har berøring med nationalparken gør et stort arbejde i at beskytte dette unikke sted. Du oplever Tortuguero Nationalpark ad de mange snoede floder, hvor du kan følge med i regnskovens spændende dyreliv langs flodbredden.

Herfra kører du til Chachagua og til dit eco lodge, som sideløbende fungerer som et organisk og bæredygtigt landsted. Efter to spændende og anderledes dage fortsætter du din rejse til La Fortuna ved den storslåede Arenal vulkan. Området indeholder et stort antal af adventure- og trekking oplevelser, samt Costa Ricas måske mest kendte vandfald som er opkaldt efter byen La Fortuna. Efter et skønt ophold ved et af Costa Ricas mest billedskønne områder kører du til Rincón de la Vieja som er et uspoleret naturområde. Her kan du slappe af i smukke opgivelser eller bruge din tid på at udforske Rincón de la Vieja Nationalpark på egen hånd. Det er oplagt at vandre og der findes flere flotte vandfald og varme kilder i denne smukke nationalpark.

Dernæst kører du til Costa Ricas Stillehavskyst og til stranden Carillo, hvor der venter nogle afslappende dage i skønne opgivelser. Herefter kører du ind i landet igen og videre til tågeregnskoven ved Monteverde. Her skal du opleve de spændende kabelbroer der giver dig en enestående mulighed for at opleve regnskovens varierede dyreliv fra et fugleperspektiv. Dagen ved Monteverde afsluttes med en sjov zip-lining oplevelse i høj fart. Din rundrejse afsluttes med nogle vidunderlige dage ved Manuel Antonio Nationalpark, her kan du kombinere badeferie ved de smukke stillehavsstrande med et bredt udvalg af spændende aktiviteter. Det er bl.a. muligt at tage på dykkerture og snorkle, samt udforske de smukke vandreruter i Manual Antonio Nationalpark eller opleve eksotiske kyststrækning i en havkajak. Rejsen afsluttes med en dag i San Jose inden din hjemrejse til Danmark begynder.

Få information og fakta om Costa Rica her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Costa Rica her

Bedste rejseperiode

Du kan rejse i Costa Rica hele året.
November til april er den tørre sæson.
Fra maj til oktober er det regntid, men landet kan sagtens besøges i denne periode alligevel.

Vær opmærksom på at tropiske storme påvirker områderne ud til Stillehavskysten og til den caribiske kyst fra juni til november.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til San Jose
Afgang fra Danmark mod Costa Rica, hvor du, afhængig af det valgte flyselskab, ankommer hen på aftenen. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel i San Jose. Resten af aftenen er til fri disposition.
2. dag: Oplev San Jose
Efter morgenmaden venter der dig et velkomstmøde i byen. Det foregår enten på hotellet eller på vores lokale samarbejdskontor. Byen byder på en lang række seværdigheder som farverige lokale markeder, historiske museer og grønne parker, der giver byens befolkning et hyggeligt pusterum i landets hovedstad. Der er en livlig gågade i centrum, og i hovedstaden finder du også Plaza de la cultura, som er fuld af små boder, butikker og gadesælgere, som tjener deres penge på at sælge tøj, smykker og tæpper. Resten af dagen er til fri disposition.
3. dag: San Jose – Tortuguero Nationalpark
Denne morgen bliver du hentet på dit hotel, herfra fortsætter du med en fælles transfer i ca. 4-5 timer inden du ankommer til Tortuguero Nationalpark ved den Caribiske kyst. På vejen får du en oplevelse af Costa Ricas flotte landskab og landets farverige plantager. Efter ankomst til nationalparkens østlige passage sejler du videre ad de smukke flodsystemer ind gennem regnskoven. I løbet af bådturen kan du bl.a. spotte krokodiller og alligatorer i vandoverfladen, samt opleve junglens mange dyr og aber i regnskovens træer og langs flodbredden. Du ankommer til dit eco lodge hen på eftermiddagen. I perioden fra juli til oktober kan du være heldig at opleve nogle af ca. 2500 grønne skildpadder der årligt går i land for at lægge æg på nationalparkens mørke sandstrande. Denne oplevelse er ikke inkluderet i prisen og bør bestilles samtidig med rejsen, på grund af at der er restriktioner på hvor mange tilladelser der udstedes til denne specielle oplevelse. Det er vigtigt at sige at Tortuguero Nationalpark også er en stor oplevelse uden for den normale tørtid og i perioden udenfor skildpaddernes ynglesæson. Opholdet inkluderer måltider og nogle udvalgte oplevelser i nationalparken. Efter ankomst til dit lodge er resten af dagen til fri disposition. (M,F)
4. dag: Oplev Tortuguero Nationalpark på en bådsafari & vandretur
Glæd dig til en begivenhedsrig og storslået dag i Tortuguero Nationalpark. Nationalparken er iblandt de mest unikke dyrelevesteder i Costa Rica, her finder du en frodig natur og hundredvis af forskellige plantearter og imponerende regnskovstræer langs floderne. Tortuguero Nationalpark sammenlignes i flere guidebøger som en meget lille miniudgave af regnskoven i Amazonas i Sydamerika og det er med god grund. Denne morgen venter dig en bådsafari i Tortuguero Nationalpark via de mange floder i Nationalparken. Din lokale guide på båden er dygtig til at spotte dyrene, som ofte er fantastisk godt camoufleret langs floderne eller i træerne imens båden passerer forbi. Det er en god ide at medbringe en kikkert til denne tur. Du kommer tilbage til dit logde inden solen går ned, hvorefter der serveres aftensmad i lodgens restaurant. Resten af aftenen er til fri disposition og det er ofte muligt i aftentimerne at høre junglen- og dyrenes lyde fra lodgen. (M,F,A)
5. dag: Tortuguero Nationalpark – Guápiles - Chachagua
Efter morgenmaden sejler du tilbage igennem regnskoven og til indgangen af Nationalparken og videre til Guápiles. Her afhenter du din bil og din billeje oplevelse rundt i Costa Rica begynder herfra. Du kører herfra til dit Eco lodge i Chachagua, og du kan nyde friheden i at have din egen bil til rådighed og du kan stoppe de steder du har lyst. Køreturen tager ca. 2,5 time uden stop. Du ankommer over middag. Efter tjek-ind kan du nyde hotellets omgivelser eller bruge tiden til at booke en tur til den efterfølgende dag i hotellets reception. Resten af dagen er til fri disposition. (M,F)
6. dag: Eco- og farmoplevelser i Chachagua
Denne dag kan du nyde faciliteterne på lodgen og der vil være inkluderet en gratis rundvisning på lodgen. Stedet er sideløbende med driften af lodgen opbygget omkring et biodynamisk landbrug, hvor fokus er på bæredygtighed. Evnen til at skabe fødevare af høj kvalitet er samtidig blevet en livslang lidenskab for ejeren og personalet. Lodgen er placeret iblandt flotte omgivelser og minder på mange måder om et levende museum. Udover en rundvisning iblandt farmens aktiviteter er det oplagt at nyde poolen og stedets hængekøjer. Dagen er til fri disposition. (M)
7. dag: – La Fortuna (Arenal vulkanen)
Efter morgenmaden kører du videre til La fortuna ved Arenal vulkanen, en køretur på ca. 30 min. Du kan tjekke ind på dit hotel over middag i byen La Fortuna der ligger tæt ved Costa Ricas måske mest billedskønne vulkan, som sidst var i udbrud i 1968 efter århundreders inaktivitet. Her blev to landsbyer udslettet og skovene, samt mange landbrug dækket af lava. På en klar dag kan du være meget heldig at se Arenal vulkanen sende små askeskyer mod himlen. Siden 1995 har området omkring vulkanen været erklæret nationalpark, og der er i dag visse restriktioner i forhold til at vandre i området, hvilket betyder at man bl.a. ikke kan trekke til toppen af Arenal vulkanen. Dit hotel kan være behjælpelige med rådgivning omkring tilladte vandreruter og det store udvalg af spændende aktiviteter i området. Efter ankomst til dit hotel er resten af dagen på egen hånd.(M)
8. dag: På egen hånd i La Fortuna ved Arenal vulkanen
Dagen ved Arenal vulkanen er til fri disposition, idet området rummer et utal af spændende aktiviteter og oplevelser for enhver smag. Byen La Fortuna ligger smukt placeret ved siden af vulkanen og her finder du alt fra små hyggelige hoteller til store overdådige hoteller. Herfra kan du opleve vulkanerne, storslået natur, La Fortuna vandfaldet, varmekilder og en lang række adventure oplevelser. Trekking ved og omkring Arenal vulkanen er i blandt områdets mest populærere aktiviteter og selvom du ikke længere kan se lava fra vulkanens top er den stadig iblandt Centralamerikas mest betagende vulkaner. I området omkring den 1633 meter høje Arenal vulkan findes mange forskellige trekkingruter og med forskellige hårdhed. En af vandreruterne hedder 1968 og er opkaldt efter årstallet på det kraftige udbrud der dræbte ca. 80 mennesker og titusindvis af kvæg. Denne vandresti tager dig med til den nederste del af der hvor lavastrømmen i 1968 destruerede flere landsbyer og landbrug på dens vej ned af vulkanen. På trekkingturen ses stadig noget af det månelandskab lavaen forårsagede under udbruddet. Vulkanen monitoreres idag af vulkaneksperter og er uden for risiko for at gå i udbrud. Søger du en vandrerute af mere udfordrende karakter, kan trekket ved vulkanen Cerro Chato være en interessant mulighed for dig. Dette 6-7 timers trek tager dig med op ad Arenals smukke søstervulkan. Her vandrer du igennem den tætte regnskov og efter flere timers udfordrende trekking når du kraterkanten der omkranser vulkanens azurblå sø midt i krateret. Dette trek kan være mudret og til tider glat og derfor anbefaler vi gode vandresko eller støvler hvis du påtænker dette trek. Fra La Fortuna kan du desuden tage på flere oplevelsesrige mountainbiketure, rideture, kajakture, og udforske det vulkanske landskab på ATV. Der findes også flere andre adventureoplevelser som rappelling, svævebaner, bungy-jump fra 40 meters højde og riverrafting. Mulighederne er mange og synes du flere af oplevelserne lyder interessante kan din rejsekunsulent uden problem skræddersy ture og evt. forlænge dit ophold imod et gebyr. (M)
9. dag: La Fortuna – Rincón de la Vieja
I dag forlader du La Fortuna og kører mod Rincón de la Vieja Nationalpark, en køretur på tager ca. 3-4 timer afhængigt af antallet af stops på vejen. Rincón de la Vieja Nationalpark er mest kendt for sine aktive vulkaner, varme kilder, mudderbade, billedskønne floder og tropiske regnskove der grænser op til åbne græsområder. Forskelligheden og skønheden i nationalparken gør det til et oplagt sted at udforske på vandreture eller på hesteryg. Efter tjek-ind er resten af dagen til fri disposition.(M)
10. dag: På egen hånd i Rincón de la Vieja Nationalpark
Denne dag kan bruges efter dit eget ønske. Det er muligt at bruge dagen på dit lodge og nyde omgivelserne eller slappe af ved poolen. Du kan også udnytte dagen til at gå på opdagelse i området på hesteryg eller til fods i nationalparken. I denne smukke nationalpark finder du vulkanen Rincon de la Vieja som er en af landets mest aktive vulkaner. Den måler 1916 meter og vulkanen har i alt ni sammenhængende kratere, hvor du ofte kan opleve røgskyer og dampe der stiger op imod himlen. I Rincón de la Vieja Nationalpark finder du udover aktive vulkaner, vandfald, varme kilder, mudderbade, billedskønne floder og tropisk regnskov der grænser op til åbne græsområder i dette vulkanske landskab. Her findes desuden et varieret dyreliv, hvor du bl.a. kan spotte bæltedyr, næsebjørne, aber og mange af Costa Ricas reptiler, samt et bredt samsurium af Costa Ricas eksotiske fuglearter. NB. Nationalparken er lukket om mandagen.(M)
11. dag: Rincón de la Vieja Nationalpark - Carillo Beach ( 15 min. fra Samara)
Denne formiddag kører du fra dit hotel ved Nationalpark Rincón de la Vieja mod Stillehavskysten og stranden Carillo, der ligger 15 min. fra strandbyen i Samara. Her venter dig tre overnatninger på et familievenligt resort, hvorfra du kan gå til stranden eller bruge tiden ved hotellets Pool. Resten af dagen er til fri disposition. (M)
12-13. dag: Carillo beach & Samara (Stillehavskysten)
Der venter nogle vidunderlige og afslappende dage på dit turistklasse hotel ved Carillo beach og i strandbyen Samara der ligger 15 min. fra hotellet i bil. Her kan du kombinere badeferie ved nogle af Costa Ricas Stillehavsstrande eller du kan arrangere en tur i området.(M)
14. dag: Carillo beach - Monteverde
Efter morgenmaden kører du videre til den smukke tågeregnskov i Monteverde, en køretur på ca. 3-4 timer. Der venter en flot rejse via Costa Ricas højland og noget af vejen foregår på primitive veje inden du ankommer til Monteverde ved Costa Ricas berømte tågeregnskov.(M)
15. dag: Oplev Monteverdes hængende-broer
Glæd dig til en spændende gåtur i tågeregnskoven og over Monteverdes hængende broer som bl.a. andet består af syv hængebroer fordelt over en distance på ca. 3 km. Fra skovens top kan du betragte regnskoven i fugleperspektiv. Her kan du høre om nogle af de mere end 2500 plantearter og 400 fuglearter som lever i Monteverdes tågeregnskov. Derudover findes verdens største koncentration af orkideer i denne smukke regnskov, som desuden er hjemsted for kolibrier, tukaner og den farvestrålende quetzal som af flere kendte ornitologer beskrives som en af verdens smukkeste fugle. Derudover er det muligt at komme på et oplevelsesrigt zip-lining eventyr, hvor man svæver henover tågeregnskoven. På denne tur passerer man 12 forskellige zip-lines som til sammen danner et af verdens længste kabelbaner. Dagen er til fri disposition. NB. Børn fra ca. 7-8 år kan tage Zip-liningturen henover regnskoven sammen med en guide.(M)
16. dag: Monteverde – bådsafari Tarcoles-floden - Manuel Antonio
Efter morgenmaden kører du selv til Tarcoles-floden - en køretur på ca. 2 timer ned fra højlandet. Her venter en oplevelsesrig 1,5 times flodbådssafaritur på Tarcoles-floden, der er opkaldt efter en gammel indianerhøvding. På bådturen ses krokodiller, og hvis du er heldig, kan du spotte nogle helt store af slagsen på op mod 6 meter. Derudover findes et smukt og spændende fugleliv ved floden, og en lang række af Costa Ricas fuglearter kan spottes her, heriblandt papegøjearten Scarlet Macaw. Efter dejlig tur på floden slutter turen af med frokost. Dernæst kører du selv videre det sidste stykke ned af Stillehavskysten til Manuel Antonio, hvor du afleverer bilen. Resten af dagen er til fri disposition. (M)
17-19. dag: På egen hånd i Manuel Antonio
Der venter nogle vidunderlige dage ved Manuel Antonio, her kan du kombinere badeferie ved de smukke stillehavsstrande med et bredt udvalg af spændende aktiviteter. Det er blandt andet muligt at vandre i nationalparken Manuel Antonio, samt tage på en lang række sjove dagsturer der byder på alt fra havkajak langs kysten, riverrafting, tubing og rappelling. Dagene her er til fri disposition.(M)
20. dag: Manuel Antonio – San Jose - Lufthavn
Det er blevet tid til at tage afsked med dette eksotiske paradis efter en skøn og ikke mindst oplevelsesrig kør-selv ferie rundt i Costa Rica. Efter morgenmaden bliver du hentet og kørt til San Joses International Lufthavn, en køretur på ca. fire timer. (M)
21. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst tidspunkt i Danmark er afhængig af dit valgte flyselskab.

Overnatninger

2 overnatninger på 3-4 stjernet turistklasse hotel i San Jose
2 overnatninger på 3-stjernet familievenligt eco-lodge i Tortuguero Nationalpark
2 overnatninger på 3-stjernet eco-lodge ved Chachagua
2 overnatninger på 3-stjernet standard-hotel i La Fortuna ved Arenal-vulkanen
2 overnatninger på 3-stjernet standard eco-lodge ved Rincón de la Vieja
3 overnatninger på 3-4 stjernet turistklassehotel ved strandbyen Samara
2 overnatninger på 3-stjernet standard hotel i Monteverde
4 overnatninger på 3-stjernet standard hotel ved Manuel Antonio Nationalpark

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Start hverdag.

Gruppestørrelse

fra 2 personer.

Januar - april.

Pakkeliste

 • Internationalt kørekort
 • kikkert
 • Tøj til både varme og kolde temperaturer
 • Håndklæde og badetøj
 • Evt. eget snorklingsudstyr
 • Regnslag eller Poncho kan købes lokat
 • Gode sko

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - San Jose t/r (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge program
 • Bådtur og vandretur i Tortuguero Nationalpark inkl. guide med begrænset engelskkundskaber
 • Monteverdes hængende-broer inkl. guide med begrænset engelskkundskaber
 • Flodsafari på Tarcoles-floden
 • Alle ture og oplevelser ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Billeje inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • 2 overnatninger på 3-4 stjernet turistklasse hotel i San Jose
 • 2 overnatninger på 3-stjernet familievenligt eco-lodge i Tortuguero Nationalpark
 • 2 overnatninger på 3-stjernet eco-lodge ved Chachagua
 • 2 overnatninger på 3-stjernet standard-hotel i La Fortuna ved Arenal-vulkanen
 • 2 overnatninger på 3-stjernet standard eco-lodge ved Rincón de la Vieja
 • 3 overnatninger på 3+-stjernet turistklassehotel ved strandbyen Samara
 • 2 overnatninger på 3-stjernet standard hotel i Monteverde
 • 4 overnatninger på 3-stjernet standard-hotel ved Manuel Antonio Nationalpark

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Entre på ca. 15-20 USD til Tortuguero Nationalpark
 • Drikkepenge - i Costa Rica er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top