Hos Jysk Rejsebureau har vi rejser på hjernen året rundt, og julen er ikke en hindring for at drage ud på eventyr. Flere af vores medarbejderes har fejret jul et sted ude i verden, og deler her deres små historier om en anderledes jul.

REBECCA
Jeg har holdt jul i udlandet tre år i træk, på tre meget forskellige måder.
Den første jul holdt jeg på Koh Phangang i Thailand, da jeg alene backpackede jorden rundt i 9 måneder. Jeg blev der også henover nytåret, så det var egentlig bare fest og ballade 24/7.

Min anden jul blev fejret på Borneo i Kota Kinabalu. Jeg boede derude som dykker instruktør, og holdt jul med en lokal (malaysisk) veninde og hendes familie. De var så velhavende, at de inviterede hele deres vej til kæmpe jul, hvor alle tog en ret med, og vi var ca. 60 mennesker til dans, musik og disco hele natten. Der var gaver til børnene, og det var en dejlig fest, hvor man virkelig kunne mærke, at de gjorde noget for ”de svage”. Alt i alt en rigtig skøn jul. Og selvfølgelig var maden asiatisk: ris, kylling, nudler osv. To år senere kom min malaysiske veninde til Danmark og holdt jul hos os på mine forældres gård. En rigtig dansk jul med sne, og alt hvad der hører sig af julemad og traditioner. Noget for noget!

Min tredje jul væk fra Danmark blev holdt på Zanzibar hvor jeg arbejdede som dykkerinstruktør. Det var mig og min italienske kollega, der også er instruktør – lidt af en bounty drømme jul - bare os to, øl og Pizza.

PETER
Jeg har fejret jul i Caribien på en båd fra Colombia til Panama. Jeg tænkte, at en bådtur langs den caribiske kyst mellem Colombia og Panama ville være en strålende måde at fejre julen på, du ved, med masser af muligheder for at snorkle med delfiner ved de flotte koral rev - og for at fange fisk med harpun. Mit julebudget blev brugt på masser af Caribisk rom, som blev drukket fra båden om aftenerne. I virkeligheden blev det lidt af en nærdødsoplevelse, med bølgegang på havet. Men det er en helt anden fortælling ;-)

MIKKEL
Min Juleaften i 2015 blev holdt i Afrika. Jeg var i Swakopmund i Namibia. Byen er lidt af en adventure by med faldskærms udspring og sandboarding. Juleaftens dag sprang jeg i faldskærm ud over ørkenen, og det jeg specielt husker ved oplevelsen er, at det karakteristiske røde sand, der kendetegner Namibia, stod i skarp kontrast til det blå vand. Juleaften grillede vi bøffer og flettede julehjerter på vores hostel, og julenat endte vi på byens Casino.

TANJA
For 4 år siden holdt jeg jul på Koh Kood i Thailand sammen med min mor og lillesøster. Der var BBQ, en palme som juletræ og Thai-mænd i julemandskostumer. Min mor blev 50 det år, så jeg gav hende en flybillet til en valgfri destination, og hun valgte Thailand. Det var min mors første jul ”alene” efter 25 års forhold, så vi syntes det gav god mening at stikke af – også selvom vi ELSKER julen og de danske traditioner.
På Koh Kood gjorde personalet virkelig noget ud af det. Der var julemænd der kom med små gaver, juletræer, ballondans og stoledans. Alt sammen rigtig hyggeligt. Men netop dén jul var det ikke lige det, vi søgte, så vi trak os ret hurtigt tilbage, sad på terrassen og hørte julemusik, åbnede de få gaver vi havde med, spillede spil og drak rødvin til langt ud på natten. På et tidspunkt blev der også tændt lanterner på stranden, som vi så kunne sidde og nyde fra terrassen 

GINA
For sådan cirka 100000 år siden sejlede min mand over Atlanten med et hold venner. Jeg fløj over og mødte dem på St. Lucia, hvor vi sejlede og rejste rundt et par uger. Vi fejrede julen for svaj ved Pitonerne med flæskesteg og rødkål i 30 grades varme - og efterfølgende bål på stranden. Om aftenen gik vi til midnatsgudstjeneste i den lille by bagved palmerne.

PERNILLE
Jeg har holdt jul i udlandet fem gange.
Den første jul væk hjemmefra holdt jeg i London. Jeg var lige fyldt 19 år og boede i en kælderlejlighed sammen med tre gymnasievenner. Vi havde i dagens anledning pyntet en betonpille i stuen med en guirlande, hvorpå der hang et par metalbøjler med julepynt - og efter lidt fumlen rundt med gasovnen lykkedes det os at bikse noget der mindede om en julemiddag sammen. Aftenen mindede mest af alt om en nytårsfest, og endte på en af Londons natklubber.

Min anden jul blev fejret i meget idylliske, sneklædte omgivelser, da jeg arbejdede som bartender på et bjerghotel i Davos i Schweiz. Vi var 75 unge, af 21 forskellige nationaliteter, der arbejdede på hotellet, og da vi alle havde fri, hyggede vi os med god mad og efterfølgende nat-kælkning ned af den 3 km lange kælkebane, der gik fra hotellet ned til byen. En hyggelig og anderledes jul.

Derudover har jeg fejret jul i Thailand nogle gange. Bl.a. mens jeg boede derude og arbejdede på Koh Phi Phi som dive master og undervandsvideograf. Juledag tog vi ud og dykke iført nissehuer – og selve julemiddagen d. 24.12 spiste vi allesammen sammen i dykkerbutikken. Vi hentede mad fra en masse forskellige restauranter på øen, så det var en stor buffet fortrinsvis med asiatiske retter. D. 25 december var vi nogle stykker der samledes og fejrede engelsk jul hos et thai/engelsk vennepar, på deres pub. Den stod på turkey og roast potatoes og ellers bare hygge, spil og julemusik. 2. Juledag tilbragte jeg på færgen og i en bus, da jeg skulle til Penang i Malaysia på ”visa run”.
Jysk jul
Jul TanjaJul TanjaTanja julJul MikkelJul MikkelJul MikkelJul RebeccaJul RebeccaJul dykning
Til top