22 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 24.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Nepal er et af de lande i verden med højest biodiversitet grundet landets unikke geografiske placering og højdemeter. Fra lavlandet i syd, der ligger blot 60 meter over havets overflade, til verdens højeste punkt, Mount Everest, i 8.848 meters højde. Landet byder på ikke mindre end otte af verdens højeste bjerge, og de store højdeforskelle gør, at klimaet i landet skifter fra subtropisk til arktisk inden for blot 150 km.

Vi bliver mødt af et smil og et ”Namaste”, når vi ankommer til landets hovedstad Kathmandu. Forude venter et smukt og hårdt trek til Everest Base Camp. Herefter går turen over Chola passet og gennem Gokyo-dalen, der er et af de smukkeste områder i Everest-regionen. Området er verdenskendt for sit fantastiske landskab, hvor de lokale hver dag lever deres liv i skyggerne fra verdens højeste bjerge.

Eventyret begynder i den lille landsby, Lukla, efter en blot 30 minutters flyvning fra Kathmandu. Vores trek går gennem små spektakulære Sherpa-landsbyer, langs hovedsporet mod base camp. Efter at have oplevet Everest Base Camp forlader vi hovedsporet og følger Dudh Kosi-floden ind i Gokyo-dalen mod Ngozumba-gletsjeren, der er landets største gletsjer. Herefter fortsætter vi mod byen Gokyo, der ligger for foden af Gokyo Ri. Gokyo er en af verdens højestbeliggende beboelser, og her finder vi et af områdets allerbedste udsigtspunkter, hvorfra vi kan nyde Himalaya fra første parket med udsigt til Makalu, Cho Yu, Lhotse og ikke mindst Mt. Everest.

Vi krydser det udfordrende Chola pas i 5.420 meters højde og skriver det på vores CV sammen med Everest Base Camp.


Vi tilbyder også trek til Everest Base Camp uden dansk rejseleder. Læs mere her.

Bedste rejseperiode

Trekking i Nepals Everest-region har to højsæsoner. Ideelt er fra marts til midt maj og fra september til og med november. I de to perioder er luften klar, og udsigten fra bjergene er bedst.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Københavns lufthavn
Vi mødes i Københavns lufthavn. Efter at have overstået check-in og security er vi klar til afgang. Vi flyver med en mellemlanding til Nepals hovedstad Kathmandu, hvor der er ankomst den efterfølgende dag.
2. dag: Ankomst til Kathmandu og afslapning
Ved ankomst i Kathmandus internationale lufthavn får vi fat i vores bagage. Der skal gang i benene igen ovenpå flyveturen, og herefter er vi klar til at komme ud og blive mødt af en helt anderledes verden. Vi bliver budt velkommen til Nepal af vores lokale samarbejdspartner og fortsætter i bus direkte til hotellet i centrum af Kathmandu. Efter ankomst til hotellet er der mulighed for at få slappet af ovenpå rejsen og få sig et godt måltid. Husk at medbringe 50 USD i kontanter til nepalesisk visum, der udstedes direkte i lufthavnen.
3. dag: På opdagelse i Kathmandu – Swayambunath, Boudhanath og Pashupatinath
Der bor små 700.000 indbyggere i Nepals hovedstad, Kathmandu. Byen, der byder på masser af liv, kulturelle og historiske oplevelser og seværdigheder samt masser af anderledes sanseindtryk ligger i 1.350 meters højde i Kathmandudalen. Du kan gå på opdagelse på Durbar Square, der ligger foran det gamle kongepalads og er omgivet af flere smukke og meget betydningsfulde templer. I byen kan du også besøge Swayambunath, der af mange betegnes som ”Abetemplet”, Boudanath, der er Nepals største buddistiske stupa, hvor du kan rulle bedehjul hele vejen rundt om den imponerende stupa, eller Pashupatinath, der er Nepals vigtigste hinduistiske tempel, der befinder sig ved den hellige flod Bagmati og er dedikeret til guden Shiva. Udforsk byens mange små gyder og stræder og nyd den energi, der er i Thamel, der betragtes som centrum for rejsendes besøg i det charmerende og bjergrige land. Om eftermiddagen drager vi ud på en fem timers bustur til den lille landsby Ramechhap. På køreturen får vi en spændende indføring i lokalt landsbyliv og kan betragte storslåede udsigter over floder, landbrug og bjergterræn gennem ruderne på den bumlende bus. Enten vil vi i Ramechhap overnatte på en lille lodge, men om muligt vil vi - i vaskeægte glampingstil - blive indlogeret i telte, hvor lys, madrasser og myggenet sikrer en komfortabel campingoplevelse. Det beror på, om teltene er ledige fra tur til tur. (M)
4. dag: Spektakulær flyvetur til Lukla og begyndelsen på vores trek
Vi skal tidligt op, og et sandt eventyr venter på den spektakulære flyvetur fra Ramechhap til Lukla i 2.800 meters højde. Er vejret klart, har vi en smuk udsigt til bjergene i Everest- og Khumbu-regionerne. Området er hjemland for sherpa-folket og verdens højeste bjerg, Mt. Everest. Ved ankomst til Lukla møder vi vores trekkingteam og gør os klar til at trekke ved floden Dudh Kosi gennem områder med fyrreskov og de charmerende byer Chablun og Ghat på vejen mod Phakding i 2.600 meters højde, hvor vi overnatter i tehus. Allerede på første trekkingdag har vi - i godt vejr - udsigt til områdets smukke sneklædte bjergtinder. Anslået trekkingtid: Fire timer. Højder: Kathmandu 1.350 meter, Lukla 2.840 meter, Phakding 2.600 meter. (M)
5. dag: Trek til Sherpaernes hovedstad
Spændte mødes vi til morgenmad på vores tehus. Dagens trek går nordpå mod den charmerende og pulserende by, Namche Bazaar. Byen er kendt som sherpaernes hovedstad og er Nepals mest berømte bjergby. Mellem byens traditionelle stenhuse bliver vi mødt af en meget speciel stemning og af den kendte hilsen "Namaste". Inden vi når til Namche Bazaar, går turen nordpå mod Jorsale og indgangen til Sagarmatha (Everest) National Park. Kort efter indgangen til parken mødes de to floder Imja Drangpa og Nangpo Tsangpo (Bhote Koshi) og løber sammen i Dudh Kosi. Vi krydser Dudh Kosi på dagens anden og smukkeste hængebro. Forude venter et stejlt og scenerisk trek opad i små to timer, inden vi når Namche Bazaar. Anslået trekkingtid: Seks timer. Højde: Namche Bazaar 3.440 meter.
6. dag: Akklimatiseringsdag i Namche Bazaar
Bedeflagene vejrer over os og giver ro til, at vi kan hvile vores kroppe og nyde den spektakulære udsigt. Namche Bazaar er ideelt til at akklimatisere og vænne sig til højdemeterne. Byen vender mod syd, så der er god mulighed for at nyde solen. Er kroppen ovenpå, er der mulighed for at vandre op til Khunde hospitalet og til Everest View Hotel over byen, hvorfra vi har mulighed for at se nogle af verdens højeste bjergtinder – bl.a. Everest, Lhotse, Nuptse og Ama Dablam. Anslået trekkingtid: Fem timer
7. dag: Namche Bazaar langs floder og gennem frodig skov til Tengboche
Glæd dig til en smuk vandretur fra Namche Bazaar til Tengboche, hvor vi undervejs kan nyde udsigten til Mt. Everest og Ama Dablam, der majestætisk rejser sig foran os. Dagen begynder med en forholdsvis let times trekking, hvorefter det går nedad mod floden i halvanden times tid. Vi følger floden lidt tid, inden vi begynder en stejl vandring gennem et frodigt skovområde med fyr, birk og rododendron op mod byen, Tengboche. I Tengboche ligger det flotte Tengboche Gompa, der er sherpa-folkets vigtigste kloster og hovedcenter for buddhismen i området. Mange bjergbestigere har besøgt klosteret for at tænde lys og blive velsignet af guderne i håb om at undgå sygdom og have succes i bjergene. Klosteret, der er genopbygget i 1993, har i to omgange været ramt af ødelæggelse. I 1934 var det offer for et jordskælv, og i 1989 brændte det genopførte kloster ned til grunden. Om aftenen høres den karakteristiske lyd af blæseinstrumenter, som munke og lamaer bruger til deres religiøse ceremonier. Anslået trekkingtid: Seks timer. Højde: Tengboche 3860m
8. dag: Udsigt til smukke Ama Dablam på trekket fra Tengboche til Dingboche
Vi begynder dagen med en mindre nedstigning til Deboche. Herfra går vores trek forbi det lokale nonnekloster op mod Pangboche, der er base camp for bestigning af Ama Dablam. Udsigten til Ama Dablam herfra er enestående. Herfra venter en gradvis stigning op til Dingboche, der ligger i 4.300 meters højde med helt fantastiske bjergudsigter. Anslået trekkingtid: Seks timer. Højder: Dingboche 4300m
9. dag: Akklimatisering i Dingboche
Endnu en dag til at vænne sig til højderne og få hvilet kroppen til resten af trekket. Der er mulighed for at blive i Dingboche for at slappe af og nyde udsigterne til Ama Dablam, Kantega og Nuptse, men hvis det er muligt, anbefaler vi et mindre trek til et af de omkringliggende Peaks, da det vil forbedre akklimatiseringen.
10. dag: Khumbu Glacier til Lobuche
Vi begynder dagen ved at vandre gennem en bred dal, hvor vi er omgivet af og kan nyde udsigten til de to imponerende tinder Cholatse og Tawache. Vi tager et højresving, og vandrer stjelt op mod Khumbu Glacier. På den stejle stigning møder vi mange stendysser, der er rejst til ære for mange af de sherpa-folk, som har mistet livet i forsøget på at hjælpe folk til toppen af Mt. Everest. Vi følger glacieren til Lobuche, der er dagens mål. Anslået trekkingtid: Seks timer. Højde: Lobuche 4930m
11. dag: Trek til Everest Base Camp og tilbage til Gorak Shep
Lang og hård trekkingdag venter. Vi begynder tidligt. En tre timers smuk vandretur langs Khumba Glacier til Gorak Shep venter. Her i 5170 meters højde nyder vi vores frokost og et velfortjent hvil, inden vi fortsætter vores trek til Everest Base Camp. Turen op til Everest Base Camp og tilbage til Gorak Shep, hvor vi tilbringer natten, tager fem til seks timer. Når vi ankommer til Everest Base Camp er der naturligvis tid til at nyde udsigten og følelsen af at have nået ”målet”, inden vi bevæger os tilbage til vores tehus i Gorak Shep. Anslået trekkingtid: Ni timer. Højder: Gorak Shep 5170m, Everest Base Camp 5364m
12. dag: Solopgang ved Kala Pattar, og trek til Dzong La
Vi skal tidligt op for at vandre op til Kala Pattar, der er en af de flotteste udsigtsposter i Everest regionen. Her kan vi nyde solopgangen, og den smukke udsigt til Mt. Everest og de omkringliggende bjerge. Vi vandrer tilbage til Gorak Shep og videre ned til Lobuche. Herfra går turen både op og ned mod Dzong La, der er base camp for Chola passet. Anslået trekkingtid: Otte timer. Højder: Kala Pattar 5550m, Dzong La 4900m
13. dag: Trek til Chola passet
I dag skal vi igen højt op. Rigtig højt endda, når vi begiver os ud på vores 3 timers vandring op til Chola passet. Chola er et ikonisk pas i Khumbu regionen. Det forbinder byen Dzong La mod øst med byen Dragnak mod vest, og er et af omårdets sværeste pas at trekke gennem. Her kan vi nyde den spektakulære udsigt over området. Fra Cho La går turen nedad mod Dragnak, som er dagens mål og her vores tehus for natten er beliggende. Anslået trekkingtid: Syv timer. Højder: Chola 5420m, Dragnak 4700m
14. dag: Trek til Gokyo med udsigt til Cho Oyo
Fra Dragnak vandrer vi forbi Nepals største gletsjer, Nzogomba gletsjeren, inden vi kommer ind i Gokyo dalen, der med sine gletsjersøer og udsigt til Cho Oyo (8201m) er noget af det mest fabelagtige landskab, man kan opleve. Morgenens vandring er forholdsvis let. Det giver plads til en fire timers eftermiddagsvandring i området til gletsjesøerne og til områder, hvor du kan se Mt. Everest fra en helt anden vinkel. Anslået trekkingtid: Syv timer. Højde: Gokyo 4700m
15. dag: Opstigning til Gokyo Ri og trek til Machhermo
Vi begynder vores stejle opstigning til Gokyo Ri tidligt om morgenen. På toppen af Gokyyo Ri har vi en smuk udsigt til til Mt. Everest, Makalu, Lhotse og Cho Yo. Verdens højeste bjerge står majestætisk foran os og fylder os med ydmyghed og respekt for naturen. Herfra har vi også udsigt over Gokyo lake og Nzogomba gletsjen. Efter opstigningen går vi tilbage til Gokyo, hvor vi spiser morgenmad inden vi fortsætter nedad mod Machhermo. Anslået trekkingtid: Otte timer. Højder: Gokyo Ri 5500m, Machhermo 4470m
16. dag: Trek tilbage til Namche Bazaar
Vores trek går ned mod Namche Bazaar. Vi vandrer gennem rodedendronskove langs små vandløb. Er vi heldige kan vi møde lokale bjerggeder og hjorte. Vi går gennem flere sherpa landsbyer på vores vej heriblandt Phortse og Tanga inden vi når frem til et meget glædeligt gensyn med Namche Bazaar. Anslået trekkingtid: Otte timer. Højde: Namche Bazaar 3440m
17. dag: Retur til Lukla
Fra Namche går turen tilbage til Lukla. Det er en underlig følelse at mærke hvor nem denne tur er i forhold til vores vandring i den modsatte retning. Vi vandrer gennem Phakding og Choplung og møder dagens mål i Lukla stolte og trætte. Anslået trekkingtid: Syv timer. Højde: Lukla 2840m
18. dag: Fly fra Lukla til Kathmandu
Veludhvilet er vi klar til at taget flyet tidligt tilbage til Ramechhap, hvor en ca. fem timer lang bustur retur mod Kathmandu venter. Her kan vi tage et velfortjent bad, mæske os i god mad og fejre en vellykket tur med en kold øl eller to, hvis man er til det.
19. dag og 20 dag: Udforsk Kathmandu
Kathmandu byder os velkommen tilbage fra bjergene med dens mange muligheder. Nu er der tid til at gøre de sidste indkøb og udforske byen. Hvis al energien ikke er brugt endnu, anbefaler vi at leje mountainbikes og udforske Kathmandudalen. (M)
21. dag: Afrejse fra Kathmandu
Fyldte med oplevelser samles vi og kører til lufthavnen. Vi flyver til København med mellemlanding. Det er muligt at ændre hjemrejsedatoen, hvis du har mod på mere eventyr, f.eks. safari i Chitwan eller afslapning i Pokhara. Din rejsekonsulent er klar til at skræddersy den rejse, der passer til dig.
22. dag: Ankomst til København
Turen slutter i Københavns lufthavn Kastrup.

Overnatninger

4 overnatninger på hotel i Kathmandu, 1 før og 3 efter trekket
1 overnatning i Ramechhap
14 overnatninger i forskellige tehuse på trekket
2 overnatninger på flyene mellem Danmark og Nepal

Overalt i Nepals bjerge ligger de såkaldte tehuse "teahouses". Tehusene er steder, hvor bærere, rejsende og handelsfolk boede og spiste under meget simple vilkår. I dag er mange tehuse blevet renoveret, og standarden er blevet højere, men det er stadig simpel indkvartering og ikke luksus.
Indkvartering er i dobbeltværelse, og der er fælles toiletforhold.

Bemærkninger

Der flyves til og fra Lukla fra lufthavnen i den lille landsby Ramechhap – ca. fem timers kørsel fra Kathmandu.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Der er på dette rejseforslag et luftfartsselskab, som optræder på Eu’s blacklist - Tjek listen her. Vi har valgt denne flyløsning, da der ikke er andre alternative flyselskaber, der flyver på den omfattede rute. Når du vælger denne rejse mister du retten til at få omlagt rejsen eller refunderet billetterne som følge af, at det givne luftfartsselskab optræder på listen. Vi anbefaler, at du undersøger din forsikringer i forhold til eventuelle begrænsninger i deres dækning.

Hvad kræver det af dig?
Trekket er hårdt, og derfor er der ingen garanti for at komme med hele vejen til Base Camp eller Chola passet.
Du skal være i god fysisk form, og være i stand til at vandre mellem 10 km og 18 km om dagen i 13 dage. Mange dage er der over 1.000m i opstigning/nedstigning, så det er en fordel, hvis du har trænet dine ben før afrejse med trapper, bakker og evt. squats.
Du skal bære din dagsrygsæk på ca. 6kg, hvor du har snacks, vand, ekstra tøj til pauser mm. Resten af din bagage bliver båret af bærerne fra vores team.
Der vandres i kuperet terræn, og til tider stejle strækninger.
Grundet højden vi bevæger os i, vil tempoet være roligt men jævnt. Højden gør vandringen udfordrende grundet det faldende ilttryk, men vi har afsat god tid til akklimatisering.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 18 deltagere.

Pakkeliste

 • Dagsrygsæk
 • Sovepose (anbefales at have med hjemmefra)
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Trekkingstøvler
 • Let håndklæde
 • Gode sandaler
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Lommelygte/pandelygte
 • Solbriller, solcreme og solhat/kasket
 • Myggebalsam
 • Evt. lagenpose
 • Evt. egen vandflaske og lommekniv
 • Vandtætte pakkeposer
 • Skiundertøj

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Kathmandu - Lukla t/r (inkl. bagage)
 • Dansk rejseleder
 • Lokale guider og portere på trekket
 • 19 overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transfer ifølge program
 • Udlån af duffelbag
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Nødvendige vandretilladelser
 • Nødtelefon under rejsen
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Lokale skatter og afgifter
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Drikkepenge på ca. 80 USD i alt pr. person på trekkingturen
 • Visum (Søges lokalt ved ankomst og koster ca. 50 USD)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Lommepenge og måltider på trekket (ca. 30 USD pr. dag)
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Tillæg for enkeltværelse 750 kr. (Kathmandu). Det er muligt at dele værelse med en deltager af samme køn. Er der ingen at dele med, opkræves enkeltværelsestillæg ved restbetaling
 • Ved bestilling af rejsen er det ofte muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Billund eller Aalborg for 1.495 kr. per person . Det forudsætter dog, at flyselskabet på den enkelte afgang tilbyder mulighed for provinstilslutning samt at der er plads. Spørg din rejsekonsulent for nærmere information.

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000kr. er ikke refunderbart.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Rejsekonsulent Jan Marshall

Jan Marshall

Rejsekonsulent

jama|jr.dk

Servicecentre i Nepal

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Service Center, Kathmandu, Nepal

Nepal

Jysk Servicecenter Kathmandu ligger centralt placeret i backpacker-bydelen Thamel (tæt ved Kathmandu Guest House, der et af de ældste i byen, så godt at spørge efter det, når man skal finde kontoret) i Nepals hovedstad Kathmandu.


Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Afrejsekalender

Find en afrejsedato der passer dig.

Status
Rejseperiode
Frapris pr. pers.
24.03.24 - 31.03.24
10.995,-
06.04.24 - 13.04.24
10.995,-
20.04.24 - 08.05.24
23.995,-
faq

Hvor krævende er trekkingturen til Everest Base Camp via Gokyo Lake og Cho La-passet?

For at deltage i trekket til Everest Base Camp og Cho La-passet, skal du være i god fysisk form og kunne vandre mellem 10-18 km om dagen med let oppakning i 13 dage i træk. Det er et af de hårdeste treks, vi har blandt vores aktive rejser med dansk rejseleder i Jysk Rejsebureau. Vi anbefaler, at du giver træningsindsatsen et nøk i vejret før afrejse med vandring, løb samt trappe- og bakketræning, så du er bedst muligt forberedt til den strabadserende trekkingtur i det nepalesiske højland. Vi vandrer i bjergrigt terræn, og højdemeterne kan blive en udfordring på denne tur, men vi prioriteter vigtigheden af at akklimatisere til den lavere iltmætning, og vi inkorporerer aktive hviledage, hvor formålet er at vænne os til højderne.


Hvordan spiser man på trekket til Everest Base Camp via Gokyo Lake og Cho La-Passet?

Både morgen- og aftensmad spiser vi i tehusene, hvor vi overnatter. Vi medbringer ikke madpakker fra overnatningsstederne men holder små te- og frokostpauser i tehuse undervejs, hvor måltiderne oftest består af stegte nudler, ris og den nepalesiske ret dal bhat. Du kan også købe sandwiches, sodavand og andet ”genkendeligt” – dog er prisen en anden sammenlignet med lokale retter, så det er godt at vide på forhånd. Vand køber vi på flaske og fylder over i vores egne drikkedunke, så plastikken bliver transporteret fra tehusene og ikke efterladt på sporet undervejs mod Everest Base Camp samt ved Gokyo Lake og Cho La-passet. Du skal regne med at bruge ca. 30-35 USD pr. dag til mad i otte dage foruden de måltider, der er inkluderet i rejseprogrammet til denne tur.

Hvilken beklædning anbefaler I til de koldere dage i det nepalesiske højland?

Vi anbefaler altid lag-på-lag-princippet, så du kan optimere din beklædning alt efter vejr og aktivitetsniveau og dermed sikre god termoregulering, og det er ligeledes gældende på trekkingture i Nepal. Vi anbefaler, at du medbringer vandtæt skaltøj og anvender merinould som inderste lag. Merinould holder dig varm, selv når fibrene er fugtige. Samtidig fungerer det godt på længere trekkingture som denne til Everest Base Camp, hvor vi ikke har mulighed for at vaske tøj - merinoulden er nemlig bakteriehænnebde og er ikke så ildelugtende som syntetisk beklædning. Du kan med fordel pakke en dunjakke som pausejakke, når vi tager et hvil i det nepalesiske højland og spiser frokost samt til brug i tehusene. Alt i alt er en blanding af fiber, dun, fleece og softshell gode valg til pakkelisten til denne rejse. Medbring 3-4 par varme vandresokker i uld samt handsker, buff og hue.

Hvad får man som deltager lov at opleve udover det traditionelle trek til Everest Base Camp?

Efter at have fejret, at har nået vores delmål på turen til Everest Base Camp, forlader vi hovedsporet og følger Dudh Kosi-floden ind i Gokyo-dalen mod Ngozumba-gletsjeren, der er landets største gletsjer. Herefter fortsætter vi mod byen Gokyo, der ligger for foden af Gokyo Ri. Gokyo er en af verdens højestbeliggende beboelser, og her finder vi et af områdets allerbedste udsigtspunkter, hvorfra vi kan nyde Himalaya fra første parket med udsigt til Makalu, Cho Yu, Lhotse og ikke mindst Mt. Everest. Vi krydser det udfordrende Cho La-pas i 5.420 meters højde og skriver det på vores trekking-CV sammen med Everest Base Camp. Kombinationen af disse to storslåede oplevelser kommer uden tvivl til at stå som to ekstraordinære højdepunkter i din rejsemindebog.


Hvordan overnatter man på trekket i Nepal?

Vi tilbringer fem nætter i guesthouses i Kathmandu – to før og tre efter trekket. På trekkingturen overnatter vi i tehuse, der traditionelt blev anvendt af bærere, rejsende og handelsfolk, og i dag fungerer de fortsat som simple overnatningssteder for vandrere og besøgende i de højt beliggende bjerglandsbyer i Himalaya. Indkvarteringen er i dobbeltværelser med fælles toilet.


Skal jeg selv bære min bagage på turen til Everest Base Camp via Gokyo Lake og Chola-passet?

På trekket bærer vi vores egen dagsrygsæk, mens den resterende bagage bliver fragtet mellem tehusene af nepalesiske bærere. Dagsrygsækken vejer normalvis 2-5 kg, hvor det kan være fordelagtigt at medbringe solhat, solcreme, solbriller, siddepude, drikkedunk, snacks, skiftesokker, vandrestave, en varm pausejakke og skaljakke alt efter behov. En udbygget pakkeliste findes i rejseinformationen.


Hvilken valuta skal vi medbringe på rejsen til Nepal?

Det er fordelagtigt både at medbringe amerikanske dollars og den nepalesiske lokalvaluta, rupee. Drikkepengene til bærere, sherpaer og tehus-værter betaler vi i USD – medbring 80 til drikkepenge og 50 til betaling for visum ved ankomst til lufthavnen i Kathmandu. Ved køb af mad i tehusene er rupees den foretrukne valuta, hvilket kun kan hæves i ATM-maskiner i Kathmandu, da banker og Forex ikke har disse. Vi ordner dette ved ankomst til Kathmandu og hæver til hele turen, da vi ikke passerer banker eller ATM-maskiner senere på trekket.
Til top