Tryghedsgaranti ved køb af din rejse Læs mere
14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 10.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Denne rundrejse i det sydlige Balkan går gennem nogle af de mest gæstfrie lande på Balkanhalvøen. Rejsen går med fly til historiske Split i Kroatien, hvorefter du kører i lejebil til Bosnien-Hercegovinas hovedstad, Sarajevo. Her venter dig en fascinerende byrundtur med lokalguide, som vil fortælle om borgerkrigen, der hærgede byen i 90’erne. Byen Mostar er næste stop på rejsen, inden du sætter kursen mod Montenegro og den imponerende nationalpark, Durmitor. Her venter dig masser af trekkingruter blandt bjergsøer og bjergtinder. Savner du adventure, er der også mulighed for zip-line og rafte ved Tara-floden. Fra nationalparken Durmitor kører du via det smukke klostre Ostrog til de dejlige strande i Bečići. Her er der rig mulighed for afslapning ved stranden og på dit resort. I din bil kan du også tage på dagsture til Budva, Petrovac og Sveti Stefan, som ligger i kort køreafstand til Bečići. En kort, men utrolig scenisk køretur venter dig, når du sætter kursen til Kotor via Lovcen N.P. Den gamle havneby, Kotor, stammer tilbage fra 1400-tallet, og ligger smukt placeret i Kotor-fjorden, omkranset af kalkstensbjerge. Sidste del af rejsen går langs Kotor-fjorden til Adriaterhavets perle, Dubrovnik, i Kroatien, hvor du afleverer din bil. Her kan du vandre langs det to kilometer lange fæstningsværk, der omkranser den historiske del af byen. Fra bymuren har du en imponerende udsigt ud over de rødbrune tage, Lovrijenac fortet og Adriaterhavet. Herfra går turen tilbage til Danmark med fly. Det er også muligt at forlænge opholdet i Dubrovnik eller kombinere flere lande på rejsen, som f.eks. Albanien, Serbien, Nordmakedonien og Kosovo.

Du overnatter på gode turistklassehoteller og lækre resorts. Det er muligt både at op- eller nedgradere standard, så denne rejse er mulig for alle budgetklasser.

Kørsel foregår i egen lejebil fra du forlader Split til du ankommer til Dubrovnik. Det er også muligt at afhente og aflevere bilen i lufthavnen, hvis du ønsker at have billeje under hele rejsen.

Få information og fakta om Kroatien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kroatien her

Bedste rejseperiode

Der findes to slags klima i Kroatien, Bosnien og Montenegro:
 • Ved kystområder er der tropisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Den bedste rejseperiode er fra slut april til og med oktober. Fra november til og med marts falder der en del mere regn, og temperaturen kan komme helt ned på frysepunktet.
 • Bosnien-Hercegovina og de bjergrige områder i Montenegro, byder på tempereret fastlandsklima. Det betyder kolde vintre med temperaturer, der kommer under frysepunktet. Til gengæld byder forårs-, sommer og efterårsmånederne fra maj til oktober på behagelige temperaturer.
Vejret i Kroatien, Bosnien-Hercegovina og Montenegro er meget foranderligt, og du bør være forberedt på uventede vejrforhold specielt i de bjergrige områder af landene.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Kroatien, Bosnien-Hercegovina og Montenegro er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Split
I dag flyver du fra Danmark til Kroatiens næststørste by, Split, som med god grund har sneget sig ind på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Fra lufthavnen i Split kommer du nemmest indtil dit hotel i den charmerende bymidte ved at tage en bus eller taxa (det er muligt at tilkøbe lufthavnstransfer). Du har resten af dagen til frit at gå op opdagelse i Splits stemningsfyldte gader hvor særligt tilstedeværelsen af Dioletians Paladset utvivlsomt vil gøre indtryk på dig. Dioletians Palads står urokkeligt i centrum af Split og har gjort det siden det 3. århundrede, hvor romerne ankom til byen. Paladset betragtes som et af de hidtil bedst bevarede eksempler på romersk arkitektur i verden. Langs Riva, havnepromenaden i Split, finder du et væld af små shops, restauranter og cafeer som alle indbyder til at tage plads og nyde de kroatiske specialiteter.
2. dag: På opdagelse i Split
Du har hele dagen til at gå på opdagelse i den gamle bydel eller i de mange frugt- og grøntsagsmarkeder, fiskemarkeder og små hyggelige butikker. Lige udenfor Dioletians Palads langs havnepromenaden, Riva, kan du også deltage i den traditionelle 'Korzo', som både er en del af promenaden, men er med tiden også blevet en fælles betegnelse for at turister og lokale 'samles i sociale grupper' på de mange hyggelige restauranter og cafeer til et glas vin eller espresso.
3. dag: Afhentning af bil og afgang mod Sarajevo i Bosnien-Hercegovina (244 km)
Det er blevet tid til at forlade historiske Split og begynde dit Balkan-eventyr. Din lejebil står klar fra om morgenen, og du kan begynde den smukke køretur til Bosnien-Hercegovinas hovedstad, Sarajevo. Sarajevo flere gange haft stor betydning for verdenshistorien. Første gang i 1917, da drabet på ærkehertug Franz Ferdinand udløste 1. verdenskrig, og anden gang var i årene 1992-96, da byen var belejret under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien. Trods rædsler og dybe krigssår fra fortiden, vil du opleve en utrolig gæstfri og åben befolkning. Her kommer få turister, og de der kommer, bliver belønnet med uberørt natur samt masser af historie og kultur. Efter indtjekning på dit hotel har du mulighed for at udforske Bezistani, den orientalske bazar, med sine hyggelige restauranter, butikker og te-/vandpibe cafeer. Slut dagen af med en lokal specialitet, cevapi (grillet kød) med hel somun (stort pitabrød), masser af rå løg, og en masse kajmak (minder lidt om creme fraiche).
4. dag: Byrundtur i Sarajevo
Der venter dig en spændende dag med lokalguide rundt i Sarajevo. Denne private tur kommer omkring byens historie fra mordet på prins Franz Ferdinand til nutidens liv i Sarajevo. Det, der nok vil gøre størst indtryk, er fortællingerne fra borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien. Du vil få fortalt grufulde historier, mens du besøger bl.a. "Sniper Street" og ”Tunnel of Hope”. Skudhuller og optegnede granatnedslag er stadig noget der præger bybilledet i Sarajevo, selvom borgerkrigen fandt sted i 90’erne - det minder os og de lokale om, at man skal værne om fred og respektere hinanden. Efter turen rundt i Sarajevo med guide, har du tid til at tage en kop te og fordøje dagens mange indtryk bazaren, Bezistani.
5. dag: Med bil fra Sarajevo til Mostar (129 km)
I dag forsætter du til Mostar. Det er muligt at gøre stop i Jablanica ved floden Neretva, hvor Titos (tidligere Jogoslavisk diktator) partisanere vandt et vigtigt slag mod tyskerne under 2. verdenskrig. Broen over floden blev sprængt to gange, men man har valgt at lade brostumpen ligge som et mindesmærke over slaget. Mostar var den hårdest ramte by under krigen, og man kan stadig se sporene i gadebilledet, selvom mange bygninger er blevet genopbygget. Før i tiden levede katolikker og muslimer side om side i Mostar, men blev opdelt under borgerkrigen. Broen Stari Most fa 1600-tallet adskilte den kroatiske og katolske befolkningsgruppe fra den bosnisk-muslimske. Under krigen blev broen sprængt i stykker, men er efterfølgende blevet genopbygget, og er i dag et af de bedste eksempler på osmannisk arkitektur på Balkan. Brug dagen på at spadsere igennem byens muslimske kvarter over Stari Most broen til det katolske kvarter. Du vil opleve, at byen stadig er under genopbygning efter borgerkrigen.
6. dag: Fra Mostar til Durmitor N.P. i Montenegro (231 km)
Nu går rejsen videre til Montenegro. På trods af sin størrelse, byder det lille land på et overflødighedshorn af smuk natur, spændende historie og flotte strande. Du krydser grænsen ved den lille by Deleusa, og herfra går turen videre mod Montenegros andenstørste by, Niksic. Her er der rig mulighed for en frokost på en af byens fortovscafeer. Rejsen går videre mod bjergene og Durmitor Nationalpark, hvor du indlogeres på et hyggeligt, lokalt guesthouse. Du har resten af dagen på egen hånd.
7. dag: Trekking i Durmitor N.P.s smukke natur
Durmitor er Montenegros største nationalpark, og her venter der dig noget af Balkans mest storslåede natur. Mere end halvtreds høje bjergtinder former parkens imponerende landskab, der brydes af dybe kløfter og betagende gletsjersøer. Brug dagen til at gå en parkens mange velafmærkede vandreture. Du må heller ikke misse den store sø, Black Lake, hvor de omkringliggende bjerge spejler sig i det mørke vand. Rundt om søen går en oplagt vandrerute langs flodkanten og gennem skov af flotte fyrretræer. Besøg også Tara-broen, der går over områdets dybeste kløft. Broen stod færdig lige inden 2. Verdenskrig. Under krigen tog italienske tropper kontrol over broen. Broens ingeniør, Lazar Jaukovic, hjalp frihedskæmpere med at sprænge en del af broen i luften for derved at stoppe trafikken over kløften. Da italienerne fangede ham, blev Jaukovic henrettet på sin egen bro. I dag markerer et mindesmærke på broen stadig ingeniørens mod. For de eventyrlystne er Tara-broen nabo til Europas længste zip-line. Her kan du prøve dit eget mod, når du svæver over den 1.333 meter dybe kløft. Alternativt kan Jysk Rejsebureau også være behjælpelig med at booke river rafting på den brusende Tara River, der løber nede i kløften.
8. dag: Med bil fra Durmitor N.P. via Ostrog Monastery til Bečići (199 km)
Nu bevæger du dig mod Montenegros skønne kyststrækning. Undervejs gør du stop ved Ostrog Monastery der, velfortjent, er en af landets største seværdigheder. Klostret et bygget i år 1.665 ud fra to bjerghuler. Som et slags mirakel, ligner det næsten, at klostret vokser ud af selve bjerget. Fra parkeringspladsen tilslutter du dig de lokale pilgrimme for at gå det sidste stykke mod klosteret til fods. Husk påklædning, der dækker knæ og skuldre. Næste stop er Bečići, der ligger ved Budva-rivieraen. Bečići og Rafailovici deler en 2 kilometer lang badestrand. Her finder du alt hvad hjertet begærer af strandresorts, restauranter og hyggelige strandbarer.
9-10. dag: Afslapning i Bečići med mulighed for dagsture til Petrovac og Sveti Stefan
De næste dage har du tid til at nyde Montenegros skønne strande. Med udgangspunkt fra Bečići er der desuden masser af muligheder for spændende oplevelser. Tag for eksempel en gåtur det lille stykke til nærliggende Budva, der både er større og mere travl end Bečići. Særligt Budvas historiske bydel er et besøg værd. Bag de tunge bymure snor små gader sig som en labyrint, og der er masser af hyggelige små spisesteder, hvor du kan nyde en middag eller et glas lokal vin. Du kan også overveje en dagstur til Sveti Stefan eller Petrovac, begge er nogle af landets mest fotogene seværdigheder. Særligt Sveti Stefan er et forunderligt syn. Denne lille befæstede by, der er bygget på sin egen stejle klippeø, hænger kun sammen med fastlandet med et smalt stykke strand.
11. dag: Med bil fra Bečići til Kotor via Lovcen N.P. (86 km)
Fra Bečići går turen videre til Kotor-bugten. Du kan med fordel køre via den flotte nationalpark Lovcen, der siges at være hjertet af Montenegro. Mount Lovcen er dækket af tæt skov, og bjergets mørke farve har givet navn til Montenegro - det sorte bjerg. Husk at gøre stop ved Njegoš Mausoleum og den nærtliggende udsigtsplatform. Herfra siges det, at man kan se ud over hele Montenegro. Du kører det sidste stykke mod den gamle by, Kotor. Den ikoniske bjergvej snor sig stejlt ned ad bjerget i zig-zag med smukke udsigter til Kotor-bugten. Kotor er en af Montenegros mest velbevarede middelalderbyer, som ligger skjult bag høje bjerge helt inde i bunden af Sydeuropas flotteste fjord. Her kan du gå på opdagelse og udforske byens mange fine palæer, kirker, butikker, caféer og selvfølgelig den enorme bymur, der majestætisk omgiver byen. Du overnatter i den lille hyggelige by, Perast, hvorfra du kan tage en kort sejltur til én af fjordens to kunstigt anlagte øer.
12. dag: Fra Kotor til Dubrovnik i Kroatien (91 km)
Nyd den sceniske køretur langs kysten til Dubrovnik i Kroatien. Ved ankomst til Dubrovnik by afleverer du din bil, og tager derefter til dit hotel i byen, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd til at vandre rundt i den gamle bydel og ved havnen, hvor du kan udforske den kroatiske gastronomi og gode vine.
13. dag: På opdagelse i Dubrovnik
Du har hele dagen til at udforske og gå på opdagelse den historiske bydel af Dubrovnik. Gå langs det to kilometer lange fæstningsværk. Fra bymuren har du en imponerende udsigt ud over de rødbrune tage, Lovrijenac fortet og Adriaterhavet. Der er mulighed for masser af dagsture i og omkring Dubrovnik. Dubrovnik er fantastisk smuk og har en fascinerende historie, da fremmede magter igennem tiden er ankommet hertil. Derfor er byen i dag også på optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Dubrovnik var indtil 1204 under byzantinsk overherredømme, og fra 1358-1806 blev byen en del af den italiensk dominerede sø-republik, Ragusa. I 1808 erobrede Napoleons franske imperium byen. I 1814 blev Dubrovnik afstået til Østrig, som besad den til 1918. Fra 1918-91 var den en del af Jugoslavien og siden 1991 har den været en del af Kroatien.
14. dag: Afrejse fra Dubrovnik og ankomst til Danmark
Det er tid til at tage afsked med Dubrovnik og det sydlige Balkan efter en fantastisk rejse. Du sørger selv for at tage en bus eller taxa til lufthavnen (det er muligt at tilkøbe lufthavnstransfer), hvorfra du påbegynder din hjemrejse til Danmark med ankomst samme dag. Tidspunktet afhænger af, hvornår dit fly afgår.

Overnatninger

2 overnatninger på Pax Hotel i Split
2 overnatninger på VIP Hotel i Sarajevo
1 overnatnng på Villa Anri i Mostar
2 overnatninger på Hotel Polar Star ved Durmitor N.P.
3 overnatninger på Iberostar Bellevue i Bečići
1 overnatning på Hotel Leon Coronato ved Kotor
2 overnatninger på Hotel Lapad i Dubrovnik

Jysk Rejsebureau kan tilbyde overnatninger i alle budgetter fra hostel til luksushoteller og resorts.
Tryghedsgaranti

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Maj - oktober

Pakkeliste

 • Internationalt kørekort
 • Evt. guidebog
 • Evt. vejkort
 • Kreditkort
 • Mindre vandrerygsæk
 • Fleece eller varm trøje
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Solcreme

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Split // Dubrovnik - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Privat byrundtur i Sarajevo med engelsktalende guide
 • 10 dages billeje med afhentning i Split og aflevering i Dubrovnik inkl. 3.500 kilometer, kasko- og ansvarsforsikring med selvrisiko på EUR 1000,- - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, som ikke er nævnt i programmet
 • Envejsleje på billeje, som udgør cirka DKK 525,- pr. billeje
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entré til attraktioner og nationalparker
 • Parkeringsafgifter

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i en lavsæsonpris. Reservationer i højsæsonen (fx sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top