Søg
Søg
Cykeltur ad Otago Rail Trail
Cykling ved Queenstown, New Zealand
Cykling ved Queenstown, New Zealand

Cykeltur langs Otago Rail Trail

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 4.895,-

Varighed: 5 dage

Oplev den skønne natur i Otago-regionen på denne 5 dages selvguidede cykeltur. Vi sørger for cykler og overnatninger - du sætter tempoet.

Mange steder i New Zealand har man omdannet tidligere jernbanestrækninger til cykelruter, og dette er også tilfældet her i Otago. Jernbanelinien blev bygget i 1800-tallet for at forbinde Dunedin med guldminerne inde i landet, men idag er skinnerne fjernet, og der er istedet anlagt en velholdt og særdeles smuk cykelrute. Her kommer du virkelig ud i naturen - langt vej fra trafikerede veje, over gamle jernbanebroer og gennem tunneller.

Naturen omkring Central Otago er kendetegnet ved bløde bakker, flade plateauer og enkelte skarpe klipper, som hist og her stikker op af græsset. Terrænet er ikke voldsomt kuperet og de steder, der skal krydses bjerge, forgår det igennem de gamle jernbanetunneller.

Denne fem-dages tur er tilrettelagt, så du selv cykler fra sted til sted og dermed oplever det hele i dit eget tempo. Vi sørger til gengæld for, at alle overnatninger er booket, cyklerne klar, og din bagage bliver transporteret fra sted til sted.

Sæson

New Zealand har primært tempereret klima, og om vinteren falder der sne på sydøen. Landet kan besøges året rundt, men vejret er bedst fra september-april.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Queenstown - Alexandra
Du bliver hentet i Queenstown med afgang mod Clyde. Her bliver planen for de kommende dage gennemgået, du ser en video om cykelturen og cyklen bliver tilpasset din højde. Fra Clyde cykler du en ganske kort tur (8 km) forbi vinmarker og over gamle træbroer til Alexandra. Natten tilbringes i Alexandra.
Cykeldistance: 8 km

2. dag: Alexandra - Omakau
Idag starter cykelturen for alvor. Fra Alexandra går turen mod Chatto Creek - undervejs krydser du et par broer. Stop evt. ved Chatto Creek Taverns, hvor du kan spise frokost. Fra Chatto Creek kører du op over Tiger Hill, hvorefter resten af dagen er ned ad bakke mod Omakau. (M)
Cykeldistance: 28 km

3. dag: Omakau - Wedderburn
Turen gennem Poolburn Gorge går gennem to tunneller og over to viadukter, hvorefter du kommer ud i det åbne landskab ved Ida Valley. Du passerer Idaburn Dam, hvor man om vinteren spiller udendørs curling. Frokosten kan evt. nydes på Oturehau Hotel eller en lokal cafe i Oturehua. Efter frokost er der kun godt 10 km til Wedderburn, hvor natten tilbringes - for at komme hertil skal du dog over et af de højeste punkter på ruten. (M)
Cykeldistance: 45 km

4. dag: Wedderburn - Hyde
Fra Wedderburn er det nedad det meste af vejen mod Ranfurly - Art Deco-hovedstaden i Otago. Herfra krydser du Maniototo plateauet, du måske kan genkende som “Rohan” fra filmene om Ringenes Herre. En smuk strækning følger langs Taieri-floden, der slynger sig gennem landskabet. Du krydser stenbroen Cap Burn, kører over Price’s Creek-viadukten og gennem den sidste tunnel, hvorefter du ankommer til Hyde. Her overnatter du. (M)
Cykeldistance: 43 km

5. dag: Hyde - Middlemarch
Denne sidste dag i sadlerne er relativ nem - 29 km hvoraf de fleste er nedad bakk. Nyd udsigten over Taieri Ranges og tag dig tid til et par stops undervejs. Cykelturen slutter i Middlemarch, hvorfra du enten kan tage bussen tilbage til Clyde (ikke inkluderet) eller vælge at tage toget gennem Taieri Gorge til Dunedin (ikke inkluderet). (M)
Cykeldistance: 29 km

Overnatning:
4 overnatninger på hotel, B&B, hostel, farmstay


M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Du overnatter undervejs på hoteller, B&B, farmstays osv. i delt dobbeltværelse. Præcis hvor du overnatter, vil afhænge af pladssituationen, og ikke alle steder kan garanteres eget bad og toilet.

Ruten, du cykler på, er relativ flad og meget velholdt. Det er dog nødvendigt, at du er i stand til at cykle 4-6 timer hver dag. Du kører i dit eget tempo og der er masser af tid til stops undrvejs. Den længste distance er 45 km - den korteste 29 km.

Selskabet bag turen her har udviklet deres egne letvægtscykler, som egner sig rigtig godt til terrænet her (primært fast grus). Det minder mest om en mountain bike, dog sidder du mere oprejst på denne specielle cykeltype. Foretrækker du en alm. mountainbike er dette også muligt.

Turen kan begynde i både Queenstown/Clyde eller Middlemarch. Vi anbefaler at starte i Queenstown/Clyde og slutte i Middlemarch, da dette giver dig mulighed for at afslutte med den flotte togtur gennem Taieri Gorge til Dunedin. Desuden er vindretning som oftest mest favorable for Clyde-Middlemarch-sektionen - men der er naturligvis ingen garant for medvind.

Afrejsedatoer

Turen afgår dagligt året rundt.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 4.895,-

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Sværhedsgrad

Moderat

Prisen er inklusiv

  • Leje af cykler
  • Overnatninger
  • Måltider ifølge program
  • Transport af bagage (op til 15 kg).

Prisen er eksklusiv

  • Drikkevarer
  • Lommepenge
  • Udstyr udover cykler
  • Transport af bagage udover 15 kg
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Kontakt os:
Hovednummer (+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: