KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
17 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 7.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejsen starter med fly fra Danmark til Kroatiens næststørste by, Split. Her har du et par dage på egen hånd, inden du påbegynder dit 8-dages ø-hop med skib rundt til de dalmatiske øer. Der vil være masser af tid til afslapning på bådens soldæk, svømme- og snorkelture i det azurblå Adriaterhav, trekking i nationalparker, udforskning af historiske byer, mulighed for river rafting og selvfølgelig fest og ballade.

Efter godt en uges ø-hop kommer du tilbage til Split, hvor du har en enkelt overnatning inden rejsen fortsætter nordpå med et Interrail pass i hånden, som giver dig adgang til Kroatiens tognet. Her kan du rejse frit på egen hånd og i det tempo, du ønsker. Du bestemmer selv din hjemrejsedato fra Zagreb. I dette rejseforslag har vi sat syv dage af, men du kan reelt bruge op til 1 måned, hvis du ønsker det. Fra Zagreb flyver du tilbage til Danmark.

Få information og fakta om Kroatien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kroatien her

Bedste rejseperiode

Der findes to slags klima i Kroatien:
 • I de sydlige kystområder ved Adriaterhavet er der tropisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Den bedste rejseperiode her er fra slut april til og med oktober. Fra november til og med marts falder der en del mere regn, og temperaturen kan komme helt ned på frysepunktet.
 • Bjergene i den centrale og nordlige del af Kroatien byder på tempereret fastlandsklima. Det betyder kolde vintre med temperaturer der kommer under frysepunktet. Til gengæld byder forårs-, sommer og efterårsmånederne fra maj til oktober på behagelige temperaturer.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Kroatien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Split
Du flyver fra Danmark til Kroatiens næststørste by, Split. Fra lufthavnen kan du tage en bus eller taxa til Splits bymidte, hvor dit hostel ligger (det er muligt at tilkøbe lufthavnstransfer). Her har du to overnatninger. Efter ankomst har du resten af dagen på egen hånd til at vandre rundt i den gamle bydel og ved havnen, hvor du kan udforske den kroatiske gastronomi og gode vine.
2. dag: På eventyr i Split
Du har hele dagen til at tage på opdagelse i den gamle bydel i Split. Her ligger den romerske kejser Diocletians gigantiske palads, som stammer fra omkring 300 e.Kr. Ruinerne efter Diokletians Palads, som er på UNESCO's Verdensarvsliste, ligger spredt ud over den gamle bydel - det er som at vandre rundt i et stort museum med frugt- og grøntsagsmarked, fiskemarked og små, hyggelige butikker. Lige udenfor paladset ligger havnepromenaden Riva med sine hyggelige restauranter og cafeer, hvor turister og lokale samles til aftenens korzo (social sammenkomst) til et glas vin eller espresso.
3. dag: Ø-hop fra Split til Stari Grad
I dag påmønstrer du det skib, som vil være din base de næste 8 dage med en masse andre unge i alderen 18-29 år. Der er afgang cirka kl. 13.00 fra havnen i Split, hvor skibet sætter kursen mod Stari Grad på øen Hvar, som er den mest solrige ø i Adriaterhavet. Stari Grad er en af Europas ældste byer, og var beboet af grækere allerede omkring 384 f. Kr., hvor byen blev kaldt Pharos. Du har hele eftermiddagen til at udforske denne unikke by og dens kendte hesteskoformede bugt. Skibet lægger til kaj for natten ved en af Stari Grads havne. (F)
4. dag: Ø-hop fra Stari Grad til Hvar
Kursen sættes efter morgenmaden mod byen Hvar, som går for at være en af Kroatiens smukkeste og festligste byer. Her kan du trekke op til fortet Fortica, hvor der venter dig en fantastisk udsigt over byen. Tilbage i byen kan du nyde en forfriskning på det centrale torv, Pjaca, inden du tager på opdagelse i byen. Oplev den imponerende renæssancekatedral og det ældste samfundsteater i Europa, der blev grundlagt her i 1612. Udforsk de små hyggelige gader og stræder. Om aftenen kan du prøve en af byens hyggelige restauranter, og du kan sammen med gruppen af unge fra skibet udforske de mange trendy barer og cafeer. Hvar er kendt for sit natteliv og sine barer. De mest berømte barer er Carpe Diem, Kiva, Sidro, Nautica, m.fl. (M,F)
5. dag: Ø-hop fra Hvar til Mljet
Det er blevet tid til at tage afsked med øen Hvar og sejle mod øen Mljet. Undervejs gøres der stop ved en af Adriaterhavets smukke øer, hvor du kan snorkle eller svømme i det azurblå vand. Mljet er den sydligst beliggende ø i Adriaterhavet, og går for at være både en af de frodigste og en af de smukkeste øer i Kroatien. Lej en cykel eller kajak og udforsk den smukke nationalpark med de to saltvandssøer omgivet af fyrreskov. Indgangsbilletten til nationalparken (ca. EUR 25,-, ikke er inkluderet) giver dig også mulighed for at tage en bådtur til St. Mary's Isle. Det er også muligt at trekke rundt i nationalparken og nyde den smukke natur. Skibet lægger til kaj ved en af havnebyerne Pomena eller Polače (afhængigt af havneforhold). (M,F)
6. dag: Ø-hop fra Mljet til Dubrovnik
Tidligt om morgenen sættes kursen mod den verdensberømte by, Dubrovnik. For fuldt ud at forstå historien bag denne historiske by og dens monumentale mure, tager din guide dig og gruppen med på en vandretur for at opdage historien om dens engang meget vigtige og uafhængige republik. Must do's er at gå på den to kilometer lange bymur og nyde en kølig drink i Buza café-bar ude på klipperne. Det kan også anbefales at tage en kajaktur rundt om Dubrovniks imponerende bymur. Tænker du at Dubrovnik virker velkendt, mens du bevæger dig rundt i den gamle bydel, så skyldes dette at byen blev brugt som filmkulisse i serien Game of Thrones. Nyd en aften i Kroatiens mest berømte by, som på alle måder er magisk. (M,F)
7. dag: Ø-hop fra Dubrovnik til Korčula
Efter morgenmaden sejler skibet til øen Korčula, der påstås at være fødestedet for den kendte opdagelsesrejsende Marco Polo. Korčula by er også berømt for sine fantastiske bymure og charmerende, snørklede gader. Når natten falder på, kan du, med de andre i gruppen, prøve de lokale cocktailbarer, især baren Dos Locos cocktail bar, som er et must-do. (M,F)
8. dag: Ø-hop fra Korčula til Makarska
Skibet forlader Korčula om morgenen. Der gøres stop for en forfriskende svømmetur på vejen til Makarska, hvor du ankommer om eftermiddagen. Skibet lægger til for natten i Makarska havn, så du har muligheden for at nyde Makarskas natteliv indtil de tidlige morgentimer. Et besøg på det berømte diskotek i en hule ved havet er et must! (M,F)
9. dag: Ø-hop fra Makarska til Split
Efter morgenmaden har du mulighed for at enten riverrafte eller zipline (ikke inkluderet). Mærk adrenalinen suse igennem kroppen mens du kæmper dig med de andre i din raft ned af Cetina-flodens brusende rapids eller nyd udsigten når du zipliner 150 meter over floden. Efter denne oplevelsesrige formiddag sætter I kursen tilbage til Split, hvor du kan nyde en sidste aften ude med de andre backpackere på båden. (M,F)
10. dag: Afslapning i Split
Efter en sidste morgenmad skibet, afmønstrer du og tager afsked med besætningen og de andre rejsende, som du har været på 8-dages ø-hop med. Herefter går du tilbage til det hostel, du boede på inden togtet, hvor du nu har en overnatning igen. Nyd dagen med at udforske mere af Split eller slap af ved sandstranden Bačvice, hvor der er godt med liv både dag og nat. (M,F)
11-16. dag: På eventyr med railpass i Kroatien
Med et Interrail pass kan du frit rejse op til 1 måned i Kroatien. Passet giver mulighed for fire rejsedage (op til otte dage kan tilkøbes idet du booker rejsen). Med et 4-dages pas vil du kunne tage følgende rute mellem Split og Zagreb:
 • Split til Šibenik: Den ældste by ved Adriaterhavet med masser af charme og sjæl. Brug Šibenik som base til at udforske de 89 øer i Kornati National Park, og nyd en svømmetur under de smukke vandfald i Krka Nationalpark.
 • Šibenik til Rijeka: Få turister bevæger sig til Rijeka, og derfor er der langt mindre turistet og mere autentisk end andre kystbyer i Kroatien. Et must-do er at trekke til Trsat Castle, hvor du har en fantastisk udsigt over hele byen. Fra Rijeka kan du tage bus eller færge til øen Krk som byder på masser af smukke strande.
 • Rijeka til Pula: Pula er halvøen Istriens største by, og kaldes også mini Rom grundet de mange romerske bygningsværker i byen. Fra Pula kan du tage dagsture til øgruppen Brijuni, som husede præsident Titos gamle højborg med vilde antiloper og zebraer. Ønsker du strandliv, så tag til øen Cres, hvor du finder nogle af Kroatiens smukkeste strande.
 • Pula til Zagreb: Slut rejsen af i Kroatiens hovedstad, Zagreb. Tag på opdagelse i bydelene Kaptol og Gradec, der gemmer på masser af historie, charmerende gader, livligt natteliv og god shopping.
17. dag: Afrejse fra Zagreb
Efter syv dage med railpass rundt i Kroatien fra Split til Zagreb, er det blevet tid til at tage afsked med Kroatien (kan ændres ved bestilling af rejsen til enten kortere eller længere tid, da dit railpass løber en hel måned). Med rygsækken fuld af oplevelser, tager du i lufthavnen, hvor du påbegynder din rejse tilbage til Danmark med ankomst samme dag. Tidspunktet afhænger af, hvornår dit fly afgår.

Overnatninger

2 overnatninger på hostel i Split
7 overnatninger i egen kahyt på 8 dages ø-hop
1 overnatning på hostel i Split

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutique- og luksushoteller i Dubrovnik og Split. Tilmed er det muligt at opgradere sin kahyt på sejlturen samt op- eller nedgradere til f.eks. budget- og luksusbåde.

Bemærkninger

8 dages ø-hop
Skibene, der sejles med på det 8-dages ø-hop, har plads til 22-28 gæster. Der er egen kahyt, men nogle af bådene er med dele-bad/toilet, og andre har private faciliteter (dette oplyses idet du bestiller rejsen). Der er vil være soldæk øverst på skibet. I skibets restaurant serveres der lokale retter og traditionel kroatisk husmandskost.

Interrail pass
Med et Interrail pass kan du frit rejse op til 1 måned i Kroatien. Passet giver mulighed for fire rejsedage (op til otte dage kan tilkøbes idet du booker rejsen). Ønsker du at forsætte rejsen til nogle af Kroatiens nabolande, så kan dit Interrail pass opgraderes - kontakt en rejsekonsulent for flere detaljer og pris.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejseforslaget kan startes på udvalgte rejsedatoer. Kontakt en rejsekonsulent for specifikke datoer.

Gruppestørrelse

Du er på egen hånd før og efter den 8-dages sejltur fra og til Split. På sejlturen vil du rejse i en gruppe af op til 28 personer i alderen 18-29 år.

Maj - oktober

Pakkeliste

 • Guidebog
 • Mindre vandrerygsæk
 • Badetøj
 • Håndklæde
 • Evt. snorkel og maske
 • Lonely Planet
 • Læsestof til rejsen
 • Kreditkort og kontanter

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Split // Zagreb - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • 8-dages ø-hop sejltur fra og til Split i egen kahyt
 • Udflugter og oplevelser ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 4 dages Interrail pass med gyldighed i op til 1 mdr.
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Udflugter, der ikke er nævnt i programmet
 • Entré til attraktioner/nationalparker
 • Drikkepenge til de ansatte på båden
 • Transport til og fra lufthavnen (kan tilkøbes)
 • Havneskat på EUR 60,- pr. person, som betales lokalt i Dubrovnik

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i en lavsæsonpris. Reservationer i højsæsonen (fx sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top