14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 30.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
På denne tur kommer du til at opleve Nairobis højdepunkter, og du besøger Sheldricks elefantbørnehjem, AFEW Giraf center, Kazuri smykke- og keramikværksted samt Karen Blixens hus.

Du kommer helt tæt på Afrikas vilde dyr på The Ark i Aberdare Nationalpark, som ligger midt i én af verdens mest berømte vildmarker. Overnatning på The Ark er særligt spektakulær, da det er muligt at spotte nogle af de mange dyr, som typisk ikke ses i dagtimerne. The Ark, der er tænkt som en moderne udgave af Noahs Ark, åbnede i 1969 og ligger i et smukt skovområde midt i vildmarken.

Ol Pejeta er et privatejet dyrereservat på godt 90.000 hektar jord, der ligger omkring 3,5 times kørsel nord for Nairobi, lige på ækvator mellem foden af de to bjergkæder Aberdares og Mt. Kenya. Reservatet er hjemsted for en lang række dyr, herunder Afrikas ”Big Five” samt et utal af fuglearter. På en klar dag, især tidligt om morgenen, er der en fantastisk panoramaudsigt over Mt. Kenya og de mange snedækkede bjergtinder.

Tidligere var Lake Nakuru kendt for at have flamingoer der kom i hundredtusindvis til søen i skiftende perioder af året i deres søgen efter føde. I dag kommer der ikke nær så mange flamingoer forbi søen, som dog stadig er en meget smuk naturoplevelse. Det er samtidig Kenyas bedste sted at se næsehorn, idet parken har fået status som særligt reservat for næsehorn. Der er også gode muligheder for at opleve bøfler, giraffer, zebraer, vandbukke og måske den flygtige leopard.

Masai Mara er den mest spektakulære safaripark i hele Kenya. Her har du mulighed for at opleve et imponerende, varieret udbud af vilde dyr – løver, elefanter, bøfler, zebraer, flodheste, antiloper, gazeller, gnuer, giraffer, hyæner, krokodiller og mange flere.

Få information og fakta om Kenya her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kenya her

Bedste rejseperiode

Safari i Kenya
Safari i Kenya og i Masai Mara gennemføres året rundt. Generelt er det lettere, at observere dyrelivet i parkerne i tørtiden fra sidst i juni til oktober og fra januar til marts. Den ultimative attraktion er uden tvivl den årlige vandring af gnuer og zebraer i juli og august. I kæmpe flokke på flere hundrede tusinde vandrer de nordpå fra Serengeti i Tanzania over floden til Kenya på jagt efter friskt græs – i oktober flytter de sig den modsatte vej.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Nairobi, Kenyas hovedstad, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.
2. dag: Ankomst Nairobi
I Nairobi bliver du hentet i lufthavnen af vores chauffør og kørt til Wildebeest Eco Camp. Resten af dagen til fri disposition.
3. dag: Oplev det bedste af Nairobi
Efter morgenmaden skal du rundt i Nairobi og vi tager dig til følgende steder i Kenyas hovedstad:
 • Elefantbørnehjem: Du besøger Sheldrick Elephant Orphanage, der er hjemsted for forældreløse elefantunger, som bliver forberedt på at blive sat ud i den vilde natur igen.
 • Girafcenter: Dagen inkluderer også et besøg på AFEW Giraffe Centre, hvor I fra en balkon i 1. sals højde kan få lov at håndfodre – og endda kysse! – Rotchilds giraffer, der er en truet race i Kenya. I dag er Lake Nakuru National Park et af de få steder, hvor de kan opleves i det fri. Rotchilds kan kendes på deres lange hvide ”strømper”, der går helt op til knæene i modsætning til Masai girafferne, der kun har hvide ”ankelsokker”. Centret rummer desuden en informativ udstilling om giraffer og en lille café. Lokal engelsktalende guide.
 • Kazuri smykke- og keramikværksted: Du besøger også Kazuri Bead Workshop. Kazuri-projektet startede i 1975, og skulle være med til at hjælpe enlige mødre med at tjene lidt penge, så de kunne forsørge sig selv og deres børn. Kvinderne håndmalede smykker og keramik og solgte det. Projektet er nu blevet så populært, at der er over 200 kvinder ansat, og deres varer sælges i hele verden. Alt er lavet i hånden, og det er utrolig spændende at opleve kvindernes færdigheder. Lokal engelsktalende guide.
 • Karen Blixens hus: Turen tager jer videre til Karen Blixens afrikanske hus, der ligger 20 km vest for Nairobi og er en af hovedstadens største attraktioner. I 1985 blev baronessens hus lavet om til et museum i anledningen af filmatiseringen af den nu berømte film ”Out of Africa”, der har Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. Nogle af møblerne og malerierne er ægte, mens meget af husets inventar er rekvisitter fra filmen. Der bliver tid til at gå en lille tur i den smukke park, der har udsigt til Ngong Hills.
Dagsturen ender tilbage på Wildebeest Eco Camp. (M)
4. dag: Kibera Slum Tour
Du bliver hentet af din guide på dit hotel ca. kl. 11.00. Turen til/fra Kibera foregår med offentlige transportmidler eller til fods. Efter ankomst går vi gennem slumkvarteret sammen med guiden, som vil fortælle om historiske og kulturelle detaljer. Der er mulighed for at vandre rundt i området og besøge nogle af de mange interessante projekter eller workshops, som er igangsat for at få folk i arbejde. Overnatning I Wildebeest Eco Camp. (M)
5. dag: Nairobi - Aberdare Nationalpark
Turen starter i Nairobi og fører dig på vejen mod Mt. Kenya regionen forbi ananas-, te- og kaffeplantager samt Tana floden. Efter en god frokost på den smukke Aberdare Country Club, går turen videre mod The Ark i Aberdares nationalpark, hvor aftenens overnatning er arrangeret. På The Ark er der masser af aktiviteter at vælge imellem, herunder vandreture og guidede fugleture. Samtidig kan du også nyde udsigtens fra en af de fire store udsigtsplatforme. Efter aftenensmad er der god mulighed for at læne sig tilbage og nyde den imponerende udsigt over de mange dyr, som holder til ved vandhullet. Både te og kaffe er til rådighed hele natten. (M,F,A)
6. dag: Aberdare National Park – Ol Pejeta
Vi anbefaler dig i dag at stå tidligt op, da der om morgenen er rig mulighed for at spotte en masse forskellige dyrearter fra udsigtsplatformene. Efter morgenmad tager du på en kort safari, hvorefter du kører til Aberdare Country Club. Herfra kører du til Ol Pejeta Conservancy, hvor vi spiser frokost, efterfulgt af en eftermiddagssafari. (M,F,A)
7. dag: Ol Pejeta Conservancy
Nyd en hel dag i Ol Pejeta Conservancy, hvor du enten kan slappe af eller tage på safari i dit eget tempo. (M,F,A)
8. dag: Ol Pejeta - Lake Nakuru Nationalpark
Denne morgen starter du tidligt ud med en safari, hvorefter du tager tilbage til telt-safaricampen for at spise morgenmad. Herefter går turen til Lake Nakuru Nationalpark, hvor du ankommer til frokost. Efter frokost begynder din eftermiddagssafari ved Lake Nakuru, en af Kenyas flotteste søer. Tidligere var søen kendt for sine mange flamingoer, der kommer til søen i skiftende perioder af året i deres søgen efter føde. I dag kommer der ikke nær så mange flamingoer forbi søen, som dog stadig er en meget smuk naturoplevelse og Kenyas bedste sted at se næsehorn, idet parken har fået status som særligt reservat for næsehorn. Der er også gode muligheder for at opleve bøfler, giraffer, zebraer, vandbukke og måske den flygtige leopard. (M,F,A)
9. dag: Lake Nakuru - Masai Mara Nationalpark
Efter morgenmaden og en tidlig morgensafari forlader du Lake Nakuru området og kører mod Masai Mara Nationalpark. Du gør stop undervejs på køreturen og spiser den medbragte frokost. På turen ind til din safaricamp, ser du lidt af Masaiernes dagligdag, og du får de første smagsprøver på nationalparkens fantastiske dyreliv og det afvekslende, bakkede landskab. Bemærk, at køreturen er meget hård på visse dele af strækningen, hvor vejen er i dårlig stand. Før aftensmaden tager vi på en eftermiddagssafari. Overnatning og aftensmad i safaricampen. (M,F,A)
10.-11. dag: Safari i Masai Mara
Der venter dig nogle spændende og dyrerige dage i Kenyas førende safarireservat, Masai Mara. Nationalparken er en fortsættelse af Serengeti-sletten og verdensberømt for den enestående og spektakulære migration (vandring) bestående af hundredtusindvis af gnuer og zebraer. Fra slutningen af juli begynder de at ankomme til Masai Mara i deres søgen efter føde. I oktober er græsset spist op, og de starter vandringen retur til Serengeti. Masai Mara er også rig på fastboende dyr med over 95 forskellige arter. Disse inkluderer ”The Big five”; elefant, bøffel, løve, leopard og næsehorn, men samtidig også giraffer, flodheste, hyæner og utallige antiloper. Nationalparken har desuden et fantastisk rigt og varieret fugleliv med over 480 arter. Middag og overnatning i campen. (M,F,A)
12. dag: Morgensafari i Masai Mara - Nairobi
Stå tidligt op til morgenmad og tag på en tidlig morgensafari. Fra Masai Mara kører du mod Nairobi. Hvis du har lyst til at besøge en lokal Masai-by, så fortæl det til chaufføren. Det koster ca. 25$ per person og betales i byen. Ankomst til Nairobi sidst på eftermiddagen. (M,F)
13. dag: Nairobi - Danmark
Dagen står til fri afbenyttelse i Nairobi, hvor du kan slappe af, få vasket tøj eller benytte jer af de mange andre aktiviteter. Herefter kører du til lufthavnen. (M)
14. dag: Ankomst Danmark
Efter en spændende og begivenhedsrig tur, ankommer du til Danmark.

Overnatninger

3 overnatninger på Wildebeest Eco Camp
1 overnatning på The Ark i Aberdare Nationalpark eller lignende.
2 overnatninger i Ol Pejera i luksustelte ved Serena Sweetwaters camp eller lignende.
1 overnatning Flamingo Hill Camp eller lignende i Lake Nakuru Nationalpark.
3 overnatninger i Masai Mara Sopa Lodge ved Masai Mara Nationalpark eller lignende.

Bemærkninger

Der er kommet en ny lov omkring plastikposer. Det betyder at per d. 1 juni 2019 er det ikke længere tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Det betyder i praksis at myndighederne har ret til at tjekke backpacks eller kigge nærmere i din baggage for plastiskposer.

Der står i øvrigt i meddelsen fra regeringen, at personer kan risikere bøder og i særlige alvorlige tilfælde, at et brud på loven omkring medbringelse eller ved import af plastiskposer kan give fængselstraf.

Medbring kun det nødvendige på bjerget (maks 15 kg per person). Din overskydende bagage kan i mellemtiden opbevares gratis på Wildebeest Eco Camp i Nairobi.

Bemærk, at der er portere med på turen, der bærer alt udstyr og din store rygsæk. Men vi anbefaler, at du medbringer en lille dagsrygsæk, hvor du kan opbevare kameraudstyr, drikkevand, snacks, regntøj, varm fleece og andre nødvendigheder, som du får brug for i løbet af dagen.

Trekket kan ikke anbefales til børn under 10 år.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsiking hjemmefra., Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Gruppestørrelsen er på maks. 7 personer.

januar - marts, juni - oktober

Pakkeliste

 • Egen varm sovepose
 • langærmet trøje/skjorte
 • Langebukser
 • Varm trøje
 • Regntøj i regntiden
 • Lommeelygte og batterier
 • Kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark – Nairobi t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfers ifølge program
 • Alle ture og oplevelser ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Byrundtur i Nairobi inkl. Karen Blixen Hus og Sheldrick Elephant Orphanage
 • Safari i Aberdare Nationalpark
 • Safari i Ol Pejeta Conservancy
 • Safari i Lake Nakuru Nationalpark
 • Safari i Masai Mara Nationalpark
 • Chauffører og lokalguider med begrænset engelskkundskaber

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring
 • Drikkepenge - i Kenya er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Ture der ikke er nævnt i programmet
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
 • Sovepose
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top