14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 16.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Denne rejse i det sydlige Balkan går gennem nogle af de mest gæstfrie lande på Balkan-halvøen. Du rejser med fly til historiske Split i Kroatien, hvorefter du kører i lejebil til dit første stop på turen; byen Mostar i Bosnien-Hercegovina. Herefter kører du videre mod hovedstaden Sarajevo, hvor der venter dig en fascinerende byrundtur med lokalguide, som vil fortælle om borgerkrigen, der hærgede byen i 90’erne.

Efter at have mærket historiens vingesus sætter du kursen mod Montenegro og den imponerende nationalpark, Durmitor. Her venter dig masser af trekkingruter blandt bjergsøer og bjergtinder. Savner du adventure, er der også mulighed for zipline og rafting ved Tara-floden. Fra Durmitor kører du via det smukke kloster Ostrog til den smukke og velholdte by Kotor. Den gamle havneby stammer tilbage fra 1400-tallet og ligger smukt placeret i Kotor-fjorden, omkranset af kalkstensbjerge. Her er der rig mulighed for at tage på dagsture til byerne Budva, Petrovac og Sveti Stefan eller nationalparken Lovcen, som alle ligger i kort køreafstand fra Kotor.

Sidste del af rejsen går langs Kotor-fjorden til Adriaterhavets perle Dubrovnik i Kroatien. Her afleverer du din lejebil. Du kan vandre langs det to kilometer lange fæstningsværk, der omkranser den historiske del af byen. Fra bymuren har du en imponerende udsigt over de rødbrune tage, Lovrijenac-fortet og Adriaterhavet. Herfra går turen tilbage til Danmark med fly. Det er også muligt at forlænge opholdet i Dubrovnik eller kombinere flere lande på rejsen, som f.eks. Albanien, Serbien, Nordmakedonien og Kosovo.

Du overnatter på gode turistklassehoteller og lækre resorts. Det er muligt både at op- eller nedgradere standard, så denne rejse kan tilpasses alle budgetklasser.

Kørsel foregår i egen lejebil fra du forlader Split, og indtil du ankommer til Dubrovnik. Det er også muligt at afhente og aflevere bilen i lufthavnen, hvis du ønsker at have billeje under hele rejsen.

Få information og fakta om Kroatien her.
Se flere spændende rejseforslag til Kroatien her.

Bedste rejseperiode

Der findes to slags klima i Kroatien, Bosnien og Montenegro:
 • Ved kystområder er der tropisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Den bedste rejseperiode er fra slut april til og med oktober. Fra november til og med marts falder der en del mere regn, og temperaturen kan komme helt ned på frysepunktet.
 • Bosnien-Hercegovina og de bjergrige områder i Montenegro byder på tempereret fastlandsklima. Det betyder kolde vintre med temperaturer, der kommer under frysepunktet. Til gengæld byder forår-, sommer og efterårsmånederne fra maj til oktober på behagelige temperaturer.
Vejret i Kroatien, Bosnien-Hercegovina og Montenegro er meget foranderligt, og du bør være forberedt på uventede vejrforhold, specielt i de bjergrige områder af landene.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt til Kroatien, Bosnien-Hercegovina og Montenegro er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Split
I dag flyver du fra Danmark til Kroatiens næststørste by, Split, som med god grund har sneget sig ind på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Fra lufthavnen i Split tager du en bus eller taxa (det er også muligt at tilkøbe lufthavnstransfer) til dit hotel i den charmerende bymidte. Du har resten af dagen til frit at gå på opdagelse i Splits stemningsfyldte gader, hvor særligt tilstedeværelsen af Dioletians Paladset utvivlsomt vil gøre indtryk på dig. Dioletians Palads står urokkeligt i centrum af Split og har gjort det siden det 3. århundrede, hvor romerne ankom til byen. Paladset betragtes som et af verdens bedst bevarede eksempler på romersk arkitektur. Langs havnepromenaden Riva finder du et væld af små shops, restauranter og cafeer, som alle indbyder til at tage plads og nyde de kroatiske specialiteter.
2. dag: På opdagelse i Split
Du har hele dagen til at gå på opdagelse i den gamle bydel eller i de mange frugt- og grøntsagsmarkeder, fiskemarkeder og små hyggelige butikker. Lige udenfor Dioletians Palads og langs havnepromenaden Riva kan du også deltage i den traditionelle 'Korzo', som både er en del af promenaden, men som med tiden også er blevet en fælles betegnelse for, at turister og lokale 'samles i sociale grupper' på de mange hyggelige restauranter og cafeer til et glas vin eller espresso.
3. dag: Afhentning af lejebil og afgang mod Mostar i Bosnien-Hercegovina (167 km)
Det er blevet tid til at forlade historiske Split og begynde dit Balkan-eventyr. Din lejebil står klar fra morgenstunden, og du kan begynde den smukke køretur til Mostar. På vejen til Mostar kommer du forbi et oplagt frokoststop i byen Omiš i hjertet af Dalmatien. Byen er mest kendt for dens smukke strande og hyggelige riviera. Her kan du nyde en kaffe eller en kroatisk frokost, inden du forlader landet for en stund. Lige efter du har krydset grænsen til Bosnien-Hercegovina kan du besøge Kravica-vandfaldene, der med deres 25 meter er landets største. Hvis der er tid, kan du tage en svømmetur i det krystalklare vand eller opleve en af de andre aktiviteter, som nationalparken tilbyder. Mostar var den hårdest ramte by under krigen, og man kan stadig se sporene i gadebilledet, selvom mange bygninger er blevet genopbygget. Før i tiden levede katolikker og muslimer side om side i Mostar, men de blev opdelt under borgerkrigen. Broen Stari Most fa 1600-tallet adskilte den kroatiske og katolske befolkningsgruppe fra den bosnisk-muslimske. Under krigen blev broen sprængt i stykker, men den er efterfølgende blevet genopbygget, og den er i dag et af de bedste eksempler på osmannisk arkitektur på Balkan. Brug dagen på at spadsere gennem byens muslimske kvarter over Stari Most-broen til det katolske kvarter. Du vil opleve, at byen stadig er under genopbygning efter borgerkrigen.
4. dag: Fra Mostar til Sarajevo (130 km)
I dag forsætter du til Bosnien-Hercegovinas hovedstad Sarajevo. Byen har flere gange haft stor betydning for verdenshistorien. Første gang var i 1917, da drabet på ærkehertug Franz Ferdinand udløste 1. verdenskrig, og anden gang var i årene 1992-96, da byen var belejret under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien. Trods rædsler og dybe krigsar fra fortiden vil du opleve en utrolig gæstfri og åben befolkning. Her kommer få turister, og de, som kommer, bliver belønnet med uberørt natur og masser af historie og kultur. Efter indtjekning på dit hotel har du mulighed for at udforske den orientalske bazar Bezistani med sine hyggelige restauranter, butikker og te- og vandpibe-cafeer. Slut dagen af med en lokal specialitet; cevapi (grillet kød) med hel somun (stort pitabrød), masser af rå løg og en masse kajmak (minder lidt om creme fraiche).
5. dag: Byrundtur i Sarajevo
Der venter dig en spændende dag med lokal guide rundt i Sarajevo. Denne private tur kommer omkring byens historie fra mordet på prins Franz Ferdinand til nutidens liv i Sarajevo. Det, der nok vil gøre størst indtryk, er fortællingerne fra borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien. Du vil få fortalt grufulde historier, mens du besøger bl.a. "Sniper Street" og ”Tunnel of Hope”. Skudhuller og optegnede granatnedslag er stadig noget, der præger bybilledet i Sarajevo, selvom borgerkrigen fandt sted i 90’erne - det minder os og de lokale om, at man skal værne om fred og respektere hinanden. Efter turen rundt i Sarajevo med guide har du tid til at tage en kop te og fordøje dagens mange indtryk.
6. dag: Fra Sarajevo til Durmitor Nationalpark i Montenegro (170 km)
Nu går rejsen videre til Montenegro. På trods af sin størrelse byder det lille land på et overflødighedshorn af smuk natur, spændende historie og flotte strande. Din rejse går mod bjergene og Durmitor Nationalpark, hvor du indlogeres på et hyggeligt, lokalt guesthouse. Du har resten af dagen på egen hånd.
7. dag: Trekking i Durmitor Nationalparks smukke natur
Durmitor er Montenegros største nationalpark, og her venter dig noget af Balkans mest storslåede natur. Mere end halvtreds høje bjergtinder former parkens imponerende landskab, der brydes af dybe kløfter og betagende gletsjersøer. Brug dagen til at gå en af parkens mange velafmærkede vandreture. Du må heller ikke misse den store sø, Black Lake, hvor de omkringliggende bjerge spejler sig i det mørke vand. Rundt om søen går en oplagt vandrerute langs flodkanten og gennem skov med mange flotte fyrretræer. Besøg også Tara-broen, der går over områdets dybeste kløft. Broen stod færdig lige inden 2. verdenskrig. Under krigen tog italienske tropper kontrol over broen. Broens ingeniør, Lazar Jaukovic, hjalp frihedskæmpere med at sprænge en del af broen i luften for derved at stoppe trafikken over kløften. Da italienerne fangede ham, blev Jaukovic henrettet på sin egen bro. I dag markerer et mindesmærke på broen stadig ingeniørens mod. For de eventyrlystne er Tara-broen nabo til Europas længste zipline. Her kan du prøve dit eget mod, når du svæver over den 1.333 meter dybe kløft. Alternativt kan Jysk Rejsebureau også være behjælpelig med at booke river rafting på den brusende Tara River, der løber nede i kløften.
8. dag: Med bil fra Durmitor Nationalpark via Ostrog Monastry til Kotor (188 km)
Nu bevæger du dig mod Montenegros skønne kyststrækning. Undervejs gør du stop ved Ostrog Monastery, som - meget velfortjent - er en af landets største seværdigheder. Klostret er bygget i år 1665 ud fra to bjerghuler. Som et mirakel ligner det næsten, at klostret vokser ud af selve bjerget. Fra parkeringspladsen tilslutter du dig de lokale pilgrimme for at gå det sidste stykke mod klosteret til fods. Husk påklædning, der dækker knæ og skuldre. Du kører det sidste stykke mod den gamle by, Kotor. Den ikoniske bjergvej snor sig stejlt ned ad bjerget i zig-zag med smukke udsigter til Kotor-bugten. Kotor er en af Montenegros mest velbevarede middelalderbyer, som ligger skjult bag høje bjerge helt inde i bunden af Sydeuropas flotteste fjord. Her har du din base for de næste tre dage, så der er rig mulighed for at gå på opdagelse og udforske byens mange fine palæer, kirker, butikker, caféer og selvfølgelig den enorme bymur, der majestætisk omgiver byen. Du må ikke gå glip af St. Johns fæstning, der til trods for den lidt strabadserende vandretur op ad trapperne til fortet er udsigten og hele turen værd.
9-10. dag: Afslapning i Kotor med mulighed for dagsture til Budva, Petrovac, Sveti Stefan og Lovcen Nationalpark
De næste dage har du tid til at nyde Montenegros skønne strande, byer og smukke natur. Med udgangspunkt i Kotor er der masser af muligheder for spændende oplevelser i nærområdet. Tag for eksempel en køretur til den nærliggende by Budva. Særligt Budvas historiske bydel er et besøg værd. Bag de tunge bymure snor små gader sig som en labyrint, og der er masser af hyggelige små spisesteder, hvor du kan nyde en middag eller et glas lokal vin. Udover den charmerende gamle bydel er Budva også en af Montenegros mest besøgte badebyer på grund af dens lange strandpromenade, vandsportsaktiviteter, barer og restauranter, hvor der serveres gode drinks og lækker mad inspireret af både det lokale køkken, Italien og Middelhavet. Du kan også overveje en dagstur til Sveti Stefan eller Petrovac. Begge er nogle af landets mest fotogene seværdigheder. Særligt Sveti Stefan er et forunderligt syn. Denne lille befæstede by, der er bygget på sin egen stejle klippeø, hænger kun sammen med fastlandet via et smalt stykke strand. Vil du hellere ud i naturen, kan du køre til den flotte nationalpark Lovcen, der siges at være hjertet af Montenegro. Mount Lovcen er dækket af tæt skov, og bjergets mørke farve har givet navn til Montenegro - det sorte bjerg. Husk at gøre stop ved Njegoš Mausoleum og den nærtliggende udsigtsplatform. På en klar dag har du herfra en 360-grader udsigt over hele Montenegro.
11. dag: Fra Kotor til Dubrovnik i Kroatien (91 km)
Nyd den sceniske køretur langs kysten til Dubrovnik i Kroatien. Ved ankomst til Dubrovnik by afleverer du din lejebil og bliver kørt til dit hotel i byen, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd til at vandre rundt i den gamle bydel og ved havnen, hvor du kan udforske den kroatiske gastronomi og gode vine.
12-13. dag: På opdagelse i Dubrovnik
Du har de næste par dage til at udforske og gå på opdagelse i den historiske bydel af Dubrovnik. Gå langs det to kilometer lange fæstningsværk. Fra bymuren har du en imponerende udsigt over de rødbrune tage, Lovrijenac-fortet og Adriaterhavet. Der er mulighed for masser af dagsture i og omkring Dubrovnik. Dubrovnik er fantastisk smuk og har en fascinerende historie, da fremmede magter igennem tiden er ankommet hertil. Derfor er byen også optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Dubrovnik var indtil 1204 under byzantinsk overherredømme, og fra 1358-1806 blev byen en del af den italiensk dominerede sø-republik Ragusa. I 1808 erobrede Napoleons franske imperium byen. I 1814 blev Dubrovnik afstået til Østrig, som besad den til 1918. Fra 1918-91 var den en del af Jugoslavien, og siden 1991 har den været en del af Kroatien.
14. dag: Afrejse fra Dubrovnik og ankomst til Danmark
Det er tid til at tage afsked med Dubrovnik og det sydlige Balkan efter en fantastisk rejse. Du sørger selv for at tage en bus eller taxa til lufthavnen (det er også muligt at tilkøbe lufthavnstransfer på forhånd), hvorfra du påbegynder din hjemrejse til Danmark med ankomst samme dag. Hjemkomsttidspunktet afhænger af din specifikke flyafgang.

Overnatninger

2 overnatninger på Marvie Hotel i Split
2 overnatninger på Bristol hotel i Mostar
1 overnatnng på Hollywood hotel i Sarajevo
2 overnatninger på Bianca resort ved Durmitor Nationalpark
3 overnatninger på Hotel Cattaro i Kotor
3 overnatninger på Hotel Lero i Dubrovnik

Jysk Rejsebureau kan tilbyde overnatninger i alle budgetter fra hostel til luksushoteller og resorts.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Maj - oktober

Pakkeliste

 • Internationalt kørekort
 • Evt. guidebog
 • Evt. vejkort
 • Kreditkort
 • Mindre vandrerygsæk
 • Fleece eller varm trøje
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Solcreme

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Split // Dubrovnik - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Privat byrundtur i Sarajevo med engelsktalende guide
 • 10 dages billeje med afhentning i Split og aflevering i Dubrovnik inkl. 3.000 kilometer, kasko- og ansvarsforsikring med selvrisiko på EUR 1000,-. Betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - Jysk Rejsebureaus nødtelefon er åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, som ikke er nævnt i programmet
 • Envejsleje på billeje, som udgør cirka DKK 940,- pr. billeje
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entré til attraktioner og nationalparker
 • Parkeringsafgifter

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i en lavsæsonpris. Reservationer i højsæsonen (f.eks. sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top