13 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 24.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Farverige kolonialbyer, store cigarer, vintagekøretøjer og velsmagende cocktails, smilende lokale, revolutionære kampråb og en historie du kan mærke overalt, hvor du begiver dig hen. Cuba er noget helt særligt. Intet andet sted i verden giver dig en så autentisk og unik oplevelse, som Cuba formår. Drømmer du om at mærke verden, er Cuba helt sikkert den rette destination for dig.

Dette er en individuel rejse, som bringer dig til Cubas mest dragende byer og smukke naturområder. Under hele rejsen ledsages du af en lokal engelsktalende guide og en privat transfer. For at fuldende oplevelsen og få et unikt indblik i den cubanske kultur, overnatter du flere steder i såkaldte casas particulares, mens du i løbet af rejsens sidste dage flader ud på et 5-stjernet all inclusive-hotel. Du kan selvfølgelig også vælge at bo på hotel under hele rejsen. Rejsen kan skræddersyes, så den stemmer helt overens med dine ønsker.

På rejsen vil du opleve farverige Havana både til fods og i en af de gamle amerikanerøser. I Viñales skal du på en smuk vandretur blandt grønne tobaksmarker og imponerende limestone-klipper. Ved Sierra del Rosario-bjergene skal du bade i vandfald og bo i en økolandsby. På ruten mod ’Sydens Perle’, Cienfuegos, bliver du klogere på Cubas historie gennem en sejltur og et besøg på museum. Nær Trinidad skal du vandre i nationalparken Topes de Collantes og siden i byens historiske og brostensbelagte gader. I Santa Clara støder du på de jordiske rester af revolutionshelten Che Guevara, mens du på Cayo Santa María kan puste ud og nyde sol, strand, kokospalmer og en all inclusive-oplevelse.

Denne rejse giver dig i sandhed lidt af det hele. Her får du Cubas største klassikere – både når det kommer til byer og seværdigheder. Derudover får du smuk natur og en af Cubas bedste øer og strande. Under hele rejsen er der en perfekt veksling mellem aktiviteter og afslapning/fritid. Glæd dig til at fordybe dig i Cubas spændende historie, kultur og byliv og træk dig så løbende ud i naturen, hvor du kan vandre, bade i vandfald og nyde landets dyreliv.

Få information og fakta om Cuba her.
Se flere spændende rejseforslag til Cuba her.

Bedste rejseperiode

Cuba har et tropisk klima og kan besøges året rundt. Det bedste tidspunkt at besøge landet er fra november til april, hvor vejret er mest tørt, og risikoen for orkaner er mindst. Fra april til november er det regntid, hvor temperaturen og luftfugtigheden stiger, men det bør ikke afholde dig fra at besøge landet, da Cuba - uanset klima og årstid - er fantastisk.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Cuba er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Cuba kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra København og ankomst til Havana
Vink farvel til Danmark og stig ombord på flyet til Cuba og hovedstaden Havana. I Havana Lufthavn bliver du hentet af en privat chauffør og kørt til dit casa particular i Havana. Denne type bolig giver dig en autentisk oplevelse og et godt indblik i den spændende cubanske kultur, idet du flytter ind hos en lokal familie. Der kan være forskelle på casas particulares. Nogle er større steder med flere værelser, som udlejes til turister. Andre har kun et enkelt eller to værelser. Som regel har du altid eget bad og toilet, og som regel kan du forvente en høj og fin standard, når du bor i casas particulares.
2. dag: Havana indtaget til fods og i en amerikanerøse
Dagen starter godt ud, når du mødes med din lokale guide, som tager dig med på en gåtur i Havana Vieja. Her spiller musikken på hvert et gadehjørne, de ældre lokale herrer spiller domino i skyggen, og gamle, farverige bygninger og amerikanerøser vidner om en fjern fortid. Undervejs på turen deler din guide ud af interessant og nyttig viden om Cuba. Sammen lægger I vejen forbi rom-museet, hvor du kan smage på den gyldne drik, som i høj grad bliver produceret i Cuba. Efter en bid mad i Havana er det blevet tid til en køretur, du sent vil glemme. En af de gamle amerikanerøser samler dig op og tager dig rundt i den nyere del af Havana og langs den kilometerlange strandpromenade El Malecón. Glæd dig til vind i håret i en åben og farverig cabriolet, som leder tankerne hen på 50’erne og tiden med mafia og revolutionshelte. Hos det legendariske Hotel Nacional kan du fordøje køreturen med en drink i hånden. Alternativt kan du tilvælge en omgang salsa om eftermiddagen og derved træde dybere ind i den cubanske kultur. Vi samarbejder med en dygtig salsaskole i Havana, hvor du danser med talentfulde, lokale instruktører. Din rejsekonsulent kan hjælpe dig, hvis du ønsker en salsalektion. (F)
3. dag: Storslået natur og landliv i Viñales
Fra Havana fortsætter du vestpå til Viñales, hvor tobakken gror, og lokale bønder hilser dig velkommen. Nyd udsigten over den smukke Viñales-dal undervejs på køreturen. Denne dal er som taget ud af et maleri. Enorme limestone-klipper omslutter dalen, hvori de grønne tobaksplanter vokser i massevis. I Cuevos del Indio kommer du endnu tættere på de smukke limestone-klipper, som også går under navnet ’mogotes’. Glæd dig til en gå- og sejltur i en betagende grotte. Herefter besøger du Mural de la Prehistoria, som er et kæmpemæssigt maleri, der fylder en hel bjergside. Et godt tip her er at lægge vejen forbi stedets bar, som serverer (hvis ikke verdens så i hvert fald) Cubas bedste Piña Colada. (F)
4. dag: Vandring og cubanske cigarer i Viñales
Nyd en ledsaget vandretur i Viñales-dalen. Coco Solo Palmarito er en af områdets bedste vandreruter. Turen går langs tobaksmarker over den røde jord, som området også er kendt for. Undervejs på vandreturen besøger du en tobaksproducent og får en introduktion til den legendariske cubanske cigar og det landlige liv. Bliv ikke overrasket, hvis du støder på hestevogne, oksekærrer og lokale cowboys på din tur. Trods de mange besøgende, som valfarter hertil, forbliver Viñales landligt og autentisk. Eftermiddagen og aftenen er din til at råde over. Viñales er en charmerende landsby med masser af gode restauranter og caféer, og du har masser af tid denne dag til at hænge ud i centrum. Du kan også bare vælge at slå dig ned i en gyngestol og lade dagen gå sin gang. De fleste casas particulares i Viñales er udstyret med en veranda, som er pyntet med behagelige gyngestole. Meget af de lokales tid går med at vrikke frem og tilbage, mens der følges med i, hvad der foregår i landsbyens gader.
5. dag: Bjerge, vandfald og Las Terrazas
Mere smuk natur venter dig denne dag. Du fortsætter til Sierra del Rosario-bjergkæden, hvor du besøger det 22-meter høje Soroa-vandfald. Husk endelig badetøjet denne dag. Der er nemlig mulighed for at snuppe en forfriskende dukkert i naturpoolen for foden af vandfaldet. Smukke orkidéer følger det smukke vandfald. Du bliver ledt på en tur gennem den lokale orkidéhave, som huser mere end 700 arter. Dernæst fortsætter du til Las Terrazas, hvor du får en introduktion til den interessante økolandsby. Las Terrazas daterer til år 1968 og blev oprettet som forsøg på at genbeplante Cubas skove. Her kan du puste ud ved bjergsøen eller forsøge dig med canopy over trækronerne. Denne nat overnatter du på hotel. (F)
6. dag: Med kurs mod Cienfuegos og den caribiske kyst
Fra vest sætter du kurs mod det centrale og sydlige Cuba. Du drøner gennem Zapata-sumpen, som er kendt for sin bestand af krokodiller, inden du gør stop ved Laguna del Tesoro. Her skal du på en sejltur på lagunen og besøge en landsby, som er en tro kopi af den indfødte Taíno-stammes samfund. Playa Girón tager dig også tilbage i historien, da du her besøger et museum, som huser artefakter fra USA’s invasion af Cuba. Intet andet sted i verden byder på en ligeså interessant historie som Cuba. Brug denne dag på at fordybe dig i den spændende historie. Sidst på eftermiddagen når du frem til Cienfuegos, som er beliggende ud til den caribiske kyst. (M)
7. dag: Vandretur i en nationalpark og goddag til Trinidad
Cienfuegos kaldes ofte ‘Sydens Perle’, og det er med god grund. Den smukke kolonialby har sin helt egen særprægede arkitektoniske stil. Bygningerne er farverige og velholdte. Det samme er byens pladser og fine havnefront. Din guide tager dig på en spadseretur i byen, inden du fortsætter til nationalparken Topes de Collantes. Nyd de naturrige omgivelser og fuglelivet på en vandretur i parken og hop en tur i Javira-vandfaldet. Dernæst sætter du kurs mod Trinidad og mere betagende cubansk byliv.
8. dag: Sug charmerende Trinidad til dig
Lyden af hestevogne, der kører over brostensbelagte gader, rammer øregangen, mens huse i tusindvis af farver forkæler dine øjne. Indbydende pladser og hyggelige restauranter lokker med et hvil. Trinidad er et helt specielt sted, og i dag skal du nyde byen på en guidet tur gennem gaderne. Undervejs gør du stop ved Canchanchara-baren, som serverer en særlig drink af samme navn. Dernæst transporteres du til Valle de los Ingenios-dalen, hvor du besøger ruinerne af en gammel sukkerrørsplantage. (F)
9. Dag: Revolutionshelte i Santa Clara og strandliv på Cayo Santa María
Strandliv og azurblåt badevand venter forude. Du tager afsked med Trinidad og fortsætter din rejse mod Cayo Santa María. Inden du når så langt, gør du stop ved byen Santa Clara. Her besøger du Che Guevara-mausoleum og museum og bliver herved klogere på Cubas spændende historie og revolutionstid. Efter en frokost i byen tilbagelægger du det sidste stræk. På Cayo Santa María flytter du ind på et dejligt hotel og kan nyde en all inclusive-oplevelse de næste dage. (F, A)
10. dag: Frihed til at nyde Cayo Santa María
Nyd følelsen af pudderblødt sand mellem tæerne, snup en forfriskende dukkert i det krystalklare havvand, og lad de svajende kokospalmer forføre dig. Cayo Santa María er det helt rette sted at trække stikket for en stund og bare nyde at være til. Du har en fuld fridag og bestemmer helt selv, hvor lidt eller meget du vil lave denne dag. Find til øens forskellige strande, snorkel ved koralrevene, find fiskestangen frem eller sæt en tank med ilt på ryggen og find vej ned under havets overflade. Mulighederne er mange på Cayo Santa María. (M, F, A)
11. dag: Retur til Havana
Fra Cayo Santa María går turen retur til Havana - denne gang med et privat køretøj uden guide. I Havana har du en sidste eftermiddag og aften til at nyde hovedstaden. En spændende rundrejse i Cuba lakker mod enden. Den seneste tid har du oplevet alt det bedste, Cuba har at byde på. Farverige byer, grønne tobaksplantager, høje bjerge, indbydende vandfald og sandstrande er blevet krydret med spændende historiske og kulturelle indslag. (M)
12. dag: Afrejse fra Cuba
En privat transfer kører dig til lufthavnen i Havana, hvor du tager flyet retur til Danmark. Er du ikke klar på at tage hjem, kan du altid udvide rejsen med flere dage i Cuba eller tage turen til for eksempel Mexico. Tal gerne med din rejsekonsulent herom.
13. dag: Ankomst til Danmark
Du ankommer til Danmark efter en begivenhedsrig rejse i Cuba.

Overnatninger

3 overnatninger i casa particular Havana
2 overnatninger i casa particular i Viñales
1 overnatning på turistklassehotel i Las Terrazas
1 overnatning i casa particular i Cienfuegos
2 overnatninger i casa particular i Trinidad
2 overnatninger på 5-stjernet all inclusive-hotel på Cayo Santa María

Casas particulares giver dig en god og autentisk oplevelse i Cuba. Foretrækker du at bo på hotel under hele rejsen i Cuba, kan det bookes for en merpris. Tal med din rejsekonsulent herom.

Bemærkninger

Er I mere end to, som rejser sammen, kan der være besparelser at hente hjem på denne rejse. Din rejsekonsulent kan fortælle dig mere herom.

Rejsen egner sig godt til par, venner og familier med børn i alle aldre.

Programmet byder løbende på mindre vandreture, som blot kræver, at du er i nogenlunde form.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Dette er en privat og individuel rejse, som kan påbegyndes når som helst.

November - april

Pakkeliste

 • Euro i kontanter til hele opholdet i Cuba
 • Rejseforsikring på engelsk
 • Badetøj
 • Sommertøj og solhat
 • Vandrestøvler eller -sko

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Havana t/r (inkl. bagage)
 • Visum til Cuba
 • Overnatninger ifølge program
 • Transport ifølge program (foregår i private køretøjer med aircondition)
 • Transfer til og fra lufthavnen i Havana
 • Måltider ifølge program
 • Engelsktalende guide
 • City tour og romsmagning i Havana
 • Køretur i vintagebil i Havana
 • Udflugt til Cuevos del Indio og Mural de la Prehistoria
 • Udflugt til Soroa-vandfaldet
 • Udflugt til orkidéhave
 • Sejltur på Laguna del Tesoro og besøg i landsby
 • Besøg til museum i Playa Girón
 • City tour i Cienfuegos
 • Vandretur i Topes de Collantes
 • City tour i Trinidad
 • Udflugt til Valle del los Ingenios
 • Udflugt til Che Guevara mausoleum og museum
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (i Cuba er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale såsom guider)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top