Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Påskeøens statuer, mayaernes pyramider i Mexico, Inkariget i Peru eller Angkor Wat-templerne i Cambodja? Verden er spækket med eventyrlige opdagelser. Uanset hvor du rejser hen, vil du kunne opleve historiens vingesus og du behøver ikke opdage glemte civilisationer eller sejle på alle verdenshave for at kalde dig opdagelsesrejsende – eventyret er nemlig lige præcis det, man selv gør det til.

Inkariget Machu Picchu i det sydlige Peru blev først opdaget i 1911 af eventyreren og Yale-historikeren Hiram Bingham. Den præ-columbianske rekreationsby var blevet bygget omkring år 1400, men havde været ubeboet siden 1532, hvor spanierne erobrede området. De fandt dog aldrig den skjulte by i Andesbjergene, og den groede hurtigt til.
Når man går på Inkastien og man efter flere dages vandring pludseligt ser byen fortone sig på en blottet bjergkam i 2000 meters højde, bliver man ramt. Af eventyret. Og man kan kun svagt forestille sig, hvilken hjertebanken Hiram Bingham måtte have haft det den 24. juli, da han for lidt over 100 år siden drog på ekspedition i Urubamba-dalen med en række lokale peruvianere og fandt Machu Picchu.
Den samme fornemmelse af storslået eventyr får man, når man går på opdagelse i den enorme tempelby Angkor Wat i Cambodja, som først blev kendt for vesten i midten af det 19. århundrede gennem den opdagelsesrejsende franskemand Henri Mouhots rejsenoter.
Lav din egen opdagelsesrejse
Og selvom der har trasket millioner af andre turister foran én på Inka-stien og svedt i en tuk-tuk for at se så mange som muligt af Angkors giganter af sten, ja, så er det stadig den slags rejseoplevelser, der arkiveres under ’uforglemmeligt’ i ens erindring.
Verden rummer rigtig meget eventyr – også selvom andre har været der før en selv. Derfor er der ingen undskyldning for ikke at drage på opdagelse, mærke verden og vende hjem med en opdagelsesrejsendes notater i rygsækken.

Hvilken slags opdagelsesrejsende er du?
Er du inspireret af Jacques Cousteau og Troels Kløvedal, ja, så er oplevelsen ikke så langt væk, som du måske skulle tro. Du kan uden megen ventetid blive gast på et skib, hvor du kan lære en masse om sejlads og drage på ekspedition på verdenshavene og udforske eksotiske tropeøer og fremmede kulturer. Få inspiration til dit maritime eventyr
Hvis du er typen der ikke kan nøjes med et land, kan den helt store jordomrejse være det ultimative eventyr: Her kan du på én og samme rejse dykke i Australien, komme på safari i Afrika og blive overvældet af kulørte Asien. Men valget af lande, varighed og budget er selvfølgelig helt på til dig. Se en række bud på jordomrejser
Kunne du egentlig godt lide tanken om at kombinere rejser med sociale eventyr kan et såkaldt Backpacker adventure anbefales.
Eller du kunne bare købe en flybillet og en ankomstpakke – og se hvad eventyret bringer…

Så hvad venter du egentlig på? Machu Picchu, Angkor Wat, oldtidsbyen Petra i Jordan, Den Kinesiske Mur, Mayaernes pyramider i Mexico, Uluru i Australien og de syv verdenshave ligger lige derude og venter kun på dig.


Drag på opdagelsesrejse
Til top