8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 10.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Vandreturen går gennem kuperede grønne landskaber, bøgeskov og hvedemarker, kastanje- og egetræer. De små landsbyer, romanske og gotiske stilarter, historier om tempelriddere og benediktinske munke gør Camino de Santiago til en unik oplevelse.

Navnet Caminoen kommer fra det spanske “Camino de Santiago”, som betyder “Jakobsvejen”. Det er en fællesbetegnelse for et stort netværk af ruter, som fører til Katedralen i byen Santiago de Compostela i det Nordvestlige Spanien, hvor apostlen Jakob ligger begravet.

Det hele startede i det 9. århundrede, hvor man fandt de jordiske rester af apostlen Jakob, som gjorde, at mange pilgrimme begyndte at finde ruter hertil. I Spanien er der langt over 4.000 km fordelt på mange “Caminoer”, som starter i forskellige dele af landet. For at en rute bliver til en ”Camino de Santiago”, skal der være en dokumenteret historie om, at ruten har været brugt af pilgrimme og haft refugier og hospitaler, som tilbød overnatning til pilgrimme undervejs.

Vi går en strækning på ca. 114 km på ”Camino Francés” - ”Den Franske Vej”- hvor alle de vigtigste ruter fra Frankrig - og hermed resten af Europa - løber sammen. Denne rute på knap 900 km betegnes som hovedruten, og den kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1993.
For at kunne få ”La Compostela”, som er beviset for veludført pilgrimsvandring til Santiago, skal man minimum have gået 100 km ad Caminoen, inden man når til Santiago. Vi har hver vores pilgrimspas med, som stemples undervejs, og bruges som bevis for vores vandring, sammen med vores let ømme fødder og store, tilfredse smil.

Glæd dig til
 • Verdensklassevandring på en UNESCO-Verdensarvspilgrimsrute
 • Meget afvekslende rute med skovstier, markveje, brosten, asfalt, jævne og ujævne strækninger opstigninger og nedstigninger.…
 • Ældgamle stier forbi kirker, klostre og vejkors
 • Mange hyggelige landsbyer, hvor I kan opleve den lokale stemning
 • Bagagetransport mellem overnatningsstederne
 • En dag til at opleve Santiago de Compostela


Bedste rejseperiode

Det er muligt at vandre på Caminoen året rundt, men det bedste tidspunkt er fra april til oktober.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra København til startpunktet i byen Sarria
Vi mødes i Kastrup lufthavn med den danske rejseleder, hvorefter der er afgang mod Santiago de Compostela. Ved ankomst bliver vi hentet i lufthavnen og kørt til turens startby, Sarria. Efter indkvartering på vores lille hotel, har vi mulighed for at nyde vores første spanske måltid og et godt glas vin.
2. dag: Sarria til Portomarín: Bøgetræer, middelalderbroer over små og store vandløb
Vi starter dagen med at få stemplet vores pilgrimspas. Pilgrimspasset kan stemples på overnatningsstederne, i kirker, på turistkontorer, rådhuse og nogle restauranter og barer undervejs. Hvis man ønsker at modtage et bevis på, at man har gennemført caminoen i Santiago, skal man kunne fremvise et pas med to stempler pr. vandredag. Vi vandrer i dag forbi charmerende, små landsbyer, og efter 14 km kommer vi forbi den kendte 100km sten. Dagen er vidunderlig til at spotte de ikoniske ”hórreos”, som er ældgamle forrådsbygninger bygget på sokler, hvor korn og andre afgrøder blev holdt tørt og i sikker afstand fra fugt og gnavere. Vi afslutter dagen i Portomarín efter at have gået over den 350m lange bro over Miño-floden. Her kan vi nyde en velfortjent kold drik i godt selskab. Skal du have hjælp til at vælge dessert i aften, er områdets kendte mandelkage en sikker vinder. (M) Anslået vandretid: 6-7 timer, 22 km.
3. dag: Portomarín til Palas de Rei: Gode bakker, som fører til turens højeste punkt
Portomarín har en spændene historie bag sig. I 1960 blev landsbyen flyttet fra flodbredden til den bakketop, hvor den befinder sig nu. Da dæmningen til Miño-floden skulle bygges, blev hele byen desværre oversvømmet. Flere bygninger blev flyttet sten for sten og genopbygget, blandt andet den smukke fæstningskirke San Nicolás fra det 12. århundrede, og den romerske facade i San Pedro kirken. Er vandstanden lav i den opdæmmede sø, kan de gamle stenmure fra husene stadig ses. Dagens vandretur begynder med en jævn og til tider sej stigning. I dag skal vi nemlig forbi det højeste punkt på hele vores tur: 722 meter over havet i Ligonde-bjergkæden. Inden vi når passet, kan vi vælge at tage en lille afstikker for at se resterne af en oldtidskeltisk fæstning og boplads, hvorfra udsigten over egnen er storslået. Inden vi kommer ned til landsbyen Ligonde, kommer vi forbi sten-vejkorset Crucero de Lameiros fra 1670, hvorfra vi forsætter med at følge de afmærkede Caminosten, indtil vi kommer til vores destination, landsbyen Palas de Rei. (M) Anslået vandretid: 6-7 timer, 25 km.
4. dag: Palas de Rei til Melide: Romerske kirker, middelalderbroer og blæksprutter
I dag venter der dig en lidt kortere vandredag men med både korte og lange op- og nedstigninger. Vi går i stille og roligt tempo og nyder dagen med dens mange smukke udsigter undervejs til Melide. Vi passerer i dag flere middelalderbroer og vandrer gennem de søvnige landsbyer, Casanova og Leboreiro, på vej mod Melide. Dette er et af de bedste steder på Caminoen til at smage den lokale delikatesse, Pulpo á feira (blæksprutte). Vi finder mange berømte ”pulperías” i denne livlige by, hvor vi kan genoplade batterierne og smage denne lækre ret: blæksprutte serveret i skiver med olivenolie, paprika og kogte kartofler. (M) Anslået vandretid: 3-4 timer, 15 km
5. dag: Melide til Arzúa: Kirker, skovstier og vandløb
Turens korteste vandredag. Vejen er snoet og bakket, går langs små naturstier omringet af træer, og du krydser flere vandløb i løbet af dagen. Du vandrer gennem midelalderbyen Ribadoso, og finder flere smukke kirker undervejs, hvor du kan få dit pilgrimspas stemplet, før du kommer til dagens endestation: Arzúa. Her findes det besøgsværdige kappel La Magdalena, samt den autentiske og atmosfæriske kirke Igrexa de Santiago de Arzúa, hvor der bliver holdt pilgrimsmesse om aftenen. (M) Anslået vandretid: 3-4 timer, 14 km
6. dag: Arzua til Amenal: Hyggelige lokale stier under høje træer, forbi græsmarker og frugtplantager
En af de to berømte kirker i Arzúa, Igrexa de Santiago de Arzúa eller La Magdalena, er det ideelle sted at få dagens stempler i vores pilgrimspas, og samtidig er kirkerne bestemt et besøg værd. Vandringen i dag vil i perioder foregå under høje træer, og mens vi vandrer gennem smukke skove og langs vandløb, kommer vi forbi stille, traditionelle landsbyer, som er omringet af græsmarker, små grøntsagshaver og frugtplantager. Bliver det varmt, er et kig ind i Santa Irena kapellet ikke en dårlig idé. Udover at være dejlig kølig, er det her, man kan se den vidunderlige statue af Santiago. Efter Santa Irena foregår de resterende 5 km ad stille og rolige landeveje og skovstier. Jo mere vi nærmer os Santiago, jo større bliver landsbyerne, men vores mål for i dag er stadig en lille landsby ved navn Amenal. En god ”pilgrimsmenu”, som vi efterhånden er blevet godt vant til under vores tur, vil sikkert gøre underværker, så vores ben er klar til de sidste 16 km, vi har til Santiago de Compostela i morgen. (M) Anslået vandretid: 6-7 timer, 23 km
7. dag: Amenal til Santiago de Compostela: De sidste stigninger og udsigten ved Glædens bjerg
Vi forlader Amenal om morgenen og passerer landsbyen Lavacolla, hvor det var en tradition for pilgrimme at bade i Sionllafloden for at gøre sig klar til deres ankomst til Santiago. Vi vandrer under høje eukalyptustræer, og tre km inden vi når Santiago de Compostela, når vi frem til Monte do Gozo - Glædens bjerg. Vi holder pause ved de store skulpturer, der pynter toppen, og herfra kan vi se tårnene på katedralen i Santiago for første gang. Vi er der næsten! Ved ankomst til den hellige by, bliver vi indkvarteret for natten, og der vil være tid til at udforske byen. Det er muligt at gå til Pilgrimskontoret, hvor vi kan få udstedt La Compostela, som bevis for veludført pilgrimsvandring til Santiago. I middelalderen blev der i stedet uddelt muslingeskaller ved ankomst, og de blev hermed et pilgrimssymbol. Nu bruges skallerne som et symbol på Caminoen, og man ser dem på alle skilte, som viser vej. Mange pilgrimme køber en muslingeskal først på rejsen og sætter den på deres rygsæk som symbol på, at man er på pilgrimsvandring. (M) Anslået vandretid: 4-5 timer, 16 km
8. dag: Afgang til Danmark
I dag vender vi snuden hjemad. Men dagen er kun lige startet, og vi forsøger at få det bedste ud af den tid, der er tilbage, inden vi skal i lufthavnen. Santiago de Compostela er en smuk by at gå på opdagelse i. Der er unik arkitektur overalt, og de charmerende små gader er fulde af glade pilgrimsvandrere. I den gamle bydel vil I kunne se lokale markeder og små hyggelige restauranter, der altid serverer gode tapas, iskolde øl eller varm stærk kaffe. Nyd det hele, inden vi i god tid bliver kørt fra Santiago til lufthavnen og vores fly hjem til Danmark. (M) Det er muligt at udvide rejsen og flyve hjem senere fra Santiago eller en anden destination. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. hoteller, billeje eller ture.

Overnatninger

1 overnatning i Sarria
1 overnatning i Portomarín
1 overnatning i Palas de Rei
1 overnatning i Melide
1 overnatning i Arzúa
1 overnatning i Amenal
1 overnatninger i Santiago

Alle overnatninger er på hotel i delt dobbeltværelse med eget bad.

Bemærkninger

Hvad kræver det af dig?
Vi går gennemsnitligt ca. 20 km om dagen. Den længste dag er på 25 km, og den korteste er på 14 km. Underlaget veksler mellem grus, stampet jord, brosten og asfalt, og der vil forekomme lange op- og nedstigninger. Vi bærer kun på vores dagsrygsæk, da den resterende bagage vil blive transporteret med bil mellem vores overnatningssteder. Da vi går seks dage i træk, kan vablerne blive den største fjende på denne tur, så sørg derfor for, at vandrestøvlerne er gået til inden afrejse.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Vi tilbyder også pilgrimsvandring på Camino Portugues med dansk rejseleder.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 deltagere, maksimum 18 deltagere.

Næste: 31-08-2024
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Trekkingstøvler
 • Trekkingsokker, gerne to par
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Svedtransporterende tøj
 • Lommelygte/pandelygte
 • Vandtætte pakkeposer
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Snacks - energibar og chokolade
 • Evt. lagenpose
 • Evt. egen vandflaske
 • Evt. vandresandaler
 • Evt. vandrestave og kikkert

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Udrejse Tilmeldingsfrist Rejseleder Pris
På forespørgsel Rejseperiode10.08.24 - 17.08.24 UdrejseKøbenhavn - Porto RejselederLars Hugin
10.995,-
Kontakt os
Udsolgt Rejseperiode31.08.24 - 07.09.24 UdrejseKøbenhavn - Santiago De Compostela Tilmeldingsfrist02-07-2024 RejselederKit Nørgaard Aabjerg
Udsolgt Rejseperiode14.09.24 - 21.09.24 UdrejseKøbenhavn - Porto Tilmeldingsfrist16-07-2024 RejselederAnders Kjær
Udsolgt Rejseperiode28.09.24 - 05.10.24 UdrejseKøbenhavn - Porto Tilmeldingsfrist30-07-2024
Ledige pladser Rejseperiode22.03.25 - 29.03.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist22-01-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode05.04.25 - 12.04.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist05-02-2025 RejselederThomas Grønkjær Høiriis
10.995,-
Reserver
Få pladser Rejseperiode12.04.25 - 19.04.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist12-02-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode03.05.25 - 10.05.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist03-03-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode17.05.25 - 24.05.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist17-03-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode24.05.25 - 31.05.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist24-03-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode01.06.25 - 08.06.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist01-04-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode19.07.25 - 26.07.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist19-05-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode09.08.25 - 16.08.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist09-08-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode23.08.25 - 30.08.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist23-06-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode30.08.25 - 06.09.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist30-06-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode13.09.25 - 20.09.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist13-07-2025
10.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode27.09.25 - 04.10.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist27-07-2025
10.995,-
Reserver

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Santiago de Compostela eller Porto t/r (inkl. bagage)
 • Morgenmad
 • Dansk rejseleder
 • Transfer ifølge program
 • 7 overnatninger ifølge program
 • Bagagetransfer mellem alle overnatninger
 • Pilgrimspas
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Nødvendige vandretilladelser
 • Nødtelefon under rejsen
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Lokale skatter og afgifter
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Frokost (Madpakke køber vi dagligt på ruten til ca. 7-12€)
 • Aftensmad (En tre retters pilgrimsmenu koster ca. 10-15€)
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entreer
 • Tillæg for enkeltværelse 2.000 kr. Det er muligt at dele værelse med en deltager af samme køn. Er der ingen at dele med, opkræves enkeltværelsestillæg ved restbetaling
 • Ved bestilling af rejsen er det ofte muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Billund eller Aalborg for 1.495 kr. per person . Det forudsætter dog, at flyselskabet på den enkelte afgang tilbyder mulighed for provinstilslutning samt at der er plads. Spørg din rejsekonsulent for nærmere information.

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

For at få den bedste pris flyver vi på udvalgte afgange til og fra Porto. Det giver en længere transfertid på ankomst og afrejse dagen.

Depositummet på de 1.000 kr. er ikke refunderbart.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Bonnie Sørensen, rejsekonsulent

Bonnie Sørensen

Rejsekonsulent

Rejsekonsulent Kamilla Hougaard

Kamilla Hougaard

Rejsekonsulent

kajo|jr.dk

Jacob Nellemann Schultz

Rejsekonsulent

jane|jr.dk
faq

Hvilket indhold og hvor mange kilo skal vi bære i dagsrygsækken på Camino Francés?

Vi bærer vores egen dagsrygsæk på den franske Camino, hvor vi anbefaler, at man har plads til regnjakke, regnslag til sin rygsæk, en drikkedunk til 1 liter vand, madpakke, snacks, siddepude, solhat, evt. lille kit til at behandle vabler, ekstrasokker, vandrestave mm. alt efter behov. Man skal regne med at bære på ca. 3-5 kg på Camino Francés, og resten af bagagen bliver transporteret mellem overnatningsstederne. Vi bærer aldrig på mere end ca. 1 liter vand ad gangen, da vi kan påfylde vand løbende på Caminoen.


Kan jeg komme med som solorejsende uden at betale singleværelsestillæg på Camino Francés?

Deltagere kan betale tillæg for enkeltværelse på Camino Francés. Det er muligt at dele værelse med en deltager af samme køn, men såfremt der ingen er at dele med, opkræves enkeltværelsestillæg ved restbetaling for vandring på den franske Camino.


Hvilket fodtøj anbefaler I at vandre i på Camino Francés?

Hvorvidt man vælger at medbringe støvler eller vandresko på den franske Camino er en præferencesag. Støvler kan beskytte og fiksere anklerne mere og samtidig være en god ven, hvis vi løber ind i regnvejr, og når vi skal krydse små vandløb. Omvendt er vandresko ofte lettere, og eftersom vi blot bærer på vores dagsrygsæk på Camino Francés, udsætter vi ikke vores knæ og fodled for stor kilobelastning. Mærk efter og prøv af, hvad der fungerer for dig og gå med den løsning. Sandaler er også et fint alternativ at medbringe uanset hvad, så man kan give luft til tæerne efter de lange, varme vandredage, når vi nyder et koldt glas vin og mæsker os i pilgrimsmenuer på en lokal restaurant om aftenen efter endnu en storslået dagsetape på Camino Francés.


Hvordan spiser og overnatter man på Camino Francés?

Som regel spiser vi morgenmad på overnatningsstedet. Vi finder frokost på en lille café undervejs på dagsetapen på den franske Camino, og vi spiser en pilgrimsmenu om aftenen på en lille taverna. På de fleste sektioner af ruten kan vi løbende tanke vand op og købe snacks, men det kan være en god idé at medbringe ekstra snacks såsom müslibarer, frugt eller lignende, så vi altid kan fylde energidepoterne op. Vi overnatter på en blanding af små hoteller og guesthouses i byerne langs med ruten på Camino Francés.

Hvor mange timer og km vandrer vi om dagen på Camino Francés?

Vi vandrer i gennemsnit 4-8 timer om dagen alt efter etapens udformning og afstand mellem passende overnatningssteder. Nogle dage er lange og krævende, mens vi på andre etaper har tiltænkt ekstra tid til kulturelle seværdigheder og afslapning. Underlaget veksler mellem grus, sand, stampet jord, brosten og asfalt, og der vil forekomme lange op- og nedstigninger på den franske Camino. Vi vandrer i gennemsnit 20 km om dagen, hvor turens længste dag er 25 km, og den korteste dag er 15 km.


Hvornår vandrer vi typisk afsted om morgenen, og hvornår ankommer vi til overnatningsstedet på Camino Francés?

Vi har skræddersyet et program, der både byder på kortere og længere vandredage på den franske Camino. Vi bliver udfordret på vores fysik, men samtidigt er der også plads til restituerende eftermiddage og en kold forfriskende øl i solen. Vi påbegynder oftest vandringen omkring kl. 8-9 efter et morgenmåltid på vores hotel eller på en lille café i nærheden. Dernæst vandrer vi et par timer, men for at undgå de varme solskinstimer omkring middagstid, forsøger vi altid at tilbringe frokostpausen et hyggeligt sted i skyggen, hvor man selv står for sit måltid. Vi er oftest fremme ved overnatningsstedet om eftermiddagen - sommetider tidligt og andre dage senere på dagen alt efter antal kilometer samt omfanget af småpauser ved kirker og udsigtspunkter, som vi passerer og besøger undervejs på Camino Francés.


Skal vi selv bære på vores bagage på Camino Francés?

Bagagetransport er inkluderet på alle rutesektioner, og det transporteres mellem overnatningsstederne på den franske Camino. Man skal dog selv bære på sin dagsrygsæk, der vejer ca. 3-5 kg.


Hvad skal jeg pakke til vandring på Camino Francés?

Det kræver ikke særligt udstyr at vandre Caminoen, men vandrestave kan være fordelagtige at medbringe for aflastning af knæ. Derudover anbefaler vi, at du medbringer enten vandrestøvler eller sko, som du har gået til inden afrejse mod den franske Camino.

En udvidet pakkeliste kan findes her. Du kan altid kontakte Jysk Rejsebureau, hvis du har brug for tips og tricks til valg af rette udstyr til at vandre på Camino Francés.
Til top