Til september får eventyrlystne danskere mulighed for at møde nogle af verdens mest farverige stammefolk på en helt særlig grupperejse med Jysk Rejsebureau til Papua Ny Guinea, der ifølge direktøren er blandt verdens mest autentiske rejsemål. Ud over landets største årlige kulturfestival skal de rejsende bl.a. opleve en mindre, ukendt festival i højlandet, besøge lokale landsbyer og snorkle på farverige koralrev. Trods rejsens høje pris er der dog langt fra tale om en luksustur i klassisk forstand.

Ægte eventyrere, der drømmer om at opleve nogle af verdens mest farverige stammefolk, har nu mulighed for til september at opleve Papua Ny Guineas største kulturfestival i byen Goroka på en helt særlig grupperejse, som Jysk Rejsebureau netop har lanceret.

- Papua Ny Guinea er et af de mest autentiske og uberørte steder, man kan rejse til her på jorden. Der er meget få turister, og stammefolkene lever efter oldgamle traditioner. Nogle gange føler man nærmest, man er på en anden planet. Det kan ikke sammenlignes med noget andet sted i verden og er for mange rejsenørder den ypperste drømmedestination, fordi landet slet ikke er påvirket af turisme - og måske aldrig bliver det, forklarer Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau om det særprægede rejsemål.

Som en udsendelse på National Geographic
Rejsen, der varer 14 dage og har plads til 6-8 deltagere, starter på den traditionsrige Goroka-festival, der har eksisteret siden 50'erne.

- I Goroka mødes over 70 forskellige stammer hvert år for at fremvise deres kultur med sang og dans, farverige kostumer og kunstnerisk kropsmaling. Det kan føles som en udsendelse på National Geographic, når de danser, synger og hopper omkring én med rød eller gul maling i hovedet - og parykker af deres eget hår eller imponerende fjerdragter på hovedet. Og de er utroligt stolte og imødekommende over for besøgende. Andre steder i verden kan folk være meget sky, men det er slet ikke tilfældet i Papua Ny Guinea, siger Niels Amstrup, der i september 2017 sendte en medarbejder afsted på en tilsvarende tur for at kvalitetssikre oplevelsen, inden den nu er gjort til en del af Jysk Rejsebureaus program.

Lokale landsbyer og uberørte koralrev
Efter nogle dage i Goroka fortsætter gruppen til højlandet, hvor højdepunktet i programmet er den noget mindre Kalam-festival, der har fundet sted i mange år, men først for få år siden har åbnet op for besøgende udefra.

- Til Kalam-festivalen kan man overvære traditionsrige ceremonier som fx manddomsprøver, betaling af brudepris og de årlige sing-sings, hvor forskellige stammer mødes og danser. Samtidig skal gruppen bo i en lokal landsby og deltage i de daglige gøremål, som stadig udføres på traditionel vis. Flere af de lokale snakker engelsk, og det er ikke ualmindeligt at opleve, at man bliver opsøgt, taget i hånden og vist rundt i landsbyen, fortæller direktøren om grupperejsen, der slutter i den smukke kystby Madang, hvor eventyrerne kan slappe af ved stranden, surfe og snorkle på farverige koralrev, inden turen går tilbage til Danmark.

Ikke en luksustur
Prisen for den farverige eventyrrejse ligger fra 48.995 kroner per person afhængig af flyprisen. Og den relativt høje pris skyldes primært landets infrastruktur, forklarer Niels Amstrup:

- Papua Ny Guinea er en relativt dyr destination, fordi infrastrukturen er rigtig dårlig og slet ikke udviklet til turister. Man kan fx ikke bare sådan lige rejse 100 km op gennem højlandet med bus. Derfor skal gruppen flyve med et lille privatfly op til bjergene ved Simbai, hvor Kalam-festivalen finder sted. Så det er ikke fordi, det er en luksustur - og det er heller ikke luksushoteller, deltagerne skal bo på. Men jeg vil mene, det her er et af de lande i verden, hvor dén oplevelse og de minder, man får med hjem, er umulige at prissætte, vurderer han.

Praktisk information
Grupperejsen har afrejse den 11. september 2018. Turen finder kun sted én gang årligt - ligesom festivalerne. Den engelsktalende, australske rejseleder, der er med på hele turen, har mange års erfaring med guidede ture i Papua Ny Guinea.

Vil man besøge Papua Ny Guinea på egen hånd, er der bedst vejr i perioden maj-september. Størstedelen af landets festivaler finder sted i august og september. Det anbefales at planlægge og arrangere sin rejserute hjemmefra, da det pga. infrastrukturen er svært at begive sig rundt helt på egen hånd.

Læs mere om rejsen og find mere information om Papua Ny Guinea her
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Papua Ny Guinea
Til top