14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Nye priser på vej
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
BEMÆRK: Nordkorea er et totalitært styre hvilket betyder at du skal overholde alle regler i landet. Små ting kan blive straffet hårdt. Er du derfor i tvivl om du vil have denne rejseoplevelse, så anbefaler Jysk Rejsebureau, at du finder et andet rejsemål.

Rejsen starter med fem dages ophold i Beijing, hvor du bl.a. skal på cykeltur og trekke ved Den Kinesiske Mur. Fra Beijing begynder du dit eventyr i Nordkorea i tog til Pyongynag. Du rejser i en gruppe fra og til grænsebyen Dandong (turen kan laves som privattur mod merbetaling).
I Nordkorea, også kendt som DPRK (Democratic People's Republic of Korea), kommer du blandt andet til at opleve hovedstaden Pyongyang og du kommer til at se hvad den store leder Kim Il Sung har betydet for landet og stadig gør. Du skal også opleve den smukke natur ved Myohyang bjergene, hvor du skal se Den Internationale Venskabsudstilling. Herefter fortsættes til den demilitariserede zone ved Kaesong, hvor du vil se amerikanske og sydkoreanske soldater stå ansigt til ansigt med de nordkoreanske. I Pyongyang kommer du til at opleve Kumsunsan Memorial Palace, Grand People Study House, Korean War Museum, USS Pablo, Arch of Triumph, Youth Palace, Tower of Juche Idea, rundtur i Pyongyangs metro, Mansudae Monument og meget mere. I alt en rigtig spændende tur, hvor du vil opleve og høre historien bag landet - fra Nordkoreas synspunkt. Fra Pyongyang går turen tilbage til Beijing, hvor du har to dage på egen hånd inden du rejser tilbage til Danmark.

Få information og fakta om Nordkorea her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Nordkorea her

Bedste rejseperiode

Forår og efterår er de bedste tidspunkter at besøge Nordkorea, da højsommeren kan blive utrolig varm og vinteren bidende kold.

Dagsprogram

Fold program ud
1. Dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark mod Kinas hovedstad Beijing, hvor du ankommer næste dag.
2. Dag: Ankomst Beijing
Ved ankomsten til Beijing bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit centralt beliggende hotel. Resten af dagen er til fri disposition i Beijing.
3. Dag: Cykeltur i Beijing
I dag skal du se Beijing fra en lidt anderledes vinkel. Det er en helt speciel oplevelse at se Beijing fra en cykelsadel. Det er nemt at cykle i Beijing, der er ofte brede cykelstier og trafikken er ikke hektisk i de områder, du cykler. På turen kommer du forbi flere af byens highlights. Du ser bla. Lama Templet, Nan Luoguxiang Hutong, Ghost Street, Houhai Lake areas og Jingshan Park. Ghost Street er et specielt levende og hektisk sted med et væld af madboder - åbent 24 timer i døgnet. Du kører gennem parker med flotte søer og fra udsigtspunktet i Jingshan Park, er der et formidabelt udsigt over Beijing med den Forbudte By lige for dine fødder. En tur gennem de gamle boligområder, hutongerne, hører også med til en cykeltur i Beijing. Undervejs er der tid til at stoppe hvor du har lyst og besøge de enkelte attraktioner (indgangsbilletter er for egen regning).
4. Dag: Trekking på Den Kinesiske Mur ved Bei Gou
Efter morgenmaden kører du nordpå sammen med din guide. Det tager cirka 1 ½ time, at komme til dit udgangspunkt for turen. Du starter dagens trek ad små stier mod dit opstigningspunkt, og inden længe mødes du af et skilt med teksten: ”this part of the wall, is not open to the public”. Det er her, det virkelig spændende begynder. Du nærmest klatrer op af stejle stier, og får sved på panden. Højere og højere op med en fabelagtig udsigt over bjergene. I klart vejr kan du se helt til Beijing. Pludselig kan du se muren, og efter i alt et par timers vandring er du på selve muren. Det er storslået. Du finder et sted med læ og nyder frokosten, som du selv har medbragt (alternativt købes frokosten hos de lokale). Trekking turen fortsætter til nogle af de mest storslåede sektioner af muren, som er i sin oprindelige stand. Her er ikke mange mennesker, så du får fred og ro til at nyde de naturskønne omgivelser. Du får mulighed for at vandre cirka fire timer på muren, inden du kører tilbage til Beijing. På vej retur hotellet er der fotostop ved 2008 Beijing Olympic Park, så du kan tage billeder af Bird’s Nest og Water Cube. Vores lokale samarbejdspartner har skaffet en speciel tilladelse, der giver os en unik mulighed for at besøge de ikke restaurerede dele af Den Kinesiske Mur.
5. Dag: På opdagelse i Beijing
Du har dagen i Beijing på egen hånd, hvor der er rig mulighed for at udforske byen. Og byen byder på masser af spændende muligheder for oplevelser bl.a.:
 • Den Himmelske Fredsplads og Den Forbudte By: Med sine 40 hektar blandt de største offentlige pladser i verden. Omkring og på pladsen, finder du bl.a. kinesernes parlament, Folkets Store Hal, historiske bygninger, mausoleet for den store landsfader Mao og det kejserlige palads Den Forbudte By. Inde bag de tykke røde mure til kejserpaladset, Den Forbudte By, boede og levede landets skiftende kejsere med hele deres hof af eunukker, konkubiner, tjenestepiger og beskyttet af kejserens livgarde.
 • Himlens Tempel: Kinas største og smukkeste tempelkompleks - to gange større end Den Forbudte By. Det smukke cirkelformede tempel, der er blevet Beijings vartegn, ligger i en enorm park omgivet af fyrretræer. Parken er en oase for byens borgere, der kommer for at træne, spille brætspil eller bare slappe af og nyde naturen.
 • Sommerpaladset: Er den største kejserlige have i Kina, og fungerede som sommerresidens for Qing-dynastiets kongelige familie. Den er tre gange større end Den Forbudte By og blev i 1987 udnævnt til at være en World Culture Heritage Site.
 • Hutongerne: I de smalle gyder er det som om, tiden står stille og livet leves i slowmotion. Her er du i en helt anden verden: Gamle mænd spiller kort eller skak, der fiskes i søerne, unge kærestepar forsøger at finde privatliv, og gamle koner sladrer om livet og de få, forbipasserende turister. Tag et kort over byen med og gå på opdagelse i hutongerne eller prøv en tur med cykelrickshaw.
 • 798 Art District: Se hvad der rør sig på den kinesiske kunstscene! 798 er ikke et tilfældigt tal, men navnet på et fabriksområde, hvor der engang arbejdede 15.000 mennesker. I dag er de nedslidte fabrikshaller forvandlet til gallerier for moderne kunst. Du møder et blomstrende kunstnerisk fællesskab og et utrolig spændende og progressivt Beijing, hvor yngre, søgende kunstnere og kultursnobber nu holder til.
 • Shopping: Beijing er en spændende by at gå på indkøb i, og byen byder på utallige markeder. Et af de mest kendte er nok Silkemarkedet. Her tilbyder de mange handlende mærkevarer kopier, silke- og bomuldstøj til priser langt under hvad du er vant til fra Danmark.
6. Dag: Med tog fra Beijing til Pyongyanng
Fra togstation i Beijing sættes kurs mod Nordkorea. Togturen varer ca. 23 timer, så der er god tid til at nyde den spændende togrejse i en førsteklasseskupe. Vi anbefaler, at du medbringer mad og snacks til togrejsen (aften samt morgen/frokost). Det er også muligt at tilkøbe mad i spisevognen.
7. dag: Ankomst til Pyongyang
Toget ankommer tidligt om morgenen til Dandong, her krydser du Sino-Korea Friendship broen til Sinuiju. Du skal forvente en to timers told- og visumkontrol af de Nordkoreanske myndigheder samt cirka to timers ventetid på stationen, da du skal skifte tog. I Dandong møder du gruppen som du opholder dig med på hele turen rundt i Nordkorea. Fra Sinuiju ruller toget stille og roligt igennem det Nordkoreanske landskab, hvor du gennem de store vinduer kan observere landskabet, de lokale bønder og byerne. Toget ankommer sidst på eftermiddagen til Pyongyang, som er hovedstaden i Nordkorea. Her bliver du med resten af gruppen kørt til Yanggakdo Hotel, som er beliggende på sin egen lille ø. Herfra er det nemlig lettere at holde øje med turisterne, da det ikke er tilladt at forlade hotellet uden sin guide. Der er dog et udendørs område ved hotellet og en lille sti langs floden, hvor du må færdes uden din guide. På hotellet er der en bar, hvor de fleste turister mødes om aftenen, en god måde at få snakket dagens oplevelser igennem på. (F,A)
8. dag: På opdagelse ved Mount Myohyang og Pyongyang
Dagen starten ved Den Internationale Venskabsudstilling ved Mount Myohyang, som er verdens største samling af gaver. Her ser du alt som Kim Il Sung og Kim Jong Il har modtaget igennem tiden. Du kan bl.a. se en togvogn fra Kinas formand Mao og en seks tons panserarmeret limousine fra Josef Stalin. Du besøger også det buddhistiske tempel Pohyon som kan dateres over 1000 år tilbage. Efter en frokost forlader du de smukke bjerge og grønne dale for at køre tilbage til Pyongyang, hvor gruppen besøger Arch og Triumph og Mangyongdae Native House. Slutteligt besøger du skolen Children’s Palace, hvor du skal opleve en forevisning fra elerverne. Middagen spiser du på en lokal restaurant og du overnatter på Yanggakdo hotellet. (M,F,A)
9. dag: Dagstur til DMZ og Kaesong
I dag kører du mod syd til den demilitariserede zone (DMZ), som er en 240 km lang og 2 km bred strækning, der adskiller Nord- og Sydkorea. Denne grænse siges at være den mest bevogtede i hele verden. I Panmunjom kan du opleve nordkoreanske soldater stå overfor sydkoreanske og amerikanske soldater ved grænsen. Der er bygget barakker, hvor den ene halvdel ligger i nord og den anden i syd. Her blev våbenhvilen underskrevet i 1953, og her afholdes der møder mellem Nord- og Sydkorea. Der er endda afmærket på mødebordet, hvor grænsen går og du kan derfor stå med et ben i hvert land. Fra DMZ går turen til Kaesong, Koreas historiske hovedstad frem til 1500-tallet. Kaesong har den største samling af militære styrker i verden, selvom man ikke lige får det indtryk, når man besøger den fredelige by. Du besøger Koryo Museet, som har en stor samling af buddhistiske genstande og keramik. Det er muligt at handle lidt propaganda materiale (plakater, postkort, m.m.) i en butik ved museet. Lige uden for Kaesong besøger du også Kong Kongmins grav, han regerede fra 1352-1374. Graven er på forunderlig vis stadig intakt, på trods af alle krigene og invasionerne gennem tiden. Du spiser frokost, inden du tager tilbage til Pyongyang. I Pyongyang besøger du sammen med gruppen Tower of Juche Idea, tager en rundtur i Pyongyangs metro og hylder de enorme bronze statuer af Kim Jong Il og hans far ved Mansudae Monument (De lokale indbyggere lægger blomster for foden af statuen og bukker for den, dette forventes også af turisterne). Middagen foregår på et af Pyongyangs mest populære restauranter, Duck BBQ Restaurant. (M,F,A)
10. dag: Byrundtur i Pyongyang
Dagen bruger du med gruppen og din guide i Pyongyang. Du skal have dit pæneste tøj på i dag (skjorte og pæne bukser for mænd samt kjole der dækker knæ og skulder for kvinder) til besøget ved Kumsunsan Memorial Palace, hvor lederne Kim Il Sung og Kim Jong Il hviler. Du kan se flere af deres ejendele inden du får mulighed for at besøge det mausoleum, hvor lederne ligger i deres glaskister. Næste stop går til Kim Il-Sung pladsen, hvor du kan nyde stemningen inden gruppen fortsætter byrundturen til Grand People's Study House, hvor du bl.a. kan opleve engelsk undervisning og bibliotekets computerrum. Nordkoreanerne viser gerne deres trofæer frem, og om eftermiddagen besøges et af de store, krigsskibet USS Pueblo, et amerikansk spionskib der blev erobret under den kolde krig i 1968. Rundvisningen fortsætter til Korean War Museum, hvor du hører Nordkoreanernes syn på Korea-krigen. Afskedsmiddagen foregår i byen inden turen går tilbage til Yanggakdo hotellet. (M,F,A)
11. dag: Afrejse fra Pyongyang
Efter morgenmad bliver du kørt til togstationen og starter din togrejse tilbage til Beijing. Der er frokost inkluderet på toget, men husk at have mad med til aftens- og morgenmad eller køb det i spisevognen. (M,F)
12. dag: Ankomst til Beijing
Du ankommer om morgenen til Beijing og tager selv til dit hotel. Resten af dagen er til fri disposition i Beijing.
13. dag: På opdagelse i Beijing
Brug dagen på at udforske Beijing. Du kan nyde den hyggelige stemning i hutongerne eller shoppe i de enorme indkøbscentre.
14. dag: Afrejse fra Beijing og ankomst til Danmark
Efter en masse unikke oplevelser i Beijing og Nordkorea går turen hjemad. Du tager selv en taxa til lufthavnen, hvor du påbegynder din hjemrejse til Danmark. Du ankommer samme dag tilbage i Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

4 overnatninger på budgethotel i Beijing
1 overnatning i tog i førsteklasseskupe
4 overnatninger på Yanggakdo Hotel i Pyongyang
1 overnatning i tog i førsteklasseskupe
2 overnatninger på budgethotel i Beijing

Bemærkninger

Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet. Flere af de seværdigheder som f.eks. DMZ kan uden varsel blive lukket af de lokale myndigheder og derfor er programmet kun vejledende.

I Nordkorea skal alle de billeder, du tager, godkendes af din guide. Hvis ikke det bliver godkendt af guiden, skal billederne slettes. Film og memorycards kan ikke købes i Nordkorea, så disse skal medbringes hjemmefra. Kikkert, der forstørrer med mere end seks gange, samt GPS må ikke medbringes. Det er ikke muligt at komme på internettet, så hvis du skal sende en mail, kan det gøres fra hotellets mailadresse. Du må ikke færdes på egen hånd, og du må ikke ytre din mening. Derfor er det vigtigt, at du bestemmer dig for, om du kan leve med disse begrænsninger, inden du tager afsted.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Turen starter på udvalgte datoer, der er 1-2 afgange hver måned. Tag kontakt til en rejsekonsulent for afrejsedataljer.

Gruppestørrelse

Du rejser i en international gruppe i Nordkorea på cirka 4-30 personer, hvilket gør dit ophold mere afslappet, da du ikke konstant overvåges som du gør på en privattur. Gruppen bliver ledsaget overalt af statsudpegede guider. Opholdet i Nordkorea kan også laves som en privattur.

April, maj, septenber og oktober

Pakkeliste

 • Kontanter (EUR, USD eller CNY, da der ikke kan hæves på kort)
 • Formelt tøj
 • Evt. mad/snacks (mulighed for at købe mad på toget, men medbring frugt og kiks)
 • Vådservietter og toiletpapir til togrejsen
 • Spillekort
 • Bøger
 • Ørepropper

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Beijing t/r (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Ture og opleveler ifølge program
 • Engelsktalende guide under opholdet i Nordkorea
 • Måltider ifølge program
 • Tog Beijing - Pyongyang t/r
 • Visum til Nordkorea

Prisen er eksklusiv

 • Kinesisk visum (dobbelt entry visum)
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge - I Kina og Nordkorea er det god skik at give drikkepenge
 • Måltider der ikke nævnt i programmet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Entreer i forbindelse med cykelturen i Beijing
 • Udgifter til oplevelser i Nordkorea som ikke er nævnt i programmet som f.eks. cirkus, forlystelsespark, m.m.

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Kontakt en rejsekonsulent på 70 20 19 15 og hør nærmere om priser.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Nordkorea er pt. lukket for indrejse

Da Nordkorea pt. er lukket for indrejse, kan vi desværre ikke tilbyde at hjælpe med at arrangere rejser til landet, førend det igen åbner op.


På vores sider på Facebook og Instagram giver vi besked, så snart rejser til Nordkorea igen er muligt.


Til top