Er du en af dem, der drømmer om et eksotisk eventyr langt væk, når sommerferien skal holdes? Så kan det være rart at vide, hvor der ikke er regntid, men sommervejr i vores sommer.

Her er 15 eksotiske destinationer, der alle har tørt og lunt vejr i vores sommersæson – og et par gode grunde til at besøge dem.

- I sommer 2016 havde vi en stigning på knap 25 %, der købte en rejse til en eller flere fjerne destinationer, og vi forventer samme efterspørgsel den kommende sommer. Det er dog langt fra alle eksotiske lande, der har sommervejr i vores sommer, så vi har plukket 15 vejrsikre sommerdestinationer ud, for at gøre valget lidt nemmere, siger Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau.

Peru
Inkaernes hovedstad med fantastiske vandreroplevelser, f.eks. til inkaruinerne Machu Picchu + Amazonas, med dens intense dyreliv og mange stammefolk.

Ecuador
Galapagosøerne, regnskov og vandring.

USA
Flotte nationalparker, vores favorit er Yellowstone nationalpark, unikke storbyer som f.eks. NYC eller San Francisco. USA er mange lande i ét, og byder på sneklædte bjergtinder i nord til John Wayne cowboyland i syd.

Canada
For sande naturelskere. Sandsynligheden for at se bjørne, hvaler og elge er stor hen over sommeren.

Indonesien
Verdens andet største ørige byder på en unik og imødekommende kultur, flotte strande, store koralrev med klasse snorkling og dykning. Masser af vulkaner med flotte vandrermuligheder.

Nord Australien
Outbacken, det røde sand og mange nationalparker, bl.a. Kakadu med mange krokodiller, hulemalerier og aboriginal kultur. Vejret er også bedst på dette tidspunkt ved verdens største koralrev ”Great Barrier Reef” hvor snorkling og dykning er et must.

Seychellerne
Fantastiske strande og romantisk bounty-feeling, god snorkling og dykning,

Mauritius
Verdensklasse strande, god snorkling og dykning, masser af lokal kultur. For alle, også på backpacker budget.

Stillehavet (Fiji, Cook Islands, Tonga, Fransk Polynesien)
Stillehavskultur rimer på afslapning, og er mødet med en meget venlig lokal kultur. Her findes gode strande, og i sommeren kan man f.eks. snorkle med pukkelhvaler.

Kina
En af verdens fedeste storbyer, Beijing, vandring på Den Kinesiske Mur, flot natur i Yangshou, Pandaer, Chengdu, tag f.eks. himmeltog til Tibet.

Transsibirisk jernbane (Mongoliet, Rusland og Kina)
Få en fornemmelse af hvor stor verden er, ved at krydse Europa og Asien på tværs med tog. Bl.a. flotte naturoplevelser i Mongoliet, besøg nomader eller kør firehjulstrækker i Gobiørkenen.

Malaysia (Østkyst og Borneo)
Borneo er et paradis for naturelskere. Her findes flotte strande, store regnskove med unikt dyreliv b.la. orangutanger.

Kenya
Safari, trek på Mt. Kenya, og strand ved smukke Diani Beach.

Tanzania
God safari, trekking på Kilimanjaro og hvidt sand på Zanzibar.

Uganda
Sjældne bjerggorillaer og fin safari.

Infografic
Til top