Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
Vi vil have kultur, natur og aktivitet, når vi rejser. Og så gider vi danskere ikke luksusferier, viser ny stor rundspørge.

Mange drømmer sig lige nu væk fra den danske vinter og til at ligge under en varm sol ved en lunken pool med en kølig drink i hånden. Men når det kommer til stykket, gider vi danskere faktisk slet ikke den slags ferier. En rundspørge foretaget at Jysk Rejsebureau blandt 1.733 adspurgte viser nemlig, at vi langt hellere vil være aktive og kulturelle, når vi rejser.
De deltagende skulle svare på, hvilken rejseform der bedst beskrev deres seneste rejse, og det viste sig, at kun 13,8 % havde dovnet den med et minimum af aktivitet, mens godt en tredjedel, 32,7 %, svarede, at de brugte deres ferie på kulturelle oplevelser.
En femtedel (25,5 %) svarede, at de foretrak at være og leve i naturen på deres rejser, mens godt hver sjette, (17,4 %), svarede, at de brugte deres seneste ferie på at være aktive ved enten at cykle, trekke eller løbe, hvor det nu var muligt.
Hver fjerde af de mandlige respondenter ønskede denne slags aktive ferier, mens det for kvindernes vedkommende kun var hver syvende. Til gengæld var der en overvægt af kvinderne i den gruppe, der hellere ville have kulturelle oplevelser for rejse-pengene.

Luksus? Nej tak!
Et andet spørgsmål i rundspørgen gik på, hvilken slags komfort de adspurgte oftest ønskede på deres rejse. Og her tegnede der sig en anden meget tydelig tendens: Danskerne gider ikke på luksusferie. Ud af 1.706 respondenter svarede kun 3,5 %, at de ønskede luksus på deres rejse.
Langt størstedelen af respondenterne havde det bedst med et standard-niveau. Hele 35,4 % svarede dette, mens over en femtedel, 21,8 %, helst ville rejse på budget.
Rigtig mange vil dog gerne have lidt af det hele. 28,6 % svarede nemlig, at de på deres ferier ønskede en blanding af budget, standard og luksus.
Og dette ovenstående billede af de danske rejsende kan rejsekonsulent Brian Boelt fra Jysk Rejsebureau godt nikke genkendende til:
”Danskerne vil ikke have det for nemt på deres ferie. En del af oplevelserne ligger i selv at tage på opdagelse og skabe sit eget eventyr – og det får man ikke ved at ligge ved en pool. Og så kan vi ikke lide at betale mere end højst nødvendigt,” siger Brian Boelt, der gennem 10 år har hjulpet danskerne af sted på rejser ud i verden. Aktive rejser med en masse kultur og natur – og et minimum af luksus, forstås.

Mt Mayon, Filippinerne
Til top