Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
NEPAL lider under mangel på turister... For et år siden, den 25 april 2015, blev Nepal ramt af et voldsomt jordskælv, der målte 7,8 på Richterskalaen, og som medførte omfattende ødelæggelser, specielt i området omkring Kathmandu. I ugerne efter var der over 30 efterskælv, bl.a. 12. maj, hvor et usædvanligt voldsomt efterskælv målte 7,3 på skalaen.
Over 8800 mennesker blev dræbt, og ca. 3,5 mio. nepalesere blev hjemløse.

Dobbelt straf for nepaleserne
Her et år efter de katastrofale jordskælv, svigter turisterne fortsat landet, og det har enorme konsekvenser for de millioner af nepalesere, der har turismen som levebrød.
Nepals ambassade i Danmark oplyser, at man estimerer et fald i turismen i 2016 på 40 % i forhold til før skælvet, og forventer normalt niveau igen i 2018.

- Selvom Udenrigsministeriet ikke længere advarer mod rejser til Nepal, svigter turisterne i stort tal. I Jysk Rejsebureau har vi en nedgang på 50 % rejsende til Nepal i forhold til før skælvet, og det ærgrer os meget, fordi vi oplever, at Nepal er helt klar til turister igen, og at blive væk er en form for dobbelt straf for de hårdt prøvede nepalesere, siger Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau.

Store fordele ved at rejse til Nepal nu
Selvom turisternes utryghed altså tydeligt kan aflæses i statistikken over besøgende i Nepal, er der faktisk store fordele ved at rejse til landet nu.

- Vi har lige haft en gruppe på trek til Everest Basecamp, og de har på egen krop oplevet, hvordan der er bedre plads på trekkingruterne, nepaleserne er mere imødekommende end nogensinde, sikkerheden tages meget alvorligt, tingene fungerer, og man tages imod med åbne arme. Nepaleserne er økonomisk dybt afhængige af turismen, og derfor har de været hurtige til at bygge op igen, hvor skaderne skete, fortæller Niels Amstrup.

De fleste turister i Nepal kommer for at opleve Himalayabjergene, der kan bryste sig af at have flere af verdens højeste tinder, bl.a. Mount Everest, der er verdens højeste bjerg. Vejrmæssigt er den bedste tid på året i Nepal og Himalaya marts og april + oktober og november.

Læs mere om Nepal og trek på Mount Everest her!
Nepal, Kathmandu, Lys
Til top