8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 8.395,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Du flyver fra Danmark til Adriaterhavets perle, Dubrovnik. Her har du en overnatning centralt i byen, som giver dig tid til at vandre langs det to kilometer lange fæstningsværk, der omkranser den historiske del af byen. Fra bymuren har du en imponerende udsigt ud over de rødbrune tage, Lovrijenac fortet og Adriaterhavet.

Dagen efter påmønstrer du skibet MS Dalmatia, som bliver dit hjem de næste seks dage, mens du udforsker de dalmatiske øer Sipan, Korčula, Brač og Hvar. Sejlturen kombinerer afslapning med rundture på øerne og mulighed udflugter til f.eks. vingårde. Båden lægger til ved smukke strande og små laguner, så du kan nyde en snorkle- eller svømmetur i det azurblå Adriaterhav.

Kokken på skibet serverer lokale specialiteter, og fra baren kan du købe drikkevarer, som kan nydes på det 200 m2 store soldæk øverst på skibet. Efter seks dage til havs ankommer skibet til Kroatiens næststørste by, Split, hvor du afmønstrer om morgenen, og tager til dit hotel i byen. Dagen kan bruges på at udforske de fantastiske ruiner ved Diokletians Palads, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Fra Split flyver du tilbage til Danmark.

Det er muligt at forlænge rejsen med flere overnatninger før og efter sejlturen. Du kan også tilkøbe dagsture til f.eks. den stemningsfulde middelalderby Trogir, og de smukke vandfald i Krka National Park. Ønsker du at udforske områderne nord for Split, så kan vi være behjælpelige med sammensætning af kør-selv programmer i egen lejebil eller autocamper.

Jysk Rejsebureau tilbyder forskellige typer sejlture langs Adriaterhavskysten i Kroatien i alle budgetklasser. Der findes mange forskellige ruter og områder, som bådene sejler i, samt forskellige temaer (vin og mad, vandring, cykling, strande, kultur og historie, m.m.).
Dette rejseforslag er baseret på premiumbåd med store fællesområder, kahytter med aircondition og et højt serviceniveau. Ruten går fra Dubrovnik og via nogle af de smukkeste øer og historiske byer i den sydligste del af den dalmatiske skærgård.

Få information og fakta om Kroatien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kroatien her

Bedste rejseperiode

Ved de sydlige kystområder ved Adriaterhavet er der tropisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Den bedste rejseperiode er fra slut april til og med oktober. Fra november til og med marts falder der en del mere regn og temperaturen kan komme helt ned på frysepunktet.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Kroatien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Dubrovnik
Du flyver fra Danmark til Adriaterhavets perle, Dubrovnik. I lufthavnen kan du tage en bus eller taxa til Dubrovnik bymidte, hvor dit hotel befinder sig (det er muligt at tilkøbe lufthavnstransfer). Her har du en overnatning, og resten af dagen har du på egen hånd til at vandre rundt i den gamle bydel og ved havnen, hvor du kan udforske den kroatiske gastronomi og gode vine.
2. dag: Byrundtur i Dubrovnik og påmønstring på MS Dalmatia
Du har hele formiddagen på egen hånd i Dubrovnik inden du påmønstrer MS Dalmatia ved 14-tiden. Der er også mulighed for at deltage i en byrundtur med guide i Dubrovnik, som tager dig rundt i den historiske bydel og langs det to kilometer lange fæstningsværk. Fra bymuren har du en imponerende udsigt ud over de rødbrune tage, Lovrijenac fortet og Adriaterhavet. Dubrovnik er fantastisk smuk og har en fascinerende historie, da fremmede magter igennem tiden er ankommet hertil. Derfor er byen i dag også på optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Dubrovnik var indtil 1204 under byzantinsk overherredømme, og fra 1358-1806 blev byen en del af den italiensk dominerede sø-republik, Ragusa. I 1808 erobrede Napoleons franske imperium byen. I 1814 blev Dubrovnik afstået til Østrig, som besad den til 1918. Fra 1918-91 var den en del af Jugoslavien og siden 1991 har den været en del af Kroatien. Efter den guidede byrundtur er der god til at danne sig sine egne indtryk af den smukke by og udvælge en god restaurant til at spise aftensmad. Du overnatter på MS Dalmatia i Dubrovnik havn.
3. dag: Dubrovnik til Sipan eller Trstenik
Morgen er fri til at udforske Dubrovnik. Gå igennem de små sidegader, besøg paladser og kirker eller slap af på en lokal terrasse. Skibet sejler fra Dubrovnik omkring middagstid gennem Adriaterhavet til øen Sipan eller den lille by Trstenik på halvøen Pelješac. Her er der mulighed for at tage en svømmetur i azurblå hav og slappe af på soldækket. Der vil være mulighed for at besøge en lokal vingård inden du om aftenen spiser en dejlig middag på skibet. (M,F,A)
4. dag: Sipan eller Trstenik til Korčula
Efter morgenmaden sejler du mod øen Korčula, fødestedet for den berømte opdagelsesrejsende, Marco Polo. Frokosten nydes ombord på skibet i en bugt nær Korčula by. Om eftermiddagen er der sat god tid af til at udforske Korčulas gamle bydel, som er omgivet af gamle mure og befæstede bastioner, som blev bygget omkring det 13. århundrede. De stenbelagte stræder snor sig mellem småbutikker og charmerende restauranter. De lokale vil stolt fortælle dig at den store opdagelsesrejsende Marco Polo blev født på Korčula, hvilket historikere ikke er helt enige i, da de mener han blev født i Venedig. Om de lokale taler sandt eller ej, så vil du se hans navn og portræt mange steder på øen. Der vil være mulighed for at deltage i en vinsmagning med lokale appetizers på en vingård. Herefter har du fri tid til at spise middag på egen hånd på en af strandrestauranterne eller ”konobas” (tavernaer). (M,F)
5. dag: Korčula via Pakleni-øerne til Hvar
I dag sættes kursen mod dagens første stop, Pakleni-øerne. Her vil der være god tid til afslapning, snorkling og en svømmetur inden sejlturen fortsætter til Hvar. Hvar er den længste ø i Adriaterhavet med grønne bakker, olivenlunde og lavendelmarker samt selve byen Hvar, som går for at være en af Kroatiens smukkeste byer. Ved ankomst til Hvar kan du vælge at tage på en sightseeingtur eller udforske byen på egen hånd. Oplev den imponerende renæssancekatedral og det ældste samfundsteater i Europa, der blev grundlagt her i 1612. Udforsk de små hyggelige stræder og gader. Nyd en forfriskning på det centrale torv, Pjaca, inden du vandrer mod fortet Fortica, hvor der venter dig en fantastisk udsigt over byen. Om aftenen kan du prøve en af byens hyggelige restauranter og slutte af med en drink eller et glas vin på en af de mange trendy barer og cafeer. (F)
6. dag: Hvar via Brač til Split
I dag sættes kursen først mod byen Bol på øen Brač, hvor du skal opleve en af Adriaterhavets bedste strande, ”Zlatnit Rat” (også kaldet ”Det Gyldne Horn”), som strækker sig ud i det azurblå hav på begge sider af en 500 meter lang tange. Der vil være mulighed for at få sig en dukkert og udforske fiskerbyen Bol. Fra Bol sejler skibet mod en lille bugt, hvor der kastes anker, og her kan du igen nyde en svømmetur eller slappe af på soldækket, inden kursen sættes mod slutdestination på togtet, Kroatiens næststørste by, Split. (M,F)
7. dag: På opdagelse i Split
Efter morgenmaden er det tid til at afmønstre MS Dalmatia og sige farvel til besætningen og de andre rejsende, som du har delt sejleventyret med i den dalmatiske skærgård. Fra havnen tager du til dit hotel, og resten af dagen kan du bruge på at tage på opdagelse i den gamle bydel. Her ligger den romerske kejser Diocletians gigantiske palads, som stammer tilbage fra omkring 300 e.Kr. Ruinerne efter Diokletians Palads, som er på UNESCO's Verdensarvsliste, ligger spredt ud over den gamle bydel - det er som at vandre rundt i et stort museum med frugt- og grøntsagsmarked, fiskemarked og små hyggelige butikker. Lige udenfor paladset ligger havnepromenaden Riva med sine hyggelige restauranter og cafeer, hvor turister og lokale samles til aftenens korzo (social sammenkomst) til et glas vin eller espresso. (M)
8. dag: Afrejse fra Split og ankomst til Danmark
Det er tid til at tage afsked med Split og Kroatien. Du sørger selv for at tage en bus eller taxa til lufthavnen (det er muligt at tilkøbe lufthavnstransfer), hvorfra du påbegynder din hjemrejse til Danmark med ankomst samme dag. Tidspunktet afhænger af, hvornår dit fly afgår.

Overnatninger

1 overnatning på turistklassehotel i Dubrovnik
5 overnatninger i lower-kahyt på skibet MS Dalmatia
1 overnatning på turistklasse hotel i Split

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutique- og luksushoteller i Dubrovnik og Split. Tilmed er det muligt at opgradere sin kahyt på sejlturen samt op- eller nedgradere til f.eks. budget- og luksusbåde.

Bemærkninger

Skibet MS Dalmatia er bygget i 2011 og er 37 meter langt med 200 m2 soldæk øverst på skibet. Det har plads til omkring 40 personer. Alle kahytter er rummelige og har eget bad/toilet samt aircondition. I skibets restaurant serveres der lokale retter og traditionel kroatisk husmandskost.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejseforslaget kan startes på udvalgte rejsedatoer. Kontakt en rejsekonsulent for specifikke datoer.

Gruppestørrelse

Du er på egen hånd før og efter sejlturen med MS Dalmatia i Dubrovnik og Split. På MS Dalmatia vil du rejse i en gruppe af op til 40 personer.

Maj - oktober

Pakkeliste

 • Evt. guidebog
 • Mindre vandrerygsæk
 • Badetøj
 • Evt. snorkel og maske
 • Kreditkort

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Dubrovnik // Split - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • 6 dages sejltur fra Dubrovnik til Split i egen kahyt på MS Dalmatia
 • Udflugter og oplevelser ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Udflugter ikke nævnt i programmet
 • Entré til attraktioner/nationalparker
 • Drikkepenge til de ansatte på båden
 • Transport til og fra lufthavnen (kan tilkøbes)
 • Havneskat på EUR 45,- pr. person, som betales lokalt i Dubrovnik

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i en lavsæsonpris. Reservationer i højsæsonen (fx sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top