20 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 33.895,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Tag på et oplevelsesrigt dagstrek på den flotte og sovende vulkan Mt. Longonot. Her kan du nyde den smukke udsigt over Great Rift Valley, imens du bevæger dig godt 630 højdemeter for at nå til kanten af krateret, som ligger 2.776 meter over havets overflade. På nogle strækninger er turen meget stejl og ujævn, og selve vandreturen, fra hovedindgangen til kraterets kant og tilbage igen, er på omkring ni kilometer. Herfra går rejsen til Lake Naivasha der kun ligger 80 km nord for Nairobi. Her er Fuglelivet meget varieret og du kan bl.a. se flamingoer, flodørne og væverfugle. Af vilde dyr kan du opleve giraffer, antiloper og flodheste. Den nærliggende Hell's Gate Nationalpark er relativt lille, men her finder du et smukt landskab bestående af smalle kløfter omgivet af rå, røde klipper samt åbne græsområder. Her får du mulighed for at cykle på kenyansk mountainbike og vandre i det det smukke landskab. Det er ikke nogen almindelig safaritur, idet der her venter en cykelsafari på ca. 10 km, hvor du blandt kan møde giraffer, bøfler, antiloper, gazeller, zebraer, bavianer, klippegrævlinge og gribbe.

På denne del af turen kommer du på en guidet safari ved Lake Nakuru og i Masai Mara, hvor du kan nyde det rige og varierende dyre- og fugleliv, som bl.a. tæller tusindvis af zebraer, gnuer og flamingoer samt løver, geparder, leoparder, giraffer, flodheste, sjakaler, elefanter, næsehorn, gazeller, impalaer, krokodiller, gribbe, Marabou-storke, bavianer, hyæner, strudse... Listen er næsten uendelig.

På safarien slår du lejr ved siden af en lokal Masai landsby, hvor du kommer hel tæt på Masaiernes levevis. Du vil besøge enkelte hytter, mens han blandt andet fortæller om de mange aspekter af livet i landsbyen. F.eks. hvordan de bygger hytterne, bryllupsceremonier, mad, beklædning, familieliv, lederskab og traditionel medicin. Om eftermiddagen tager vi en gåtur i området.

På Zanzibar finder du nogle af verdens flotteste sandstrande med helt turkisblåt vand og svajende palmer. Der er mange muligheder for forskellige aktiviteter som f.eks. at besøge de mange bountystrande og hyggelige landsbyer, opleve kæmpe landskildpadder og snorkle blandt imponerende koraller i Det Indiske Ocean.

Få information og fakta om Kenya her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kenya her
Få information og fakta om Tanzania her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Tanzania her

Bedste rejseperiode

Safari i Masai Mara gennemføres året rundt. Generelt er det lettere at observere dyrelivet i parkerne i tørtiden fra sidst i juni til oktober og fra januar til marts. Den ultimative attraktion er uden tvivl den årlige vandring af gnuer og zebraer i juli og august. I kæmpe flokke på flere hundrede tusinde vandrer de nordpå fra Serengeti i Tanzania over floden til Kenya på jagt efter friskt græs – i oktober flytter de sig den modsatte vej.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Nairobi, Kenyas hovedstad, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.
2. dag: Ankomst Nairobi
I Nairobi bliver du hentet i lufthavnen af vores chauffør og kørt til Wildebeest Eco Camp. Resten af dagen til fri disposition.
3. dag: På udflugt i Nairobi
Efter morgenmaden er det planen, at du i Nairobi og omegn skal på en spændende udflugt til Kibera Slum og Karen Blixens Farm (inkluderet i prisen).
 • Kibera Slum tour: På en guidet udflugt til Kibera Slum inddrages I i en verden, som desværre er virkelighed for rigtig mange mennesker i Kenya. Mødet med indbyggerne, der på trods af hårde kår og fattigdom har skabt sig en tålelig tilværelse, er ganske enkelt rørende. Med en dygtig lokalguide, som selv bor i Kibera, vil I få en autentisk forståelse af dagligdagen, og I vil opdage, at det er beboernes initiativrigdom, modstandskraft og fællesskabsånd som er de bærende elementer i den positive udvikling i området. Gå ind til oplevelsen med ydmyghed og respekt og få til gengæld en oplevelse, som gør jer klogere på, hvordan mennesker også lever uden for trygge Danmark.
 • Karen Blixens hus: Turen tager jer videre til Karen Blixens afrikanske hus, der ligger 20 km vest for Nairobi og er en af hovedstadens største attraktioner. I 1985 blev baronessens hus lavet om til et museum i anledningen af filmatiseringen af den nu berømte film ”Out of Africa”, der har Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. Nogle af møblerne og malerierne er ægte, mens meget af husets inventar er rekvisitter fra filmen. Der bliver tid til at gå en lille tur i den smukke park, der har udsigt til Ngong Hills.
 • Der er også mulighed for at tilkøbe en eller to ekstra udflugter, hvis du synes (ikke inkluderet):
 • Girafcenter: Besøg AFEW Giraffe Centre, hvor I fra en balkon i 1. sals højde kan få lov at håndfodre – og endda kysse! – Rotchilds giraffer, der er en truet race i Kenya. I dag er Lake Nakuru National Park et af de få steder, hvor de kan opleves i det fri. Rotchilds kan kendes på deres lange hvide ”strømper”, der går helt op til knæene i modsætning til Masai girafferne, der kun har hvide ”ankelsokker”. Centret rummer desuden en informativ udstilling om giraffer og en lille café. Lokal engelsktalende guide.
 • Elefantbørnehjem: Besøg Sheldrick Elephant Orphanage, der er hjemsted for forældreløse elefantunger. Oplev hvordan "børnehjemmet" forbereder ungerne på at blive sat ud i den vilde natur igen.
 • Kazuri smykke- og keramikværksted: Besøg Kazuri Bead Workshop, der startede som projekt tilbage i 1975. Indtægterne fra salget af den keramik og de smykker, som kvinderne fremstiller, giver dem et tiltrængt tilskud til at forsørge sig selv og deres familier. Projektet er nu blevet så populært, at der er over 200 kvinder ansat, og deres varer sælges i hele verden. Alt er lavet i hånden, og det er utrolig spændende at opleve kvindernes færdigheder. Lokal engelsktalende guide.(M)
4. dag: Nairobi - Mt Longonot - Lake Naivasha
Du forlader Nairobi for at køre mod Mt. Longonot. Undervejs er der stop for at nyde den smukke udsigt over Great Rift Valley. Dagens trek starter ved nationalparkens hovedindgang, hvor stierne hurtigt begynder at sno sig op ad den sovende vulkan. Du skal bevæge dig godt 630 højdemeter for at nå til kanten af krateret, som ligger 2.776 meter over havets overflade. På nogle strækninger er turen meget stejl og ujævn, og selve vandreturen, fra hovedindgangen til kraterets kant og tilbage igen, er på omkring ni kilometer. Fra toppen af kraterets kant er der en spektakulær udsigt over selve krateret samt det omkringliggende område, hvor Lake Naivasha, åbne sletter og små landsbyer pryder landskabet. Bunden af krateret er tæppebelagt med en skov af træer, der fungerer som hjemsted for en bred vifte af dyr, herunder både zebraer, giraffer og bøfler. Den sovende vulkan er blevet til på grund af mange lag af størknet lava. Den menes sidst at have været i udbrud i 1860'erne. Vulkanens navn, Mt Longonot, kommer fra Masai ordet ”oloongonot” som betyder ”et bjerg af mange stejle højderygge”. Mt Longonot Nationalpark favner over godt 52 kvadratkilometer, hvoraf det meste af området er dækket af bjerge. Efter dit trek kører du videre til dit overnatningsted ved Lake Naivasha. Resten af dagen er til fri disposition. (M,F,A)
5. dag: Lake Naivasha - Hells Gate Mountain biking - Lake Naivasha
I dag kører du igen igennem Naivasha by og langs den sydlige bred af søen, forbi flere blomsterplantager til indgangen til Hell's Gate National Park. Når du kører ind i parken, udfolder et imponerende landskab sig, og du bliver ført ind i en dramatisk, halvvejs gold verden med nøgne, takkede klipper, åbne vidder og dybe, skjulte kløfter, som for mange er en interessant og anderledes oplevelse i Kenya. Da der ikke findes store rovdyr i Hell's Gate National Park, kan du deltage i mange aktiviteter i parken. Efter ankomst venter dig en sjov mountainbiketur igennem parken, du kan klatre på stejle klipper, kigge på fugle og trekke gennem kløfter med varme kilder - dagen planlægges på stedet med din lokale guide. Du nyder den medbragte frokost inde i parken. Sidst på eftermiddagen forlader du Hell's Gate og kører tilbage til dit guesthouse ved Lake Naivasha. Her er der mulighed for et velfortjent varmt brusebad samt aftensmad. Resten af dagen er til fri disposition.(M,F,A)
6. dag: Lake Naivasha – Lake Nakuru Nationalpark - Lake Nakuru
Efter morgenmad er der afgang fra Lake Naivasha med retning mod Lake Nakuru. Her venter en oplevelsesrig safari-rundtur i parken og du spiser en medbragt frokost ved udsigtspunktet over søen. Om eftermiddagen venter dig endnu en safari-rundtur i Lake Nakuru Nationalpark. Tidligere var Lake Nakuru kendt for sine mange flamingoer, der kommer til søen i skiftende perioder af året i deres søgen efter føde. I dag kommer der ikke nær så mange flamingoer forbi søen, som dog stadig er en meget smuk naturoplevelse og Kenyas bedste sted at se næsehorn, idet parken har fået status som særligt reservat for næsehorn. Der er også gode muligheder for at opleve bøfler, giraffer, zebraer, vandbukke og måske den flygtige leopard.(M,F,A)
7. dag: Lake Nakuru - Masai Mara Nationalpark
Efter morgenmaden forlader du Lake Nakuru området og kører mod Masai Mara Nationalpark. Der gøres stop undervejs på køreturen, hvor du spiser frokost. Efter kort stop ved din camp, får du de første smagsprøver på nationalparkens fantastiske dyreliv og afvekslende, bakkede landskab. Bemærk at køreturen er meget hård den sidste del af strækningen, hvor vejen er i dårlig stand. Resten af aftenen er til fri disposition. (M,F,A)
8. dag: Safari i Masai Mara
Hele dagen er sat af til at køre rundt og observere de vilde dyr i reservatet. Du starter ud tidligt om morgenen, hvor chancerne for at se løver, geparder og leoparder er størst. Kenyas førende safarireservat, Masai Mara, er en fortsættelse af Serengeti-sletten og er verdensberømt for den enestående og spektakulære migration (vandring) bestående af hundredtusindvis af gnuer og zebraer. Fra Juni begynder de at ankomme til Masai Mara i deres søgen efter føde. I oktober er græsset spist op, og de starter vandringen retur til Serengeti. Masai Mara er også rig på fastboende dyr med over 95 forskellige arter, hvilket gør parken til en store dyreoplevelse året rundt. I Masai Mara finder du ”The Big five” som tæller elefant, bøffel, løve, leopard og et mindre antal næsehorn, men samtidig også giraffer, flodheste, hyæner og utallige antiloper. Nationalparken har desuden et fantastisk rigt og varieret fugleliv med over 480 arter. (M,F,A)
9. dag: Masai Mara Nationalpark - Masai-landsby i Masai Mara Conservancy
Morgenmaden nydes i din camp. Herfra kører du til en Masai-landsby beliggende i Masai Mara Conservancy - du ankommer hen på formiddagen. Efter ankomst bliver du budt velkommen til landsbyen af Masai-krigere fra landsbyen. Efter velkomsten besøger du de enkelte hytter, mens guiden vil forklare de mange aspekter af livet i landsbyen. Hør hvordan de bygger hytterne, holder bryllupsceremonier, skaffer mad, beklædning samt historier om deres familieliv, lederskab og traditionel medicin. Efter frokost i bush campen, kan du evt. tage på vandreture i området og deltage i dagligdagen. Du er tilbage i landsbyen når dyrene vender tilbage fra græs. Her er du velkommen til at deltage i malkningen af landsbyens køer og sørge for at de er lukket inde for natten. Bemærk at oplevelsen i Masai-landsbyen foregår under simple og primitive forhold. (M,F,A)
10. dag: Masai-landsby
Tid til en tidlig morgenmad og flere bush walks med de lokale Masai krigere og deres familie, hvor du kan lære alt om denne spændende stamme. (M,F,A)
11. dag: Masai-landsby - Nairobi
Efter morgenmaden, kan du nyde denne morgens aktiviteter i Masai-landsbyen. Sidst på morgenen kører du mod Nairobi og spiser frokost undervejs. Du ankommer til Nairobi sent om eftermiddagen. (M,F)
12. dag: Nairobi - Zanzibar - Kendwa Beach
Denne morgen bliver du hentet i Nairobi og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver til den smukke ø Zanzibar, der ligger øst for Tanzanias kyst. På Zanzibar finder du nogle af verdens smukkeste sandstrande med helt turkisblåt vand og svajende palmer. Der er rig mulighed for forskellige aktiviteter som f.eks. solbadning, snorkling og dykning i det Indiske Ocean. Efter ankomst til Zanzibar, bliver du kørt til dit strandhotel ved Kendwa Beach, hvor du bor de næste dage. Resten af dagen har du på egen hånd. (M)
13.-17. dag: Strandferie ved Kendwa Beach
Kendwa Beach er måske Zanzibars flotteste strand, der strækker sig ned langs den nordlige vestkyst. Stranden her er som Zanzibars eneste badestrand ikke ramt af tidevand, hvilket gør stranden ideel til badeferie. Kendwa Beach er kridhvid og omgives af azurblåt vand og svajerende palmer spredt langs kyststrækningen. Der er rig mulighed for at nyde en kold drink, øl eller cola ved det smukke vand eller på en af de mange hyggelige strandbarer. På stranden er det muligt at booke massage eller bestille vandaktiviteter som f.eks. snorkling og dykning. Fra Kendwa Beach kan du også booke bådture til koralrevet ved den lille koral-ø Mnemba Island. Dagene er til fri disposition. (M)
18. dag: Kendwa Beach - Stone Town
I løbet af formiddagen kører du til Zanzibars hovedby, Stone Town. Her finder du små snævre gader fyldt med hyggelige souvenirbutikker, caféer, restauranter og lokale markeder. Et andet besøgelsesværdigt sted er Changuu, også kaldet Prison Island, hvor du kan snorkle ved de imponerende koralrev. Den gamle bydel i Stone Town emmer af religion og en spændende kolonihistorie. Byen fungerede igennem historien som et af Afrikas mest indflydelsesrige handelssteder. Er du historieintereseret kan vi varmt anbefale en byrundtur i den gamle koloniby. Hver aften åbner de lokale deres boder ved Forodhan. Her kan du opleve et spændende street food aftenmarked og smage mange af Zanzibars specialiteter, hvilket er en stor oplevelse. Dagen er til fri disposition. (M)
19. dag: Afgang fra Zanzibar
Du kører til Zanzibars lufthavn lidt uden for Stone Town, en køretur på ca. 20 min. Afhentningstidpunktet er afhængig af tidspunktet for jeres hjemrejsefly. Efter ankomst til lufthavnen begynder jeres hjemrejse fra en af Afrikas smukkeste øer. (M)
20. dag: Ankomst til Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse i Tanzania ankommer du til Danmark.

Overnatninger

3 overnatninger på Wilderbeest Eco Camp i Nairobi.
2 overnatninger på guesthouse ved Lake Naivasha
1 overnatning på budgethotel i Nakuru by
2 overnatninger i et stationæry budgettelt ved Masai Mara Nationalpark
2 overnatninger i en simpel hytte ved en Masai Landsby i Masai Conservancy
6 overnatninger på 3-stjernet strandhotel på Kendwa Beach eller lignede. (Zanzibar).
1 overnatning i Stonetown på 3-stjernet hotel

Bemærkninger

D. 01.juni.2019 blev det ved lov vedtaget, at det ikke længere er tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Myndighederne håndhæver loven ved løbende med stikprøver at undersøge de rejsendes bagage i lufthavnene.

Bryder man loven, kan man risikere bødestraf - og i særligt alvorlige tilfælde fængselsstraf. Så vær særligt opmærksom på dette.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsiking hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Maks. 7 personer.

januar - februar, juni - oktober

Pakkeliste

 • Praktisk tøj til en aktiv-ferie
 • Varmt tøj til kølige morgener og aftener
 • Regntøj i regntiden
 • Kikkert
 • Lommelygte eller pandelampe
 • Håndklæde og badetøj
 • Gode sko
 • Evt. snorklingudstyr

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Nairobi – Zanzibar t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Alle ture og oplevelser ifølge program
 • Udflugtspakke i Nairobi inkl. Kibera Slum-tur og Karen Blixen Hus
 • Dagstrek på Mount Longonot
 • Mountainbiking I Hells Gate
 • Safari i Lake Nakuru Nationalpark
 • Safari i Masai Mara Nationalpark
 • Måltider ifølge program
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikringer
 • Drikkepenge - i Kenya er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Ture der ikke er nævnt i programmet
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Sovepose
 • Visum
 • Hotelskat (Zanzibar), der opkræves lokalt og udgør fra USD 2,- til USD 5,- pr. person pr. nat (afhængigt af hotelklassificering).

Prisbemærkning

OBS!: Fra-prisen på er baseret på "gruppe-safari" (i modsætning til en "privat safari"). På en gruppe-safari er afgangen åben for andre rejsende.

Vigtigt vedr. drikkepenge:

Drikkepenge er ikke påkrævet, men det er "god stil" (og forventet), at man giver et beløb, som nogenlunde svarer til nedenstående retningslinjer:

Safari:
Her vil man typisk give USD 5-15,- pr. pers. pr. dag. Er man eksempelvis en familie på 4 på en 4 dages tur, er USD 100-120,- i alt også et udmærket ”tip”.

Guide udflugt/tur:
USD 7-10,- i alt (måske lidt mere, hvis man er en hel familie).

Porter (=person, der eksempelvis bærer din bagage på et hotel):
USD 1-5,- i alt afhængigt af mængden af bagage.

Tjenere på restauranter (afhænger af hvor "fint” stedet er):
USD 5-20,- pr. bord (eller pr. gruppe pr. måltid)

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top