16 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 18.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Turen starter i Delhi, hvor du bl.a. skal en tur i biografen og opleve entusiastiske indere til en ægte Bollywood film. Du kommer også på en anderledes byrundtur på sadlen af en cykel og oplever Delhi i øjenhøjde.

Fra Delhi går turen over land gennem et fantastisk bjerglandskab og over flere høje pas (op til 5.320 m) med udsigt til snedækkede bjergtinder. Endestationen Leh er smukt beliggende i 3.500 meters højde og byder på interessante seværdigheder som Leh Palace, Shanti Stupa, Namgyal Peak og Sankar Gompa.

Fra Leh starter dit fem dages Sham trek, hvor du oplever mere af den utrolige natur og samtidig kommer tættere på lokalbefolkningen, da der overnattes i primitive homestays undervejs.
Sham trekket kaldes også abrikos-dal trekket, og er klassificeret som et lettere trek i under 4.000 meters højde, hvilket sjældent giver rejsende problemer med højdesyge.

Få information og fakta om Indien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Indien her

Bedste rejseperiode

1. juni til 15. september. Rohtang La passet er lukket resten af året på grund af vejrforholdene. Vær forberedt på kolde nætter i bjergene.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark mod Delhi, Indiens hovedstad, hvor du som regel ankommer omkring midnat (afhængigt af hvilke flyselskab der flyves med).
2. dag: Ankomst til Delhi – infomøde – Bollywood film
Ved ankomst til Delhi bliver du mødt af en chauffør fra vores samarbejdspartner Go Beyond. Din chauffør vil stå med et ”Go Beyond ”skilt, så han er let at få øje på. Du bliver kørt ind til byen til dit valgte guesthouse og kan tjekke ind og hvile dig efter en lang flyvetur. Få af din chauffør oplyst mødetid til informationsmøde på Go Beyonds kontor, som ligger næsten dør om dør med dit guesthouse. På informationsmødet får du rejsetips, guidelines til do´s and don´t s i Indien og Delhi, og du kan stille alle de spørgsmål du måtte have til din egen tur. Om eftermiddagen er det biograftid, hvor du skal opleve en ægte Bollywood film. Selvom du ikke forstår et ord Hindi, vil du få en fantastisk filmisk og menneskelig oplevelse! Udbrud og kropssprog har ikke nogen sprogbarriere, så læn dig tilbage i sædet med popkorn og sodavand og bliv underholdt af både film og entusiastiske tilskuere. Resten af dagen er til fri disposition. (M)
3. dag: Delhi - Cykeltur i Delhi – Natbus til Manali
I dag skal du på en anderledes byrundtur i Delhi. Du kommer bag om den hektiske hovedstad og oplever de store kontraster, byen rummer. Du bliver hentet tidligt om morgenen og kørt cykelturens startsted. Her mødes du med cykel-guiden, og efter et kort informationsmøde cykler gruppen ud i den livlige storby. Det er sjovt at opleve storbyen fra en helt anden og komfortabel side – fra en cykelsaddel. Cykelturen tager ca. tre timer og du kommer forbi flere smukke og spændende bygninger. Der bliver også tid til en kop te og en ægte indisk morgenmad på en lokal restaurant. Der cykles ca. ti km i alt, og efter turen bliver du kørt tilbage til dit guest house/hotel. Sen eftermiddag/aften skal du med natbus til Manali. Der er stop undervejs med mulighed for at købe aftensmad og morgenmad. Køretid ca. 13-15 timer. (M)
4. dag: Manali på egen hånd
Du ankommer til Manali ved middagstid, hvor du bliver mødt af en guide, som ledsager dig til dit hotel. Resten af dagen er til fri disposition og akklimatisering.
5. dag: Manali – Byrundtur med guide
I dag skal du på en guidet byrundtur, hvor du blandt andet besøger Naggar Slot, Roerich kunstgalleri, Hidimba-templet og de varme kilder ved Vashist. Om aftenen kan du f.eks. gå en tur i den hyggelige gamle bydel og forbi den tibetanske bazar. (M)
6. dag: Manali - Keylong (3.350 m)
Efter morgenmaden starter køreturen i privat bil med chauffør igennem den smukke grønne Kullu dal til toppen af det 3.980 meter høje Rohtang Pas. Herfra går det nedad til Koksar, hvor der holdes en lille tepause og du bliver registreret hos det lokale politi (husk pas). Undervejs passeres flere små bjerglandsbyer – for eksempel Sissu, hvor indbyggerne er meget nysgerrige over for gæster. Du kører videre over broen, hvor floderne Chandra og Bhaga mødes, og fortsætter til Keylong, som er hovedbyen i regionen Lahaul og Spiti. Det er en rig by, hvor befolkningen lever af at sælge ærter og abrikoser til andre dele af Indien. Hvis der er tid, kan du om eftermiddagen besøge den lokale bazar eller vandre op til Khardong Gompa (tager ca. 3 timer retur). (M,F,A) Køretid ca. 5-6 timer.
7. dag: Keylong - Sarchu (4100 m)
Efter morgenmaden går turen til Darcha, hvor du igen skal registreres med dit pas. Herfra snor vejen sig stille og roligt opad, til den når det spektakulære “dobbeltpas” Baralacha-La (4.800 m). Herfra går det nedad hele vejen til Bharatpur, med imponerende udsigter undervejs. Fra Bharatpur er terrænet mere fladt og du passerer smukke dale på vej til overnatningsstedet i Sarchu. Der er tid til at du på egen hånd kan gå på opdagelse i byen. Lejren, hvor der overnattes, ligger i en flot dal med bjergene som smuk kulisse. Der kan være meget koldt i denne højde, så tag godt med tøj på og en varm sovepose med, og nyd den smukke solnedgang. (M,F,A) Køretid ca. 6 timer.
8. dag: Sarchu - Leh (3.550 m)
Denne dag når du til delstaten Jammu og Kashmir. Her ændrer naturen sig og bliver et mere ørkenlignende landskab, hvor farverne og bjergformationerne er enestående. Det første høje pas er Lachchalung (5.100 m). Herfra er der en nedstigning til Pang, hvor der om sommeren bor en lille koloni af nomader. er køres videre gennem et fladt landskab, inden opstigningen til verdens næsthøjeste bjergpas tilgængeligt i bil begynder: Tanglang-La i 5.320 meters højde. Opstigningen er lang og hårnålesvingene skarpe, men udsigterne er hele den nervepirrende tur værd. Herfra er der en lang nedkørsel gennem de smukke landsbyer Rumtse, Gya og Lato. Bjergene omkring Gya og Lato er meget specielle med rødlige nuancer og smukke formationer. Du ankommer til dit hotel i Leh sent om aftenen. (M) Køretid ca. 8-9 timer.
9. dag: Leh på egen hånd (3.550 m)
Dagen er på egen hånd i Leh, hvor du f.eks. kan besøge Leh Palace, Shanti Stupa og Sankar Gompa. Du kan også købe de sidste ting til din fem dages trekkingtur, som starter næste dag. (M)
10. dag: Leh (Start Sham trek) - Likir - Yangthang
Fra Leh er der en kort køretur (ca. en time) til Liker, hvor trekkingturen starter. Først besøges landsbyen og det smukke Liker kloster, inden du vandrer mod landsbyen Sumdo. Senere følger en gradvis stigning op til bjergpasset Pobe La, som ligger i 3.550 meters højde, samt Charatse La i 3.650 meters højde. Du ankommer til Yangthang sen eftermiddag, hvor du overnatter i homestay hos en lokal familie. (M,F,A) Trekking ca. 3-4 timer.
11. dag: Yangthang - Rezong - Hemis Shukpachan
Efter morgenmaden fortsætter du til Rezong. Der vandres langs vandløb og gennem tætte grønne abrikos- og æbleplantager. Efter cirka en halv time ankommer du til et nonnekloster, der er omgivet af bjerge. Efter frokost vandrer du videre til Hemis Shukpachan, hvor der overnattes i homestay. (M,F,A) Trekking ca. 5 timer.
12. dag: Hemis Shukpachan - Temisgam
I dag skal du vandre lidt længere end de andre dage. Du forlader landsbyen og fortsætter til Temisgam via Maptek La (3.750 m). Fra passet er der en flot udsigt til landsbyen Ang. Der vandres ned til Temisgam og besøger nogle ruiner fra et gammelt fort, samt et lille kloster. Du overnatter igen i homestay. (M,F,A) Trekking ca. 5-6 timer.
13. dag: Temisgam - Khaltse - Lamayuru
Du går ned til Khaltse via Bongbongchan La passet og fortsætter til hovedvejen. Her bliver du samlet op og kørt til Lamayuru klostret og landsbyen, hvor du overnatter i homestay. (M,F,A) Trekking ca. 3-4 timer.
14. dag: Lamayuru - Leh (Sham trek slut)
Efter morgenmaden besøger du klostret Rizong og kører tilbage til Leh. På vejen besøges Alchi klostret. Ved ankomst i Leh bliver du kørt til dit guesthouse og har resten af dagen på egen hånd. (M)
15. dag: Fly fra Leh - Delhi
I dag går turen tilbage til Delhi med fly fra Leh (ca. 1,5 time). I Delhi bliver du afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse. Resten af dagen er til fri disposition. (M)
16. dag: Afrejse Delhi – Ankomst Danmark
Du bliver hentet på dit guesthouse og kørt i lufthavnen. Tidspunktet afhænger af, hvornår dit fly afgår mod Danmark.

Overnatninger

3 overnatninger på hotel i Delhi
1 overnatning i bussen mod Manali
2 overnatninger på guesthouse i Manali
1 overnatning på guesthouse i Keylong
1 overnatning på guesthouse i Sarchu
3 overnatninger på hotel i Leh
4 overnatninger i homestay på trekket

Guesthouses i Indien
For dig, der først og fremmest bare ønsker en seng at sove i samt eget bad og toilet. Værelserne er rimelig rene, men det anbefales at medbringe en lagenpose at sove i.
Vær opmærksom på, at der kun er loftsvifte på værelserne, så der kan blive temmelig varmt fra april til september (i Delhi er der dog aircondition på værelset).

Det er muligt at lave trekket som et telttrek i stedet for at overnatte i homestays. Forhør dig om pris hos din rejsekonsulent.

Bemærkninger

Turen er ikke egnet til børn under 12 år.

For at være sikker på at din sovepose har den rette kvalitet anbefaler vi at du køber en med fra Danmark.

Sværhedsgrad: Turen er moderat og god for nybegyndere, der ikke ønsker at trekke over 4000 meters højde. Vær forberedt på en krævende køretur over høje bjergpas, hvor luften er tynd.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne tur kan startes hver dag i sæsonen fra 1. juni til 15. september.

Gruppestørrelse

Vores ture i Indien foregår i små grupper. Normalt er der mellem 2-8 personer på turene. Det er ikke en gruppetur i en stor bus og forvent derfor at I muligvis kun er to rejsende på en tur. Ved at rejse få sammen kommer du tættere på det lokale liv, får øget fleksibilitet og det giver dig en oplevelse langt ud over det sædvanlige. På byrundturen i Delhi kan der være mere end 8 personer på turen ligesom der i natbussen til Manali vil være flere med.

Juni - september

Pakkeliste

 • Dagsrygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Solhat eller kasket
 • Skiundertøj
 • Vandrestøvler
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Regn- eller skalbukser
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Lommelygte eller pandelygte
 • Lagenpose
 • Sovepose (ned til frysepunktet)
 • Evt. egen vandflaske
 • Vandtætte pakkeposer

Prisen er inklusiv

 • Fly fra Danmark - Delhi // Leh - Delhi / Delhi - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transfer og transport ifølge program
 • City Walking tour med tidligere gadebarn (engelsktalende)
 • Billet til Bollywood film
 • Byrundtur i Manali med engelsktalende guide
 • 5 dages trekkingtur på Shamtrekket inkl. engelsktalende guide, kok og hjælpere, nationalparkgebyr og heste/muldyr til at bære bagage
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - i Indien er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffør
 • Drikkevarer
 • Entréer til klostrer mm.
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top