Det kan godt være, at økonomerne er lidt uenige om, hvorvidt krisen er ovre, men hos Jysk Rejsebureau er tendensen klar: Der bliver ikke sparet på rejsebudgetterne. Tværtimod. Destinationer såsom Dansk Vestindien, Seychellerne og Maldiverne hitter nemlig som aldrig før.

Der findes destinationer, som – uanset hvor god man er til at få pengene til at strække – vil kræve et større greb i lommen end en tur med rygsæk til Thailand. Det er destinationer, som man ikke kan komme til med flybilletter til dumpingpriser, og heller ikke kan leve for en 50'er om dagen. Alligevel oplever de hos Jysk Rejsebureau, at der er stor interesse for at drage til netop disse rejsemål.

For danskerne vil nemlig gerne betale for de unikke oplevelser - til trods for krisesnak og dårlig økonomi på syvende år. Gina Kragh, rejsekonsulent hos Jysk Rejsebureau i Aarhus, forklarer:
”Disse typer destinationer er i manges bevidsthed 'uopnåelige' og helt særlige. Man kan få fine oplevelser alle mulige andre steder, men det kan eksempelvis være historiens islæt, som man får i Dansk Vestindien, eller det unikke undervandsliv der er på Maldiverne, eller at der som på Seychellerne er en begrænsning på, hvor mange turister, der kan komme dertil ad gangen,” lyder hendes forklaring på populariteten.

”Vi er overrasket over antallet af henvendelser til disse destinationer, men vi er også glade for, at vores kunder skaber denne udvikling”, siger Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau. ”Vi har haft travlt med at sende rejsekonsulenter ud i verden til bl.a. Dansk Vestindien og sender endnu flere af sted i efteråret og vinteren, således at vi kan imødekomme den fortsatte efterspørgsel – og for at sikre at vi kan levere eksperter hertil”, slutter Niels Amstrup.

Jysk-modellen: Dyre destinationer skal ikke være dyre


Men selvom vi rejsende danskere gerne ofrer lidt mere for at komme hjem med helt specielle minder i bagagen, vil vi helst ikke betale mere end højest nødvendigt. Og det hjælper de gerne med på Jysk Rejsebureau. ”Vores vinkel på de dyrere rejsemål er anderledes end de gængse bureauer, for vi stræber efter at finde steder at bo, der ikke nødvendigvis er dyre hoteller, men snarere har lokal charme som typisk er mindre, familieejede steder. Dermed kan vi gøre disse destinationer mere tilgængelige for rejsende, der enten ikke har råd til de femstjernede oplevelser eller faktisk foretrækker den mere autentiske oplevelse,” forklarer Gina Kragh.

De Nye Hotspots i 2014 og 2015
Har man besøgt – eller drømmer om - Seychellerne, Dansk Vestindien eller Maldiverne, kan Gina Kragh afsløre, at de kommende hotspots blandt lignende destinationer er Tahiti, bounty-paradiset Mauritius og Bali - på deluxe-måden.

Ø, Maldiverne
Til top