14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 29.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Inkarigets vejnet bestod i dets storhedstid af mere end 23.000 kilometer vidt forgrenede stier, hvor de såkaldte chasquis, sendebude, elegant løb og sprang i det kuperede terræn, når små og store budskaber skulle frem. Ruten Choquequirao til Machu Picchu tilbyder os i dag at gøre chasquiserne kunsten efter og opleve de mageløse landskaber af majestætiske bjerge, frodige dale og brusende floder.
Gå på opdagelse i overleveringerne fra det mægtige Inka-imperium, og følg i de kulturelle fodspor fra de andinske solsønner. At trekke på Andesbjergenes mytiske stier og besøge de legendariske ruinkomplekser Choquequirao og Machu Picchu er en autentisk og inspirerende natur- og kulturoplevelse.


Bedste rejseperiode

Det er muligt at besøge Choquequirao og Machu Picchu hele året, men den bedste trekkingsæson er i tørtiden fra maj til november.

Rejseleder

Selvom Martin har rejst over hele kloden, har hans rejseaktiviteter en notorisk slagside mod den spansktalende del af verden. Fysiske udfordringer – såsom vandring i Pyrenæernes storslåede bjerge eller månedlange solocykelture gennem Patagonien og Atacamaørkenen - spiller næsten altid en central rolle i hans udenlandsrejser.

Martin er biolog med et professionelt kendskab til spansk sprog og kultur. Han har arbejdet som underviser i mange år, både i den danske gymnasieskole og i Latinamerika. Han har blandt andet været involveret i et økoturismeprojekt i Peru og undervist i ernæring og sundhed på Claus Meyers madskole for marginaliserede unge i Bolivia.

Martin har en erklæret målsætning om at smitte andre med glæden ved at opsøge det fremmede og tage favntag med det, der ligger hinsides den hjemlige ligusterhæk.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Kastrup og ankomst Lima
Vi mødes i Kastrup lufthavn med vores danske rejseleder, hvorefter der er afgang med fly mod Lima. Her bliver vi hentet i lufthavnen og kørt til vores hotel, som ligger i den nyere bydel Miraflores. Resten af dagen er på egen hånd, forvent dog at ankomme sent til Lima, og tiden i Lima derfor vil være begrænset.
2. dag: Fra Lima til Cuzco, inkarigets hovedstad
Efter en god nattesøvn og morgenmad flyver bliver vi kørt til lufthavnen og flyver videre til Cuzco. I Cuzco bliver vi hentet i lufthavnen og kørt til vores hotel, hvor resten af dagen er på egen hånd. Cuzco ligger i ca. 3.400 meters højde, og det tager pusten fra de fleste – både på grund af den tyndere luft, men også på grund af de historiske bygninger og den spændende historie. Cuzco er stærkt præget af den spanske kolonisering, som varede næsten 300 år; de mange kirker og flotte huse fra kolonitiden er opført ovenpå nedrevne inkamonumenter, hvor man har bevaret de imponerende fundamenter bygget af finslebet kolossale sten. Det peruvianske køkken ligger højt på listen over lækker og velsmagende mad, og Cuzco har et væld af gode restauranter, som ikke vil skuffe os. (M)
3. dag: Cuzco – akklimatisering og sightseeing
Denne dag i Cuzco er på egen hånd. Rejselederen vil være behjælpeligmed at arrangere dagen. Dog anbefales det at tage den lidt med ro mens byen nydes, da tiden i Cuzco også bruges til at akklimatisere. Der er meget at se og opleve i Cuzco. Ved Plaza de Armas, som er Cuzcos smukke torv og historiske centrum, finder vi Katedralen, hvor man ikke må gå glip af den lokale version af den sidste nadver: Jesus og hans disciple der spiser stegt marsvin og tropisk frugt. Bydelen San Blas byder på smalle charmerende gader med hyggelige cafeer og souvenirbutikker. Mercado de San Pedro, som er et rigtig spændende og farverigt lokal marked, hvor alt mellem himmel og jord sælges, er bestemt et besøg værd. Eller besøg Qorikancha, også kendt som Soltemplet, der eftersigende var inkarigets rigeste tempel. Har vi mere overskud, vil en tur op til Sacsaywaman -en fæstning fra inkariget- give os en helt suveræn udsigt ned til byen. Om eftermiddagen er der informationsmøde om vandreturen til Choquequirao og Machu Picchu, hvor vi kan få svar på de sidste spørgsmål. (M)
4. dag: Vandring fra San Pedro de Cachora (2.850m) til lejren i Chiquisca (1.930m)
Vi bliver hentet tidligt om morgenen, og kører vestpå mod landsbyen San Pedro de Cachora, hvorfra vi får den første udsigt til den imponerende snedækkede bjertop Nevado Padreyoc(5.771m). I Cachora møder vi vores team og lokalguide, og vi har tid til at gøre os klar til vandring, mens bagagen bliver arrangeret på muldyrene. Ruten starter i fladt grus-terræn, der langsomt bliver let kuperet mod det første stop i Capuliyoc, hvor vi spiser frokost. Efter frokost fortsætter vi nedad mod Coca Masana (2.330m), hvorfra klimaet bliver betydeligt varmere, og blomster og dyreliv begynder at ændre sig. På dagens vandring har vi udsigt til mangfoldige landskaber med frodige dale, floder, snedækkede bjergtoppe og dybe kløfter. Når vi når frem til Chiquisca (1.930m) er en del af vores team med muldyrene og bagagen nået frem før os, og har lejren klar. Vi skal bare gøre os klar til en dejlig aftensmad, som vores kokke tilbereder til hele gruppen. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 5-6 timer (mini bus - trekking) Sværhedsgrad: Moderat.
5. dag: Fra Chiquisca (1.930m) over Amazonas fjerneste kilde til Choquequiraolejren (3.033m)
Denne dag er den hårdeste på trekket. Efter at have spist en tidlig morgenmad, starter vi med 1 times nedstigning til Playa Rosalina (1.550m) og krydser Apurimac floden, som er den fjerneste kilde til Amazonas floden. Navnet Apurimac kommer fra inkaernes sprog Quechua, og var den mest magtfulde af deres orakler, som menes at tale via flodens strøm. Vi kan nu se frem til ca. 4-5 timers opstigning ad en stejl sti mod Marampata (2.850m). På halvvejen får vi et lille hvil i Santa Rosa, hvor der også er mulighed for at købe sodavand eller chokolade for at lade energidepoterne op igen. I Marampata spiser vi frokost, og får et velfortjent hvil. På vejen får vi mulighed for at se orkidéer og andre vilde blomster samt forskellige fuglearter. Det tager ca. 1,5 time fra Marampata til lejren ved Choquequirao (3.033m), og der vil være mulighed for at se kondorer svæve elegant over kløften. Lejren ligger tæt på Choquequirao-ruinen, og der vil være mulighed for et koldt bad. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 7 timer Sværhedsgrad: Hård
6. dag: Fra Choquequirao ruiner (3.270m) til Pinchinoyoc ruiner (2.450m)
Efter morgenmaden er formiddagen fri til at udforske ruinerne. Choquequirao blev opført i det 15. århundrede under Topa Yupanqui, der var søn af Machu Picchus grundlægger, Pachacuti. Choquequirao er stadig under udgravning, og her kommer meget få turister. Man føler sig virkelig som en nutidens Indiana Jones, mens man går rundt mellem huse, terrasser og andre dele af den mægtige inka-by. Der vil eventuelt også være mulighed for at opleve de igangværende udgravninger og gå rundt i de endnu helt uberørte dele af komplekset. Besøget giver os en stor indsigt i inkaernes dagligdagsliv og rige kultur. Vi spiser frokost ved ruinerne, og går derefter opad 1 times tid inden nedstigningen mod en dal, hvor vi efter omtrent 2 timers vandring når lejren ved Pichinoyoc i 2450 meters højde. Igen kan vi være heldige at se de imponerende kondorer. Lejren for natten bliver i nærheden af Inka-terrasser ved Pinchinoyoc-ruinen, der først blev opdaget i 1998. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 7 timer Sværhedsgrad: moderat
7. dag: Vandring gennem højlandskov, flodbadning og snævre stier til Maizal (3.000m)
Denne morgen vandrer vi ned gennem en tør højlandsskov, der også er kendt som netop 'Dry Andean Highland Forest'. Efter et par timers skovvandring når vi ned til Rio Blanco floden (1.990m), hvor der vil være mulighed for at tage en forfriskende kølig dukkert. Vi krydser den skummende flod, inden der tages fat på en lang og stejl opstigning på ca. 3 timer til vores lejr i Maizal. Turen går ad snævre stier omkranset af tæt bevoksning. Som vi støt klatrer opad, erfarer vi, at udsigten udvikler sig i takt med vores skridt, og efterhånden som vi når lejren i Maizal, udfoldes en paradisisk udsigt til tre dale og mindst ti bjergtinder, hvoraf flere er klædt i sne eller is. Vi spiser både frokost og aftensmad på dette lille jordiske paradis, hvis idylliske omgivelser vi har det meste af eftermiddagen og aftenen til at nyde og slappe af i. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 7 timer Sværhedsgrad: moderat-hård
8. dag: Gennem tågeskov og puna-slette til San Juan passet (4.200m) og Yanama bosættelse (3530m)
På denne dag venter først endnu en lang opstigning gennem et utrolig smukt område, der først går gennem tæt tågeskov og dernæst over puna-slette med det typiske ichu-græs. Opstigningen strækker sig over ca. 4½ time, hvor de første 3½ time er halvstejle i et blandet skovterræn, mens den sidste time i puna-landskab bølger sig jævnt opadgående ad en inka-sti, der har en karakteristisk smuk zigzag udformning. Vi passerer Victoria-minerne, hvor skinnende sten vidner om den høje koncentration af metaller og mineraler, inden vi spiser frokost på bjergpasset San Juan i 4200 meters højde. Herfra er der en imponerende udsigt over mange udsøgte bjergkamme, heriblandt den snedækkede Choquetakarpo (5.520m). Herefter går ruten ned til bunden af dalen til den lille og isolerede bosættelse Yanama, der er utroligt smukt beliggende med omkransende bjerge. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 9 timer Sværhedsgrad: Hård
9. dag: Forbi turens højeste pas (4.600m) til Totora (3.200m)
I dag venter en lang dag mod trekkingturens højeste punkt, Yanama passet i 4.600 meters højde. Turen går op fra dalen ved Yanama-floden forbi vandløb og vandfald, som strømmer ned fra snegrænsen ovenfor. Efter ca. 5 timers hård trekking når vi passet. Der er en fantastisk udsigt over de sneklædte tinder Padrayoc (5584m) og Sacsarayoc (5991m), og i klart vejr kan vi være heldige at se Salkantay (6271m). Nedstigningen går gennem græsenge og over små træbroer til den lille landsby Totora, hvor vi slår lejr. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 8-9 timer Sværhedsgrad: Hård
10. dag: Besøg lokale Quechua-familier, samt banan- og kaffeplantager på vej til Lucmabamba (2.000m)
I Totora besøger vi lokale Quechua-familier og får et indblik i deres måde at leve på. Efterfølgende påbegynder vi dagens trek med en lang nedstigning til La Playa i 2.100 meters højde. Vi går således hele 2.000 højdemeter nedad til varmere temperaturer i dalen. På vejen passerer vi små og store vandfald, og der er mulighed for at spotte peruvianske fuglearter og orkideer undervejs. Der gøres stop ved en banan- og kaffeplantage samt besøg hos lokale i de landsbyer vi passerer. Der slås lejr i Lucmabamba. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 7 timer Sværhedsgrad: Let
11. dag: Fra Llactapata inca-ruin til Machu Picchu by: Aguas Calientes (2.050m)
Efter morgenmaden trekker vi til inca-ruinen Llactapata i 2.650m. Her kan vi nyde udsigten til Machu Picchu-bjerget og Vilcanotakløften. Det er også muligt at droppe dagens trek og mod betaling tage ud og zipline over dybe kløfter. Efterfølgende går trekket videre til togstationen i Hydro-Electrica. Ruten tager os igennem kaffe- og frugtplatanger. Vi kan vælge enten at tage toget eller gå de sidste 12 kilometer langs jernbanen til Aguas Calientes. Om eftermiddagen har vi tid på egen hånd til at slappe af, shoppe på markedet, drikke en god kop kaffe eller eventuelt tage en dukkert i de varme kilder (Aguas Calientes). Vi sover på et hyggeligt og bekvemt hostal i byen ikke langt fra Machu Picchu. (M,F,A) Anslået trekkingtid: 6 timer. (trekking og bus/tog). Sværhedsgrad: Let
12. dag: Spændende guidet tur ved Machu Picchu ruinen (2.430m) og togtur til Cuzco (3.350m)
Dagens begivenhed er besøget på det storslåede Machu Picchu. Machu Picchu er en populær turistattraktion, og derfor er det en fordel at komme op til ruinen tidligt om morgenen. Det er muligt at tage bussen fra Aguas Calientes til Macchu Picchu eller gå op. Vi mødes tidligt om morgenen og stiller os i kø til bussen eller ved porten til vandreturen op, morgenmad kan købes i køen. Ved Machu Picchu giver vores lokal guide en spændende og grundig rundvisning af 2,5 times varighed, og vil undervejs fortælle om alt lige fra stedets historiske betydning til dets arkitektoniske udformning. Herefter har vi tid på egen hånd til at opleve området, og det er muligt at tage bussen retur til Aguas Calientes, når man er mættet af indtryk. I Aguas Calientes kan vi nyde en frokost, købe de sidste souvenirs eller besøge de termiske bade, inden vi om eftermiddagen eller tidligt om aftenen (tidspunkt oplyses af guiden og er afhængig af togselskabet) tager toget tilbage til Ollantaytambo eller Poroy og transporteres tilbage til vores hotel i Cuzco, hvor vi vil være fremme sidst på aftenen. (M)
13. dag: Afsked med Cuzco og retur mod Danmark
Efter morgenmaden samles vi og kører til lufthavnen. Vi flyver med mellemlanding til Danmark. Det er muligt at udvide rejsen og flyve hjem senere. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. besøg i Amazonas, flere dage i Lima eller andre oplevelser i skønne Peru. (M)
14. dag: Ankomst København
Turen slutter i Københavns lufthavn Kastrup.

Overnatninger

1 overnatning i Lima
3 overnatnigner i Cuzco, 2 inden og 1 efter trekket
7 overnatninger i telt på trekket
1 overnatning på hotel i Aguas Calientes
1 overnatning på flyet fra Lima til København

Overnatningerne er i delt dobbeltværelse

Bemærkninger

På trekket er der muldyr og portere til at bære fælles køkken- og campingudstyr og op til otte kilo af din personlige bagage. Har du brug for at have mere end otte kilo med, kan der lejes en hest, eller du kan selv bære det. Derudover bærer du selv din dagsrygsæk på trekket, hvori du kan have vandflaske, snacks og skiftetøj m.m. med.

Der tages forbehold for ændringer af overnatningsstederne på trekket afhængig af ledighed og gruppens fysik og tempo.

For at være sikker på, at din sovepose har den rette kvalitet, anbefaler vi, at du køber en med fra Danmark.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Hvad kræver det af dig?
Sværhedsgraden på dette trek er hårdt og afhænger af vejret.
Du skal være i rigtig god fysisk form på denne tur. Der vandres et gennemsnit på 15km om dagen med lange op- og nedstigninger i kuperet terræn. Træning inden turen i form af længere vandring i naturen gerne på bakker, fitness- og trappetræning, og evt. løb vil gøre turen langt sjovere for dig.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Afrejsedatoer

Grundet situationen i Peru har vi valgt at lukke rejsen indtil situationen er stabil igen

Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 15 deltagere.

Pakkeliste

 • Pas
 • Vandtæt rygsæk og dagsrygsæk (pak evt. dit tøj i vandtætte poser)
 • Gode vandrestøvler
 • Evt. vandresandaler
 • Varm sovepose minimum ned til minus 5 grader, men meget gerne varmere
 • Svedtransporterende tøj til trekking
 • Varm hue, halstørklæde og vanter
 • Gode trekkingsokker, gerne to par
 • Vind- og vandtæt jakke (medbring evt. regnslag)
 • Håndklæde, badetøj og toiletgrej
 • Personlig medicin og evt. højdesygepiller
 • Kasket/hat og solbriller
 • Solcreme og myggespray
 • Drikkeflaske
 • Vandrensningstabletter
 • Lommelygte
 • Kameraudstyr
 • Lommepenge
 • Evt. vandrestav og kikkert
 • Snacks som energibar og chokolade

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København* - Lima / Lima - Cuzco / Cuzco - København (inkl. bagage)
 • Transfer ifølge program
 • Entré til Choquequirao og Machu Picchu
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Muldyr til at bære fælles udstyr, personlig bagage (maks. 8 kg) og førstehjælpsudstyr inkl. ilt
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende trekkingguide
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Nødvendige vandretilladelser
 • Nødtelefon under rejsen
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Lokale skatter og afgifter
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afsbestillingsdforsikring
 • Drikkevarer
 • Sovepose (kan lejes - venligst oplys dette ved reservation)
 • Privat hest til støtte på de hårde opstigninger og evt. ekstra bagage (kan lejes - venligst oplys dette ved reservation)
 • Entré til de varme kilder i Aguas Calientes (valgfrit - betales lokalt)
 • Drikkepenge - i Peru er det en god skik at give drikkepenge til guide/kok/bærere efter endt tur. Der skal beregnes ca. 100 USD i drikkepenge.
 • Singleværelsestillæg koster 2000kr, hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000kr. er ikke refunderbart.

*Det er også muligt at flyve fra Billund, Ålborg og Aarhus. Kontakt din rejsekonsulent for tider og priser.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Afrejsekalender

Find en afrejsedato der passer dig.

Status
Rejseperiode
Frapris pr. pers.
06.07.24 - 17.07.24
25.995,-
10.08.24 - 17.08.24
10.995,-
24.08.24 - 31.08.24
10.995,-
faq

Hvor ligger Machu Picchu og Choquequirao?

Machu Picchu er beliggende i Andesbjergene i det sydlige Peru i 2.430 meters højde. I 2007 blev Machu Picchu klassificeret som en af verdens nye syv vidundere. Choquequirao (3.050 m.o.h) er beliggende i bjergområdet Vilcabamba i Cuscoregionen.


Hvad er Choquequirao?

Choquequirao er en spektakulær inkaruin, der blev opført i det 15. århundrede under Topa Yupanqui – bedre kendt som søn af grundlæggeren af Machu Picchu, Pachacuti. Det helt særlige ved Choquequirao er, at man fortsat arbejder på udgravningsprocessen, og ydermere er der meget få turister sammenlignet med storebror-ruinen Machu Picchu. Vi får lov til at bevæge os rundt i de stenbelagte gader og følge udgravningerne på tæt hold. Samtidig får vi her også et spændende indblik i inkaernes hverdagsliv, kulturarv og historie, så der er garanteret en helt særlig oplevelse, når vi besøger Choquequirao.


Hvad kræver det at vandre til Machu Picchu?

Det forventes, at du er i god fysisk form og kan vandre i gennemsnit 15 km om dagen i råt og kuperet terræn med adskillige op- og nedstigninger. Vi anbefaler altid, at du prioriterer at give træningen en ekstra skalle inden afrejse, hvor du med fordel kan træne op med længere vandreture i bakket terræn, løb og anden træning, der fokuserer på styrke af knæ- og fodled. Det skal også tilføjes, at vejret spiller en central rolle for sværhedsgraden på dette trek til Machu Picchu, og vi kan nemt løbe ind i omskiftelige vejrforhold undervejs på turen. Ruten er tilrettelagt således, at vi afsætter god tid til akklimatisering til højderne i Andesbjergene, hvor de majestætiske udsigter vejer glimrende op for den strabadserende færd, der venter forude.


Anbefaler I at medbringe støvler eller sko på rejsen til Peru?

Valg af fodtøj til denne tur til Machu Picchu og Choquequirao afhænger af dine præferencer. Prøv dig frem og gå med den løsning, du er mest komfortabel med. Vi anbefaler også, at du medbringer sandaler til brug i byerne og for at give dine fødder en velfortjent pause på trekket.

Hvor lang tid varer denne rejse til Peru?

Rejsen til Machu Picchu og Choquequirao varer i alt 14 dage, hvoraf syv af dagene er på trekket. Her overnatter vi i telt. Derudover er der overnatninger både i den peruvianske hovedstad Lima og i den historiske by Cusco både før og efter trekket.


Hvem byggede Machu Picchu?

Den spektakulære arkitektoniske byggestil skal tilskrives inkaerne, der byggede Machu Picchu i omkring år 1450. Grundet den spanske invasion af Peru valgte de dog at forlade byen omtrent 100 år senere. Historiebøgerne fortæller, at langt størstedelen af inkaerne herefter døde som følge af sygdomme, som de spanske sømænd bragte med sig til Peru. Machu Picchu lå dernæst gemt i Andesbjergene og blev først genopdaget i år 1911 af den amerikanske historiker Hiram Bingham. I dag er byen i folkemunde kendt som ”Den glemte inkaby” og tiltrækker rejsende i massevis hver eneste dag.


Skal jeg selv bære min bagage på vandreturen mod Machu Picchu?

Du skal bære din egen dagsrygsæk, hvor du kan medbringe snacks, vandflaske, skaltøj, kasket, solcreme mm. alt efter, hvad du har behov for. En udbygget pakkeliste til trekket til Machu Picchu kan ses på hjemmesiden. Derudover vil muldyr og portere bære det fælles køkken- og campingudstyr samt op til 8 kilo af din medbragte, personlige bagage. Det transporteres dagligt mellem vores teltlejre, hvor vi overnatter. Såfremt du har mere end 8 kilo med, er der mulighed for at leje en hest, der kan transportere bagagen – eller du kan vælge selv at bære de resterende kilo.


Hvordan bor og spiser man på trekket til Machu Picchu?

Undervejs på vores 7-dages trekkingtur mod Machu Picchu bor vi i telte. I storbyerne Lima, Cuzco og Aguas Calientes bor vi i delte dobbeltværelser på hoteller. Morgenmad er inkluderet hver dag i byerne, hvor der ofte er tid på egen hånd til at udforske det peruvianske køkken til frokost og aftensmad. Undervejs på trekkingturen til Machu Picchu og Choquequirao er alle vores måltider inkluderet og bliver tilberedt af kokke, der ledsager os på turen.
Til top