11 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 8.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Kroatien er fuldt af kontraster fra halvøen Istrien i nord til Dubrovnik i syd. Rejsen inkluderer fly ud til Pula og hjem fra Dubrovnik, 10 unikke overnatningssteder fra historiske hoteller til charmerende gamle stenhuse, samt billeje i hele perioden. Du får altså masser af frihed til at kunne udforske den charmerende by, Pula, vingårde og gastronomi ved Buzet, kurbyen Opatija, vandfald og krystalklare søer i nationalparken Plitvice, vandre i Paklenica N.P., udforske de historiske byer Šibenik og Split samt afslapning ved Cavtat med mulighed for at tage på dagstur til Dubrovnik.

Det er muligt at op- eller nedgradere overnatningsstandarden, så turen kan gennemføres på alle budgetter. Ønsker du mere tid til at udforske Kroatien, så kan rejsen skræddersyes til dine ønsker og behov.

Få information og fakta om Kroatien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kroatien her

Bedste rejseperiode

Der findes to slags klima i Kroatien:
 • I de sydlige kystområder ved Adriaterhavet er der tropisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Den bedste rejseperiode her er fra slut april til og med oktober. Fra november til og med marts falder der en del mere regn, og temperaturen kan komme helt ned på frysepunktet.
 • Bjergene i den centrale og nordlige del af Kroatien byder på tempereret fastlandsklima. Det betyder kolde vintre med temperaturer, der kommer under frysepunktet. Til gengæld byder forårs-, sommer- og efterårsmånederne fra maj til oktober på behagelige temperaturer.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Kroatien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Med fly fra Danmark til Pula
I dag starter dit rejseeventyr til magiske Kroatien. Du flyver til Pula på halvøen Istrien i det nordvestlige Kroatien. Her afhenter du din bil og kører til dit hotel lidt nord for Pula centrum. Nyd resten af dagen omkring hotellet med en gåtur til stranden, nyd en svømmetur i poolen eller lej en cykel på hotellet og udforsk de lokale restauranter og caféer.
2. dag: På eventyr i og omkring Pula
Du har hele dagen på egen hånd til at udforske Pula, Istrien-halvøens største by, også kaldet mini Rom, grundet de mange romerske bygningsværker i byen. Byens vartegn er det romerske amfiteater, hvor gladiatorkampe i dag er byttet ud med koncerter. Fra Pula kan du tage på dagstur til nationalparken Brijuni, som husede præsident Titos gamle højborg med vilde antiloper og zebraer.
3 dag: Med bil fra Pula til Buzet (75 km)
I dag forlader du Pula og sætter kursen mod Buzet i det nordlige Istrien, hvor du kan gøre stop ved en af de underjordiske drypstensgrotter, Baredin eller Festinsko Kraljevstvo. Du kan også besøge nogle af Istrien-halvøens bedste vingårde og olivenoliefarme. Velankommet til dit hotel, et gammelt traditionelt stenhus i en lille landsby udenfor Buzet, kan du nyde de smukke, bjergrige omgivelser.
4. dag: Trøfler, vin og middelalderbyer
De fleste forbinder nok mest trøfler med Frankrig og Italien, men de findes altså også på Istrien. Tag bilen og smag på de lokale trøffelspecialiteter i de charmerende middelalderbyer, Motovun og Buzet. Fra midt i september afholdes der trøffelfestivaler i dette område, hvor det også er muligt at deltage i en trøffeljagt. Der findes både de hvide trøfler (Tuber Magnatum) og tre arter af sorte trøfler i området. I dag er der også mulighed for at besøge lokale vingårde og købe en god flaske med tilbage på dit hotel, som kan nydes på terrassen med udsigt over bjergene efter en smagfuld dag i trøflens tegn .
5. dag: Med bil fra Buzet via Opatija og Rijeka til Plitvice National Park (225 km)
Det anbefales, at du sætter kursen fra Buzet til nationalparken Plitvice om morgenen, hvilket giver dig tid til at udforske kurbyen Opatija og havnebyen Rijeka. Den friske havluft og det behagelige middelhavsklima, har siden 1884 tiltrukket kunstnere og kejsere til Opatija. Her kan du nyde en gåtur langs promenaden Lungomare, besøge byens blomstrende parker og nyde en kop kaffe på de mange caféer. Fra Opatija venter en kort køretur til Rijeka. Få turister bevæger sig til Rijeka, og derfor er der langt mindre turistet og mere autentisk, end andre kystbyer i Kroatien. Et must er at vandre til Trsat Castle, hvorfra du har en fantastisk udsigt over hele byen. Sidst på dagen ankommer du til dit guesthouse udenfor nationalparken Plitvice.
6. dag: Vandring i Plitvice National Park
Brug dagen på at vandre og udforske i den smukke natur i nationalparken Plitvice, som er på UNESCO's verdensarvsliste. Parkens mange gangbroer og stier tager dig igennem den spektakulære natur med turkisfarvede søer og plaskende vandfald. Her er vandreture af forskellig længde og sværhedsgrad. En ting er sikkert - nationalparkens skønhed vil overvælde dig med indtryk. Om aftenen kan du nyde en god middag på Lička Kuća, hvor der serveres de bedste lokale specialiteter. Vær opmærksom på, at det at det på ingen måder er tilladt at bade i søerne eller i vandfaldene i Plitvice National Park. Dette er dog muligt i nationalparken Krka, som du kan besøge senere på din rejse.
7. dag: Med bil fra Plitvice National Park til Šibenik via Paklenica National Park (284 km)
Šibenik er dagens mål, men er benene friske, så gør stop ved nationalparken Paklenica. Her er rig mulighed for at vandre langs de mere end 150 km afmærkede ruter, som tager dig igennem betagende bjerglandskaber mellem dramatiske klippeformationer og dybe kløfter. På vejen til Šibenik kan du også vælge at lave d-tours til Nikola Tesla Memorial Museum og Zadar.
8. dag: På eventyr i Šibenik og Krka National Park
Šibenik er den ældste by ved Adriaterhavet med et indbyggertal på cirka 35.000. Byens gamle bydel byder på charmerende, stenbelagte gader, 24 kirker, middelalderfortene St. Michael’s Fortress og St. Nicholas Fortress, som blev brugt som kulisse til flere scener fra serien ”Game of Thrones”. Du kan også tage en kort køretur til nationalparken Krka, hvor du kan vandre og nyde en forfriskende svømmetur i de krystalklare søer (det er ikke tilladt at svømme i alle nationalparkens søer). (M)
9. dag: Med bil fra Šibenik via Split til Cavtat (336 km)
Rejsen længste køretur på cirka 4-5 timer går først til Kroatiens næststørste by, Split. Her gøres stop, og du kan gå opdagelse i Splits gamle bydel. Her ligger den romerske kejser Diocletians gigantiske palads, som stammer tilbage fra omkring 300 e.Kr. Ruinerne efter Diokletians Palads, som er på UNESCO's Verdensarvsliste, ligger spredt ud over den gamle bydel - det er som at vandre rundt i et stort museum med frugt- og grøntsagsmarked, fiskemarked og små hyggelige butikker. Fra Split kører du mod Cavtat, en charmerende havneby syd for Dubrovnik. Det er muligt at splitte dagens køretur op i to dele, med en overnatning i Split, hvis du mener 4-5 timer bag rattet er for meget (oplys din rejsekonsulent om dette idet du booker rejsen). Du afleverer bilen i Dubrovik lufthavn, som kun ligger 10 minutter i bus eller taxi fra Cavtat. (M)
10. dag: På opdagelse i Dubrovnik og afslapning i Cavtat
Du må ikke snyde dig selv for et besøg til Dubrovnik, som kun er en kort køretur fra Cavtat. Gå langs det to kilometer lange fæstningsværk. Fra bymuren har du en imponerende udsigt ud over de rødbrune tage, Lovrijenac fortet og Adriaterhavet. Der er mulighed for masser af dagsture i og omkring Dubrovnik. Dubrovnik er fantastisk smuk og har en fascinerende historie, da fremmede magter igennem tiden er ankommet hertil. Derfor er byen i dag også på optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Dubrovnik var indtil 1204 under byzantinsk overherredømme, og fra 1358-1806 blev byen en del af den italiensk dominerede sø-republik, Ragusa. I 1808 erobrede Napoleons franske imperium byen. I 1814 blev Dubrovnik afstået til Østrig, som besad den til 1918. Fra 1918-91 var den en del af Jugoslavien, og siden 1991 har den været en del af Kroatien. I dag er byen især kendt som King's Landing, hvor flere af scenerne fra Game of Thrones er filmet. Tilbage på dit hotel i Cavtat kan du nyde roen, udsigten over bugten og en svømmetur i poolen. Du kan vælge at forlænge dit ophold i Cavtat, hvilket giver dig mere tid til afslapning og dagsture til Mljet National Park og Elafiti Islands.
11. dag: Retur mod Danmark fra Dubrovnik Lufthavn
Med masser af fantastiske rejseminder og fede oplevelser i bagagen, hopper du på en bus eller tager en taxi til lufthavnen og påbegynder din hjemrejse til Danmark.

Overnatninger

2 overnatninger på Hotel Park Plaza Histria i Pula
2 overnatninger på Traditional Stone House ved Buzet
2 overnatninger på Plitvice Holiday Resort ved Plitvice N.P.
2 overnatninger på Heritage Hotel Life Palace i Šibenik
2 overnatninger på Hotel Croatia Cavtat i Cavtat

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutique- og luksushoteller i Kroatien.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

April - november

Pakkeliste

 • Gode vandrestøvler/sko eller sandaler
 • Evt. guidebog
 • Evt. vejkort
 • Mindre rygsæk
 • Badetøj
 • Internationalt kørekort
 • Kreditkort
 • Solcreme

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Pula // Dubrovnik - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 9-dages billeje med afhentning i Pula lufthavn og levering i Dubrovnik lufthavn inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring med selvrisiko på 0 kr. - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Parkeringsafgifter
 • Entré til attraktioner/nationalparker
 • Drikkepenge
 • Envejsleje på billeje som udgør cirka DKK 600,-

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i en lavsæsonpris. Reservationer i højsæsonen (fx sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top