8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 11.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
”The Camino Portugues” eller den portugisiske camino er - næstefter den franske rute - den mest populære pilgrimsvandring til Santiago de Compostela. Det med god grund da det er en betagende og mere rolig en af slagsen, og så har vi fornøjelsen af Atlanterhavet som tro følgesvend.

Historien og kulturarven er i høj grad tilstedeværende på den portugisiske camino, hvilket vi vil få rig mulighed for at opleve. På vandringen passerer vi kirker, kapeller og kors langs vejsiden, hvor billeder af apostlen Jakob er med til at ønske den rejsende en god vandring.

Caminoen er den vigtigste europæiske pilgrimsvandring. Vandringen blev et symbol på kristendommens kamp mod muslimerne, og ruterne blev et kulturelt mødested for kristne i middelalderen og cementerede Frankrig og Spanien som kristne lande. Pilgrimsrejserne begyndte flere steder i Europa, og derfor opstod de mange forskellige ruter, der alle ender i Jakobs by, Santiago de Compostela.

Den portugisiske rute er kortere end den franske rute, og vi går de sidste ca. 130 km. af ruten. En rute hvor portugisiske pilgrimme oprindeligt begyndte deres pilgrimsvandring i enten Lissabon eller Porto.

Vi tager rejsen gennem Portugal i bus og begynder vores vandretur i Galicien, hvor landskabet byder på bjergsider med opdyrkede marker, frodige skove, vinmarker og søvnige galisiske landsbyer. Her vandrer vi ad romerske stier, krydser middelalderlige broer og nyder de spektakulære udkig over havet i området Rias Baixas. Rias Baixas er med sine mange flodmundinger et meget unikt område, der giver god mulighed for fiskeri. Desuden findes her masser af strande og marinaer, og der er generelt mange muligheder for vandaktiviteter. Dertil er området meget kendt for dets hvidvin. Druen bag vinen hedder Alberino, og den giver en frisk og spændende vin, som helt sikkert er værd at smage et glas eller to af.


Glæd jer til
 • Verdensklassevandring på en UNESCO-verdensarvspilgrimsrute.
 • Meget afvekslende rute med skovstier, markveje, brosten, asfalt, jævne og ujævne strækninger, opstigninger og nedstigninger.
 • Ældgamle stier forbi kirker, klostre og vejkors.
 • Mange hyggelige landsbyer, hvor I kan opleve den lokale stemning.
 • Bagagetransport mellem overnatningsstederne.
 • En dag til at opleve Santiago de Compostela.


Bedste rejseperiode

Det er muligt at vandre på caminoen året rundt, men det bedste tidspunkt er fra april til oktober.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra København til startpunktet i byen Baiona
Vi mødes i Kastrup Lufthavn med den danske rejseleder, hvorefter der er afgang mod Porto. Ved ankomst i den portugisiske lufthavn strækker vi benene og stiger ombord på vores bus, der skal køre os 110 km nordpå til startbyen Baiona. Efter indkvartering på vores hotel har vi mulighed for at nyde vores første spanske måltid og et godt glas vin.
2. dag: Baiona til Vigo, sandstrande, fiskerbyer og unik udsigt over Atlanterhavet
Vi tager afsked med Baiona og begynder vores pilgrimsvandring mod Santiago. Dagens gåtur følger kysten på gode stier og er en utrolig smuk tur via byen Nigran til vores mål i Vigo. Når vi kommer til Ramallosa, krydser vi floden Minor, hvor vi kan se den smukke romerske bro på venstre hånd. Broen har, på trods af at den er renoveret i 1926, bevaret sit middelalderlige udseende. Herfra kan vi nyde udsigten over Vigobugten resten af dagen med kig til den fantastiske ø Cies i horisonten, der er et af de mest besøgte turistmål i Galicien. Vi vandrer forbi flere strande, og hvis vejret er varmt, kan vi tage en dukkert ved stranden Praia America, tæt ved Nigran. Herfra går turen videre langs kysten til Vigo. Byen er en af områdets mest folkerige byer med dens 300.000 indbyggere. Byens lækre sandstrande kan nåes inden for kort rækkevidde, og byen er desuden meget kendt for sit fiskeri, hvor især sardiner bliver landet på byens havn. (M) Anslået vandretid: 7-8 timer, 26 km.
3. dag: Vigo til Arcade, sidste dag langs Atlanterhavet
Vi forlader Vigo og vandrer langs Vigo bugten mod Arcade. Det er vores sidste dag ved vandet, så vi nyder Atlanterhavets vilde brusen til det sidste. Efter cirka 15 km. ankommer vi til byen Redondela. Byen er kendt som viadukternes by, da byens mest kendte varetegn er to imponerende jernbaneviadukter, der er bygget i det 19. århundrede. Nyd den charmerende by inden turen fortsætter de sidste små 10 km. til fiskerbyen Arcade, der er kendt for deres berømte østers.(M) Anslået vandretid 6-7 timer, 23 km.
4. dag: Arcade til Pontevedra, broer, brosten og afsked med Vigo bugten
Efter to længere vandredage er vi nået til en kort vandredag. Vi går mod Galiciens anden største by, Pontevedra. Dagen begynder med at krydse Verdugofloden over broen Ponte Sampaio. Broen er kendt for, at det var her i 1809, at Napoleons hær led et af sine største nederlag i Galicien og måtte trække sig tilbage fra området. Caminoen fortsætter herfra ad brostensbelagte veje forbi en kirke fra det 13. århundrede. På turen kan vi stadig nyde udsigten over Vigo bugten, mens vi nærmer os Pontevedra. (M) Anslået vandretid: 3-4 timer, 12 km.
5. dag: Pontevedra til Caldas de Reis, kastanjelunde, skov og varme kilder
Efter en kort vandredag har vi udsigt til en dag med 22 km. til spabyen Caldas de Reis. Caminoen fører os ud af Pontevedra gennem kastanjelunde og skove med fyrretræer og eucalyptustræer. Ved Ponte Cabras kommer vi forbi en meget smuk kirke, Santa Maria de Alba, hvor vi nyder omgivelserne, inden vi fortsætter. Undervejs på ruten ser vi en statue af apostlen Jakob med sin vandrestav, der viser pilgrimmene på rette vej. Lige inden vi når til Caldas de Reis, kommer vi igennem Tivo, hvor vi bliver mødt at små springvand, der er blevet anvendt til offentlige vaskesteder. Vores målby er kendt for dens varme kilder (Caldas), hvor man før i tiden - efter en dags vandring - tog sig et fodbad for at pleje sine fødder. Floden Umia løber gennem byen, og en gåtur langs floden kan varmt anbefales. (M) Anslået vandretid: 6-7 timer, 23 km.
6. dag: Caldas de Reis til Padron, turen går op og ned gennem skove til Padron
Vi kydser Umiafloden på vores vej ud af Caldas de Reis og siger farvel til byen, der i romersk tid har fået sit navn fra dens varme kilder. Turen går gennem skov, når vi begynder vores opstigning til Santa Marina. Vi begiver os nedad igen og krydser floden Fontenio. Dagens sidste passager går gennem fyrretræsskov til Padron, der er sidste stop inden katedralen i Santiago. Sagnet fortæller, at det var i Padron, at apostlen Jakobs jordiske rester ankom med skib. Hans lig blev omsluttet af en stor sten, der tog form som en kiste, og den blev trukket af en okse til Campus Stella (Compostela). Omkring graven opstod byen Santiago, der er det spanske ord for Sankt Jakob. En lokal delikatesse i byen er de små grønne Padronpebre, som man spiser overalt i Spanien. (M) Anslået vandretid: 5-6 timer, 18 km.
7. dag: Padron til Santiago de Compostela, sidste etape inden ankomsten til den smukke katedral i Santiago
Vi er nået til vores sidste vandredag og kulminationen på vores pilgrimstur, når vi efter ca. 25 km. ankommer til de smalle middelalderlige gader i centrum af Santiago. Her kan vi mærke den unikke stemning, der er ved katedralen, hvor pilgrimme og vandrere samles og nyder udsigten og atmosfæren ved katedralen. Vi bliver indkvarteret og har nu resten af dagen til at udforske den hellige by. Det er muligt at gå til Pilgrimskontoret, hvor man kan få udstedt ”La Compostela” som bevis for veludført pilgrimsvandring til Santiago. I middelalderen blev der i stedet uddelt muslingeskaller ved ankomst, og de blev hermed et pilgrimssymbol. Nu bruges skallerne som et symbol på Caminoen, og man ser dem på alle skilte, der viser vej. Mange pilgrimme køber en muslingeskal først på rejsen og sætter den på deres rygsæk som symbol på, at man er på pilgrimsvandring. (M) Anslået vandretid: 6-7 timer, 25 km.
8. dag: Hjemrejse
I dag vender vi snuden hjemad. Men dagen er kun lige startet, og vi forsøger at få det bedste ud af den tid, der er tilbage, inden vi skal i lufthavnen. Santiago de Compostela er en smuk by at gå på opdagelse i. Der er smuk arkitektur overalt, og de charmerende små gader er fulde af glade pilgrimsvandrere. I den gamle bydel kan I besøge lokale markeder og små hyggelige restauranter, der altid serverer god tapas, iskolde øl eller varm stærk kaffe. Nyd det hele, inden vi i god tid bliver kørt fra Santiago til lufthavnen hvor vi går ombord på vores fly hjem til Danmark.(M) Det er muligt at udvide rejsen og flyve hjem senere fra Santiago eller en anden destination. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. hoteller, billeje eller ture.

Overnatninger

1 overnatning i Baiona
1 overnatning i Vigo
1 overnatning i Arcade
1 overnatning i Pontevedra
1 overnatning i Caldas de Reis
1 overnatning i Padron
1 overnatning i Santiago

Alle overnatninger er på hotel i delt dobbeltværelse med eget bad.

Bemærkninger

Hvad kræver det af dig?
Vi går gennemsnitligt ca. 20 km. om dagen. Den længste dag er på 26 km, og den korteste er på 12 km. Underlaget veksler mellem grus, stampet jord, brosten og asfalt, og der vil forekomme lange op- og nedstigninger. Vi bærer kun på vores dagsrygsæk, da den resterende bagage vil blive transporteret med bil mellem vores overnatningssteder. Da vi går seks dage i træk, kan vablerne blive den største fjende på denne tur, så sørg derfor for, at vandrestøvlerne er gået til inden afrejse.
Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 10 deltagere, maksimum 14 deltagere.

Næste: 15-04-2023
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Trekkingstøvler
 • Trekkingsokker, gerne to par
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Svedtransporterende tøj
 • Lommelygte/pandelygte
 • Vandtætte pakkeposer
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Snacks - energibar og chokolade
 • Evt. lagenpose
 • Evt. egen vandflaske
 • Evt. vandresandaler
 • Evt. vandrestave og kikkert

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode15.04.23 - 22.04.23 Tilmeldingsfrist15-02-2023
11.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode29.04.23 - 06.05.23 Tilmeldingsfrist28-02-2023
11.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode27.05.23 - 03.06.23 Tilmeldingsfrist27-03-2023
11.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode10.06.23 - 17.06.23 Tilmeldingsfrist10-04-2023
11.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode05.08.23 - 12.08.23 Tilmeldingsfrist05-06-2023
11.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode19.08.23 - 26.08.23 Tilmeldingsfrist19-06-2023
11.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode02.09.23 - 09.09.23 Tilmeldingsfrist02-07-2023
11.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode24.09.23 - 01.10.23 Tilmeldingsfrist24-07-2023
11.995,-
Reserver

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Porto // Santiago de Compostela - København (inkl. bagage)
 • Dansk rejseleder
 • Transfer ifølge program
 • 7 overnatninger ifølge program
 • Bagagetransfer mellem alle overnatninger
 • Pilgrimspas
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Frokost (Madpakke køber vi dagligt på ruten til ca. 7-12€)
 • Aftensmad (En tre retters pilgrimsmenu koster ca. 10-15€)
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entreer
 • Tillæg for enkeltværelse 2.000 kr. Det er muligt at dele værelse med en deltager af samme køn. Er der ingen at dele med, opkræves enkeltværelsestillæg ved restbetaling.
 • Ved bestilling af rejsen er det muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Billund eller Aalborg for 1.495 kr. pr. person, dog med forbehold for pladssituationen ved flyselskabet.

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000 kr. er ikke refunderbart.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Sofie Madsen

Rejsekonsulent

soma|jr.dk
Rikke Nielsen, Rejsekonsulent

Rikke Nielsen

Rejsekonsulent

kbh|jr.dk
Andreas Vestergaard, Rejsekonsulent

Andreas Vestergaard

Rejsekonsulent

aalborg|jr.dk
Til top